Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 17

  • 98 006
  • 749
# 465
Скрит текст:
оооо, марчева, не, не, имай милост! сега ще трябва да дадеш рецептата за тези мои любими
Скрит текст:
Оригиналните датски бисквити, онези които си купувам в едни красиви метални кутии.
...........................
Давам, но си е голям зор с шприцоването им, иначе си е елементарна рецепта,  трябва сила, въпреки че тестото им е много, много меко, дала съм обяснения.


https://recepti.gotvach.bg/r-118959-Оригинални_датски_маслени_бисквити

eeeee, aми за какво спортуваме Wink да имаме сила да шприцоваме сладките, с които да покриваме плочките после, хах Wink
разведри ме с тези 113 г масло Laughing

марчева, няма да спя тази вечер от тези бисквити Wink няма ли да стане с шприц или от тези големите накрайници, които се бутат с пръст? как го обясних Wink
Виж целия пост
# 466
Скрит текст:
оооо, марчева, не, не, имай милост! сега ще трябва да дадеш рецептата за тези мои любими
Скрит текст:
Оригиналните датски бисквити, онези които си купувам в едни красиви метални кутии.
...........................
Давам, но си е голям зор с шприцоването им, иначе си е елементарна рецепта,  трябва сила, въпреки че тестото им е много, много меко, дала съм обяснения.


https://recepti.gotvach.bg/r-118959-Оригинални_датски_маслени_бисквити

eeeee, aми за какво спортуваме Wink да имаме сила да шприцоваме сладките, с които да покриваме плочките после, хах Wink
разведри ме с тези 113 г масло Laughing
Скрит текст:
113 г масло....... Joy да, така работя, измервам всичко до грам. Така е показано, така работя всяка една рецепта, това " на око" не ми е познато, а и не го харесвам, веднага отхвърлям всяка една такава рецепта, какво е това " на око", все едно бъркай там нещо все ще се получи.  Wink но при тези бисквити няма как да се получи, трябват точни мерки. 
Виж целия пост
# 467
Скрит текст:
Скрит текст:
оооо, марчева, не, не, имай милост! сега ще трябва да дадеш рецептата за тези мои любими
Скрит текст:
Оригиналните датски бисквити, онези които си купувам в едни красиви метални кутии.
...........................
Давам, но си е голям зор с шприцоването им, иначе си е елементарна рецепта,  трябва сила, въпреки че тестото им е много, много меко, дала съм обяснения.


https://recepti.gotvach.bg/r-118959-Оригинални_датски_маслени_бисквити

eeeee, aми за какво спортуваме Wink да имаме сила да шприцоваме сладките, с които да покриваме плочките после, хах Wink
разведри ме с тези 113 г масло Laughing
Скрит текст:
113 г масло....... Joy да, така работя, измервам всичко до грам. Така е показано, така работя всяка една рецепта, това " на око" не ми е познато, а и не го харесвам, веднага отхвърлям всяка една такава рецепта, какво е това " на око", все едно бъркай там нещо все ще се получи.  Wink но при тези бисквити няма как да се получи, трябват точни мерки. 

да, да, осъзнавам Wink просто ми стана смешно. а белтъкът що така неточно - 30 или 33 г Wink
обаче ще ги пробвам, няма как. обожавам ги! твоите изглеждат супер, ох!
сори за спама...
Виж целия пост
# 468
Не исках да пиша и разводнявам темата, но като гледам , тя вече е бая разводнена.Все по-често отварям да видя новата снимка, а то скрити след скрити текстове и никаква снимка. Та да ви подсетя,че всеки желаещ да се пишат по 100 пъти рецепти, може да си махне забраната за лични съобщения, да ги пусне и там да си разменят стотиците писания .Аз, като ми искат рецепта,ако не е линк, а много писане и то не за първи път, пиша на лични, но само на който не ги е забранил.И там се запазват, не се търсят из купища теми.Поздравления за рождени дни и празници, обяснения, също.

Хубав ден ви пожелавам!
Виж целия пост
# 469
Скрит текст:
Защото всеки белтък винаги варира, от 30 до 37 г. Него не съм го измервала, ползвах яйце L. Но  когато приготвям френски макарони го измервам, там е вече от голямо значение грамажа му.  Wink
Виж целия пост
# 470
Френски ябълков сладкиш
http://kulinariq.snimka.bg/cooking/vkusno.5149515.38947873

Marcheva
Скрит текст:
 Може ли рецепта за тези красиви бриошчета
Виж целия пост
# 471
Не исках да пиша и разводнявам темата, но като гледам , тя вече е бая разводнена.Все по-често отварям да видя новата снимка, а то скрити след скрити текстове и никаква снимка. Та да ви подсетя,че всеки желаещ да се пишат по 100 пъти рецепти, може да си махне забраната за лични съобщения, да ги пусне и там да си разменят стотиците писания .Аз, като ми искат рецепта,ако не е линк, а много писане и то не за първи път, пиша на лични, но само на който не ги е забранил.И там се запазват, не се търсят из купища теми.Поздравления за рождени дни и празници, обяснения, също.

Хубав ден ви пожелавам!
Ние също ти пожелаваме хубав ден!
И да не е спам веднага пускам това което работих снощи - "Пръстенът на краля" - уникален десерт, уникално е красив, днес ще го подарявам на една приятелка.



Френски ябълков сладкиш
http://kulinariq.snimka.bg/cooking/vkusno.5149515.38947873

Marcheva
Скрит текст:
  Може ли рецепта за тези красиви бриошчета
За теб - винаги!  Hug

https://recepti.gotvach.bg/r-118909-Двуцветни_бриош_кифли
Виж целия пост
# 472

Пиле с доматен сос на Илианка
Виж целия пост
# 473
Сега...да си призная, след един пост по-горе, не знам как да реагирам и как да оформя отговора си.  Confused
Дали има нужда да се уточнят правилата още веднъж?
Вярно, пиша тук отскоро и е възможно да съм пропуснала нещо.
Според увода към темата, всеки може, дори е желателно, да показва, коментира, критикува.
Единствено рецептите се пишат в скрит текст.
Предвид горното, не би трябвало темата да е трудна нито за писане, нито за четене.
За мен самата скрит текст е мъка не само тук, а в която и да е тема и бих се радвала той да се използва единствено по предназначение.
Възможно е обаче по-рано да е възниквал един или друг проблем, поради който са се наложили и някои неписани правила.
Заради това и питам дали не е необходимо да се уточнят нещата още веднъж?
А тема само за снимки съществува, където действително се поместват само картинки.

Всичко това - с най-добро чувство!  Hug

-----------------
Мими, какви са тези красоти, които си показала, толкова е жизнерадостно всичко!
Мамче, салфетката...  Simple Smile Вкъщи имам сигурно половин тон платове и парцалки, винаги има шанс да изровя нещо отнякъде.

В скрит текст - рецепта за тази супа:

Скрит текст:
Супа от картофи и праз

1 кг картофи
2 стръка праз
телешки бульон (или вода - най-добре с кубче купен бульон)
олио
сол, чер пипер
малко сметана или мляко

--------
1. Обели картофите и ги нарежи на едри парчета.
2. Нарежи праза на парчета, не много малки.
3. Запържи всичко в малко олио.
4. Налей вода или бульон до покриване на картофите и праза, и вари до омекване.
5. Пасирай до гладкост.
6. Долей течност ако е твърде гъсто.
7. Овкуси със сол и пипер.
8. Легирай със сметана или мляко.

--------

Заб.: Аз харесвам супата не съвсем гладка, затова спирам пасирането по-рано.
Количеството сметана е въпрос на вкус, може повече, може по-малко.
Също така може вместо натурален месен бульон да се ползва такъв от кубче.
Яйцето може да се нареже на малки парченца и да се поръси върху супата раздробено, заедно със ситно нарязания праз.
Част от праза може да се замени с лук, също става много вкусно.
Виж целия пост
# 474
Нелка, супата звучи чудесно, още утре ще я пробвам!
Мамче, рецептата за опалянките е на лични!
Котлети с гъби!


И джолан на слоукукър!
Виж целия пост
# 475
    Прочетох ви тази сутрин и не помня кой точно ме пита, но да отговоря: за карфиола (късам на розички, поръсвам обилно с олио, сол инчервен пипер; овалвам хубаво с ръка; печа на 240-250 градуса за двадесетина минути, после обръщам и пак за около десетина минути. Това е, пробвах веднъж и с броколи, но станаха по-сухи и не ни харесаха. ) Май Мамче Бандит попита за полентата - аз я купувам готова тук в кутии или в найлонови опаковки (във фризерите я има); режа на слайсове и запържвам в масло. После настъргвам докато е още топла с овче сирене и червен пипер. Ей така изглежда тази, която ползвам.



    И за да не е спам - ето пилешката супа и картофените крокети за днес. 



Виж целия пост
# 476

Пилето с дом.сос(на Ил) вече изпечено и сервирано

"Каква е тази странна пица?"

Фритата ( на дъното има парчета шунка като блат,а отгоре-препържен бекон)

Виж целия пост
# 477
Нелка, чудна ти е супичката. Flowers Hibiscus
От мен : Мини галети с пресни ягоди
Виж целия пост
# 478
Сега...да си призная, след един пост по-горе, не знам как да реагирам и как да оформя отговора си.  Confused
Дали има нужда да се уточнят правилата още веднъж?
Вярно, пиша тук отскоро и е възможно да съм пропуснала нещо.
Според увода към темата, всеки може, дори е желателно, да показва, коментира, критикува.
Единствено рецептите се пишат в скрит текст.
Предвид горното, не би трябвало темата да е трудна нито за писане, нито за четене.
За мен самата скрит текст е мъка не само тук, а в която и да е тема и бих се радвала той да се използва единствено по предназначение.
Възможно е обаче по-рано да е възниквал един или друг проблем, поради който са се наложили и някои неписани правила.
Заради това и питам дали не е необходимо да се уточнят нещата още веднъж?
А тема само за снимки съществува, където действително се поместват само картинки.

Всичко това - с най-добро чувство!  Hug

Нелка - много правилно питаш. Аз помолих нееднократно и понеже почти никой не обърна внимание поставих като едно единствено условие само рецептите когато се изписват тук да бъдат в скрит текст!
Защото много пъти една рецепта заема почти цяла страница Smiley  Забележката на Тайна по-горе също е много уместна!!!!
Но не всички явно мислиме еднакво!? Освен това доста хора ползват телефони (аз ползвам предимно компа) и може там да няма опцията "предварителен преглед".
А е толкова лесно дори когато се поства цитат, да се изтрие излишното.
Освен това наистина  много често се използва скрит текст!

** Темата е доста свободна, но понякога пишещите изпадат в излишни словоизлияния НЕотнасящи се до самите снимки - това също би било да се избягва по възможност.

Всичко това го пиша не защото искам да изменя нещо, а с единствената идея да няма изтрити пост-ове от модератор.
Темата е на всички и само от нас зависи каква ще е (стига да е съобразена с изискванията на сайта).

Пожелавам на всички приятни почивни дни.
Виж целия пост
# 479
Не знам за вас, на мен в крайна сметка ми се иска една кулинарна тема, в която да мога хем да си покажа ястията, хем да си говоря със съмишленици, без да се притеснявам, че някой ще ме скастри за нещо. Нерядко ми се иска да коментирам нещо видяно веднага, на момента, защото ме е впечатлило... ами то не смея, защото нямам снимка на ястие да покажа, че да не е спам. Има вече една такава "суха тема", в която се постват само картинки и линкове и се надявах някак, че тук ще е различно, но то пак съобразяване... да питам конкретно и само ако е за рецепта. Другото се счита за спам, ако не добавя и ястие лично.
Да, следя ви. Интересна ми е темата. Нямам какво да пусна, затова и не коментирам. Общо взето - воайор съм само. И да ме е впечатлило нещо, не мога да коментирам. А някой ден като имам какво да покажа, вече ще съм забравила какво ми е харесало в темата.

Да се счете за спам коментарът ми Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия