Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Базедова болест - тема 8

  • 13 930
  • 634
# 615
Здравейте,момичета!Днес направих първа контрола на  хормоните,утре съм на преглед.Фт4 и фтз бяха с по една единица над горна граница,трак беше 1.75 при граница 1.75,тсх беше 0.005.След прием на метизол 2×2, 25дни днес фт3 и фт4 са в средата на реф.стойности ,влезнали са в норма,трак обаче се е вдигнал на 1.94,а тсх продължава да е 0.05.Вие на първите контроли как бяхте всичко ли беше влязло в норма?
Виж целия пост
# 616
При мен стана бавно. Започнах лечение февруари-март. Т4 и Т3 влязоха в норма чак някъде през юни-юли, почнах да забравям. Хем пих тирозол 3*2 ( после минах на пропицил ) А TSH - едва преди около месец и половина. Така че като брой контроли не мога да кажа, но много след първата. При някои става бавно, не се притеснявай.
Виж целия пост
# 617
Бях на преглед,намалиха ми метизола за 20дни 3×1,злед това 20дни 2×1и тогава контрола.Попитах док.дали няма да паднат много фт3 и фт4,но може и да направя още едно изл.междувремено.Предстой ми ИКСИ в Турция,предполагам,че и там ще го следят из късо,защото го отложихме заради фт4
Виж целия пост
# 618
Николай Емилов Беремлийски‎

Здравейте, във връзка с въвеждането за първи път в България на ендоскопски метод за корекция и лечение на базедова болест, в неделя сутрин, по NOVA ще гостуват лекари от УМБАЛ "Св. Иван Рилски".
Моля, за личен контакт с хора, които страдат от това заболяване или пък имат свой близък, който би желал да говори. Може да се свържете с мен на лично съобщение.
Предварително благодаря!
Николай Беремлийски, репротер в "Новините на Nova".

Профил във фейсбук за връзка
Виж целия пост
# 619
Какъв ли ще е този нов ендоскопски метод... освен да режат парче от жлезата 😸
Виж целия пост
# 620
Ще гледаме в неделя за какво точно се касае.

Цитат
- Какви са новостите в хирургията на щитовидната жлеза?

- Съвременната хирургия на щитовидната жлеза е все по-малко инвазивна.

Тази тенденция започва от 1996 г. и продължава вече над 20 години. Естествено за миниинвазивните методики сега се използват нови достъпи, нови апарати и нови източници на енергия, с които се отстранява патологичната тъкан. Класическата хирургия на щитовидната жлеза все още заема около 50% от оперативните намеси.

Концепцията за безкръвна ендоскопска операция на щитовидна жлеза, без разрез на шията, е описана за първи път в Германия през 2008 г. от Витце. Представлява оперативна намеса върху два кадавъра и десет прасета, чрез която успява да острани тиреоидеята през устната кухина с достъп под езика (сублингвален).

Настоящата трансорална ендоскопскаметодика (TOETVA) е нова, разработена и публикувана от проф. д-р Аниуонг (Prof. Dr. Anuwong) през 2016 г. При нея тиреоидеята се отстранява ендоскопски през устната кухина, като се използва вестибуларен достъп, т.е. минава се от вътрешната страна на долната устна. До момента с помощта на този метод проф. Аниуонг е оперирал в Банкок близо 500 пациенти, а методиката се използва в 75 университетски центъра от 25 страни. В Европа методиката е въведена в Италия, Турция, Швейцария, Германия, Австрия, Русия, Испания и Португалия. България е деветата страна на Стария континент, която ще въведе иновативния метод.
https://www.zdrave.net/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0% … D0%BD%D0%B0/n9177
Виж целия пост
# 621
Здравейте на всички. Нова съм в темата, да си споделя и аз болката с базедовата болест Sad Откриха ми я преди точно 2 г., макар, че и преди съм имала проблеми, но положението уж беше задоволително (или просто някои лекари така прецениха ) и не съм лекувана. През Октомври 2017 постъпих в болница за пълни изследвания, след тежко физическо изтощение, нямах никакви сили, постоянен пулс 130,140, спадане на тегло –10 кг за 3 м., при положение че съм била 53....бях станала 43. Тогава резулататите ми бяха : ТСХ - 0,001, FT4 - 66,1, FT3 - 28, TROAb - 5, TgAb - 12,8, ASAT - 36, ALAT - 54
Диагноза: Базедова болест. Също така имам възел/ киста - около 2 см. Изписаха ми Метизол, 4х2 табл. , Пропранолол 3х1 т. 20 мг и почивка вкъщи за 1 м. Оправих се през този месец, изследванията перфектни, постепенно спрях и бета-блокера намалиха ми Метизола на 1 табл дн., и така та до сега, последно бях на ендокринолог през Юни, всичко ми е в норма, но проблемът ми е едностранния екзофталм, който така и не се оправя. Просто ме подлудява. И прекалената чувствителност и ревливост, на моменти все ми се плаче.  Пия си Метизола, джипито казва че може и цял живот да го пия, има ли такива случаи сред вас? Бях и на очен, имам асиметрия на това око с диоптър 1, а на здравото 0,5. Има ли лек за този екзофталм или така ще си остане, отчайвам се вече. Sad
Виж целия пост
# 622
amaru2, съмнявам се, че окото ще се оправи. Аз съм с различни очи вече 20 години Sad 15 г. бях в ремисия.
Виж целия пост
# 623
amaru2, съмнявам се, че окото ще се оправи. Аз съм с различни очи вече 20 години Sad 15 г. бях в ремисия.

Ужас, направо ми се реве. Уж околните казват, че не се забелязва, но на мен ми е вече комплекс. Дори леко го затварям на снимки, че иначе е страшно 😔😪
И това е отчайващото, че всичко е в норма, както при теб, а не се оправя.
Виж целия пост
# 624
По всяко едно време може да се случи това, за съжаление. Първите май 2 години нямах проблем, но после и аз се "ококорих", най-вече дясното око. За останалите не се забелязва, докато не спомене човека.
С приятелката ми същото се случи и я забелязах, а околните не правят разлика, което е добре. Не бие много но очи.
Има много тежки случаи.
На запад оперират. Тук не знам.
Моята приятелка ходи на някаква физиотерапия без успех.
Виж целия пост
# 625
На запад оперират. Тук не знам.
Сега дават по нова тв точно за такава операция през носа обаче, за базедови очи. Нова технология.
Виж целия пост
# 626
Мина ли вече, друго дават сега...
Мереленда, нали някой пишеше преди да пулсова терапия, с кортикостероиди ли беше, какво беше.....Thinking
Виж целия пост
# 627
Имаше нещо, да. Ама доколко ефективно не знам. Вливаха кортико. Те и на приятелката предложиха, но отказа.
Аз не можах да гледам. После ще търся запис на предаването.
Виж целия пост
# 628
Мина да, и аз го хванах в края, ще върна 1 час да видя от начало какво казват, може би е било от 8 ч.
Виж целия пост
# 629
Може ли при хипертиреоидизъм да настъпва тежък косопад, защото тсх последно изследван края на август месец ми беше 0.6, фт4 16, мат 177, тат 237, с указания от ендокринолог, че нещата са добре засега, Но имам чувството, че косопада е станал изключително много последния месец. А съм със съмнения за хипертиреоидизъм. Другият ми въпрос е , относно цикъла, отново взе да ми прескача, появили са се кисти на яйчниците и ми идва веднъж на 40 50 дни, като е изключително слаб, почти не ми нацапва. Лошото е , че дни преди да ми дойде става страшно, някакво голямо колебание в температурата между 36.4, 37.4 . Като ми дойде цикъла пада на 35.3 вечерно време , а през деня стига до 36.9.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия