Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Скъсан менискус

  • 1 273
  • 26
# 15
За мен няма по-добър от Д-р Хубенов!
Виж целия пост
# 16
Ами вливания и инжекции правиха ли ви? Как се чувствате сега? Боли ли? Посещавате ли физиотерапия? На колко години сте, ако не е тайна? Този въпрос не го задавам, но в дадения случай е доста важен.


ДОКТОР БИСЕР БОЧЕВ е името, по-горе съм добавила едно “Н” без да съм го забелязала... много се извинявам!
Виж целия пост
# 17
Здравейте, моля за мнения и опит по моя здравословен проблем. Аз съм на 23 години активна спортистка и имам проблем с коленете. 2014 година получавам травма на коляното и след ядрено магнитен резонанс се оказва че имам скъсан менискус. Започвам обикаляне по различни доктори 3 месеца, при което всеки е с различно мнение и никой от тях не казва че трябва операция. След 3 месеца мъки д-р Мазнейков ме оперира. След операцията продължавам със спорта, но при много големи болки и решавам да подновя обикалянето по доктори. 2016 правя нов магнитен резонанс на който пак излиза скъсан менискус. започва се наново ходене по мъките, като мненията на докторите са различни (ходи на фитнес, сложи тейп, нищо ти няма ще ти мине и т.н.). 2018 година ми казват за д-р Чанков (много хубави мнения чух за него) и отивам на преглед, той ми казва че менискуса ми е скъсан и при първата операция не е правено нищо. Оперирам се 2-ри път. Операцията изглежда да е минала добре, но  се минават месец, два, три крака ми е зле. Правя редица рехабилитации, ходих на балнеосанаториум, бих ми инжекции в коляното с кортикостероиди и с обезболяващо нищо не помогна. 10 месеца по късно след операцията аз трудно ходя, боли ме много, има нощи които не се спи от болка, не мога да клякам. Реших да си направя нов 3-ти магнитен резонанс, на който се установи че имам два скъсани менискуса. Ходих отново на лекар (днес) и доктора ми каза да сложа тейп, казах че съм слагала и не помага и той ме попита дали съм разтегната, казах да и отговора му беше еми разтягай се повече и ще ти мине от това е. Моля за съвет за някой добър, съвестен доктор, който наистина на ми помогне. 
Виж целия пост
# 18
Аз съм доволна от ВМА, ендоскопска хирургия. Тогава беше д-р Петров. Много съвестно направена операция. За съжаление, заради опити да реша проблема само с мазила и физиотерапия, сега също не мога да клякам. Поне нямам проблем с ходенето...засега и не ме боли.  Не отлагайте. Само няма да се оправи.
Четох за един подобен на вашия случай. Човекът беше осъдил за голяма сума първата болница, защото уврежданията си остават.
Виж целия пост
# 19
Мои познати и приятели говореха хубави неща за д-р Хубенов. Лични впечатления нямам, не го познавам лично.

Какво точно ви инжектираха в коляното?
Виж целия пост
# 20
благодаря за отговорите ходила съм почти при всички доктори- ортопеди (Георгиев, Петров, Мазнейков, Чанков и много други), но не помогна търся нови лекари, които да си свършат работата и най-накрая да спрат болките, и да имам нормален ход на коляното.
А за инжекцията, не я помня трябва да видя в амбулаторния лист.
Виж целия пост
# 21
Отидете при Хубенов!Аз съм с няколко операции,човека направи чудо с коляното ми!
Виж целия пост
# 22
благодаря за отговорите ходила съм почти при всички доктори- ортопеди (Георгиев, Петров, Мазнейков, Чанков и много други), но не помогна търся нови лекари, които да си свършат работата и най-накрая да спрат болките, и да имам нормален ход на коляното.
А за инжекцията, не я помня трябва да видя в амбулаторния лист.

На мен лично ми помогна и ме спаси от операция - д-р Здравко Стефанов, приема в Атромедика.

За Хубенов и аз бях получила добри отзиви, но така и не стигнах до консултация с него.
Виж целия пост
# 23
Благодаря ще пробвам и с тези доктори, да видя какво ще стане
Виж целия пост
# 24
Като човек с “опит” в късането на връзки и менискуси само, ще препоръчам на хората, които не са професионални атлети да избягват или поне много да внимават със спортове, като футбол, баскетбол, каране на ски. Ако все пак получите контузия и не сте готови да се откажете от подобни спортове или в ежедневието си имате проблеми - операция. Ако имате късмет да се възстановите без операция и да имате функционално ежедневие имайте все пак предвид, че ще сте предразположени към контузия на ставата и трябва да избягвате спортове с голямо усукване.
Поради моите “главоболия” съм запознат с тематиката и лекарите в България. Ако опрете до операция не се притеснявайте особено, има добри специалисти у нас.
Виж целия пост
# 25
Здравейте,днес на съпруга ми му остановиха ,че има скъсан заден рог на медиалния менискус 0,41см. косо.Това са данните от магнитноядрения резонанс и май май ще се наложи операция.Утре е на преглед при ортопед в Пловдив за да погледне и той данните от изследването,но като цяло ако се наложи операция и двамата сме на мнение,че трябва да се направи в София.Като цяло изчетох темата(както и първата част)и сме се спрели на на следите лекари като все още не сме решили с кой да се консултираме др.Хубенов,доц.Антони Георгиев и евентуално с лекар от ВМА -София.Как бихте ме посъветвали да постъпим и към кой лекар да се обърнем за помощ.

При първоначалния преглед в Пловдив лекаря се съмняваше ,че може да е скъсана и предна кръстна връзка,но според ЯМР-то връзката е разтегната,но целостта и не е нарушена(надяваме се в действителност да е така).Възможно ли е резонанса да сгреши и връзката да е скъсана?

Също така ако има някой оперирал се скоро при др.Хубенов или доц.Георгиев ще се радвам ,ако сподели ,каква е цената за операция на менискус и дали минава по здравна каса или операцията си е изцяло платена?За прегледите знам,че са си платени и цената е около 100лв.
Виж целия пост
# 26
След като съм ходила 3 пъти при доц.Георгиев знам, че менискус той не оперира много и често не го хваща че е скъсан, мой познати също са ми казвали че той менискус не хваща. Но за връзки знам че е най-добрия, много мой познати са оперирани от връзки при него и са се възстановили   напълно
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия