Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Боледуване на децата ни - тема 65

  • 12 234
  • 277
Тема 65 - Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст и как да се справим

Полезна информация,често задавани въпроси и отговори  


Скрит текст:
Всичко, което ще прочетете е въз основа на личният ми опит и знания, които съм придобила директно от медицински лица в хода на лечение на детето ми.
Hushpuppy


Афти в устата

Мокрите пръста с вода и го потапяте в содата, после мажете зачервеното гърло или афти.
Содата е вълшебно лекарство за афти.  
По принцип сме го правили и с намотана на пръста стерилна марля, намокряме я и овалваме в сода. Но, за малката детска устичка е неудобно, за това директно на пръста  
Детето да не плюе веднага содата. Изчакайте малко и после може да промиете устичката. Знам, неприятно е е, но пък помага.
Също така може да давате и хладък подсладен чай от лайка с малко содичка/на върха на лъжичка/.Ларингитен спазъм, ларингит

Ларингитът е възпаление на ларинкса и засяга гласа, изсушаване и подуване на ларингса най-просто казано, което пък причинява лаещата кашлица /Чува се като, че ли куче се дави или кашля, други я обясняват като с метален звук. В общи линии не прилича на никоя друга, специфична е и със сигурност ще я познаете/.Други два характерни признака за ларингит са пресипналият глас и сухата кашлица.
Пристъпите на задух по време на кашляне, които аз съм наблюдавала при сина ми в промеждутъка от около 00.00 до към 02.00ч. през ноща са причинени от невъзможността да се поеме нормално въздух. Ларингитните спазми понякога са придружени с подута 3та сливица, която естествено е засегната от вирусната атака. Самият ларингит най-често е причинен от вирусна инфекция при малките деца. Говорим за вирусен ларингит. Искам да успокоя тези от вас, които ще си помислят, че детето им има проблемна 3та сливица, че това не е сигурно при ларингитни спазми. Защото за наличието на подута 3та сливица има други методи за определяне. Тук говорим за временно подуване, като нормална защитна реакция причинено от вирусен ларингит.
Ларингитния спазъм предшества същинския ларингит. Лечението трябва да започне веднага с овлажняване на лигавицата.
Тук трябва да кажа, че има алтернатива на традицоните медицински средства, а именно хомеопатични. Аз, лично съм опитвала с тях, но момента вече е бил изпуснат,тоест детето ми е било в тежка фаза от болестта и не подействаха.Наложи се да му инжектират Урбазон/Метилпреднизолон/ в болница.
Но, хомеопатичните лекарства не са за пренебрегване, стига да имате доверен хомеопат.
Аз използвам също някои хомеопатични лекарства в хода на лечение на сина ми при ларингит. На пример за възстановяване на гласа му давам да смуче Хомеовокс таблетки, а за зачервеното гърло Тонзилотрен таблетки.
Често се случва лекарите да предписват капки Синекод, защото те /по листовка/ са за суха кашлица. Само, че според мен те притъпяват състоянието в някои случаи, подтискат кашлицата, а това може да остави скрита същинската болест.
За мен лечението трябва да започне от анализиране на това, дали детето диша с отворена уста и дали има повишена Т. Вирусният ларингит е придружен с повишена температура. Според мен трябва да се дават температуропонижаващи лекарства /важно е да се знае, че ако Т е покачваща се в рамките на 3-4 дни е задължително даването им/, както и приемането на много течности. Чайове, хладки и подсладени. Да се следи за зачервяване на гърлото и да се дават съответните таблетки за смучене.
Трябва да се правят инхалации с физ. разтвор.
И по лекарско предписание да се включат Пулмикорт инхалации/по-надолу ще видите/
Носа трябва да се поддържа максимално отпушен и чист с чести промивки с физиологичен разтвор. Не смятам, че трябва да се използват често капки за нос, защото повечето имат подсушаващо действие. Но, трябва да кажа, че е важно ако детето се запушва вечер /така става преди лягане или непосредствено след това/ да слагате преди сън колкото е предписано от лекар във всяка ноздра след промивка. Разбира се около  2 до 3 дни /Олинт или Назик кидс или други ксилометазолинови капки/.
Може да се използват и хомеопатчни капки за нос.
Важно е да се следи дали Т е понижаваща се. Ако след 4 ден Т не спада, а напротив се покачва то това е сигурен знак, че може и да се наложи последващо лечение в болница с Урбазон. И обратното, ако Т спада и детето постепенно започва да диша с носа си, това е знак, че ампулите Пулмикорт /или друго алтернативно лечение/ са подействали. Дават се още няколко дни по схема. Ларингитът не е задължително да е придружен с Т, като липсата й улеснява до известна степен задачата с лечението.
Също искам да добавя, че много често след ларингитен спазъм/ларингит следва и бронхоспазъм.
Отново ще чуете характерното кашляне сякаш детето се опитва да изкара някакъв секрет, но той слиза на долу. Тук пак ще се наложат инхалации, този път с Вентолин /по-надолу ще видите по лекарско предписание естествено/. Вентолин в комбинация с отхрачващ сироп /било то по-лек билков с мащерка или така често предписвания от педиатрите Флудитек-отхрачващ/ свършват в повечето случаи идеална работа.


Бронхоспазми и бронхит

Отново от опита си знам, че най-лесно се установява бронхит или бронхоспазми в домашни условия през ноща. Когато детето спи и е напълно отпуснато.
През времето от 03 до 04/05/ч. през ноща, ако детето кашля и се чува хриптене от гърдите/като се наведете може да се чуе/ това говори за бронхоспазъм или бронхит.
Чува се просвирване с хриптене едновременно в областта на гърдите, моля да правите разлика със звук издаван от носа. Защото при запушен нос, също се чува свистене, но като се заслушате ще прецените от къде идва шума.
Гореописаното нощно проследяване + характерната кашлица, която след ден-два е станала влажна, но не продуктивна са най- бързия начин да разберете преди още да бъде преслушано детето от доктор.Пулмикорт и Вентолин - предназначение и разлики

Пулмикорт ампули / за правене на инхалации/ са кортикостероиден препарат, който спира почти веднага /с 1-3 приема/ възпалението на ларингса, което причинява Ларингит. Мощно противовъзпалително средство, което се използва само по лекарско предписание в дози предписани от лекар. И за преиод посочен също от медицинско лице.
Обиконовенно се предписва на 12 часа.


Вентолин/сироп за премане през устата или течен за правене на инхалации/ е препарат, който спомага разширяването на дробовете при бронхоспазъм и бронхит. В комбинация се дава с отхрачващ сироп и така се изкарват секрети. Това е първото лечение при бронхоспазми и бронхити.
Вентолин обикновенно се предписва да се дава или прави инхалация през 8 часа, съответно за период, който лекаря назначи.
Инхалациите се правят с Вентолин в съответната доза + физ. разттвор в същото съотношение.
Някои препоръки при лечението на 3та сливица от Hushpuppy  

Има няколко неща свързани с 3тата сливица, които е много важно да се възприемат правилно от четящите тук.

При всяко дете/или при поне 95% от децата/ във яслена и градинска възраст се възпалява 3тата сливица. Тя действа, като защитен орган за слизането на инфекции към дробовете. Също, както и другите две, които предпазват входа за инфекции от към гърлото  
Подуването е функцията на трите сливици при вирусна инфекция в организма и е добре да ги има. На същото мнение съм и за 3тата, въпреки, че с нея всички срещаме най-големи трудности, защото когато се подуе децата спират да могат да дишат през носа.Не е решение да се извади, освен в много тежки случаи, когато може да бъде засегнат слуха на детето./За тези, които не знаят, 3тата сливица се намира високо в гърлото, по-скоро в носната кухина, в една евстахиева тръба. Която свързва ушите, носа и гърлото. И действа, като бариера срещу нападението на вируси/
Честото възпаление на 3тата сливица прави така, че се задържа секрет зад нея/понякога става и гноен, когато не се реагира на време и не се прочиства носа с физ.разтвор/. Гнойния секрет е идеална среда за развитието на бактериите и ще бъде последвано от АБ лечение в голяма вероятност.
Това точно е задната хрема при малките.
Аз от моя личен опит се радвам, когато издухам първите сополи на пред през носа от сина ми/с какъвто и цвят да са, само да са на пред/.Когато не излиза нищо, запушва се носа/а, може и да не е запушен, просто да не текат на пред/ трябва да се атакува 3тата сливица.
С други дума искам да кажа, че няма нищо страшно и плашещо в това, че се е подула 3тата сливица, когато действате адекватно и бързо. Средства, както разбрахме има много. Стига да не се стига до усложнения и рецидив/при нас от яслата стана, казвала съм непрекъснати хреми, не доизлекувано дете и тя си остана подута, не спадна, докато не започнаха ларингитите и тн.т./

Моя съвет към всички ви е да оставяте децата по-дълго след боледуване в къщи  Знам, че не е възможно, защото работите повечето, но тук не сме и малко тези, които сме си напуснали работите по причина здравето на детето   Не ви агитирам или да ви въвличам в спорове, казвам го най-приятелски  

Начин за установяване на увеличена 3та сливица и степени на подуване

Първите признаци за установяването на увеличена 3та сливица са нощното хъркане и дишенето с отворена уста. Също така по-бледия цвят на лицето и честите задъхвания при физическо натоварване.
След това се устонавява чрез медицински преглед при УНГ специалист.
Самият преглед не е болезнен, състои се в оглед на носната кухина, както и по-дълбок преглед през гърлото. С мед.огледалце се устанявява степента на подутост на 3тата сливица поради труднодостъпното и местоположение. УНГ специалистите ги степенуват от 1ва до 4та степен подути.

Как да разбера дали е за вадене 3тата сливица?

3та сливица е защитен орган за слизане на инфекциите на долу към дробовете. Тя се подува, като защитна реакция на организма, когато е провокирана и изложена често на  вирусни атаки.Което я прави един напълно нормално функциониращ орган до степен, до която би могла да се контрилира без да уврежда здравета на детето.
Ако не се лекува веднага и правилно то, тя започва да задържа секрет/който в някои случаи е гноен.
За вадене се взима в предвид колко често детето прави отити. И степента и честотата на подуване на 3тата сливица.
Първоначално се предприема консервативно лечение с противоалергични средства и други.

Отита, като често следствие от подута 3та сливица води до по-сериозни проблеми, като перофориране на мембраната на тъпанчето, спукване на тъпанче и тн.т., намаляване на слуха. Тогава се препоръчва вадене.


Минимална възраст за вадене на 3та сливица няма.
В много тежки случаи лекари са вадили и на 8 месечно бебе.
Има препоръчителна, но не задължителна възраст за отстраняването й.
Обикновено УНГ лекарите казват да се изчака до към 4-5 годинки за вадене.
Защото би могла да се повлия от лечението.
Но, пък съществува и риск от рецидивиране на 3тата сливица.
При момчетата обикновено се израства/ако можем да използваме тази терминолгия/  след 9 до към 14-15 годишна възраст.Аз съм за вадене след мнение на повече от 2-3 УНГ специалисти и след опит за лечение поне.
Казвам ви от опит, че 3тата сливица се свива при лечение и се  подува при боледуване отново.
Важното е това подуване да е контролирано.
Вие, казвам го за всички майки, при които има дете с доказана 3та сливица трябва да знаете следното и ще сте по-спокойни.

1.да чистите носа по много пъти, чрез промивки.
2.да отпушвате носа с капки за нос при нужда само
3.да сте сигурни, че не се задържа секрет зад 3тата сливица, като след промивка карате децата да дишат, за да прецените дали има останал секрет, който се движи в носа.Ако има такъв той се чува и промивате до отстраняването му.
4.да давате противоалергичен препарат по лекарско предписание винаги, когато детето има вирусна инфекция.
5.инхалации с физ. разтвор също помагат в борбата за намаляване на 3тата сливица.
6.друго поддържащо лечение назначено от УНГ специалист
Ериус, Ксизал, Лимфомиозот - предназаначения и разлики

Ксизал не сме ползвали при сина ми, но тук в темата ни има майки, които са давали и има същото действие като Ериус доколкото знам.

Ериус е по-модерно противоалергично лекарство, което се понася добре от детския организъм. Това е антихистаминов препарат, който потиска производството на хистамин и съответните реакции на организма: хрема, кашлица, оток на лигавицата. В хода на заболяването същите тези симптоми са причинени от отделянето на хистамин, провокиран от вирусите и бактериите. В основата си алергичната реакция е "неправилна" реакция на имунната система към безобидни външни фактори (прах, полени, животински секрети), която ги приема за агресори (каквито са бактериите и вирусите) и ги атакува по същия начин.
Ериус действа на организма, чрез натрупвано за това се препоръчва и по-продължителното му пиене.

Лимфомиозот сол е хомеопатично лекарство и действа свиващо на сливиците, които са лимфни тъкани.
Както казвахме не веднъж може да се дава и Лимфомиозот и Ериус по едно и също време след предписание от лекар и по схема.
Като курса с Лимфомиозот може да е по-кратък, защото действието му върху сливиците е доста по-бързо.
Също така може да се дава и продължително.Пак зависи от степента на възпалението. Нашата педиатърка го дава на децата от 10 до 30 дена в зависимост от случая.
Но, УНГ са категорични, че трябва да се пие повече.Това при условие, че имате замерена и доказана от преглед при УНГ увеличена 3та сливица.
Препоръчвам даването на Лимфомиозот в течен вариант, като се слагат необходимите на брой капки и се изсипват под езика на детето за по-добър резултат. Неприятни са, да мръщят се децата, но при това даване ефекта е доста по-бърз и траен.
Има и таблетки Лимфомиозот, те се дават за смучене, пак по възможност под езика. Или счукани и разредени с малко течност/това, ако детето има непоносимост към хапчета и горчиви неща.

Още полезна информация

ВИДОВЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ


Скрит текст:
Изследвания, които разграничават различните видове инфекции

Важно е да се разграничи, дали една инфекция е бактериална, вирусна или паразитна с оглед нейното лечение. За тази цел се правят лабораторни, микробиологични, вирусологични и паразитологични изследвания.

Лабораторни изследвания

Лабораторните изследвания се правят или с венозна или с периферна кръв.
Те са много травматични за децата, но са единственият начин майките и лекарите да бъдат напълно сигурни за инфекциозния характер на заболяването.

От лабораторните изследвания най-важният показател, който говори за бактериална инфекция, е CRP (C-реактивен протеин). Това е острофазов белтък, който най-бързо се увеличава при такава инфекция. Нормалните му стойности в повечето лаборатории са 6 мг/мл.

Най-пълното лабораторно изследване е т.нар. Пълна кръвна картина с диференциално броене (ПКК с ДКК). То се прави лесно (изискват се няколко капки кръв от пръста на детето) и е сравнително евтино.

При това изследване се гледа:

    Общия брой на левкоцитите (WBC). При деца той трябва да бъде между 4 и 10 х 10^9/l
    Общия брой на лимфоцитите (LYM%). Лимфоцитите се променят с възрастта на детето.

* Ниският брой левкоцити и високият брой лимфоцити говорят най-често за вирусна инфекция.

* Високият брой левкоцити, независимо от лимфоцитите, e показател за бактериална инфекция.

    Ако от ДКК имате само три стойности, важна е стойността на гранулоцитите (Gran). Ако те са над 70%, това говори за бактериална инфекция.
    Еозинофили (Ео). Те се увеличават винаги при алергии и паразити.
    Моноцитите (Мо) се увеличават винаги след една сериозна инфекция (над 8%).

* При инфекциозна мононуклеоза ние търсим клетки, наречени лимфомоноцити в периферната кръв. Тяхното наличие поставя диагнозата, независимо от клиниката.

    Хемоглобин (HGB). Не трябва да бъде под 100 g/l.
    СУЕ. Нормално е 15 мм/h.
    Тромбоцити (PLT). Нормално са 150-350 x 10^ 9/l. Те отговарят за кървенето. Ниските стойности в периода на новороденото говорят за наличие на бактериална инфекция.

Микробиологични изследвания

Те са необходими, когато искаме да разберем какъв бактерий причинява болестта на детето. Взема се материал от носоглътка, гърлен секрет, урина, кръв, изпражнения и др.

Материалът се праща в микробиологична лаборатория. Обикновено изследванията стават за около 72 часа. Има и експресни тестове до 24 часа. От тези изследвания разбираме, дали микробът е грам позитивен (всички видове коки), грам негативен (т.нар. пръчици като ешерихия коли, протеус, псевдомонас и др.) или гъбичка (кандида албиканс).

Ако се открие наличието на един от тези микроорганизми, това не значи, че болестта е предизвикана именно от него. Съществува така нареченото здравно носителство – тоест наличието на микроорганизъм в устната кухина или в стомаха на едно здраво дете, не означава винаги, че то трябва да се третира с антибиотик.

Най-често гъбичките идват в следствие на антибиотично лечение и са израз на дисбактериоза.

Вирусологични изследвания

Във вирусологична лаборатория се правят изследванията РСК и РЗХЕА. Това са изследвания, които показват, как организмът реагира, ако има контакт с вирус. Например рубиола, хепатит, грип и др. С стойностите на имоноглобулините ние отчитаме в кой стадий е болестта.

Най-често IgM се увеличават при вирусни инфекции, IgG при бактериални. Високо IgE говори за алергии, а IgA е ниско при деца с инфекции на дихателната система.

По принцип, когато се излседват имуноглобулини, се търси техния титър. Когато един титър не се повишава, това означава, че инфекцията не е активна. Ако втората му стойност е 4 пъти по-висока от първата, това означава, че болестта е в острата си фаза.

Паразитологични изследвания

В детска възраст най-честите паразитологични изследвания са за глисти (дребни и едри), хламидии (причинява конюнктивити, инфекции на ставите, пикочните пътища и репродуктивния апарат), пситакоза (болест, причинена от папагали), бруцелоза (болест, предизвикана от животни – едър рогат добитък), трихомонас (води до гинекологични болести, инфекции на пикочните пътища).

Микоплазмени инфекции

През последните години се говори много за микоплазмените инфекции. Те са между вирус, микроб и паразит. Подобно на микробите те се култивират в специфично обогатена среда и реагират добре на антибиотична терапия. Подобно на вирусите са с малки размери и без клетъчни стени.

Освен това микоплазмите паразитират в хора, животни и растения.

За да бъдат открити, трябва да се направят вирусологични и микробиологични изследвания. Заради вирусния си характер (съдържат ДНК, РНК) те реагират на РСК и РЗХЕА, а заради бактериалния си могат да се изследват в обогатени хранителни среди както микробите.СТАРИТЕ ТЕМИ

Виж целия пост
# 1
Благодаря за новата тема. Преди малко писах, но забравих да ви поздравя.
Честит празник, дами Flowers Hibiscus
Пожелавам здраве на децата най-вече, а и на нас разбира се.
Виж целия пост
# 2
До майката на детето с повръщане, от предишната тема - Извинявайте, но не запомних ник-а....

С гнойната ангина ще й е ужасно болезнено да преглъща. последно една педиатърка в спешното ме светна, че на болно дете най-малко му се гризат и дъвчат сухотии.

Вариант са попарите - чай и бисквити/солети - без захар/масло/сирене... Постна бисквитена торта - царевично или оризово нишесте с вода върху обикновени бисквити. Детето ми я изяде с огромно удоволствие, както не искаше нищо преди това.
Скрит текст:
Спомням си и аз като малка - била съм с гнойна ангина и пътуваме до село с майка ми. Носех си пластмасова чаша, в която си събирах слюнката, защото дори нея не можех да преглътна.
Няма страшно и с АБ на гладно. Те ги правят стомашно-устойчиви формули и не дразнещи стомаха. На моята мома пероралните АБ червата ѝ объркват, защото прави диарии, но на стомаха не вредят особено.

Успех с лечението.

И благодаря за темата!!! И честит празник!!! Flowers Tulip
Виж целия пост
# 3
Благодаря за съветите! Събуди се, температурата е спаднала на 37,5°. Успях да ѝ дам антибиотика, че и три солети изяде - от тези в зелената опаковка, които са уж за деца. Това ѝ е четвърто боледуване от гнойна ангина в рамките на една година. Миналата година по това време се започна - гнойна ангина, след това инфекциозна мононуклеоза с гнойна ангина, отново гнойна ангина, афтозен стоматит заради многото антибиотици, Коксаки вирус, няколко "безобидни" вируса и сега отново гнойна ангина. До сега никога не беше повръщала, та се притесних доста, тя още повече. Ще опитам да ѝ дам и храните, които вие сте предложили. Благодаря отново! Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Благодаря за темата!
Моето дете правеше много ангини, при стрептокококовите повръщаше винаги.
Виж целия пост
# 5
Честит празник, момичета!
И моето се е случвало да повръща като е със стрептококова ангина и нормално нищо да не иска да яде. Давала съм много пъти АБ на гладно, за някои АБ това дори си е изискване, Сумамед например трябва да се пие минимум час преди или 2 часа след хранене, а Аугментин пък се пие на 8 часа и също все някой от приемите е на гладно. Давай си АБ спокойно, още след първите 1-2 приема ще е мноого по-добре и със солети по-добре не я мъчи, ще ѝ дразнят гърлото допълнително. Моето също 4 пъти е било със стрептококи, но за няколко години де. То всъщност аз само това броя за гнойна ангина, коксаки също е имала няколко пъти, ама то е съвсем друго и за него не се пие АБ.
Виж целия пост
# 6
Честит празник и благодаря за новата тема.
Аз също съм давала АБ на гладно и не е бипо проблем.
Виж целия пост
# 7
Май ще се окаже, че гнойната ангина е от скарлатина.. В яслата бяха сложили известие, че едно от децата е болно от скарлатина вчера. И бележка - карантина от ... . до 07.03. (отново вчера). Тя вечерта се оплака, че я боли гърлото, през нощта започна да повръща, не се храни, отпаднала е.. И сега забелязах, че е започнала да се изривам. По-скоро гърба и гърдите са червени, като се открояват дребни обриви. За сега температурата е ниска - 37,4°. Преди малко пи кисело мляко даже. Утре ще звъня на педиатъра да я види отново.
Виж целия пост
# 8
Dream BIG,да се оправя скоро детето.Щом е имало скарлатина може и от това да се е заразила.
Виж целия пост
# 9
Сега отиваме да я прегледат. Най-вероятно е това, появиха се и червени петънца в гърлото. Като се върнем ще пиша. Simple Smile
Едит: Скарлатина е, продължаваме със същите медикаменти, антибиотика ни е подходящ и това е. Днес е доста по-жизнена, няма температура, храни се. Явно преди да излезе обрива е най-тежката фаза.
Интересното е, че в сряда сме на преглед и чак тогава ще се информира в яслата.. Навсякъде ли е такава процедурата?
Виж целия пост
# 10
Не,при нас известие в градината искат още като се установи,че е скарлатина или варицела.Дори за варицелата понеже го водих по обяд,за да няма много деца,сестрата от ДГ ми звъня да пита какво е станало и кога ще им занеса известието си спомням.
Виж целия пост
# 11
Да се запиша с темата. Нямах време да се отчета какво направих с малкия, след като не се оказа нито грип, нито задълбочаващ се стар вирус, а просто нов такъв върху стария. Много ударно го засилих с илачи - двойна доза Дифендил, двойна доза коластра и тройна доза Герисан - всички те се дават така по листовка в случай на нужда. И 24 часа след като ми вдигна тази 39,7 темп, вече нямаше никаква. Не стигна до кашлица, сополът затихна, изобщо - този път извадихме късмет.
Виж целия пост
# 12
Браво.
Ние сме с остатъчна кашлица и хрема. Кой знае колко ще се влачим така.
Виж целия пост
# 13
Миамим,моето остатъчната кашлица си я влачи поне месец.
Виж целия пост
# 14
Уф, и аз по толкова, че и повече ги влача кашлиците. Дано детето се спре по-скоро, че ми е неудобно в детската градина. Тя не, че кашля много - 3 - 4 пъти на ден и си личи, че не е болна кашлица, ама знам ли.
Виж целия пост
# 15
Здравейте,момичета.Пиша в темата,за да коментирам с вас и случая на моето дете.Във вторник баща му го взе от градина с 38,2 температура.Друг е въпросът,че никой не беше разбрал,че детето изгаря от температура.На следващата сутрин температурата си продължаваше.Около обяд достигна 39,4.Редувам панадол,нурофен ,а когато е над 39-хексалгин.Водих го при педи.Гърло чисто,дробчета чисти.Нито кашля,нито нищо.Обаче го боли корем.Вчера имаше разтройство еднократно.Във вторник носът му беше запушен.Сега е задръстен от сополи,които не излизат с аспиратора,а си стоят отзад.Хърка ужасно с нос.Тази сутрин в 4 бяхме в Пирогов.Гледаха го на ехограф заради корема.Не откриха нищо нередно.Кръвните му показват завишени левкоцити и гранулоцити и ниски лимфоцити.И за нашата педиатърка, и за тази от Пирогов това е вирусна инфекция.Имаме назначени инхалации с Йалоклийн.Но тази температура все става висока.Преди час говорих пак с педи и ми казва,че не знае вече какво да прави. А аз ще полудея! Cry
Виж целия пост
# 16
Какво има за полудяване? Вирус и толкова. Бих давала имуностимулант, пробиотик, чести промивки на носа с физ. р-р, инхалации евентуално, капки за нос, и антипиретици в случай на нужда. Само температура и хрема борите, няма усложнения като гърло и дробове.
Виж целия пост
# 17
Делита,не се шашкай.Вирус е и ще мине.
Виж целия пост
# 18
Е*ати вируса,е*ати чудото.Трети ден с близо 39,5 .То ,горкото дете вече е като парцал.И имуностимулант давам,инхалации правя,температуропонижаващи,само капки не съм започнала.Тъкмо се закрепиха с дребосъка и изкараха цял месец на градина и ясла.Цяла зима беше ад!Ангини,бронхити,отити.Досега такива вируси минаваха за ден-два и то с температура до 38,5.И винаги сме се преборвали само с панадол и нурофен.Сега наистина се сблъсквам за първи път с подобна температура и съм едно кълбо от нерви и притеснение.И като чуя от педи-"Ами не знам вече какво да направя аз".... и ..... аз вече се чудя какво да правя и с кого да обсъдя ситуацията.Момичета,благодаря!
Виж целия пост
# 19
Кога сте били на преглед? Ако не третирате с нищо носа, то може гърлото вече да е червено от хремата, и от него да е високата температура. Можете ли да проверите? Не го оставяйте този нос така, очевидно от него идва инфекцията, задължително промивайте често. Каква точно помпа за нос ползвате? При силна хрема и трети ден висока темп., аз лично бих започнала АБ капки за носа от рода на Гентазон, комбинирани с Назик кидс преди тях. Имуностимуланта в случай на нужда се дава в двойна доза - поне 3-4 дни.
А думите на педиатърката просто нямам желание да ги коментирам - показват чувство на безсилие именно от специалиста, който трябва да помогне в случая.
Виж целия пост
# 20
Mometo*,вчера бяхме на преглед при педи.Думите-чисти гърди,чисто гърло,само Панадол,Хексалгин,Нурофен.Тази сутрин в 4 преглед в Пирогов първо от педиатър,който ми каза-задръстен нос(и наистина вече се беше задръстил),зачервено гърло,гърди чисти.После минахме през ехограф за корема,хирург,лаборатория и т.н.Обобщиха-вирусна инфекция.Но точно това ме притеснява,че вече 3-ти ден продължава тази безумна температура.Току-що взех и дребосъка от яслата и точно съм вече на вратата и натискам звънеца-телефона звъни-яслата.И той е с температура като батко си.И аз се замислих за антибиотични капки,обаче цял януари месец борихме пневмокок в носа с такива и затова се възпирам.Но....май ще ги започна.
Виж целия пост
# 21
Делита,явно малкия се е заразил от батко си.Да се оправят скоро и двамата.
Аз взех моето от градина тази вечер и каза,че го боли корема.Докато се приберем каза и,че има зор и едва стискаше и като се прибрахме ака и беше рядко.След това хапна малко и каза,че му минало.Явно е било нещо инцидентно ми се струва.
Виж целия пост
# 22
Делта, да не е гноен отит това? При дъщеря ми повече от 2 седмици се въртяхме веднъж така и накрая се оказа тежък гноен отит доста надълбоко в Евстахиевата тръба. УНГ я гледа до последно и не го видя.
Вторият път 10 дни температура - вирусна пневмония, хванаха я на снимка. Без кашлица и други симптоми, само темп. Ако решиш, направете снимка.
Виж целия пост
# 23
Силве,как сте?
Малкия снощи като тръгвах за работа пак каза,че го боли коремчето.Да видим дали няма да излезе някой вирус.
Виж целия пост
# 24
Делта, съчувствам ви с тази висока температура. При нас като се закучи такава стойност, въобще не минава само за три дни и накрая пием антибиотик (или сме за антибиотик), дори да е тръгнало като вирус. Щом левкоците са завишени, защо са заключили за вирусна инфекция Thinking?
Виж целия пост
# 25
Добро утро мами Frowning1 през нощта синът ми вдигна температура дадох му панадол и го повърна заедно с цялага вечерята.Педиатърката каза пак да му дам ,но той не иска да приема нищо през устата и му сложихме свещичка.На 2 годинки е .Сега сутринта пак му сложих свещичка еферелган.Но след 4-5 часа ако пак вдигне и не иска нито нурофен нето панадал пак ли свещичка в дупето Worried ?
Виж целия пост
# 26
Дани, добре сме. Дано малкият се оправи. Не можеш ли да го спреш за ден-два от ДГ?
Виж целия пост
# 27
Аз да се отчета за скарлатината. 😀 В събота вече нямаше помен от температурата и обрива беше започнал на утихва. Вече е напълно добре, няма обрив, езика почти се оправи, гърлото не я боли. Та при дъщеря ми скарлатината дойде и си замина за два дни. За щастие! Вече случаите в яслата са три. Четох, че при повече от два случая ХЕИ предприемат някакви мерки, дано да е така.
 Бързо оздравяване на всички дечица!
Виж целия пост
# 28
Но след 4-5 часа ако пак вдигне и не иска нито нурофен нето панадал пак ли свещичка в дупето Worried ?
Активното вещество на ефералгана е парацетамол, същото като на Панадола, т.е. те са едно и също. Парацетамол може да се дава на 6 часа, т.е. по-рано не можеш нито друга свещичка да сложиш, нито да дадеш Панадол. 4 часа след свещичката/Панадола можеш да дадеш Нурофен, който е с друго активно вещество. Ако не го приеме или повърне, аз бих сложила лепенка Кул пач на челото и да действам с бабините рецепти - охлаждане на тялото с компреси, чорапки с мед или оцет на крачетата, разбит белтък на гръбчето - според това колко висока е температурата, и задължително много течности през цялото време. При последното разболяване, тъй като също повръщаше Панадола, редувах даване на вода, чай, компот от малини и Рехидрато Бимби - на всеки 5 минути по 1 пипета.
Виж целия пост
# 29
Делта,как сте днес?
Силве,радвам се,че сте добре.Моя и той изкарал нощта добре,но каза,че пак го е боляло коремчето.Сутринта отиде до тоалетната и пак беше рядко,но повече не е ходил.За градина днеска не е,а и уикенда идва и ще си е у дома и ще го следя да видим.
Виж целия пост
# 30
Е ти го подхвани, може малко Ентерол да му дадеш, той и като пробиотик действа, и затягащо.
Виж целия пост
# 31
Моме,снощи дадох Нурофен.Днеска Ентерол сутринта и сега за всеки случай,но пък повече не го е боляло каза коремчето и не е ходил.
Виж целия пост
# 32
Момичета,Бобо вече добре.В четвъртък вечерта беше последната температура-37,8.Обаче същия ден реших,че няма да позволя да вдигне градуси от сорта на 39,5.Та редувах панадол с хексалгин на 3 часа.Вечерта за последно вдигна 37,8 и цяла нощ беше добре.В петък най-висока стойност 36,9.Носът се отпуши.Инхалациите с йалоклийн явно помогнаха.Включих и повечко инхалации с физиологичен разтвор.Пръсках и гърлото с тантум верде.Днес е същото зверче,както обикновено.В постоянен конфликт с дребосъка,вечни караници за играчки и какво ли още не.Между другото,в началото като вдигна такава зверска температура го водих да му пусна секрет за скарлатина,че в градината имаше случай.Резултата - отрицателен.Ужасен вирус!Направо кошмарен!Бързо да оздравяват всички дечица!
Виж целия пост
# 33
Малеее, Делта, много смело с Хексалгина! Flushed Това са 4 приема за денонощие!! Доста е силен, аз давам еднократно на 24 часа.
Виж целия пост
# 34
Малеее, Делта, много смело с Хексалгина! Flushed Това са 4 приема за денонощие!! Доста е силен, аз давам еднократно на 24 часа.
Само 2 пъти дадох хексалгин и 2 пъти панадол.После дойде време за сън.Аз не съм привърженик на аналгетици за деца.Но ситуацията беше много тежка.Слава Богу ,вече всичко е ок.
Виж целия пост
# 35
Моме,снощи дадох Нурофен.Днеска Ентерол сутринта и сега за всеки случай,но пък повече не го е боляло каза коремчето и не е ходил.
За какво този нурофен? За болки в корема ли? Най-много да го заболи още повече, нурофена дразни корема...
Виж целия пост
# 36
Лино,да за болки му го дадох.Но каза,че след туй корема му е минал.От снощи обаче е с Т-37,8.Дадох Нурофен, спадна,през нощта е нямал,но към 11 днеска вдигна 38,2.Дадох Парацетамакс и спадна Сега пак има 38,дадох Нурофен и отиваме на лекар да погледне гърлото,че ми се вижда много червено.
Виж целия пост
# 37
Дани, за болки в коремчето давам Бусколизин, Еспумизан, пробиотици. Нурофен дразни стомаха. Но пък с тая Т, май сте лепнали някой вирусляк. Дано мине скоро!
Виж целия пост
# 38
Силве,благодаря.
Ходихме на лекар ние след обяд-леко зачервено гърло,гърди чисти,хрема няма.Заключение ОВИ.Изписа му Изорекс,близалки за гърло,Витамин С и антиперетици да давам и да няма Т по 3 пъти на ден и ако продължава да вдига и утре в Понеделник при педи.Сега като легна му дадох Нурофен,изпоти се яко за няма и половин час,преоблякох го и сега пак е потен.
Виж целия пост
# 39
Да се впиша и аз с дете с червено гърло, кашлица лека и бистър сопол. Леко й е променен гласа.. Ходи два поредни дни на ДГ и вече е болна Sad
Незнам къде да се дяна вече и се чувствам безсилна... мрън!

Дадох й салвигол спрей - 2-3 впръсквания 2 пъти на ден. Аз искам и 3 пъти дневно, но баща й ми се опъва нещо... И той е за бой малко, но е вече понадраснал възпитателната възраст Wink Пие и едни хомеопатични, които й ги забърка една дама. Водихме я при нея за диагностика по Фол.
Чистим носа с физ. Капя й и капки от сребърна вода и прополис - 10мл вода на 3-4 капки прополис.
Дано я пресека, че като знам как боледува ми се изправя косата... Стискайте ни палци. Утре ще ходим на преглед и така. Естествено няма часове... Оф, искам вече да преминава това постоянно боледуване от градината. Не беше ходила 4 месеца и повече и веднага пак е болна.
Мрън...
Виж целия пост
# 40
Цвете мое,да се оправя скоро детето Моя през нощта последно в 2,3 вдигна Т и повече не е.Надявам се това да е било и днеска да е ок вече.
Виж целия пост
# 41
Аз да се оплача.На обяд пак вдигна 39,5,дадох антиперетик,изпоти се и падна.Вечерта към 20.30 часа пак вдигна,този път 38,2,дадох Ацефеин,изпоти се и спадна.Но пък само на сън го избива има ли Т.
Виж целия пост
# 42
Дани, много гадно! Да му минава вече на малкия! Hands Pray

Моята мома днес я водих на лекар - добре си я лекувам каза докторката... Гърлото е съвсем лека червено - от силно зачервено го променихме с грануфорин. Сребърната вода с прополис също я одобри, както и салвигол-а. Дано се оправи бързо...
Виж целия пост
# 43
Цвете мое, благодаря.Днеска не смея да казвам,но  Т не е вдигал.Жизнен е,яде,абе все едно нищо не е било.
Виж целия пост
# 44
Дани, как сте?

Моят кашля от петък, но май днес ще ходим на лекар, че цяла нощ ми кашля. Лекувам с ефизол и сироп Лихенсед за кашлицата,но ефект няма.
Виж целия пост
# 45
Дани, как сте?

Моят кашля от петък, но май днес ще ходим на лекар, че цяла нощ ми кашля. Лекувам с ефизол и сироп Лихенсед за кашлицата,но ефект няма.
Лайт, за суха кашлица може да пробваш Синекод. Ние се разписахме с два ларингитни вируса от миналата седмица досега (по един на човек Blush). Като цяло съм доволна от този сироп за подтискане на сухата кашлица. После минахме на отхрачващ, когато кашлицата стана по-влажна. Като цяло минава бързо, без температура, но с дежурните секрети в носа, в обилно количество.
Виж целия пост
# 46
Лайт,не смея да се похваля,моите вчера не е вдигал Т.Започна и да хапва и да ме ядосва,което значи че върви към оправяне.
Виж целия пост
# 47
Аш тя е някак смесена кашлицата, по към суха, но не съвсем. Тя свекървата купила тез лекарства понеже уикенда беше при нея, от аптеката и препоръчали сиропа.
За ся се разминахме с доктора, понеже се поуспокои до обяда и се отказах да го водя.
Иначе същото и при нас без температура, има секрети в носа, но и гърлото го боля в началото.
Виж целия пост
# 48
Здравейте, има ли дечица,които приемат ефира и има ли ефект? Чудя се да я започваме ли?
Виж целия пост
# 49
2-3 курса сме правили, не видях подобрение. Последният път като изписаха, не ги купих.
Виж целия пост
# 50
Здравейте, има ли дечица,които приемат ефира и има ли ефект? Чудя се да я започваме ли?
Точно днес ми я предложиха.Мисля да не я купувам.Някак си не ми се иска да се бъркам в имунната система на детето с каквото и да било,макар и с цената на чести боледуваници.Положението не е критично,просто този месец така се случи,че в рамките на месец се разкашля два пъти и веднага го засилиха на Изопринозин (не го дадох) и въпросното Ефира.
За протокола,последната кашлица беше в средата на Април миналата година.
 Никой не ангажирам с мнението си,нито претендирам че съм права,просто си разсъждавам на глас.

Казаха ми иначе,че въпросното Ефира,било като Ериус,но с по-дългосрочно действие.
Виж целия пост
# 51
Е, при нас е по - тежко положението - 4 бронхоспазъма от октомври до началото на март.
Виж целия пост
# 52
Здравейте, ползвали ли сте- Йалоклиин, за инхалации, в него има хиалуронова киселина и лайка. Какво е мнението ви.
Виж целия пост
# 53
Ползвала съм само ампулите за инхалиране. Миришат ужасно на сяра или нещо подобно. Не видях никакъв ефект, ама никакъв. Но имам приятелка, която е доволна. И друга, чието дете направи алергична реакция, или към лайката или към хиал.к-на. За мен не си оправдават цената- 5ампули за 17-18лв. По-добре с физиологичен разтвор.
Виж целия пост
# 54
Ползвала съм само ампулите за инхалиране. Миришат ужасно на сяра или нещо подобно. Не видях никакъв ефект, ама никакъв. Но имам приятелка, която е доволна. И друга, чието дете направи алергична реакция, или към лайката или към хиал.к-на. За мен не си оправдават цената- 5ампули за 17-18лв. По-добре с физиологичен разтвор.
     Много благодаря, сина ми боледува много, хваща всеки вирус и прави бронхоспазъм, без антибиотик и инхалации с вентолин не минава, педиатъра ни го изписа днес и ще видим как ще действа при нас.
Виж целия пост
# 55
Здравейте,момичета
Обадиха ми се от градината, че малкия е започнал да повръща ,взех го и започнах с Вомитусхил капки на всеки 15 мин по 10 капки.Не съм давала досега в интервал на два часа по 10к. Да давам ли и по малко водичка,защото ако му дам нещо да пие и го повръща.А така и капките ще повърне. Всяка година хващаме вируса и стигаме до болница,сега се моля да овладеем положението.Хомеопатията ,която ни е изписана я поръчах ,утре сутрин ще е тук, защото в нашия глупав град не поддържат, а са само с поръчка.
Виж целия пост
# 56
Здравейте,момичета
Обадиха ми се от градината, че малкия е започнал да повръща ,взех го и започнах с Вомитусхил капки на всеки 15 мин по 10 капки.Не съм давала досега в интервал на два часа по 10к. Да давам ли и по малко водичка,защото ако му дам нещо да пие и го повръща.А така и капките ще повърне. Всяка година хващаме вируса и стигаме до болница,сега се моля да овладеем положението.Хомеопатията ,която ни е изписана я поръчах ,утре сутрин ще е тук, защото в нашия глупав град не поддържат, а са само с поръчка.
Дадох натриев цитрат първо,ама пи и водичка и после повърна.И сега не смея да давам нищо да пие.
Виж целия пост
# 57
Давай по съвсем малко, 1 - 2 лъжички през 10 - 15 минути. Да не се обезводни детето. Вземете и от тези електролитните прахчета против обезводняване.
Виж целия пост
# 58
Давай по съвсем малко, 1 - 2 лъжички през 10 - 15 минути. Да не се обезводни детето. Вземете и от тези електролитните прахчета против обезводняване.
Да имам от тях.Бях ги забравила.Ей сега ще направя .Не е повръщал засега,ама си давам до 7 без 20 по схемата както е вомитусхила.Обаче иска да яде(знам че трябва диета сега)  😐 засега ще го излъжа .
Виж целия пост
# 59
Ако може да издържи не му давай да яде.В болницата на мен ми бяха казали,че може водичка,но на малки глътки и по малко и препечена филийка,ако е много гладен.
Виж целия пост
# 60
Явно сме хванали този вирус,за който сте писали на предните страници.Вчера бяхме на две системи ,защото сутринта пак беше повърнал.Вчера слетобед ,до преди малко нищо му нямаше,сега взе да вдига Т и ми казва че го боли гърло. Утре ще го нося пак да го прегледат.Днес е само на препечени филийки ,солети и бисквити и сега ме е страх да не се раздразни корема от температуропонижаващо като му дам.
Виж целия пост
# 61
Малкият пък кара много тежка варицела. На втория ден вдигна висока температура и направи и фебрилен гърч. Обривите също са страшно големи, лекарите само цъкат с език като го видят. В момента сме вече втори ден в интензивното към Инфекциозна клиника, защото в общото отделение не успяха да му стабилизират температурата, удари 40 градуса. Голям зор. Две деца с три фебрилни гърча общо Sad
Виж целия пост
# 62
Mometo, дано не се повтаря и да се чувства по-добре детето.
Да си призная, нямам идея, как трябва да се реагира при фебрилен гърч. Всяка болница с педиатрия ли могат да помогнат в такива ситуации или Инфекциозна е по-удачен вариант?
Виж целия пост
# 63
Еххх Моме, миличката.... искрено ти съчувствам и никога, никога да не се случва повече. От градината ли я хвана тая варицела?
При вас имаше ли някой с гърчове?
Виж целия пост
# 64
Писах, писах, и се изтри...
Инфекциозна болница е единственият ни вариант, защото с варицела другаде няма да ни приемат. Иначе всяко едно педиатрично отделение ще свърши работа - да пребори основната болест, заради която се вдига температура и да се предотврати нов гърч.
Виж целия пост
# 65
Няма особено поведение при гърч - обръщаш детето на една страна, за да не глътне езика и го наблюдаваш - колко време ще продължи гърчът, всички крайници ли потрепват, очите движат ли се, стиска ли челюсти, има ли пяна по устата, ще се напишка ли..
Аз съм правила гърч като бебе, както и леля им по бащина линия. Но не очаквах, че те и двамата...
Първи от варицела се разболя баткото - от градината, но я изкара сравнително леко, с три дни темп. и пъпки. После се заразих аз, доста тежко, с пет дни темп, все едно влак ме беше блъснал, много обриви, по цяло тяло, слабините, болящи, сърбящи. Изписаха ми АБ и искаха даа ме хоспитализират. И накрая малкият, който го изкара най-тежко и вече наистина влязохме в болница.
Виж целия пост
# 66
Бързо да се оправяте и никога повече да не прави гърчове .Ние не сме карали варицела ,сега се уплаших много.Много ме е страх точно от това ,че няма да знам как да реагирам ,да му помогна. Аз съм си и хипохондрик и още повече съм във филма.
А с нашия вирус онази вечер бях дала течен аналгин ,след час меря Т и беше станала  39.4- шок  .Педи каза, че мн трудно се сваля при този вирус Т .
Виж целия пост
# 67
В момента съм в болница с малкия, а баткото вкъщи от вчера вдига 39,2. Да се чудя за кого по-напред да се притеснявам.
Виж целия пост
# 68
Моме, моме, ужас Confused. Стискам ви палци най-лошото с варицелата да е минало.
Виж целия пост
# 69
Моме,да се оправят скоро и двамата.А баткото вдигал ли е пак Т след вчера?
Ние на 29.04.до 05.05.заминаваме на Трявна и утре сутрин отивам при педи за направление.Лошото е,че сега заминавам нощна смяна и не знам утре сутринта как ще издържа без сън и да висна да чакам при нея.
Виж целия пост
# 70
Моме, бързо да оздравяват децата.
Виж целия пост
# 71
Момичета, колко често горе-долу боледуваха дечицата ви през първата година в градината/яслата?
Моето хлапенце попринцип не е от боледуващите,но в момента е в някаква отвратителна серия и ми е много мъчно за него.Как преминахте през този период на болести?Как изградихте имунна система и колко време след болест,задържахте детето вкъщи?И кога го спирахте,още при първите симптоми на болест ли?
Виж целия пост
# 72
Bubble,moq do 2 godini ne znaeshe kakvo e bolest.Tragna na qsla I stana edno ot shesto boleduvashtite deca.Spirah go shtom usetq she e bolen,no efekt nqmashe koi znae kakav.Ot dve godini go vodq na Trqvna I efekt vze da ima shak sega.
Виж целия пост
# 73
Bubble, то за яслата е  по-правилно  да се попита колко често бяха здрави Grinning В общи линии 3 дни на ясла, 3 седмици вкъщи и без баба, детегледачка или друг човек постоянно на линия просто не става работата. В топлите месеци издържаше и по цял месец без да се разболее. И така първите 2 години. А не съм я държала под похлупак, беше контактна с много деца още преди да тръгне на ясла, беше си изкарала доста вируси и преди това, даже си мислех, че вече има доста изграден имунитет, ама не би. А имунната система се изгражда именно с боледуване. Като по-малка я спирах при първите симптоми защото ми беше ясно какво следва, като по-голяма вече се случваше и само да се разсополиви леко или малко да я боли гърлото за няколко дни без нищо друго, в такива случаи не съм я спирала изобщо (тук следва анатема Stuck Out Tongue Winking Eye ). Тази година, вече в четвърта група, точно един ден я боля ухото и това беше единственото "разболяване" за цялата учебна година, така че надежда има Grinning
Виж целия пост
# 74
Bubble,moq do 2 godini ne znaeshe kakvo e bolest.Tragna na qsla I stana edno ot shesto boleduvashtite deca.Spirah go shtom usetq she e bolen,no efekt nqmashe koi znae kakav.Ot dve godini go vodq na Trqvna I efekt vze da ima shak sega.
Виж целия пост
# 75
Явно трябва да стисна зъби и да приема че така ще е в най-добрия случай поне още година.
 
Виж целия пост
# 76
В яслата и градина децата боледуват често,докато изградят имунитет. Моят беше от много често бокедуващите, беше ужас с тия болести. Сега тази зима изкарахме леко, за първи път, на 9 години е. Минахме зимата с 4-5 леки настинки-хрема с кашлица, но нищо особено. От два дни пак кашля, обаче снощи вдигна изведнъж 39 градуса и днес за сега един път 38 градуса и нощес кашля нон стоп половин час, таман бях позабравила тия негови истории, но пак сравнително леко за сега.
Виж целия пост
# 77
Здравейте мами. Нова съм във форума, повече чета отколкото да пиша.
Дъщеря ми е от доста често боледуващите деца. Септември започна детска градина и положението стана още по-зле. Отит, ларингити и едни безкрайни хреми. Следена е постоянно от УНГ и сливицата всеки път беше възпалена, гнойна и уголемена. Мъчихме доста детето да я лекуваме, но не стана. Април месец я махнахме и аз си отдъхнах, че всичко е ок, но не. Една седмица на детска и хвана вирус. Носово говорене, след това суха кашлица от гърлото. Вече не знам какво да правя и къде да я заведа. Мислех, че без 3тата сливица нещата ще минават леко и бързо, но не.
Сега е вече 5 ден с уж лека хрема, от 2 дена слагам Коларгол и секретите се усилиха. Възможно ли е той като изсушава лигавицата да действа така? Често съм го ползвала и всеки път ни е помагал.Не изтича навън секрета, а само при промивка и издухване излизат.
Вече съм истински отчаяна и не знам какво да направя...
Виж целия пост
# 78
Здравейте мами. Нова съм във форума, повече чета отколкото да пиша.
Дъщеря ми е от доста често боледуващите деца. Септември започна детска градина и положението стана още по-зле. Отит, ларингити и едни безкрайни хреми. Следена е постоянно от УНГ и сливицата всеки път беше възпалена, гнойна и уголемена. Мъчихме доста детето да я лекуваме, но не стана. Април месец я махнахме и аз си отдъхнах, че всичко е ок, но не. Една седмица на детска и хвана вирус. Носово говорене, след това суха кашлица от гърлото. Вече не знам какво да правя и къде да я заведа. Мислех, че без 3тата сливица нещата ще минават леко и бързо, но не.
Сега е вече 5 ден с уж лека хрема, от 2 дена слагам Коларгол и секретите се усилиха. Възможно ли е той като изсушава лигавицата да действа така? Често съм го ползвала и всеки път ни е помагал.Не изтича навън секрета, а само при промивка и издухване излизат.
Вече съм истински отчаяна и не знам какво да направя...
Съветвам те да си вземеш инхалатор,ако нямаш. Честите хрема лекуваме с инхалации с кависепт и физ.разтвор. След инхалацията слагам някакви капки от типа на макситрол или бактробан.Всичко след консултация с лекар!
Виж целия пост
# 79
Имаме инхалатор от доста време, 2 години. Не съм пробвала кависепт. Проблема ми е честото разболяване и това, че всеки път не минава без АБ капки в носа. И този път не ни се разминаха, но поне на 3тия ден нещата доста се подобриха и вече е здрава. В понеделник отива на детска да видим до кога...
Виж целия пост
# 80
За съжаление няма оправия, който открие как да се прекъсне тоя цикъл (сополи, капки и т.н) при децата ни в тази възраст, ще е за Нобелова награда..
Виж целия пост
# 81
Аз тоя цикъл го прекъснах а хомеопатия!
Виж целия пост
# 82
При нас хомеопатията не помогна.Но усетя ли,че се разболява и започвам да давам ударни дози витамин С и засега взе да помага.
Виж целия пост
# 83
Дани, много зависи от хремата. Последните сополи ги преборих с ринитал, защото УНГ каза, че били на алергична основа.
Виж целия пост
# 84
Епена,при нас всичко тръгва от третата сливица.
Виж целия пост
# 85
И при нас е така, но намерих точните специалисти.
Виж целия пост
# 86
Аз да не казвам голяма дума,но скоро не се е разболявал.Последно Януари беше с пневмония в болница и след това изкара един лек вирус с Т.Надявам се вече да е израснал и да не се разболява така,че ми е мъка на есен в училище как ще е.
Виж целия пост
# 87
Здравейте да попитам като трябва да давате Коризалия,Тантум верде и форсевит
Как ги давате примерно нали след коризалията не трябва да св приема нищо ни вода ни храна.Пръскате с Тантум и веднага л
Виж целия пост
# 88
Веднага ши давате коризалията
Виж целия пост
# 89
Аз ги давам с малко интервал.Тантум пръскам и след него гледам да не яде и пие нищо поне 30 минутки.
Виж целия пост
# 90
В тантум има мента и не е препоръчително с хомеопатия. Аз пръскам лихвен сед. И гледам интервала да е минимум 20 минути.
Виж целия пост
# 91
Ние сме с някакъв обрив и снощи я карах в спешното,изписаха Ериус.
Виж целия пост
# 92
Лисе,да не е алергия към нещо?Те в спешния за почти всички обриви изписват Ериус.
Виж целия пост
# 93
Момичета, малката от петък вечер е с някакъв стомашен вирус - повръщане и разстройство, от тази сутрин и температура. От сутринта включих и авирон кидс заради темперстуратс, но се чудя дали той не разхлабва още повече?
Виж целия пост
# 94
Герето,то сега има такъв вирус.Аз за Т давам Нурофен и Панадол.Авирона е за грип знам аз.
Виж целия пост
# 95
Дадох го заради темперстурата. Опасявах се да не я разхлаби още повече, но личната сутринта каза да го продължим. А иначе, да, вирус е, от яслата и всички ни зарази вкъщи.
Виж целия пост
# 96
Здравейте, за какво говорят повишените моноцити и занижените лимфоцити при дете на 3 г? Пуснахме и црп, което е 5.01 при горна граница 5. На антибиотик е от днес със съмнения за бронхит...
Виж целия пост
# 97
За вирусна инфекция. Левкоцитите колко са?
Виж целия пост
# 98
Левкоцити  11.40 /5.50-15.5/ лимфоцити 24.5%/50-70. Моноцити 18%/1-11неутрофили56%/20-45/,
Виж целия пост
# 99
Показателите са за вирус, но щом док.е чул нещо и е изписал АБ, слушай него. Няма нищо притеснително в кръвната картина! Бързо оздравяване!
Виж целия пост
# 100
Благодаря много Simple Smile
Виж целия пост
# 101
Може да си направите консултация и с пулмолог,бронхитите на моето дете ги лекувахме само с инхалации (Вентолин и Пулмикорт)
Авирон е за всякакви вирусни състояния,аз съм много доволна от него,почна ли го в началото,на няколко пъти пресича болестта.
Виж целия пост
# 102
Момичета, да попитам нещо, при никнене на постоянните зъби случвало ли ви се е да се влачат сополи? Никнат 2та предни горни в момента, падна и единия до тях. Точно откак взеха да пробиват ми влачи едни сополи, 2-3 седмици вече ще стане, не са много като количество и не се запушва носа, но ту са жълти, ту не са, чак и изследвания ѝ пусках и нищо. Знам, че с поникването на горните постоянни се развиват и синусите при децата, ама не знам дали може това да има връзка.
Виж целия пост
# 103
Лично аз не съм забелязала такава връзка.
Виж целия пост
# 104
Скоро не съм писала в темата (за щастие) но както всяка година от сборните групи детето (почти на 6) хвана някакъв странен вирус. Започна с кашлица миналата събота. Слаба хрема основно сутрин. Водих я на лекар, Авалон кидс и сироп за кашлица Мукосолван, но от снощи е с постоянна температура между 37.4 и 37.7. Не дава признаци да я притеснява, познах по това, че все лежи на дивана, което не е обичайното й състояние, и по едно време се оплака, че й е студено. Водих я днес отново, казаха че дробовете са чисти да продължа с Авирона и смениха сиропа. Някой да е минал скоро през нещо подобно?! Температурата ме притеснява.
Виж целия пост
# 105
Скарлет,май има летен грип сега,който протича така.
Виж целия пост
# 106
Моята преди седмица беше с 39+ градуса.
Виж целия пост
# 107
Лисе,ужас и това насред лято.
Моя за сега да не казвам голяма дума е здрав.
Виж целия пост
# 108
Здравейте група😊
За съжаление от няколко дни сме с хрема, а от вчера с болка в ухото и червено гърло с пъпки, както и обрив под пъпа. Веднага се сетих че ще е скарлатина и то поредна може би четвърта поред за две години. Утре ще сме на изследвания да се надявам че греша...
Няма ли отърване от това чудо
Виж целия пост
# 109
Ако това ще те успокои - израства се, но май няма как да се мине без АБ. Бързо оздравяване пожелавам.
Виж целия пост
# 110
Здравейте, 5г ми син е с някакъв странен вирус с налепи по гърлото и афти острани на езика.В спешния кабинет за секунди го обявиха за гнойна ангина и му изписаха зинат и гранофорин.Но той отказва храна и се притеснявам как да му давам лекарствата отделно че много реве и е кисел заради болката в езика.С какво друго мога да го лекувам за да мине по-бързо,отделно че и заминаваме за море за да е още по трудна ситуацията..
Виж целия пост
# 111
Ани,аз в такава ситуация не бих тръгнала с болно дете на почивка.
За афтите мажа с Гранофурин или Анафтин.
Виж целия пост
# 112
И на мен не ми се тръгва но всичко е предплатено вече и няма да ни върнат парите,а той няма температура или други симптоми.Бяхме на преглед сега пък няма гнойна ангина само афти.
Виж целия пост
# 113
Ани,аз затова не смея вече да резервирам нещо предварително.Сега от другата седмица сме на Трявна на лагер и само се моля да не се разболее точно преди да тръгнем,че вече всичко е платено.
Виж целия пост
# 114
В разни майчински групи гледам, че много често търсят сироп от черници за афти, но не знам до колко има ефект.
Виж целия пост
# 115
И на мен не ми се тръгва но всичко е предплатено вече и няма да ни върнат парите,а той няма температура или други симптоми.Бяхме на преглед сега пък няма гнойна ангина само афти.
Ужасен е този вирус,малкия го мина,после и аз,значително по-тежко от него.Известен е още като Коксаки вирус.
Детето вдигна температура към 39 градуса,аз нищо и имах значително повече афти от него и типичния обрив получих,характерен за вируса.
  За афтите пръсках на детето само Орофар,това изписаха за гърло и Авирон кидс,той винаги го е спасявало при вируси.
 
Чудя се обаче дали мога да дам Омеги под формата на желирани бонбонки на дете на 2 г. 4 м?Давали ли сте такива и кога започнахте?
Виж целия пост
# 116
Ние сме на лагер в Трявна,но тук нещо му стана и от днеска е с повръщане.Давах по 10 капки Вомистухил ударно и уж беше добре и гладен,хапна малко варени картофи за вечеря и пак повърна.Сега спи и се надявам да се успокои и утре да е добре.
Виж целия пост
# 117
И ние сме били с коксаки вирус, а не е било скарлатина. За което се радвам, защото не исках да пием антибиотик отново. Минахме сравнително леко, ама тея афти в устата много го мъчеха. Сега и аз го лепнах вируса. Пък и това време променливо, как да не се разболее човек
Виж целия пост
# 118
Тина,оправяйте се бързо.
Моя днеска е на солети и обикновенни бисквити и засега е добре.Гладен е,но не смея да дам друго,че да не му стане лошо отново.
Виж целия пост
# 119
Здравейте.Минаха вече 40 дни след БЦЖ ваксината на детето ни.Личната каза , че ще образува коричка и ще падне.Обаче още стои като червена пъпка с коричка, която се заформи преди 2 дни.Нормално ли е ?
Виж целия пост
# 120
Здравейте.Минаха вече 40 дни след БЦЖ ваксината на детето ни.Личната каза , че ще образува коричка и ще падне.Обаче още стои като червена пъпка с коричка, която се заформи преди 2 дни.Нормално ли е ?
На колко години е детето? Имам спомени след родилното, че нямаше нито коричка нито нищо.
Виж целия пост
# 121
Здравейте,на синът ми(5 г. )му излизат бели коси. Първо беше един,два и не се тревожих,но сега забелязвам,че се увеличават постоянно. Знаете ли каква може да е причината и какви изследвания мога да направя.Според педиатъра е генетично.Ще съм ви благодарна за отговорите .☺
Виж целия пост
# 122
Здравейте, радвам се че открих тази група и много неща прочетох тук. Ние живеем в Германия, сина ми е на 3г.7м и постоянно болен и винаги с температура. Сега сме с тази модерна и много позната болест Уста, крак, ръка, устата му е пълна с афти не яде пие малко вода, мляко със спринцовка му давам. Вече сме трети ден с афти и се надявам утре да сме по-добре. Една позната лекарка ми каза като се приберем в Бг да му направя имунологично изследване защото явно с имунитета нещата не са добре. Някой правил ли е и каква кръв се взема венозна или периферна?
Виж целия пост
# 123
Здравейте, радвам се че открих тази група и много неща прочетох тук. Ние живеем в Германия, сина ми е на 3г.7м и постоянно болен и винаги с температура. Сега сме с тази модерна и много позната болест Уста, крак, ръка, устата му е пълна с афти не яде пие малко вода, мляко със спринцовка му давам. Вече сме трети ден с афти и се надявам утре да сме по-добре. Една позната лекарка ми каза като се приберем в Бг да му направя имунологично изследване защото явно с имунитета нещата не са добре. Някой правил ли е и каква кръв се взема венозна или периферна?

Здравейте. Изследва се клетъчен и хуморален имунитет. Прави се на гладно и се взема венозна кръв. Ние сме от Пловдив и го правихме тук. Изследването е платено и се прави в определен ден от седмицата.
Виж целия пост
# 124
Някой знае ли ефективен начин детето да започне да отхрачва? Имахме много хрипове и температура и от 3 дни сме на клацид и инхалации с вентолин. Пулмоложката каза, че сироп би усложнил нещата за момента. Чакаме да повърне секретите - били много. Кашлицат вече е доста влажна, но отхрачване - няма!
Виж целия пост
# 125
Сиропа и аз мисля, че ще влоши положението. И въобще съм сложила Х на тях. От кога е на вентолин? Аз мисля, че дори да не ги изплюва, секретите ще се резорбират.
Виж целия пост
# 126
от сряда, чак днес стана по-влажна с храчки кашлицата, но сме далеч от описанието на лекаря - толкова са много, че ще повърне една шепа
Виж целия пост
# 127
от сряда, чак днес стана по-влажна с храчки кашлицата, но сме далеч от описанието на лекаря - толкова са много, че ще повърне една шепа
Аз това съм го виждала, гадничко е и децата се плашат от самото повръщане, пък и от съдържанието му... За съжаление, не мога да предложа подходящ начин за отхрачване. С инхарациите би трябвало да се изчисти.

Малко извън темата, но с дъщеря ми, след сърдечната й операция, имаше страшно много секрети в дробовете. Рехабилитаротката и сестрите й ги смучеха с една тръба в гърлото и глътката. Беше доста гадничко, но след това дълго време дишаше спокойно. Тя тогава беше и много малко бебче, на 4 месеца...

Друго, за което се сещам - аспираторът за нос с прахосмукачка - изсмуква и от гърлото каквото се е стекло от носа назад. Просто се усеща, и самият звук, когато са от гърлото е различен. Пробвайте и така... Но от дробовете няма как май да стане работата...

Успех!
Виж целия пост
# 128
Здравейте,на синът ми(5 г. )му излизат бели коси. Първо беше един,два и не се тревожих,но сега забелязвам,че се увеличават постоянно. Знаете ли каква може да е причината и какви изследвания мога да направя.Според педиатъра е генетично.Ще съм ви благодарна за отговорите .☺
Синът ми 8 г имаше първите бяли косми сега е на 20 почети побелял.Но като се връщам на зад в времето аз бях по същия начин сега съм на 45г  моите родители също са започнали рано да побеляват.Така че не виждам повод за притеснение при положение че проблема не е здравословен.Няма смисъл  да си хвърляте парите на вятъра за глупости.Този процес няма как да го спрете 😊
Виж целия пост
# 129
Момичета, ще ви помоля за мнение - малкият в четвъртък вечерта е спал отвит на отворена врата цяла вечер. В последствие се появи директно влажна кашлица, без абсолютно никакви други симптоми (освен червено гърло, разбира се). В петък го водих на лекар, каза че (уж) не чува хрипове и ни изписа Синулан, Тантум верде, Фенистил, Мукоплант и капки Гентазон за носа. Правя промивки с Назопюр, не излиза нищо кой знае какво от него. Иначе е енергичен, няма температура, хапва си за трима направо. Но наистина много кашля, направо се дави (като старите тютюнджии на силни цигари). Не е постоянно, но все пак го има. И понеже съм наплашена, тъй като Януари бяхме в кюпа с двустранните пневмонии и сега при всяко покашляне ми се изправя косата. Страхувам се, че може всичко да се повтори. Но пък пневмония или бронхит без други симптоми ми е странно. Че в понеделник ще отваряме кабинета на джипито е повече от ясно, но не знам до тогава какво да го правя. Не искам пак да го карам на рентген, защото Януари мина 2 снимки в рамките на 5 дни. Пък и не може за всяка кашлица да бягам до рентгена. Направо не знам как да реагирам вече, да не би да има някакъв летен вирус или просто е бил здраво простуден?
Виж целия пост
# 130
Скандиту,не се вкарвай във филми.
Моя е карал пневмония само с кашлица,без други симптоми,но на рентгена веднага си показа.
Виж целия пост
# 131
Не знам колко е голямо детето, но можеш да се консултирам с фармацевт и да му даваш чай от подбел. С мъжа ми само така си лекуваме кашлицата, но в твоя случай това не изключва посещението при лекар. Успех
Виж целия пост
# 132
Здравейте група
Ние не сме болни ,но за съжаление сме с главоболие. Два пъти си удря малкия главата. Втория път падна с тротинетката по лице. Няма охлузвания нито подуто. Оплаква се от главоболие. И малко е изнервен.Днес го заведох на доктор,като тя ми обясни че щом детето не повръща и няма хематом не е сериозно. Каза повече почивка ,без много телевизия,да не кара тротинетката известно време . И му изписа сироп алора за 5 дни по 5 мл. За да се успокои . А в аптеката ми казаха че докторката не може да изписва такива неща за детето което си е ударило главата. И сега се чудя какво да правя
Виж целия пост
# 133
А защо да не може да му изписва такъв сироп?
Виж целия пост
# 134
А защо да не може да му изписва такъв сироп?
Стори й се странно че му трябвало сироп за успокояване
Виж целия пост
# 135
Ааа, той е от този тип лекарства. Ами щом детето е изнервено, и така е преценила лекарката, не се притеснявай и му дай.
Виж целия пост
# 136
Щом лекар е преценил му дай.
Виж целия пост
# 137
Момичета, има ли в момента някакъв вирус из София?
Малката вдигна температура от нищо - нито сопол, нито кашлица, само казва, че я болят крака и ръце... Какво може да е това?

За сега нищо не съм дала, освен едно витамин С от 100 мг. Т е 38.3 като я премерих... Ще я следя, ако скочи нагоре ще дам нещо...
Виж целия пост
# 138
Вчера и детето вдигна температура от нищото. 37.4, после смъкна, преди лягане вдигна 37.7. През нощта също имаше, но не особено висока, та не съм давала нищо. Днес няма.
Оплака се от главоболие и болки в крака.
Иначе вируси има всякакви, целогодишно.
Виж целия пост
# 139
И аз преди няколко дни бях така.
Удари ме в сливиците.
Виж целия пост
# 140
Уф, то наистина постоянно циркулират всякакви вируси, ама не се беше случвало до сега да има само Т без гърло, сополи и запушен нос. Дано се размине без друго и да смъкне... Че и бебето на 1г., хич не ми се ще да прихване....
Виж целия пост
# 141
Има такъв вирус с болки,Т,разтройство и повръщане.
Виж целия пост
# 142
Има такъв вирус с болки,Т,разтройство и повръщане.
Ама те вече минаха едън такъв децата - каката го изкара с еднократно вдигане на Т и сопол с кашлица. Малкия го изкара с 3-4 дни Т и разстройство... Не ми се иска хич да ги повтаря...
Виж целия пост
# 143
Ние хванахме ужасен вирус. Първо малкия, сега и аз. Започва с отпадналост, температура, болки в гърлото. После повръщане, диария и за капак ужасна хрема. Кошмар!
Вече изпитвам ужас от високи темп., а и от чревни вируси, защото с такъв лежахме преди в болницата.
Малкия вече е по - добре пу пу, но аз имам чувството, че ще пукна.
Виж целия пост
# 144
Ужас...
Всичко в едно. 😔
И аз изпадам в ужас от повръщане и диария и Т.Всяка година влизаме в болница с такъв вирус.
Но чак хрема, гърло ,отпадналост и още екстри е направо кошмар...
Бързо възстановяване ви желая и повече да не боледувате 🌼🌼
Виж целия пост
# 145
Благодаря, много здраве на всички желая.
Цялата година ни тръгна на болести, на 1ви януари още се бяхме тръшнали.. Дано догодина е по - добре.
Всеки градински вирус хваща, 5 днк на градина, 15 вкъщи..
Виж целия пост
# 146
Сиси и аз изпадам в ужас от такива вируси.Моя и той се разболяваше в ДГ от всичко що мине,но ще видим тази година в училище как ще е.
Виж целия пост
# 147
У нас пък есента ни разказа играта. Първо каката едно чудо с кашлица и гърло изкара, с еднократно вдигане на Т 38,6. Мина й сравнително бързо. После малкия беше с нещо като разстрайство и го държа повече от 10 дни. Все меки и кашави изпражнения, накрая му никна един зъб и мина.. Айде после пак каката повръщане, диария и температура.. вдигна 39,7... Но и това мина за няколко дни. Поне не влязохме в болница сега с тия болести, че обикновено там завършваме Sad
Снощи пак повърна каката, но ми се струва, че се дължи на една палачинка със сладко от фургон на улицата... Абее, ужас е и при нас есента. Дано премине вече, че нямам сили. Всяка седмица нова драма... Пфуу
Виж целия пост
# 148
След седмица на градина, и рязкото застудяване дъщерята е с хрема от вчера. Дано с това се размине, но все се надявах, че на 6 имат по-голям имунитет. Направо съм разочарована.
Виж целия пост
# 149
Моя и той седмица на училище и тая вечер подсмърча.Дадох Витамин С, пръснах физиологичен и св надявам до Вторник да се оправи.
Виж целия пост
# 150
Ние изкарахме семейно поредния стомашно-чревен вирус, и аз като вас се радвам, че не стигнахме до вливане на системи. Започна от баткото, след "цели" 3 дни на градина - цяла нощ повръщане - 11 пъти за 10 часа, плюс диария. Два дни по-късно и малкият отече, той по-бързо се справи - повърна 7 пъти за 5 часа, ние с таткото се отчетохме със стомашно неразположение. Трите почивни дни бяха отпразнувани!
Виж целия пост
# 151
Mometo*
Ужас!
И ние го минахме преди месец този вирус,явно ни срина защитните силички,защото този месец се отчетохме отново семейно с нов вирус с температура.

Сигурно сте го коментирали,но някой от вас да дава на Аквасорс добавките?
Бях много анти преди,ама сега съм се навила,хлапето в градината яде малко и ми се иска да го подсиля
Виж целия пост
# 152
Пълна измислица са тези добавки. Не си давайте парите.
Виж целия пост
# 153
Mometo*
Ужас!
И ние го минахме преди месец този вирус,явно ни срина защитните силички,защото този месец се отчетохме отново семейно с нов вирус с температура.

Сигурно сте го коментирали,но някой от вас да дава на Аквасорс добавките?
Бях много анти преди,ама сега съм се навила,хлапето в градината яде малко и ми се иска да го подсиля
Аз съм ги давала ,сега давам само течните водорасли.
Давала съм колактив 3 ,зелена енергия и водорасли и ЕМК( но тях за много кратко.)
Колактив 3 го давах предимно заради чревните вируси,но го хванахме ,че и ни повтори.Оттогава стои в шкафа.А и той неиска дя пие капсули,разтварям ги във сок и става дълга и широка.Затова сега давам засега поне, само течните водорасли.Ако започне да гълта каспули ,ще ги включа пак.Има си отделна тема за добавките им.
Отделно давам Имунотрофина за третата сливица,някой има ли мнение за нея?Вече я пие от около 3 седмици,но сега пак е със запушен нос и хърка.
Виж целия пост
# 154
Здравейте. Включвам се отново, писала съм по-рано пролетта. След 3 дена детска градина, малката се разболя. Жълти сополи, червено гърло и червено ухо. Мислех, че след махането на 3тата сливица нещата ще са по-добре, но не. Старата песен на нов глас. Унг-то което я следи изписа пак АБ капки в носа, заради ухото, но вече 6ти ден не виждам особен ефект. Просто съм отчаяна, така ли ще я караме пак цяла учебна година 3 дена детска, 3 седмици вкъщи.
Виж целия пост
# 155
Хремата минава бавно, важно е сега дали ухото се подобрява. Слагате ли и там капки?
Виж целия пост
# 156
Утре сме на преглед да видим как е ухото. Не слагаме капки. Тя не се оплаква, че я боли. А относно хремата при дъщеря ми винаги минава бавно. Преди казваха, че е заради 3тата сливица и като я махнем ще боледува, но по-леко и по-рядко. Аз не виждам никаква разлика от преди. Хване ли я хрема се влачи по 2-3 седмици.
Виж целия пост
# 157
Не знам защо ЛЛ не ви е изписал капки и за ухото, ако е било червено. Иначе хремата минава много бавно, особено ако детето е в яслена или първа група. После нещата се подобряват.
Виж целия пост
# 158
Унг-то изписа капки само за нос, а за ухото каза, че няма нужда щом няма оплаквания и Т.ЛЛ не я е преглеждала. От както разбрахме, че има проблемна 3та сливица при всяко разболяване направо на УНГ отиваме. Вече е 2ра група в ДГ. 1ва група я изкара почти вкъщи. Има не повече от 2 месеца присъствие за годината разпокъсани по 2-3 посещения, после вкъщи. Лятото я спрях и 3 месеца не беше боледувала. Помислих си, че вече ще са по-добре нещата , но не.
Виж целия пост
# 159
Шушка,моя се разболяваше също много в градината.Сега в училище се надявам да е по-добре,но малко ме съмнява.
Виж целия пост
# 160
Аз давам аквасорс, колактив 3, емк, и плодова енергия. Давала съм зелена енергия, водорасли, бифидус. Ами какво да ви кажа, намали броя на антибиотиците, ама дали защото поотрасна или защото сменихме педи, която постоянно изписваше АБ и сега даваме в краен случай, не знам. Давам ги от година и половина. Не ги спирам, защото давам по една коластра и по една плодова енергия и не ми бъркат бюджета толкова. А и все ще мисля да й давам нещо, особено зимата.
Иначе и ние - 3 месеца вкъщи, по 2 сладоледа, басейни, тичане, потна и нищо. 3 дни градина и хвана някаква хрема. При нея е лошо, че сополите й стават задна хрема и започва да я дразни, при което поне 2 дни кашля сухо и нон стоп. Всяка секунда кашля, много е гадно, и с нищо не може да й помогнем - инхалации, топла баня, чайове всичко сме пробвали. Търпим 1-2 дни, минава пика и на другия ден започва да си отхрачва, и това на всеки вирус с гърло и сополи Cry
От УНГ знам, че ухо се лекува през носа, с АБ капки.
Виж целия пост
# 161
При дъщеря ми почти винаги е задна хрема и кашля от нея. Преди да махнем сливицата задържи ли се така повече от 3-4 дена слизаше надолу и директно бяхме на Вентолин. Сега съм в очакване какво ще стане. Весела е, яде, играе , няма Т, но тази хрема я измъчи. И като се има впредвид, че всеки път е така само като ме види със Стеримара и салфетка и бяга. Много й е омразно чистенето на носа.
А с това седене вече вкъщи и е много скучно. Няма с кого да играе. Пита само кога ще отиде на детска градина. Все се надявам да го израсте по-скоро, но явно и тя ще е от децата често или направо постоянно боледуващи до училищна възраст...
Виж целия пост
# 162
Elsi, при такава суха, спастична кашлица, на децата ми изписват Калциев глюконат и Ериус, добре повлияват.
Виж целия пост
# 163
Elsi, при такава суха, спастична кашлица, на децата ми изписват Калциев глюконат и Ериус, добре повлияват.
Изпила е много ериус, ксизал, калциев глюконат(ампули инжекционни и сиропчета за деца). Не й помагат на момента и пак минава -2 дни, докато се успокой. Имало е моменти дето не може да говори от кашлица Cry. Дано го е израснала и е малко по-добре вече, че ми се къса сърцето в тези момент. И инхалации с пулмикорт не я успокояват. По принцип идва от гърлото, явно нещо алергизира. Единствено топлата баня и парата я успокояват, но за момента. Оф, не искам да се сещам, дано не се случва, дано...
Виж целия пост
# 164
При нас при такава кашлица се повлияваше от инхалации с Вентолин.
Виж целия пост
# 165
При нас при такава кашлица се повлияваше от инхалации с Вентолин.
Вентолин само веднъж са ни изписвали, когато беше слезнал секрета в бронхите, за по-лесно отхрачване. Но при нея секрета е на гърлото, като фарингит. Не мисля, че има нещо дето не съм пробвала - черна ряпа с мед, наложена, морска сол, инхалации с лайка, освен с пулмикорт, сиропи успокояващи, отхрачващи и какво ли не. В повечето случаи изписват в такива моменти АБ капки да спре секрета, което мисля, че повепе я дразни. Но ако е жълт/ зелен нямам избор. Единствено малко се успокоява с ментов бонбон, ноооо тя пък много реве,  че й лютяло и даже повръща Stuck Out Tongue Winking Eye
Абе и това ще мине, после други проблеми...
Виж целия пост
# 166
Бяхме на преглед. Ухото е добре вече, както и гърлото. Носната лигавица вече не е подута има само лек стичащ се секрет. Би трябвало да се доизчисти с още 3 дни АБ капки. Трябва да станат 10 дни общо. Надявам се този път да е това.
Леко оздравяване на всички дечица!
Виж целия пост
# 167
Относно коластрата аз съм доволна от суперколастрата на Нау фуудс. А за трета сливи а с две ръце съм за сиропа на д-р Марио имунокидс. Много добре се повлиян малкия и от схема с изопринозин миналата година. На сопола аз не обръщам много внимание, но инфлуназала при нас прави чудеса. Гледам по-малко капки в носа. За хрема давам хомеопатия. А за стомашно чревни и предпазване от тях-пробиотик, но отново не от България.
Виж целия пост
# 168
Здравейте, искам да попитам доволни ли сте от бронховаксом. Синът ми е на 5 г. и след всяка хрема прави бронхити, бронхоолит и понякога усложнява до спазъм на белия дроб. Лекарката ни препоръча да опитаме с бронховаксом но се притеснявам как ще му повлияе.
Виж целия пост
# 169
Аз съм давала Рибомунил, което е сходно, но не знам дали съм доволна, не е правила усложнения, но дали е от него  newsm78 Миналата година го почнах, но тя се разболя вирус с повръщане, и го спрях, че не знаех дали е от него или от вирус, и пак не се разболя сериозно.
На щерката й мина хремата, само остана сутрин кашлица явно задна хрема, и изхвърля секретите, които са се събрали през нощта, но пък успя да ни зарази, сега и аз и ММ сме хремави, и едва гледам. Мрън.
Виж целия пост
# 170
Аз давам Бронховаксом всяка есен. Доволна съм.
Виж целия пост
# 171
Здравейте! На детето му изби последния кучешки зъб придружен от хрема. В момента има влажна кашлица от секретите, които се стичат назад в гърлото. Вчера бяхме на лекар, за да му чуят гърдите и да се успокоим. Каза, че му е зачервено гърлото, но било от рева в яслата. Вчера е плакал много и си го взех с пресипнал глас. Мисля да купя Назо-хил, защото реално проблемите идват от носа. Какво ви е мнението за него и повлиява ли задната хрема?
Виж целия пост
# 172
Вземете и нещо за гърло и кашлица.
Виж целия пост
# 173
Да сте давали на децата си сироп Авирон кидс? Мнения?
Благодаря.
Виж целия пост
# 174
Преоткрих го наскоро отново. Като бяха 1-2-годишни им го изписваха, но не виждах особена полза от него. Плюс ужасното цапане. Но в последните месеци му дадох втори шанс и вече няколко пъти им стопира развиващ се вирус.
Виж целия пост
# 175
Цапа ли?
Виж целия пост
# 176
Авирона цапа.
Аз да се оплача.Детето е здраво засега пу-пу,но аз съм болна.Ходих днеска на лекар и съм с бронхит,с червено гърло,кашлица и хрема,но без Т.Изписа ми Йодаклийн за инхалации,Тантум за гърлото и Геломиртол,без Аб засега,но Сряда каза да отида пак да ме чуе,че да не стане по-зле.Тя си ме знае как ги правя бронхити и миналата година така за 2 дни без АБ и Т изтървахме момента и стигнах до болница с пневмония.Затова и сега се презастрахова и иска да ме чуе пак в Сряда.
Виж целия пост
# 177
Да сте давали на децата си сироп Авирон кидс? Мнения?
Благодаря.
Супер е!Давала съм няколко пъти и когато е хванат вируса навреме,наистина има ефект.Аз поне съм много доволна.
Цапа обаче ужасно много и не се пере.
Виж целия пост
# 178
И аз съм от фенките на Авирон кидс. Като отворя шишето, веднага зареждам ново да имам в наличност. При моето дете няма случай в който да не е помогнал. Това е, че трябва да се даде наистина при най-първи симптоми за да има бърз ефект.
Дани взимай мерки и бързо оздравяване.
Виж целия пост
# 179
Мария,благодаря.Мерки взех и дано се оправя бързо и не заразя и детето.
Виж целия пост
# 180
Освен, че цапа, оцветява и изпражненията - да не се стреснете от необичайния цвят.
Виж целия пост
# 181
Има ли чревен вирус в момента?
Виж целия пост
# 182
Авирона цапа.
Аз да се оплача.Детето е здраво засега пу-пу,но аз съм болна.Ходих днеска на лекар и съм с бронхит,с червено гърло,кашлица и хрема,но без Т.Изписа ми Йодаклийн за инхалации,Тантум за гърлото и Геломиртол,без Аб засега,но Сряда каза да отида пак да ме чуе,че да не стане по-зле.Тя си ме знае как ги правя бронхити и миналата година така за 2 дни без АБ и Т изтървахме момента и стигнах до болница с пневмония.Затова и сега се презастрахова и иска да ме чуе пак в Сряда.
Пробвайте инхалция с физиологичен 0,9%. Помага и може да правите често, 3-4 пъти на ден и повече.
Виж целия пост
# 183
Валерия,през деня няма как да му правя,че е на училище,но сега му направих и на него.
Виж целия пост
# 184
Има ли чревен вирус в момента?
За съжаление има да. Доста приятелски семейства се изпотръшкаха покрай децата Cry
Виж целия пост
# 185
Има ли чревен вирус в момента?
За съжаление има да. Доста приятелски семейства се изпотръшкаха покрай децата Cry
При мен е за сега, но се чудя дали е вирус, само гадене и мъчителни болки в стамаха, разстройство само 2-3 пъти. Няма температура. Как е протекло при Вашите познати? Дано не заразя детето...
Виж целия пост
# 186
Здравейте! Въпросът ми е отново за Авирон кидс. Как го приемат децата? Моят юнак е на 1 г. и 5 месеца и се наложи да го пие два пъти досега - голяма мъка. Само като го види и започва да пиши, да се извърта и каквото успея да му дам, го изплюва. Изпоцапахме всички чаршафи и матраци вкъщи. В момента му давам профилактично друг сироп на същата фирма - Резиста кидс. Него го приема много добре, може би защото е с вкус на шоколад. Simple Smile
Виж целия пост
# 187
Моите деца го пият без проблем, но наскоро разбрах, че го има вариант и на хапчета, и вече такива ще купувам. Вашето дете е малко още де. Сложете го в сок, мляко, нещо да замаскира.
Допълвам - сега видях, че таблетките могат да се разтварят във вода и са с вкус на шоколад и лешници, защо не ги пробвате тях.
Дани, нали само ти си болната, защо ще инхалираш Дени?
Виж целия пост
# 188
Моме,при него направих само една с физиологичен профилактично,но явно туй ще е.
Аз съм все още зле.Бухам яко,носа ми тече като река и вече дробовете ме болят от кашляне.
Виж целия пост
# 189
Никакъв профилактичен ефект няма инхалацията с физ.разтвор.
Виж целия пост
# 190
Има ли чревен вирус в момента?
За съжаление има да. Доста приятелски семейства се изпотръшкаха покрай децата Cry
При мен е за сега, но се чудя дали е вирус, само гадене и мъчителни болки в стамаха, разстройство само 2-3 пъти. Няма температура. Как е протекло при Вашите познати? Дано не заразя детето...
Вкъщи почти всички го изкарахме - малката с разстройство, голямата с повръщане, болки в корема и температура до 38 градуса, а аз с болки в стомаха, гадене и температура. Минава за 1-2 дена.
Виж целия пост
# 191
Здравейте, ние отново сме в отбора на болните. След 2 седмици детска, сутринта стана с ужасни жълти сополи малката. Бяхме на преглед гърлото е червено. Изписаха ни Авирон кидс. Тези дни видях, че го коментирате. Ще го ползвам за първи път, дано да има ефект.
Не можа да изкара и 1 месец от предното разболяване.
Вече не знам какво да й давам и как да я закрепя...
Виж целия пост
# 192
shu6ka  така са за съжаление.И моят син,като програмиран е да боледува всеки месец около първо число.Първа година му е на градина и съм стиснала зъби с надеждата догодина да е по-добре.
Виж целия пост
# 193
1 месец без разболяване е супер! При нас беше 3 дни детска - болен вкъщи 2 седмици. И сначале.
Виж целия пост
# 194
На нея й е втора година в детската и се надявах да е по-добре, но не е. Дано поне мине бързо, че не мога да я гледам как се мъчи постоянно.
Виж целия пост
# 195
Каката е 3та група. 3 месеца беше вкъщи лягото, един път не се изкашля, един сопол не видях. Всеки ден по 1,2 сладоледа, потна, тича, басейни - всичко 6. 3 дни градина и още не мога да й оправя задната хрема. Кашля вутрин и вечер, слагаме гентазон и пие геломитрол, дано другата седмица вече е добре и иде на градина: (
Виж целия пост
# 196
Така са май повечето деца.Ходят на градина една седмица,после 2 вкъщи.Оправят се,тръгнат пак и сначале.
Аз днеска ходих пак на лекар,че от вчера и Т вдигам.Изписа АБ Амоксикслав,че съм с остър бронхит и даде 7 дни болнични.
Виж целия пост
# 197
Към тези, които дават черен бъз на децата си- как успявате да го дадете? Детето го отказва категорично Sad
Честно казано, аз също не съм му фен на бъз-а, но искам да засилят имунитета му.
Виж целия пост
# 198
Към тези, които дават черен бъз на децата си- как успявате да го дадете? Детето го отказва категорично Sad
Честно казано, аз също не съм му фен на бъз-а, но искам да засилят имунитета му.

В сок?
Виж целия пост
# 199
Дали ще стане? Мислих да пробвам утре.
Виж целия пост
# 200
Ами опитай, колко е голямо детето?

Аз успявам да го пробутам в компот от ягоди или къпини, има случаи, когато го усеща, но повечето пъти си го пие.
Виж целия пост
# 201
На 2 години е. Искам да му дам чаена лъжичка, не голямо количество. Но пак е мъка Sad
Виж целия пост
# 202
Аз го давам с айран
Виж целия пост
# 203
Няма проблем да е в сок или айран.
Виж целия пост
# 204
Аз го разреждах със съвсем малко водичка.
Той е сладък и става като сокче.Пиеше го и му харесваше.
Виж целия пост
# 205
Привет, момичета!
Дъщеря ми е на 3 и се виждам в чудо тези дни с нея. От събота вечер вдига температура - първите два дена само следобед, а следващите дни и вечер. Като вечер я вдига късно и я държи по няколко часа и е над 39 градуса. Пие антибиотик Панцеф от вторник, реално днес ще ѝ бъде трети прием. Забравих да попитам докторката след кой прием започва да действа антибиотика? И какво правите вие, ако детето ви вдигне висока температура, крайниците му са студени и повръща лекарствата за смъкване на темпертурата Expressionless
Виж целия пост
# 206
И какво правите вие, ако детето ви вдигне висока температура, крайниците му са студени и повръща лекарствата за смъкване на темпертурата Expressionless
Свещичка Ефералган в дупето. Стоплям крайниците, студен компрес на челото.
---------------------------------------------
Баткото също е трета градинска група. Тръгна от 2. септември. Досега има вече 2 разболявания - 1 ларинго-трахеит, заради който беше на инхалации с Пулмикорт, и 1 стомашно-чревен, който лекувахме без доктор.
Виж целия пост
# 207
Свещичка както е казала Момето или го увивам с оцетен чаршаф,ако не е толкова висока.
Ние изкарахме здрави цяло лято,скъсахме се от почивки,и нито той,нито аз се разболяхме,а сега малко застудя и се намокрихме онзи ден в дъжда и се започна с болестите този път аз първа.Миналата година точно този месец бяхме в болницата с детето,че беше с Пневмония и съм го намразила.
Виж целия пост
# 208
Същото е и при нас - цяло лято един сопол нямаше, тръгна на градина септември и още първата седмица цъфна.

И като за старт - счупихме инхалатора, та сега избирам нов. Ние сме със заека на Пик, не че не съм доволна от него, но не ми е много удобен като форма и съответно претърпя няколко изпускания, сега се чудя какъв да взимам. Тогава се колебаех между него и Омрон, които знам, че са доказани като добри.
Гледам и тези Зано, преди време доста ги рекламираха и ми хареса това, че са малки, имате ли отзиви за тях?
Виж целия пост
# 209
Ванилия,ние сме с Пандата на Пик и съм доволна.И нашия вече няколко пъти го изпускаме и пада,но засега е здрав.
Виж целия пост
# 210
Ванилия, ние ползваме Зано от около година, работи си идеално и е малък и компактен. Доволна съм.
Благодаря за съветите със свещичките, ще купя да имам, ако пак имаме нощни изпълнения.
Виж целия пост
# 211
Черен бъз давах на малката когато беше на 2 години, но не знам дали имаше ефект, тя тогава не боледуваше толкова и ако хване нещо горе долу леко минаваше. Пиеше го без проблем, той е сладък. Сега й давам от 1 месец клеева тинктура, не че съм видяля още ефект от нея, но ще продължа с надеждата, че ще помогне малко да се закрепи.
Иначе от вчера вечерта е с температура.
Виж целия пост
# 212
Шушка,този вирус и при мен така започна.Първите дни само с хрема и кашлица и от Вторник с висока Т.
Виж целия пост
# 213
Много неприятно. Тя попринцип много рядко ми вдига температура. Вчера беше 38,2 и не й дадох нищо, цяла нощ я поддържаше и сутринта в 7 ми се стори доста по-топла и дадох Нурофен, спадна и повече не е вдигала. Но е едно омърлушена и гледа да си полегне, което не е обичайно за нея. Винаги такива вируси ги кара на крак, лудее. Започнах и коларгол в носа по препоръка на УНГ-то, защото има страшно много секрети. Дано минеме без АБ капки, че до преди седмица и нещо беше на такива.
danaeka бързо оздравяване и на теб и дано всичко е наред вече.
Силно се надявам зимата да сме по-добре. Тогава май вирусите не са толкова върли като сега.
Виж целия пост
# 214
1 месец без разболяване е супер! При нас беше 3 дни детска - болен вкъщи 2 седмици. И сначале.
Ще го видим зимните месеци.Той започна април месец градина ...
Дано задържи тенденцията,че като гледам може и по-зле.
Виж целия пост
# 215
След няколко дни на градина и ужасния вирус, който изкарахме сега е с ангина дребния. Нямам нерви.
А вируса беше толкова гаден, че чак антибиотик пих, щях да пукна.
Ще пътуваме извън града и ми е притеснено с тази ангина.

Доволни ли сте от Голанил спрей?
Виж целия пост
# 216
Аз лично често го ползвам Голанил спрей. Педиатърката твърди, че създава защитен филм на гърлото и дори да не е червено, по този начин го предпазва от стичащите се секрети.  Общо взето винаги като се разболее пръскам от него.Но не мога да кажа дали помага, защото дъщеря ми винаги казва, че не я боли гърлото въпреки, че й е било алено червено.
Виж целия пост
# 217
Не стана. Усети се и не искаше да пие айряна. Sad Хитро е моето човече
Виж целия пост
# 218
Не стана. Усети се и не искаше да пие айряна. Sad Хитро е моето човече

Моето не иска да пие никакви сиропи или каквото и да е  аромат и цвят.
Почти отчаяна след поредният рев и цапане с черен бъз, предложих сокче от нова чаша....5мл. разредих с малко вода и го изиграх как не трябва да пие по много, само да опита. Обърно го на екс.
Виж целия пост
# 219
Аз този спрей го чувам за първи път.Иначе съм ползвала Хербитусин спрей за такива случай и съм била доволна.
Полине777,все едно описваш моето дете с тази разлика,че той сиропи пие,но с АБ на сироп ни беше голяма мъка.Не искаше да ги пие,плюеше ги и все стигахме до инжекции.Сега вече е по голям и разбира,а и с таблетките няма проблеми.
Виж целия пост
# 220
За ангина съм признала като топ ангин хил. Действа безотказано при нас, сливици целите в налепи ги оправя за ден два. Ама давам яко ударно, на 15-30мин по хапче. Като се махнат налепите удължавам на час-2-3 по хапче и после няколко дни до 5хапчета на ден.Голанил дава сестра ми и май е доволна, щом продължава да го зарежда в аптечката си.
Когато виждам, че сиропчето/лекарството което давам не му харесва го давам със спринцовка, така го преглъща бързо.
Виж целия пост
# 221
Авирона е кофти на вкус, моят също не го харесва. Винаги всичко усеща и няма как да скрия в сок или друго.
Като е мн на зор работата, напр. антибиотик, давам със спринцовката от Нурофена, малко насила.

Май ще взема и Ангин хил и аз го харесвам. Макар сега да давам Коризалия и Тонзилотрен.
Виж целия пост
# 222
Сиси,АБ и аз съм давала така със спринцовка,малко на сила,но моя уж го лапва,но след малко или го плюе,или повръща.
Виж целия пост
# 223
За сиропа от бъз - според мен явно има хора, на които не им понася, така, че на сила точно това недей да мъчиш, Пийк. Преди няколко години и аз реших да давам на голямата, акто беше точно в пика на болестите - 4 дни на градина - после седмица вкъщи. имахме домашен /мама прави/ и реших да ѝ давам на нея, а и аз да пия - е няма такава гадост, честно. И на двете ни ставаше лошо малко след приема, а тя чак и до повръщане стигаше. А уж наподобяваше сироп от боровинки - и на цвят, и на вкус, ама... Та го спрях и заложих на бета-глюкана. Тук многократно съм го хвалила, няма пак да се повтарям, но си е силничък продукт /на Борола ползвахме/.
Сега от около месец и на двете им давам марсианци дъвчащи /с черен бъз и те/ - на малката /почти 3г/ по1 , на голямата /9/ по 2 на ден. Да чукна на дърво - мн.съм доволна засега, дребната започна да хапва неща, които до преди това не искаше и да види, а и кипят от енергия. Дано ефекта продължи да е такъв. Сега чакам от I herb ето тези, пак дъвчащи, че бяха на добра цена:
https://www.iherb.com/pr/California-Gold-Nutrition-Chewable-Mult … 005118.1568813607
 но се чудя дали пак да не продължа с Марсианците като свърши бурканчето.
Виж целия пост
# 224
Какво давате при първи симптоми на разболяване? Без температура, само леко прокашляне
Виж целия пост
# 225
Ако е сухо прокашляне, без хрема и Т почвам с вит.Ц и някакви бонбони/близалки да овлажня гърлото. Умкалор също може.
Виж целия пост
# 226
Вит. Ц ампула - по 1 на ден + клеева тинктура. Ако имаш вяра на хомеопатия - може Инфлуцид по 1 на всеки час или Осцилококцинум 1 доза за деня.
Виж целия пост
# 227
Клеева тинктура подходяща ли е за 2 годишно дете?
Виж целия пост
# 228
Клеева тинктура подходяща ли е за 2 годишно дете?
Първо трябва да го провериш дали има поносимост към пчелни продукти.Меда си е алерген.Тествай детето като опитва малко мед в лъжичка и наблюдавай.
Виж целия пост
# 229
Ако не си давала мед пробвай като му дадеш малко.Ако няма алергия може и клеева тинктура.
При първи сиптоми давам Витамин С и Инфлуцид.Ако не мине до 3 дни кашлицата го заведи на лекар да го чуе за всеки случай.
Виж целия пост
# 230
Да. Ще го наблюдавам. Сега ще дам вит. Ц и Инфлуцид.
Виж целия пост
# 231
Ако не си забелязала да реагира на мед, можеш да пробваш и да видиш, аз съм давала и преди двете годинки. Правилото е - 2 капки на година живот като дневна доза, ако е ударно за стопиране на започнало заболяване, съм си позволявала повече, не сме имали проблеми. Ние си имаме домашен прополис и си я прави вкъщи тинктурата, съветвам ако има от къде да се снабдите и вие, да не е купен от аптека, че кой знае какъв състав има.
Виж целия пост
# 232
Съседа гледа пчели, ще го питам има ли налична.
Оф, много му треперя тия дни, че да я почва вече тази ясла
Виж целия пост
# 233
Какво давате при първи симптоми на разболяване? Без температура, само леко прокашляне
Авирон. Някой питаше как го давам, ами като е с нормална температура не го харесва, но като е преседял в хладилника, че нали се държи в хладилник, нямам никакъв проблем, казва че е като шоколад течен, и си иска и още.
Относно сиропа от черен бъз, веднъж взех в бурканче, наистина е ужасен, трябваше аз да си го пия. Но когато купувам имуномикс+ няма проблеми с пиенето
Виж целия пост
# 234
И аз започнах да давам Авирон при първи симптоми. Да не бързам да казвам, но в групата на малкия (3 г.) върлува някакъв гаден вирус. Тази седмица на градина бяха 13 деца от общо 30. Аз го усетих, че започна да позапушва нослето и да диша по-тежко нощем, сутрин 1-2 изкашляния, започнах Авирона. Засега поне не се е влошил.
Виж целия пост
# 235
Отново съм с питане относно инхалаторите, съжалявам, ако ви досаждам!

Спрях се на два модела на Омрон:


При първият ме привлече това, че има приставка аспиратор, т.е. ще ми спести разкарването на прахосмукачката, тъй като до сега нея я ползвам при нужда. Каката ми е на 4г и вече се научи да си издухва носа, но за бебето тепърва ще ни влиза в употреба /надявам се възможно най-малко!/
Но не знам до колко ще бъде ефективен този аспиратор, за електрическите преди време бях срещала отзиви, че никаква работа не вършат.
Не знам и с тези две чашки дали бих се справила кога какъв разпрашител да ползвам.

При вторият, освен, че е детски, повече ми харесва това, че малък, лек и тих.
Като цена разликата им не е голяма, така че това няма значение.

Ще ви бъда благодарна, ако някой сподели лични наблюдения за тези модели или просто даде съвет кой би предпочел!
Виж целия пост
# 236
Ние имаме Първия. Няма да ти свърши особена работа приставката за сополи. Не разчитай на нея. Няма толкова вътък. Но иначе си е супер инхалатора
Виж целия пост
# 237
Благодаря, точно това са ми опасенията.
Виж целия пост
# 238
Аз съм една идея по добре днеска.Последно сутринта вдигнах Т,но все пак съм 2 ден на АБ,но още яко бухам.
Виж целия пост
# 239
Ванилия ние сме с втория и съм супер доволна. Незнам каква е разликата в цената, но ако имах възможност за по-бързо пулверизиране бих заложила на това. Виждам че първият го бие по този параметър.
Виж целия пост
# 240
Аз да се оплача,че ние сме влезли пак в черна серия.Вчера за малко изкарах детето и тъкмо малко се бях пооправила и от снощи пак яко кихам,кашлям,че за капак и носа ми потече с едни жълти сополи.На всичкото отгоре и доки ще е отпуска,а не исках да ходя да ме преглежда заместника и,защото не знае какво точно ми е било.Баща ми пък е с разтройство и добре,че имах Ентерол и му дадох едно по обяд и едно сега и засега е ОК.Само се моля да не прихване и детето,че вече ще се  #2gunfire.
Виж целия пост
# 241
Дани, нищо лично, но нали темата е "Боледуване на децата ни", защо постоянно описваш своето състояние?

Големият ни изненада този път. В събота наобед от нищото вдигна температура. Включих веднага Авирон рапид, беше с Т около 12 часа, без сополи, кашлица и гърло, и след това вече нямаше. Явно вирус го е погнал, днес му беше малко хрипкав гласът, но се надявам това да е било.
Виж целия пост
# 242
Авирон капсулите на колко годишно дете ги даваш?
Виж целия пост
# 243
Авирон капсулите на колко годишно дете ги даваш?
Той е за деца над 5, но пък аз с друг въпрос, как точно ги пие детето, защото според моята са много големи и не иска и да опита да ги глътне.
Виж целия пост
# 244
Моме,да се оправя скоро баткото.
Моя по начало трудно пие лекарства,а Авирона капсули е абсурд.
Виж целия пост
# 245
Авирон рапид е за над 5 години, баткото е на 5 г. 4 месеца. Пие ги без проблем. И той, и малкият (на 3 г.) пият без затруднение капсули и хапчета. За деца, които не могат да ги преглъщат, и навършили съответните години, бих стривала хапчето.
Виж целия пост
# 246
Само че хапчето на Авирон било страшно горчиво като се стрие, поне така ми каза приятелка когато пробвала.
Моето е на 5,8г и въобще няма наченки скоро да преглъща хапчета.
Виж целия пост
# 247
Аз не мога да протикам сиропа. Реве, тръшка се, не иска да го пие Cry
Виж целия пост
# 248
Ако изобщо има някакъв плюс от нескончаемите им разболявания, той е, че вече пият хапчета и капсули с всякакви размери, без мръщене и съпротива, за сиропите и домашните бърканици - също (в момента им давам смес от мед, изцедени лимони, клеева тинктура и сок от джинджифил). Могат да си издухват нослетата, но все още предпочитам да действам с помпата за прахосмукачка, защото тя каквито "съкровища" изважда, никакво издухване не може да го направи. Та сами си впръскват по 1 спринцовка физиологичен разтвор в носа, и след това сами си насочват помпата в ноздрите. Сами си правят инхалации. Баткото в събота сам си каза, че има температура, иначе нямаше и да го усетим, и когато дигиталният термометър не отчете такава и аз не му повярвах, сам си я премери с галиевия под мишницата.
Само на ментови бонбони и хапчета се противят и не искат да смучат - лютиви им били.
Виж целия пост
# 249
Само че хапчето на Авирон било страшно горчиво като се стрие, поне така ми каза приятелка когато пробвала.
Моето е на 5,8г и въобще няма наченки скоро да преглъща хапчета.
Много горчивите ги пробутвам с 1 ч.л. пудра захар и 5 мл компот.
Кажете нещо ефикасно за ларингит, че малката доста кънтящо кашляше сутринта, да мога да я пресека.
Виж целия пост
# 250
За ларингит съм давала Джуниър ангин и инхалации с Вентолин.
Виж целия пост
# 251
За ларингит - калциев глюконат, пулмикорт инхалации и фенистил капки или ксизал
Виж целия пост
# 252
Сутринта правих инхалация с пулмикорт и пръсках гърлото с голанил. После пак + ериус преди лягане.
Виж целия пост
# 253
Вентолин разтвор за инхалиране го нямало от 6 м. в аптечната мрежа. Днес разбрах по принуда, а е изписан най-невинно на малкия Grinning.
Виж целия пост
# 254
Ужас.. А нещо като алтернатива дали има?
Виж целия пост
# 255
Препоръчаха ни само спрейче вентолин с едно като тубичка за по-ефективно вдишване (нашият малчо е на 5 г.).
Виж целия пост
# 256
Вентолин съм давала само сироп. Но отдавна не съм и не знам дали и той не е спрян.
Виж целия пост
# 257
Вентолин съм давала само сироп. Но отдавна не съм и не знам дали и той не е спрян.
Сироп има. Не се продава само разтвор за ползване с инхалатор с пара.
Виж целия пост
# 258
Аш,аз последно купувах Вентолин за инхалации някъде февруари-март.Сега може и наистина да е спрян.
Пред мен онзи ден в аптеката една жена искаше Урбазон,но и казаха,че го няма.Явно и той е спрян от производство.
Виж целия пост
# 259
Здравейте момичета, отдавна не съм писала, но бяхме на дълга поддържаща антибиотична терапия в продължение на една година. Вчера пулмолога ни спря антибиотика и ни изписа противогрипна ваксина +курс с бронховсксом. Но въпросът ми е друг, искам да помогна на детето да се изчисти по-бързо от АБ. Дайте идеи. Само да спомена, че в дните, в които не давах АБ давах пробитик, който вече ще е всеки ден. Детето е на 5г и 3м. Имам домашен сироп от бъз, както и прашец, който давам с кисело мляко и мед. Моля и за други идеи.
Виж целия пост
# 260
Сок или смути в което има цвекло, силно изчистващо действие има и чията. Незнам как ще го пробуташ на детето, но в литър вода се накисва чия и това се пие през целия ден.
Виж целия пост
# 261
Аз не мога да протикам сиропа. Реве, тръшка се, не иска да го пие Cry
PeacockLove, не мъчи детето щом не иска.Поне аз като давах черен бъз не видях някаква полза от него.
Щом държиш да даваш черен бъз, потърси в аптека мултивитаминен сироп /готов продукт/, който го съдържа.Такъв вече се приема безотказно защото е направен сладък, ароматен и вкусен и децата го обичат.
Виж целия пост
# 262
Явно този вирус с ларингита е масов.
Моят син днес е на контролен,в неделя в 3 сутринта бяхме в 1 ДКК по спешност,защото едвам дишаше.
Дадоха му едни капки Солдезанил,вместо Урбазон да му бият.
За капките да кажа,поръчват се от Гърция,в БГ ги няма и са на кортикостероидна основа (имам предвид че са за наистина спешни състояния,но е добре човек да си ги има).
Час преди да хукна към клиниката  по нощите ,правих и инхалация с цяла ампула Пулмикорт.
Виж целия пост
# 263
Каква е дозировката на капките и за колко голямо дете се ползват? Моята дъщеря е правила ларингити и ми се иска да ги имам за всеки случай. Пият ли се или се пускат в носа?
Виж целия пост
# 264
Ларингити и моето прави,но Урбазон са му били само в болницата.