Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Коя е последната книга, която подарихте на детето си? - 12

  • 4 928
  • 48
# 30
LAROUSSE е името на енциклопедията. Това е френско издателство, което издава всякакви енциклопедии и е специализирано в това. Много от тях са детски.
Виж целия пост
# 31
С племенницата я четем и заедно научаваме нови и интересни неща.Много, много благодаря! Simple Smile останахме доволни
Виж целия пост
# 32
"Белият жираф" - Лорън Сейнт Джон
Стана любимата книга на дъщеря ми -10г.
Виж целия пост
# 33
Виж целия пост
# 34
Записвам се да ви следя, макар че дъщеря ми е още малка (почти на 6г.). Последно купих Сакъз Сардуня на Елиф Шафак, прочетох 3 глави и ми се стори много интересна, но още няма да я чета на детето, ще отложа, то и на самата книжка си пише 7+. Зачетох "Деца играят вън" на Георги Данаилов и ми е много забавна, но не мога да преценя дали едно днешно дете би я разбрало, моля ако някой има впечатление от децата си да сподели как се е възприела и на каква възраст!
От книжките за по- големи (вече не бебешки) сме прочели "Пипи Дългото чорапче" - хареса я и малко от нещата не разбираше; "Мери Попинз" - също я хареса, но доста неща не разбираше, понеже гледахме новия филм по Нова година и затова поиска да я четем; "Крокодилът Гена" - тя си беше баш за възрастта, много добре дойде; "Ние, врабчетата" - учудващо разбираше и много я хареса, дори най- много от всичко хареса тази книжка. И аз съм купила Ванилиите (нали така ги наричат?) - "Феята от захарницата", но не я четем, чудя се дали не е малка още за нея, макар че зная, че ги четата на 5-6-годишни деца и ги харесват.
Виж целия пост
# 35
pina, не мога да дам отзиви за книгите, за които питаш. Младежът ми още не ги е чел. Но за вашата възраст задължително минете през "Мили бате" - уникална книга, много любима и на мен и на детето. Heart Eyes Единствената, която първо аз му четох (като беше на 6) и после чете сам още 2 пъти. "Патиланско царство" също е подходяща за вас, относително по-лека за възприемане от "Мери Попинз".
Виж целия пост
# 36
Заглеждала съм я "Мили бате" наистина трябва да ѝ обърна внимание на тази книга. "Патиланско царство" я гледах и нея в една книжарница, даже зачетох - аз не я харесвам и си мисля, че тя няма да разбере думите, то някои аз не ги разбирам дори, за да ѝ ги обясня. Може би трябва да се пробва, все пак, тя да прецени. Благодаря за препоръките!
Виж целия пост
# 37
Виж целия пост
# 38
При нас пък Патиланците се хареса, въпреки че ми беше трудно да обясня някои думи. Веднъж я прочетох аз, веднъж те сами си я прочетоха.
Последната, която им купих беше Мечо Пух, а издирвах и Дракончето Поли, защото я имат като задължителна за втори клас, но не я намерих.
Виж целия пост
# 39
Здравейте:) Моля ви препоръчайте ми интересни книги за 8 год .дете (момче)на достъпен език .Детето живее в чужбина .До сега сме чели следните книги "Небивалици""Мечо Пух""Карлосон който живее на покрива".Приемам други идеи но да са на достъпен език тъй като горепосочените са му интересни, но трябва да разяснявам какво се е случило с по-лесни думички .Благодаря ви
Виж целия пост
# 40
Децата ан 8 са пленени от историите на Дръндо. Иначе - Приказки по телефона, Приключенията на Пинокио, историите на Малката Божана....
Виж целия пост
# 41
Децата ан 8 са пленени от историите на Дръндо. Иначе - Приказки по телефона, Приключенията на Пинокио, историите на Малката Божана....
Забравих да напиша ,че Приказки по телефона му е любима ,дори някои от приказките ги знае на изуст. Ще потърся Историите на малката Божана .
Виж целия пост
# 42
"Феята от захарницата" - според мен е доста достъпна като език, книгата е съвременна и направо просто написана. Главният герой е момче, не се подвеждайте от заглавието. Има издадена и втора част, ако ви хареса, а по Коледа се очаква и трета част, понеже стана голям хит.
Добавям, че главният герой е на 9г., точно като за вас.
Виж целия пост
# 43
swetla99, щом детето е харесало Джани Родари,бих препоръчала Пътешествието на Синята стрела.
Виж целия пост
# 44
А аз препоръчвам на Е.Успенски - Чичо Фьодор, кучето и котаракът, както и като краен срок поредицата за Петсън и Финдъс от С.Норквист.
Последно подарих - Пеперуденият лъв на М.Морпурго.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия