Кремове и пудинги - рецепти и тънкости при приготвянето им

  • 4 604
  • 27
Обичам да приготвям всякакви кремове, а и разнообразието при тях е голямо! Маслени, сметанови, белтъчени, плодови, мусове, пудинги, суфлета и какви ли още не!
Нека в тази тема споделяме интересни и любими рецепти за кремове.
Виж целия пост
# 1
Е, явно аз ще започна с една рецепта за крем за торта, станала ми любима напоследък. Необходимите продукти са:

500 г сирене маскарпоне
4 с.л. (с връх) захар
2 с.л. вода
2 бр. жълтъци
200 мл бита сметана

Водата и захарта се слагат в малък съд на котлона. Трябва почти да заври.
В купа се слагат жълтъците и докато се разбиват с миксер, капка по капка се добавя сиропът. След като разбиването приключи, се добавят маскарпонето и битата сметана и всичко се разбърква няколко пъти на ръка, докато се смесят съставките. По желание може да се добави ванилия.
Виж целия пост
# 2
Шоколадов мус

Два шоколада (по 100 грама)
Четири яйца
120 грама захар
400 милилитра сладкарска сметана   

Разтопяваме шоколадите на водна баня.
Разделяме жълтъците и белтъците на яйцата.
Половината захар разбиваме с жълтъците, а другата половина – с белтъците.
Разбиваме сметаната.
Добавяме разтопените шоколади към жълтъците.
Разбъркваме.
Добавяме белтъците и накрая сметаната.
Готовия мус разпределяме в чаши и охлаждаме два часа в хладилник.
Виж целия пост
# 3
Качвайте и снимки, моля ви Simple Smile Ще бъде интересно да се види и резултатът.
Виж целия пост
# 4
Не на всички рецепти имам снимки, но към тази мога да приложа няколко.

Тук се вижда как изглеждат разбитите жълтъци с добавения към тях сироп:



Това е разбитата сметана:



А това е кремът в готов вид:



Ето го и вложен в торта:

Виж целия пост
# 5
Здравейте. Ето и от мен рецепта за малеби. 3 водни чаши прясно мляко
Половин чаша захар
3 супени лъжици брашно
1 супена лъжица царевично нишесте
1 ванилия.
Всички продукти се смесват в тенджера, и се вари до сгъстяване.
 Искам да попитам може ли някой да ми обясни как точно се прави този крем.  https://recepti.gotvach.bg/r-69881-Крем_Шантили_за_торти не мога да схвана начина на приготвяне, първо се разбиват яйцата с захарта, после се добавят другите неща, и тогава се вари, това сладкиш ли е или крем. Как точно се разбиват с миксер като за сладкиш ли. Аз за кремове винаги слагам да заври млякото и захарта, и после яйцата. Но този нещо не го схващам. Моля някой ако може да обясни по подробно. В четвъртък трябва да правя торта, и избрах този крем за сглобяване на тортата, тоест за от вътре.
Виж целия пост
# 6
Искам да попитам може ли някой да ми обясни как точно се прави този крем.  https://recepti.gotvach.bg/r-69881-Крем_Шантили_за_торти не мога да схвана начина на приготвяне, първо се разбиват яйцата с захарта, после се добавят другите неща, и тогава се вари, това сладкиш ли е или крем. Как точно се разбиват с миксер като за сладкиш ли. Аз за кремове винаги слагам да заври млякото и захарта, и после яйцата. Но този нещо не го схващам. Моля някой ако може да обясни по подробно. В четвъртък трябва да правя торта, и избрах този крем за сглобяване на тортата, тоест за от вътре.

Не е нужно чак с миксер да ги разбиваш, просто ги разбъркваш жълтъците със захарта в тенджера. Отделно смесваш млякото с нишестето и ванилията и ги сипваш в тенджерата. Слагаш на котлона да се вари. Готовият крем, след като изстине, се добавя по малко към вече разбитата сметана като разбиването с миксер продължава до получаване на желания крем.
Виж целия пост
# 7
Не на всички рецепти имам снимки, но към тази мога да приложа няколко.

Тук се вижда как изглеждат разбитите жълтъци с добавения към тях сироп:



Това е разбитата сметана:



А това е кремът в готов вид:



Ето го и вложен в торта:


Може ли цялата рецепта за тортата, изглежда много вкусно.
Виж целия пост
# 8
Чаша захар,3 с.л. какао,кутия маргарин и средата на половин хляб(накисната предварително във вода и изстискана)се разбиват.Става за торти.
Виж целия пост
# 9
MariyaS, заповядай!
Милфьой с маскарпоне и парченца шоколад
Виж целия пост
# 10
Мили дами наскоро опитах крем маскарпоне с боровинки или с горски плодове бешеее уникаленнннн❤
Има много рецепти в интернет ,но искам някоя от вас изпробвана и уникална на вкус рецепта да споделите.
Виж целия пост
# 11
Мили дами наскоро опитах крем маскарпоне с боровинки или с горски плодове бешеее уникаленнннн❤
Има много рецепти в интернет ,но искам някоя от вас изпробвана и уникална на вкус рецепта да споделите.

500 г сирене маскарпоне
150 мл течна сметана
3 с.л. портокалов ликьор
2 с.л. пудра захар
200 г боровинки

Сметаната се разбива заедно с ликьора и пудрата захар. След това се добавя маскарпонето и се разбърква добре. В чаши се слага малко от крема, поръсва се с боровинки, изсипва се отново от крема и се довършва с боровинки. Поръсва се с пудра захар и се украсява с листенца мента.
Виж целия пост
# 12
Мили дами наскоро опитах крем маскарпоне с боровинки или с горски плодове бешеее уникаленнннн❤
Има много рецепти в интернет ,но искам някоя от вас изпробвана и уникална на вкус рецепта да споделите.

500 г сирене маскарпоне
150 мл течна сметана
3 с.л. портокалов ликьор
2 с.л. пудра захар
200 г боровинки

Сметаната се разбива заедно с ликьора и пудрата захар. След това се добавя маскарпонето и се разбърква добре. В чаши се слага малко от крема, поръсва се с боровинки, изсипва се отново от крема и се довършва с боровинки. Поръсва се с пудра захар и се украсява с листенца мента.
.    Благодаряяяяя
Виж целия пост
# 13
Крем с бишкоти

500 мл прясно мляко
300 г бишкоти
125 г масло
5-6 с.л. пудра захар
2 бр. яйца
1-2 с.л. ром
1 ч.ч. смлени орехи
плодове за украса

Разбъркваме млякото с двата жълтъка и слагаме да заври. Прибавяме бишкотите и сваляме от огъня. Разбиваме маслото с пудрата захар и го прибавяме към млечната смес. Прибавяме орехите и рома. Разбъркваме хубаво. Разбиваме белтъците на твърд сняг и много внимателно ги прибавяме. Леко разбъркваме. Разпределяме в купички и украсяваме с плодове според сезона.
Виж целия пост
# 14
Предлагам една рецепта за крем от шам фъстък за руло:

60 г смлян шам фъстък
2 бр. жълтъци
30 г натурално нишесте
50 г захар
300 мл прясно мляко

Шам фъстъкът се загрява с млякото на котлона до завиране и се оставя настрани за 1/2 час. Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване, след което се добавя нишестето. Разбърква се добре и се добавя по малко от млечната смес, след което се връща на котлона и се вари до сгъстяване.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия