Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Счетоводител в нужда се познава 15

  • 12 844
  • 376
# 360
Здравейте.
Колко ми е полагаемият  годишен отпуск от 1.01.2019 до 25.09.2019 включително,като за септември ще имам изработени половината от работните дни в месеца? Благодаря.
От две години съм при този рабтодател
Виж целия пост
# 361
Здравейте.
Колко ми е полагаемият  годишен отпуск от 1.01.2019 до 25.09.2019 включително,като за септември ще имам изработени половината от работните дни в месеца? Благодаря.
От две години съм при този рабтодател

14 дни за 2019.
Виж целия пост
# 362
Здравейте,
имам нужда от помощ - как да изчисля възнаграждение за нощен труд при смяна от 15-24 часа? Чета за коефициент, но той се прилага при 4 и над 4 часа нощен труд, а тук са само 2.
Виж целия пост
# 363
Нощния труд се заплаща по мин.25 ст., а коефициента се ползва, за проверка дали не се надвишават работните часове. Умножаваш нощните часове по 1,143 и получената сума събираш с дневните, това е за месеца и се проверява дали не надвишаваш месечните работни часове, ако смяташ за септември часовете той е с 19 работни дни * 8 часа дневно(ако е на 8 часов работен ден) =152 часа са за месеца . Ако имаш 20 часа нощен труд *1,143=22,86 часа са приравнени на дневни часове и събираш с дневните часове трябва да е по-малко от 152. И се заплаща 20 часа нощен труд *0,25
Виж целия пост
# 364
Здравейте. Наемателите в един обект си разпределят по равно сметките за консумативи. Как всеки един поотделно би могъл да осчетоводи платените суми? Всички са юридически лица, а наемодателят е ФЛ.

Фактурите ще идват на името на единия наемател, а той ще префактурира консумативите на другия наемател. Но за целта е необходимо да подпишете договор между двете фирми, където да укажете кое как се разпределя.
При този начин, трябва партидите да се прехвърлят на този наемател и как бих могла да го задължа, да поеми отговорността да префактурира?! Счетоводно има последствия от тази операция. Вие прилагали ли сте този метод практически и ако "да", бих Ви помолила за детайли.🤔
Виж целия пост
# 365
Една наша служителка, която си прекрати майчинството след навършване на 1 год. на детето, напуска. Каква декларация трябва да подам в НОИ, за да ги уведомя? По чл.54 от КСО ли, прил. 8 (промени в обстоятелствата)? Там не виждам опция прекратяване на трудовите взаимоотношения?
Виж целия пост
# 366
Според мен никаква. На нея и е свършил 410 дневния период с обезщетение за  бременост и раждане. Няма да подава прил. за втората година...т.е. няма промяна в обстоятелствата.
Виж целия пост
# 367
Тя получава 50 % от майчинството вече, напуска по време на този период.
Виж целия пост
# 368
Тогава промяна на обстоятелствата на тази декларация 10 за 50 процента. Отбелязваш дата на напускане. Не е пред мен декларацията, да видя коя точка.
Виж целия пост
# 369
Ведомостите за заплати и Досиетата на работниците трябва да се пазят 50 г. Въпросът ми е, какво точно пазите. Аз пазя ведомостите, но към тях имам спомагателни таблици, в които изчислявам допълнителни възнаграждения, които нямат постоянен характер, те са доплащания за определена работа. Тези доплащания след като ги изчисля, ги добавям към заплатата във Ведомостта. Тоест не пазя изчисленията, които показват, защо работник Х получава определена сума съответния месец. Пазя само ведомостта и Протокола, че съм подала Д1 и Д6. Трябва ли да пазя друго?
Другият ми въпрос е за Досиетата на работниците. В тях има един куп служебни бележки, издавани от нашата фирма преди 10, 15, даже 20 г. Мисля да ги изхвърля, както и Молби за платен и неплатен отпуск с давност повече от 5 г. Мога ли да направя това?
Виж целия пост
# 370
Честно казано мен ме е страх да хвърлям каквто и да било.
Архивът расте ли расте ...
Виж целия пост
# 371
Ние пазим всичко. Даже като гледам старите ведомости, в папките са и молбите за отпуски, всичко.
Виж целия пост
# 372
И аз все още не съм изхвърлила нищо, но архивът ни е вече толкова огромен, съхранява се в едни стари складове, мишките са изяли част от папките, все едно папките са минали през машина за рязане на хартия. Искам да отделя най-важното на по-прилично място и просто се чудех, кое е най-важното.
Виж целия пост
# 373
Здравейте! Планирам да започна дистанционна работа без договор. Като каква да се регистрирам в НОИ, така че да се осигурявам сама?
Виж целия пост
# 374
В месец с по-малко работни дни ли се завишава повече възнаграждението за извънредния работен ден (6ч)?
Имах формулата и си спомням че раб.дни влизаха в сметката. Искам да пресметна колко е разликата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия