За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 264
  • 739
# 225


А защо не го консумираш?

защото ми откриха цьолиакия
Виж целия пост
# 226


А защо не го консумираш?

защото ми откриха цьолиакия

Значи просто трябва да си забъркаш тесто с безглутеново брашно: Безглутенови еклери.
Виж целия пост
# 227
Някой приготвял ли е мляко с ориз с захар мускадаво или с фурми?  Дали ако се ползва захар мускадаво съотношението се променя?
Виж целия пост
# 228
Някой приготвял ли е мляко с ориз с захар мускадаво или с фурми?  Дали ако се ползва захар мускадаво съотношението се променя?

Захарта мусковадо ще придаде карамелен привкус на десерта. Кафявата захар не е толкова сладка, колкото бялата, така че можеш да сложиш количеството по рецептата и допълнително да добавиш шепа нарязани фурми.
Виж целия пост
# 229

Значи просто трябва да си забъркаш тесто с безглутеново брашно: Безглутенови еклери.

на мен това ми е ясно  Wink
оризовото брашно не е нищо друго, освен нишесте. Peace
чудех се дали се надуват.

твоите защо са толкова тъмни?
Виж целия пост
# 230

Значи просто трябва да си забъркаш тесто с безглутеново брашно: Безглутенови еклери.

на мен това ми е ясно  Wink
оризовото брашно не е нищо друго, освен нишесте. Peace
чудех се дали се надуват.

твоите защо са толкова тъмни?

Тази рецепта не е моя. Авторката е написала, че може да се добави какао към тестото за цвят. А, иначе, не очаквай от безглутеновите същия резултат, както при нормалните.
Виж целия пост
# 231
Предложете ми десерт с прясно мляко но без печене ....фурната ми се разсърди и не пече както трябва
[/quote

Любим- Фалшив бит каймак
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%BC%D0%B0%D0%BA
Виж целия пост
# 232
. Много благодаря.
Виж целия пост
# 233
Някой може ли да даде идея за крем за торта с блатове
Виж целия пост
# 234
Някой може ли да даде идея за крем за торта с блатове
Миналата седмица направих, но не с крем, а със сладкарска сметана. За да не останат сухи блатовете ги сиропирах. След това намазвам с разбитата с миксер сметана, после сложих банан и пак отново. След 24ч. в хладилника беше супер! Може да я украсиш малко и отгоре или да оцветиш сметаната на различните слоеве със сладкарски бои, ще се получи много интересно. Simple Smile


Виж целия пост
# 235
Любима ми е заквасената сметана и много често просто я разбивам със захар и нес кафе разтворено в малко вода.

А можеш да убиеш рибата с 2 вида крем като комбинираш с този крем от шам фъстък:

60 г смлян шам фъстък
2 бр. жълтъци
30 г натурално нишесте
50 г захар
300 мл прясно мляко

Шам фъстъкът се загрява с млякото на котлона до завиране и се оставя настрани за 1/2 час. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, след което се добавя нишестето. Разбърква се добре и се добавя по малко от млечната смес, след което се връща на котлона и се вари до сгъстяване.
Виж целия пост
# 236
Някой може ли да даде идея за крем за торта с блатове

https://ipeychev9.blogspot.com/2015/02/blog-post_18.html


Можете да използвате крема на тази торта, но сиропирайте блатовете.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 237
Някой може ли да даде идея за крем за торта с блатове

Разбита течна сладкарска сметана(студена)и течен шоколад,в количества едно съм едно.
За една торта ми стигат 400 мл сладкарска сметана и 400 гр течен шоколад.
Понякога слагам и нарязани блокове в крема.

Друг бърз вариант-една кутия маскарпоне и една голяма кофичка заквасена сметана се разбъркват в купа с пудра захар на вкус-3-4 лъжици примерно.
Виж целия пост
# 238
Ето и от мен два крема:

Бърз маскарпоне крем

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

•   500 гр. маскарпоне;
•   200 мл. течна сметана;
•   10 лъжици подсладено кондензирано мляко;
•   3-4 лъжици пудра захар
•   Ванилия, лимонова кора

Маскарпонето се разбива с миксер и към него се добавя кондензираното мляко. Тук нямам точни грамажи, тъй като го правех на око и съобразявайки се с вкуса. Просто опитайте, за да разберете дали е достатъчно сладко, като разбира се не прекалявате, защото маскарпонето ще се втечни от кондензираното мляко. Сметаната се разбива с пудрата захар и се добавя внимателно, с помощта на шпатула, към маскарпонето.


Бърз маскарпоне крем II

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

•   500 г маскарпоне;
•   400 г заквасена сметана;
•   ½ чаша пудра захар;
•   200 г бял шоколад;

Маскарпонето се разбива с миксер заедно с пудрата захар. Добавят се сметаната и след това разтопения и охладен бял шоколад.

Виж целия пост
# 239
Здравейте, имам 5 бр. големи турски кори за баница. Корите са пресни, закупени от място където ги точат, всяка е сгъната като плик. Мога ли да ги за мразя и как - поотделно, загънати с какво...??? Благодаря ви.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия