Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

По стъпките на красотата: Пречат ли татуировките при търсене на работа

  • 19 966
  • 552
Думата татус вече не е табу. В търсене на отговор дали татуировките пречат при наемане на работа днес, стигнахме до извода, че те определено не пречат. В това видео сме ви подготвили среща с едно младо момиче, което се престарши да ни покаже как избира и си прави нова, 7-ма по ред татуировка.


Останалите епизоди от поредицата можете да гледате ТУК.
Виж целия пост
# 1
Мисля, че определено има професии, на които няма да те вземат заради татус и татуси, заради които може да не те вземат. Пробвайте в emirates да отидете на интервю с татус на ръката...никакъв шанс да ви вземат. Татусите, за мен, описват човекът и ако работодател види някакви татуси, които описват човекът по неподходящ за позицията начин, вероятно няма да го вземе.
Аз нямам нищо против татусите, но някога някъде да сте виждали банков служител с ръкав?
Виж целия пост
# 2
На много места пречат, ако са на видими части. На някои места, напр. при кандидатстване в АМВР или за определена позиция след това също те събличат и не те допускат с татуси. Бельото не ти свалят, де, ама Simple Smile Но пък има и много места, на които не им прави впечатление, та зависи от конкретната позиция, работа и т.н.
Виж целия пост
# 3
Аз съм лекарка, имам татуировка на сравнително видимо място (глезен). Никога не съм я крила, никога не е било проблем. Никой работодател не е обръщал внимание.
Виж целия пост
# 4
До сега не съм виждала например учителка с татуировки на видими места.Или служител в банка.Или зъболекар с татуирани ръце....

Една моя съседка има татуировки на едната си ръка-всъщност цялата и ръка е татуирана от китката до рамото.И единия крак от глезена до коляното.Като тръгне по потник през топлите месеци е голяма атракция,всички я гледат и коментират.Тя се оплакваше,че заради татуировките отказали да я вземат на работа ,като рецепционистка в хотел.
Явно зависи от татуировката и мястото на което е направена.
Тази жена не мога да си я представя ,като класна на дъщеря ми например.
Виж целия пост
# 5
А какво ще стане ако една учителка има татуировки, прави ли я това по-малко професионалист?
Виж целия пост
# 6
Когато те наемат на работа, не се гледа само професионализма, а всичко включително външен вид и излъчване. Какво се правите, че не разбирате? Ако не те хареса интервюиращият, ако ще 100 дипломи и 15 г. стаж да имаш,  все тая.
При лекари и зъболекари с татуировки на ръцете, които се виждат, може някой да го е гнус да ходи. Хора всякакви. Докато татуировките са по- скоро изключение, а не правило, то винаги ще има дискриминация, при това добре прикрита и не само у нас в България. Лошо, добро, така е. Същото, ако носите забрадка.
Виж целия пост
# 7
При лекари и зъболекари с татуировки на ръцете, които се виждат, може някой да го е гнус да ходи.
Dizzy Face
Боже, прибери си вересиите! (Като човек без татуировки го казвам.)
Виж целия пост
# 8
При лекари и зъболекари с татуировки на ръцете, които се виждат, може някой да го е гнус да ходи.
Dizzy Face
Боже, прибери си вересиите! (Като човек без татуировки го казвам.)

Параход,може да ти е смешно,ама наистина има такива хора.Особено от по-възрастните.Ако види зъболекар с татуирани ръце,няма да седне на стола.

Мишето,за учителите е важен и външния вид.
Един добър професионалист знае това.

Виж целия пост
# 9
Разбира се, че е важен външният вид. Затова е пълно с дебели, грозни, безвкусно облечени и занемарени хора във всички професии (учители, лекари, директори, политици и пр.), а пък дискретна татуировка някъде - не може. Честно казано, и целия гръб да си татуира, нали като е облечен нищо не се вижда?
Странни разбирания за естетика имат хората понякога.
Виж целия пост
# 10
Едва ли някой обсъжда татуировка, която нормално не се вижда, даже няма и как да се знае за нея. Едно е татуировка на кръста, друго на ръцете.
Виж целия пост
# 11
Имах предвид голяма татуировка,която е на видно място.
Дадох пример-цялата ръка и целия крак татуирани.
Ако не се вижда,естествено няма да е проблем.
Кой директор би взел на работа госпожа,която е цялата татуирана ...?

Може да е дебела,може да не е красива,може да е старомодна,но пак да изглежда прилично и хората да я харесват.
Виж целия пост
# 12
Познавам лекар с татуировки , че и моторист на всичкото отгоре. Прекрасен човек и професионалист и работи в Токуда. Аз лично като човек с татуировки нямам нищо против хора с такива ,независимо на какъв пост са. Незнам как една татуировка е чак такъв проблем , но начертаните вежди и джуки се приемат за нещо нормално. Не мисля също и че съм с някакви психични отклонения , напротив изразявам себе си както намеря за добре.
Виж целия пост
# 13
Имам позната,учителка по история в САЩ (акериканка е). Тя има оргомна татуировка на бедрото с лика на Александър Хамилтън . Ясно е,че не развява голи баджаци в час по история,но имат ученически походи,екскурзии и не са й правили проблем.
(Но пък според мен нейната татуировка привлича вниманието  на децата,та да се поинтересуват  кой е въпросният Хамилтън)-незнам.
Виж целия пост
# 14

Предполагам, че зависи от това за каква позиция се търси човек. Ако търся тракторист или кранистка със сигурност не би било пречка. Но ако търся учител или банков служител... ами, няма да изтъкна татуировката като мотив - нито всевъзможните изпилени зъби, дупки в бузите или ушите и др. подобни... но просто друг кандидат ще се окаже по-подходящ.
И да, не бих се доверила на лекар или зъболекар с татуировки. Разбира се, може и наистина да е добър... само че няма да има шанс да го пробвам, за да разбера. На общия принцип, че ми се струва по-вероятно - не непременно сигурно - такъв без ... ам, излишни себеизяви, демонстрирани агресивно по тялото, да е бил - и/или да е - по-съсредоточен в ученето и по-късно - в професията си. И просто на принципа на следването на по-благоприятната вероятност ще предпочета такъв без. От друга страна, ако си избирам ресторант, никак не би ми попречило наличието на татуировки у шеф-готвача, миячката или сервитьорите (ако е скъп ресторант, обаче, сервитьорите не бива да са "изрисувани").
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия