Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 17

  • 98 081
  • 749
# 450
    Това място с право може да получи името ВКУСНОТЕКА, но за съжаление то е заето. Нищо, пак е мнооооого вкусно, влизам след като съм се нахранила (иначе все зобкам нещо). 🌺🌺🌺
    Днес за вечеря съм замислила един телешки черен дроб, в момента отлежава в мляко. За гарнитура вече изпекох карфиол и направих касапско сирене. За малчо изпекох парче рибка, а за обяд му правих тукашните mac&cheese.









    Снощи правих едни джоланчета в Крок Пот-а. За ММ бяха като супичка, той така ги обича.







   За малкия имаше шницели и салата; за десерт - детска закуска с ванилов крем.







    Закуска - пенкейкс.



    Вечерята онзи ден - полента; отново аспержи в прошуто; салата и туршия.  И бързият минутен кекс в микровълновата.















   Предишните дни - паста с доматен сос; отново любимия карфиол и малки пилешки кюфтенца.





    Сандвичи с кайма и чедър; разни печива; портокали за дечицата в класа на сина ми.







 ДОПЪЛВАМ: телешки дроб с чесън по Пеп4о 🌺🌺🌺.



Виж целия пост
# 451
Vanja77, шоколадовия тарт е супер може ли да кажеш как се прави, много обичам кокосови неща!
k_savova, леле тази баница колко е бухнала! People Ok Woman
marcheva, бриошчетата са Hands Ok Hand

Аз направих едни лешникови бонбони, които са без захар и имат почти същия вкус като на фереро роше, приготвят се за отрицателно време и супер лесно, просто мисля, че това са ми любимите бонбони вече!

Най-вкусните лешникови бонбони
Виж целия пост
# 452
lipodve, заповядай: Двойно шоколадов тарт с кокос.
Виж целия пост
# 453

 Хайде да отпразнуваме пролетта. Честита първа пролет 🌷🌻🌸🌼
Тази торта е толкова вкусна, че я правя редовно
Виж целия пост
# 454
Ир, кажи за карфиола, моля те, много добре изглежда....ще се получи ли същия апетитен вид, но с броколи? Че дребен хич не долюбва карфиол, но пък за сметка на това обожава зеленият му брат....
Да не е само въпрос : много вкусна супа от свински кокали

Крилца с бира на фурна
Виж целия пост
# 455
оооо, марчева, не, не, имай милост! сега ще трябва да дадеш рецептата за тези мои любими
Скрит текст:
Оригиналните датски бисквити, онези които си купувам в едно красиви метални кутии.




а тази каква е, ismailyk?
Скрит текст:

 Хайде да отпразнуваме пролетта. Честита първа пролет 🌷🌻🌸🌼
Тази торта е толкова вкусна, че я правя редовно
Виж целия пост
# 456
Може ли рецептата за фъстъчените курабии и за чипса от арабски хлебчета? А кекса Исмаил има ли го някъде пъбликуван?

Как правите питка в еърфраера ?! То толкова хубави неща. не знам по напред какво да искам да правя Simple Smile
Виж целия пост
# 457
Zenata това е най обикновена торта който бабите някога правеха, тук я наричаме селска торта. С пандишпан , домашен крем и орехи, това с кокоса и другите украси аз съм си го модернизирал.
Nivea , кекса мисля че съм публикувал рецептата в по предните страници , или старата тема. Потърси, ако не я намериш , свирни и ще я напиша пак.  Не ми е проблем да я напиша пак, но заради админите, да не кажат че пишем два пъти една и съща рецепта.
Виж целия пост
# 458
polly
Става и с броколи, но те малко поизсъхват. Аз много ги харесвам печени със зехтин във фурната и после поляти с лимонов сос и запечени ядки.

От мен една пица барбекю
Виж целия пост
# 459
Пресносолно домашно сирене .
Виж целия пост
# 460
Едни по отдавнашни чинии Wink
Джоланче!


Шкембе чорба от кладница
Виж целия пост
# 461
Пеп4оHug, на този етап ми е приятно да снимам, да видим кога ще ми омръзне.
При теб - винаги уютно и вкусно. Онези патладжанените мммм...bouquet

Мими, и стара чиния става. Хубаво ми е да те видя в темата.  Simple Smile

Поли, милост нямаш с тази супа от кокали; на човек му идва да скочи вътре.  Heart Eyes

--------------------
И от мен супа, само с две-три съставки, но много любима!


Виж целия пост
# 462
оооо, марчева, не, не, имай милост! сега ще трябва да дадеш рецептата за тези мои любими
Скрит текст:
Оригиналните датски бисквити, онези които си купувам в едни красиви метални кутии.
...........................
Давам, но си е голям зор с шприцоването им, иначе си е елементарна рецепта,  трябва сила, въпреки че тестото им е много, много меко, дала съм обяснения.


https://recepti.gotvach.bg/r-118959-Оригинални_датски_маслени_бисквити
Виж целия пост
# 463
Нелка благодаря! Както би казал Виктор Ангелов за супата ти - брилянтна чиния! Може ли рецепта ? Heart Eyes
Опалянки с домашна лютеница, без брашно!
Виж целия пост
# 464
ОО, Ir74 , ще кажеш ли как правиш полентата? Изглежда апетитна и искам да й дам още един шанс!

Скрит текст:
Да разкажа аз моя опит с нея. Правих един единствен път, една полента- пица, рецепта от една книжка. Ужасно апетитно изглеждаше. И ужасно апетитно стана, на вид: когато я извадих от фурната. Но...като я опитах, ми се отщя всичко. Дъщеря ми също млясна 1-2 пъти и побутна чинийката настрани, а тя яде наистина всичко, имащо вид на пица. Та, с по едно хлебче обрахме само отгоре- отгоре с каквото я бяхме покрили полента-пицата, а самата полента, служеща за "тесто"- замина  в  био-кофата....

Нелка, аз пък се зазяпах по салфетчицата ти...Ще издадеш ли съставките на супичката? Gift HeartFlowers Hibiscus

И опалянките на Мими ми влязоха в око- ако може рецептата`?Да не са така наречените "ууупсис" (oooopsie?)Satisfied  С такива направих моя лоу-карб-бургер преди няколко страници... Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия