Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Февруарски бебета 2019г. Тема 1.

  • 17 443
  • 589
# 540
Iliyana999, аз живея в Италия, но като казвам “при нас” имам предвид в нашето семейство ☺  И преди съм го казвала-понеже голямата ми дъщеря е с ДЦП, от 9 години имам контакти с физиотерапевти и ортопеди, доста добре съм запозната с етапите в моторното развитие на детето. За да не се повтарям, ще се самоцитирам, понеже въпросът с проходилките го бяхме дискутирали няколко страници по-назад.

Аз също бих следвала естествените етапи в бебешкото развитие. Всички знаем, че изправеното положение идва в резултат на еволюция на нервната и опорно-двигателната система. В проходилките, детето бива поставяно в неестествено за възрастта му положение, което то не може да контролира съзнателно. Недоразвитите тазобедрени стави биват натоварвани преждевременно, а центърът на тежестта на тялото се измества неестествено напред. Често стъпването е на пръсти. Всичко това би могли да доведе до по-трудно самостоятелно прохождане, ходене на пръсти и редица други скелетно-моторни проблеми. Това го знам от многобройните физиотерапевти и лекари, които вече 9 години работят с голямата ми дъщеря(тя е с ДЦП).

Виж целия пост
# 541
Да, ние живеем в чужбина, Германия по-точно. Намерих това на български: https://lechenie.bg/eto-zashto-prohodilkite-sa-strashno-vredni-za-detsata
 Описано е къде са проблемите на тези пособия.
Виж целия пост
# 542
Благодаря Ви за информацията ,моя е грешката,че не съм прочела предните постове. Сега си обеснявам защо голямата ми дъщеря стъпваше и бягаше толкова време на пръсти....
Виж целия пост
# 543
Момичета препоръчайте от къде да купя хубава прясна риба за бебето ?София става въпрос
Виж целия пост
# 544
Големият ми син не е стъпвал или бягал на пръсти, краката му не са изкривени, НО е падал с проходилката. Слава Богу нямали сме тежки травми, които са били причината да ги забранят тук, в Канада. В Щатите още ги ползват, доколкото знам.
Тук има подобни съоръжения без колелца и уокъри с колелца, които се бутат. Бънджитата също много се ползват, но на мен закачането изобщо не ми вдъхва доверие и не бих си сложила бебето в такова нещо.
Виж целия пост
# 545
На мен ми допадат тези за бутане. Една приятелка ми даде едно такова лъвче, не може още да го бута, но се изправя на него и му е интересно, има и мелодия.
  Като бебе два пъти съм си разбивала устата с паяка, но мама все пак ме пита защо детето няма паяк... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 546
Като спомена "за бутане", докато простирам мойто чудо набарало легена с дъното нагоре, бута го и пълзи заедно с него Grinning точно като проходилка. Вече нищо не я интересува освен пълзенето, цял ден пълзи и заветната дестинация е кофата за боклук Rolling Eyes
Онзи ден я водих да играем в едни есенни листа, после беше цялата за пералня, но много се забавлява, разбира се и там попълзя доста.
Виж целия пост
# 547
Като спомена "за бутане", докато простирам мойто чудо набарало легена с дъното нагоре, бута го и пълзи заедно с него Grinning точно като проходилка. Вече нищо не я интересува освен пълзенето, цял ден пълзи и заветната дестинация е кофата за боклук Rolling Eyes
Онзи ден я водих да играем в едни есенни листа, после беше цялата за пералня, но много се забавлява, разбира се и там попълзя доста.
Като спомена - голямата не признаваше уокъри, проходи с .... Кофата за боклук Joy горките съседи, по цял ден се чуваше лонгурррррр-лонгууурррр
Виж целия пост
# 548
Интересна ми е темата с проходилките. Бранимир е на 8+++ м и вършее вкъщи в нея, забавлява се, забелязвам как с всеки изминал ден развива координацията си. Нямах никакво намерение да ползвам, именно, защото знаех за вредите, но ми подариха и го слагам за по малко в нея. Виждам, че много й се кефи. Със смесени чувства съм, просто гледам да не прекалявам. Мисля да взема все пак и такъв уолкър за бутане. Иначе на гърне го слагам от 5+ без по никакъв начин да го насилвам, водя се за всичко според неговите реакции и желания. Той си върши работата в гърнето, ако има нещо за вършене, прави го за минутка-две и сам показва, че иска да го изправя като е готов. Идеята не е да започне да се контролира от сега и да махнем памперса, а да знае предназначението на гърнето и да свиква с него.
Виж целия пост
# 549
Синът ми е на 8++ и вече се замислям за гърне. Истината е, че не знам как да процедирам, но ми се иска да опитаме.
С ММ решихме, че не желаем да ползвамер проходилка. Приятелка ми даде уолкър и смятам, че ще ни е полезен.
Виж целия пост
# 550
И ние решихме да не ползваме проходилки. Мисля, че никакви помощни средства няма да вземаме, за да се научи да пази равновесие и да разпределя правилно тежестта на тялото си. Тя вече се изправя сама като се държи някъде....

На гърне я слагам откакто сяда сама. Всеки ден за по малко. Кога свърши нещо, кога не, но и аз за идеята да свиква с него. Освен това е в банята, та да свикне и къде се правят тези неща.
Виж целия пост
# 551
Здравейте майчета!
Моя мъник вече е на 9 месеца и още не сме регулирани дневния сън(то и през ноща все се буди)
Понякога спим по 3 пъти  на ден по около 1 час друг път 4. При вас как е по колко дрямки имате през деня и колко долу горе са продължителни?
Виж целия пост
# 552
Сън ли??????Сутрин става в 6,преди обяд една дрямка от 10 -15 минути,на обяд най-много един час и това е. Вечер,ако успея да я приспя преди 22 си е цяло чудо.Направо не знам от къде я черпи тази енергия.По цял ден пълзи,катери се и т.н.Понякога си мисля,че аз нещо не правя както трябва Frowning1
Виж целия пост
# 553
Става около 6:30, заспива за около 9 часа за около 20 Мин, после към 13ч за 30мин и това е. Вечер заспива към 20-21часа различно.
Моето вече е на 9 м и голям цели 71 см и тежи 9 кг, вчера бяхме на консултация.
Вашите мерки какви са? Simple Smile
Виж целия пост
# 554
Моя син е на 9++ и е 9.700 и 75 см. Става около 6 ч. после заспива в 9 до 10.30-11.00. И следобед спи около 13 до 15. Вечер заспива към 20.30. Но спи много неспокойно, разплаква се и иска два пъти да сучи, то аз вече почти нямам кърма и е по- малко. Даже откакто сме на кухня пие АМ и през нощта в 3. ч. И тази седмица всеки ден му е пропуснал памперса сутрин като стане, просто е препълнен. Това не ми се е случвало от повече от 5 месеца , откак ползвам Бочко, много съм доволна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия