Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дискова херния - 18

  • 19 516
  • 707
# 675
Някой пил ли е баклофен и невритоген? Не знам от тях ли е ама имам някакво замайване... толкова пък да е силен тоя Баклофен..
Никакво действие няма относно болката в крака от прищипания нерв..

Невритогена е по-скоро билково, не би трябвало да е от него; баклофен е по-подозрителен в случая
Виж целия пост
# 676
Разрових се в интернет и определено е баклофена. Какви ли не неща прочетох Grinning даже на едно място пишеше че е забранен за употреба в някои страни Flushed
Звъннах на невроложката и тя каза да намаля дозата.
Нямам особено подобрение, ама то и за 4 дни няма как да има. Такъв тип болки и прищипване на нерв могат да са доста дълготрайни Confused
Ще взема и аз да пробвам хомеопатията, поне няма да ми навреди.
Виж целия пост
# 677
Аз при остри състояния поне 10 дни трябва да пия НСПВС - милгама или фламексин, или афламил до сега, плюс мидокалм и милгама. След това спирам, а още не ми е минало, та затова смятам да се обърна към хомеопатията и хр.добавки и билки - те поне може да се пият дълго време. А и на самите лекарства е написано, че само подобряват симптоми, не лекуват. Упражнения също ми помагат, когато намеря време за тях. Но последната ми криза протече с невъзможност да стоя права повече от 2 минути в края на деня, влачех се из къщи като пребита. Това обикновено става като се надценя повечко в домакинстването.
Виж целия пост
# 678
И аз в момента не мога да стоя права или да ходя дълго време..
Но имам и момент отвреме навреме, в който просто спира да ме боли и мога да вървя, да тичам.. всичко да правя. Някак се намества явно и спира да ме боли. Все едно нищо ми няма..
Утре съм на кинезитерапевт. Силно се надявам да имам някакво подобрение. То и там няма да стане от първия път.
Виж целия пост
# 679
Здравейте момичета,

Досега не съм имала проблеми с кръста, но се случи и на мен.
Силна сковаваща болка в целия кръст и ляв крак, знаете какво е усещането....
Днес направих ЯМР, който показа:
Тн 1-Тн 11- парамедианна дискова херния вляво;
Тн 11-Тн 12- медианна дискова протрузия
L 5-S 1- малка медианна дискова протрузия.
Стеснени предни епидурални пространства на тези нива.

Моля ви да ми кажете какво означава всичко това и с каква степен на тежест е, какви са прогнозите, какво трябва да правя оттук нататък...
Благодаря ви, никога досега не съм се сблъсквала с този проблем.
Виж целия пост
# 680
magama , нека някой по-компетентен да ти разясни . Преди време на мен лекарят , който  разчете ЯМР-то каза протрузиите биле  бъдещи хернии и трябва  да внимавам за всичко .
После  като ходих на неврохирург , той не препоръча да оперирам хернията , защото имало опасност  да избие в протрузиите /които са ми под и над хернията на L4-L5/. Сега "внимавам" /което вече много ме уморава/ и периодично правя скенер , за да сравнят дали нещо от протрузиите се е влошило .

Исках да ви питам дали след лечение с НПВС и кортикост. инжекции получавате крампи в краката ?
Аз за себе си съм установила такава връзка и в момента  след лечение на рамото и ръката  съм с безумни крампи . Вече две седмици  спя почти седнала /подпряна на възглавници/ , защото като легна и после няма ставане , не мога да раздвижа кратата от крампи и трамбовам по апартамента няколко пъти през нощта , за да се отпуснат  . Магнезий пия  от няколко месеца в големи дози , но не помага .
Преди три дни ми казаха да опитам с Магнум Антиспазми , съдържа не много магнезий /50мг, а аз пиех по 500/ ,но има и калий 70 мг и витамини . Не смея да се похваля ,че втора нощ  не ме будят проклетите крампи .
Виж целия пост
# 681
Здравейте! Къде да ида във Варна на ЯМР? Към д-р Цонев съм се ориентирала - правил ми е 2 фетални морфологии, доволна съм, но нямам наблюдения как е с разчитането на ЯМР на гръбнак. Благодаря на всички, които ще споделят отзиви.

На мен той ми разчита в Сити Клиник ЯМР. Доволна сьм.
Искам да питам който е ходил на Санаториум имате ли влошаване след това. Мен сега повече ме боли гьрба от преди да отида, а там ми беше минало....

Правила съм два пъти ЯМР при д-р Цонев,и последно преди месец при д-р Лозанова.Д-р Цонев повече го харесвам.Казват,че и двамата са добри.Последно д-р Лозанова ми е описала протрузията като бълджинг,не знам да вярвам ли,ама ха дано е станала бълджинг наистина.
Относно санаториумите преди като имах налични болки винаги се влошавах още от втория ден нататък.Сега от няколко год.насам не ми става така.Каня се да ходя от 9.01 сама в Баня Карловско по КП,до края на тази година свободни места няма.Някой ако има желание да ми прави компания да пише.
Виж целия пост
# 682
Днес ще ходя на консултация при неврохирург, за да видя какво трябва да правя оттук нататък.
Какво означава "да се пазим" повече?
Какъв режим на активност и живот трябва да имам оттук нататък с тази диагноза?
Има ли някъде линк с препоръчани упражнения, които облекчават сковаността и болката?
Има ли опция да мина на ТЕЛК с диагнозата?
Виж целия пост
# 683
Протрузия и бълджинг не е ли едно и също? Поне аз така разбрах. Thinking
Виж целия пост
# 684
Хора, някой излекувал ли е световъртеж от протриузии? Все за болки говорите, болка почти нямам, ако се появи - мажа и изчезва, но съм като пияна и веднъж в месеца замайването се усулва до световъртеж. Нспв не пия, защото ги дават все за болка. Или ми препоръчайте лекар, който няма да иска да ме тъпче с антидепресанти. Благодаря предварително
Виж целия пост
# 685
Без да съм лекар защо не опитате с Вертигохил за световъртежа? Хомеопатично лекарство е.
Виж целия пост
# 686
Без да съм лекар защо не опитате с Вертигохил за световъртежа? Хомеопатично лекарство е.
Освен него пих и Арлеверт, дименхидринат, бета серк и така 1г. Нищо не помогна. Пия сега клонарекс, който уж отпускал нервите, но помага единствено световъртежът да се превърне в замайване. Махна ли дори 1/4 от хапчето и до седмица съм в матрицата.
Виж целия пост
# 687
В такъв случай опитайте преглед при добър отоневролог, освен лекарствата може упражнения да Ви препоръча.
Виж целия пост
# 688
В такъв случай опитайте преглед при добър отоневролог, освен лекарствата може упражнения да Ви препоръча.

Именно доц. Широв ми насочи вниманието за проблем с врата. Не съм за отоневролог вече, но не знам и за какъв лекар съм.
Виж целия пост
# 689
Бълджинг е първата фаза преди протрузия.Етапите са бълджинг,протрузия,дискова херния.Затова ми е странно,или ми се е посвила протрузията(надявам се)или е защото разчитащата докторка е друга.
Относно пазенето към момента се пазя единствено от вдигане на тежко.Иначе си се навеждам напред и до долу(това е забранено за нас)останалите движения също ги правя без да се ограничавам.Първата една година правех упражнения в къщи,които според мен до нищо не доведоха предвид,че като започнах да тренирам по-сериозно постоянно бях с мускулна треска.Не вярвам,че с упражнения само в къщи може да се укрепне мускулатурата кой знае колко.Като поотминат болките(дай боже при всеки)е добре човек да се захване и с по-сериозни тренировки.Другото,което правя са физиотерапии във Варна два пъти годишно, и поне по веднъж санаториум в Баня Карловско.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия