Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кремове и пудинги - рецепти и тънкости при приготвянето им

  • 3 714
  • 27
# 15
Здравейте,
може ли да ми препоръчате крем, достатъчно пухкав и стегнат, с който да си напълня еклерчетата. До сега съм ги правила с яйчен и лимонов, но ми се иска нещо по-различно.
Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 16
Здравейте,
може ли да ми препоръчате крем, достатъчно пухкав и стегнат, с който да си напълня еклерчетата. До сега съм ги правила с яйчен и лимонов, но ми се иска нещо по-различно.
Благодаря ви предварително!

 Ако искаш наистина стегнат крем , тогава е подходящ малеби.
4,5 вид чаши прясно мляко
1 водна чаша захар
3 с.л брашно
2 с.л. царевично нишесте
1 ванилия
 Ако искаш да е шоколадов се прибавя 80 гр натурален шоколад. Водни чаши ( 200 мл)
Всичко се смесва в тенджера, слага се на котлона и се бърка до сгъстяване. Крема става гъстак като локум . Понеже ти каза че искаш стегнат, не се сещам за друг по подходящ от малеби. Но честно да ти кажа еклерите не са хубави с гъсти кремове, аз например най ги обичам с сметана и шоколад, така вкусът и ароматът им става като на купешките. Но всеки си има различен вкус и предпочитания, както се казва вкус другар няма.
Виж целия пост
# 17
Защо не пробваш някакъв крем с маскарпоне? Не правя еклери, но така си ги представих...
Примерно
Маскарпоне 500гр
200мл течна сладкарска сметана
1/2 ч.чаша кристална захар
ванилия
лимонова кора
Разбиваш сметаната на сняг, и постепенно добавяш захарта, докато се стопи. Прибавяш маскарпоне и разбъркваш добре. Овкусяваш с ванилия и лимонова кора или каквото на теб ти се иска.
Става много приятен пухкав крем. Ако решиш, че ти е нужно по-стегнат може да се добави и желатин.
Много идеи за кремове с маскарпоне може да откраднеш от рецептите за чийзкейк
Примерно тук
Виж целия пост
# 18
Здравейте! Не, че искам по-гъст крем, а по-стегнат, за да не изтича като се отхапе. Въпреки, че ги оравя малки точно за една хапка. Ползвам кремове с маскарпоне за френските си макарони. Ще опитам и за еклерчетата, просто сметаната много ми създава обем, а вкусови качества не особено, може би ако е малка част от сместа с маскарпоне, ще се получи по-добре. За чийзкейкове и торти с бошкоти използвам много маскарпоне и рикота, но не и сметана, понякога добавям и кондензирано мляко. С интерес следя темата и мисля скоро да опитам Милфьой с маскарпоне и парченца шоколад. Хубав и усмихнат ден на всички Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Ползвали ли сте крем Шантили?
Виж целия пост
# 20
chochie, аз еклерите ги пълня с този крем:

1 л прясно мляко
220 г захар
5 бр. жълтъци
2 ванилии
1 ч.л. масло
120 г брашно

Половината от млякото се сварява със захарта. В другата половина се прибавят брашното и жълтъците и се изсипва във врящото мляко. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Прибавят се ванилията и маслото.

Не знам до колко се припокрива с рецептата, която ти приготвяш.

gpym4e, крем Шантили се приготвя от сметана, а chochie пише, че не иска такава.
Виж целия пост
# 21
Аз много обичам лимонов/ цитрусов крем и мисля, че ще е подходящ и за еклери. Може да го направите с мандаринки или портокал, ако не искате лимонов.

 Ето и две рецепти /дано не се повтарям с някого по-горе/:

ЛИМОНОВ КРЕМ / ЦИТРУСОВ/
Скрит текст:
Продукти:
•   настъргана кора и сокът от 1 голям лимон
•   200 г захар
•   25 г масло (2 супени лъжици)
•   45 г царевично нишесте (3 супени лъжици)
•   3 яйца, разделени жълтъци от белтъци
•   щипка сол
•   250 мл вода
В тенджерка се смесват лимоновият сок, лимоновата кора, 90 грама от захарта, маслото и водата. Слагат се да заврат.   Междувременно царевичното нишесте се разтваря в 3 супени лъжици студена вода. Добавят се жълтъците и се разбъркват добре.  Когато лимоновият сос е започнал да завира, се добавят жълтъците с нишестето. При непрекъснато разбъркване сместа се оставя да заври отново. Вари се 5 минути, докато кремът стане гъст и гладък. Отстранява се от огъня и се покрива с прозрачно фолио, за да не се образува кора.

НЕЖЕН ПОРТОКАЛОВ КРЕМ: 
Скрит текст:
Необходими продукти:

    250 грама захар на пясък
    100 милилитра прясно изцеден сок от портокал (може да използвате от мандарини)
    70 грама масло
    1 яйце
    40 грама брашно
    кората на 1 портокал (съответно мандарина, в зависимост от сока)

Начин на приготвяне:

Изсипете захарта в тиган, добавете ситно настърганата цитрусова кора и стрийте с ръце заедно със сладките кристалчета. Оставете сместа да престои 10-30 минути, така вкусът ще бъде по-наситен.
След това налейте сока, разбъркайте и чукнете яйцето. Разбийте с помощта на тел за целта.
Поставете съда върху котлона, загрят на средна температура. Постепенно добавете брашното и маслото. Бъркайте и нека кремът се приготвя до сгъстяване (средна гъстота).
Ароматната нежна плънка е прекрасна добавка към различни десерти, подходяща е за направата на торти, сладкиши и за декорация на такива. Ако решите да използвате за украса, първо приберете крема в хладилника за поне 3 часа, след което с него напълнете сладкарски шприц и сътворете най-красивите сладости.

Рецепти Framar.bg от Framar.bg:
Виж целия пост
# 22
Много благодаря!
Vanja77, рецептата ми е подобна, с по-малко брашно, харесва ми, дори понякога добавям шоколад или какао.
gpym4e, правя цитрусови и имам няколко рецепти, те като цяло се припокриват продуктите и съотношенията им.
Понеже вкъщи нахутът е на почит, постоянно ми остава аквафаба(течността от буркана/консервата), обикновено я правя на веган френски макарони, с веган шоколадов мус. Но се чудя дали сте опитвали или срещали кремове с тази течност. Simple Smile
Виж целия пост
# 23
В момента в Лидъл има Амарети, така че предлагам 2 рецепти с тях:

Крем с маскарпоне, амарети и шоколад

Бял Бунет (Bunet bianco)
Виж целия пост
# 24
Здравейте, момичета! Христос Воскресе!
Може ли някоя от вас да ми поногне в намирането на рецепта за пистачио паста? Искам да я използвам за основа на крем за френски макарони. На тази, което се продава в магазина пише, че е 100% шам фъстък, но не мисля че е точно така.. Хубав ден Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Воистину воскресе!

Ето на тази рецепта попаднах: http://www.domesticadventurer.com/homemade-pistachio-paste/. Надявам се да ти свърши работа. Ако ти трябва помощ с превода подай сигнал.
Виж целия пост
# 26
Vanja77 , благодаря за бързия отговор! Още днес ще я пробвам и ще споделя резултати за тези, които биха искали да пробват!
Виж целия пост
# 27
Предлагам ви рецептата на един Лимонов меренге пай. Кремът му е уникален, особено охладен, сега за жегите!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия