Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на рози

  • 11 889
  • 306
# 300
Милитка, не съм успяла да се изразя правилно за малките розички; исках да кажа, че самите им цветчета са много красиви и често много богати.

Папа Йоан е изключително красива роза, не само цветът ѝ, но особено много формата - безупречна!
И Златната е много по моя вкус - „бодлива“  Simple Smile

Още веднъж шведската с цитрусовия аромат:


Виж целия пост
# 301
Нелка, прекрасница е Стокхолм Two Hearts Замислих се за ароматните рози - някои от сортовете със силен аромат при мен имат среден, други със среден имат силно изразен аромат. Зависи от почвите и торенето, но повече от почвите. Едни имат аромат сутрин, други през деня, а трети привечер. Сега си правя списък и мисля да ги събера по аромат на едно място.
Ей тази красавица по каталог е със силен аромат, а при мен е почти безароматна:
Виж целия пост
# 302
О, това е една чудесна идея, Милитаbouquet
Макар далеч (много далеч) да нямам колкото твоите рози, и аз съм се замисляла за това с аромата.
Понякога човек мушне нос в някой цвят, очакващ дъхава наслада, а от нея - почти никакъв помен. Точно при Стокхолм съм го изпитвала това, вечерно време. И, дано не бъркам, особено когато е влажна вечерта?
Мисля също, че при някои рози са ароматни само тичинките, докато при други - и листенцата.

Хубавицата ти си е такава, но жалко, че не те радва и с аромат.  Confused
Виж целия пост
# 303
От мен една красавица,която на първи цъфтеж беше доста хилава и с малко листенца,сега вече на втори дубъл много ми хареса:
Виж целия пост
# 304
Anyyyone, много е хубава. Дава предпоставки на голяма красавица.
Едно Piano. Малко е размазана едната снимка, но пъпката му е огромна. Почти колкото шепата ми.

И цвета :

Това по листата е фунгицид. В моментът не са много естетични с тези петна ,ама трябваше да ги пръскам след дъждовете.
Виж целия пост
# 305
Имах няколко варианта за бяла роза (все още избирам и планирам), Папа Йоан беше един от тях, най-вече защото го имаше по българските сайтове, но след снимките и описанията на Милита, мисля да се спра точно на него, изглежда съвършен. Милита, благодаря!
Имам само един въпрос - колко висок става храста при теб, обемен ли е или по-скоро прибран?
Виж целия пост
# 306
CoffeeCat, храстът е изправен и събран. Стеблата са силни и държат цветовете изправени. Не мога да намеря снимки на целият храст от минали години, защото тази роза беше в зеленчуковата градина и тази пролет я преместих в двора. И тя е рестартирана както другите местени рози тази пролет. Цветовете му се влияят много от влага. За мен това е минус, защото при дъжд и многото роса стават кафеникави. Взех си пролетта Ирина в контейнер. Очаквах да видя цвят, но розата едва се развива. Не знам дали изобщо ще оцелее този корен и съм си я поръчала на гол корен за есента. Имах една бяла ЧХ Тинеке и  бях много доволна от нея. Цветовете бяха с твърди листа и нямаше проблем с влага , не изгаряше на слънце. Много цъфтеше. Беше до пътеката и кучето лошо я счупи. Следващото лято искам да видя Ирина и ако и тя е кекава ще си взема отново Тинеке  за бяла роза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия