Откъде да намеря това брашно?

  • 4 033
  • 5
Става дума за Glutinous/Sticky Rice Flour, или както му викат в Япония - Mochiko.

На български не знам превода, но буквално се превежда лепкаво/сладко оризово брашно. С него се прави (обикновено като десерт) ястието "мочи".

Намерих оризово брашно, но нямам никаква представа дали е същото. На повечето места пише, че са различни неща, тъй като това специфично брашно е по-лепкаво от обикновено.

Благодаря предварително ако някой успее да открие нещо.
Виж целия пост
# 1
http://www.starlight8.com/orizovo-brashno-1-kg.html

Това дали е такова? Пише, че е от лепкав ориз.
Виж целия пост
# 2
Дали ще е лепкаво зависи от нишестето. А тестото за мочи става такова лепкаво от многото "бой", така да се каже.
Виж целия пост
# 3
http://www.starlight8.com/orizovo-brashno-1-kg.html

Това дали е такова? Пише, че е от лепкав ориз.

Мисля, че е точно това. Много благодаря!

Дали ще е лепкаво зависи от нишестето. А тестото за мочи става такова лепкаво от многото "бой", така да се каже.

Може да се прави и в микровълнова. Там се бърка нормално, няма нужда да се "бие".
Виж целия пост
# 4
Има и машини за тесто за мочи.Вари си ориза, смила го и го меси.

https://youtu.be/LoahSY38IAY
Виж целия пост
# 5
Дали ще е лепкаво зависи от нишестето. А тестото за мочи става такова лепкаво от многото "бой", така да се каже.

не, от друг сорт ориз е.  Peace
аз имам брашно от лепкава ориз и от "нормален" ориз.
консистенцията после се различава.
незнам в Бг къде се продава...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия