Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 25

  • 51 166
  • 494
# 405
Имам идея да се занимавам с продажба определени обувки. Мисля, че има ниша. Питанките ми са доста, като абсолютно начинаеща и невежа в бюрократичните изисквания. Някой може ли да ме посъветва какви са изискванията и разликитеза електронен магазин и за реален/ в документацията? Кое е по- добре?   Трябва ли да регистрирам фирма? Всеки съвет и мнение ще ми е от полза.
трябва фирма. Дали ще е реален или онлайн магазин има малки особености.
Виж целия пост
# 406
Здравейте, бгмами! От дълго време се чудя коя идея да развия и ще ви бъда благодарна, ако ми дадете съвети.Първата ми идея беше за подаръчни кутии предназначени за различните типове хора според техните интереси, хобита, пример кутия за учителката и вътре всичко да е персонализирано.Другата ми идея е за мъжки букети,торта от памперси,букети от бонбони, картички, албуми и такъв вид подаръци, а третата ми идея е за неща от полимерна глина-чаши, бижута и всичко останало, което може да се направи.Не ми изглеждат неща, които да се комбинират и ми се струва, че много ще се разпилея , искам да се фокусирам върху едно, а не мога да избера.Всички съвети, препоръки и мнения ще са ми полезни.Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 407
За жалост пазара ни е пренаситен от към всичко изброено.
Бизнес с това не може да се върти, освен ако не си първата и единствената в града ти.
Е, хайде, може да ти потръгне, но след някоя година и то ако имаш изключително уникален, неповторим стил.
Аз самата правя част от твоите неща, чисто любителски. За бизнес в България - не бих пробвала дори.
Вариант е да продаваш в чужбина ама и там е трудно Simple Smile
Виж целия пост
# 408
Да така е, пазарът е пренаситен откъм всичко вече, но си мисля, че ако се предложи нещо малко по-различно в тази сфера ще има успех, или поне така си мисля🤔🧐
Виж целия пост
# 409
За да предложиш нещо различно, но и качествено, защото всеки (да речем) може да налепи малко глина върху чаша ама не на всеки техниката ще е достатъчно добра за да не се разлепи след година.
С албумите е същото. Трябва да направиш не малко на брой, да престоят година-две, да се напълни със снимки и да се отваря и затваря по няколко пъти на седмица за да видиш дали страниците ще издържат, дали хартията ще изсветлее и т.н.
Все пак да отваряш фирма, да наемаш счетоводител и т.н. е голяма стъпка напред и ако нямаш опит и ако в града ти има и други в тази сфера съвсем си за никъде. Не и по легалния начин.
Виж целия пост
# 410
На мен интересно ми се вижда за персонализираните  кутии. Аз лично не съм срещала.
Виж целия пост
# 411
И на мен това ми се стори най-интересно. Хората често се затрудняват да изберат подаръци, така че с радост биха взели кутия, която да им реши проблема и да не е стандартната с бонбони и вино.
Виж целия пост
# 412
Когато се чудиш, опитваш всичко и оставяш това, което върви. По принцип за всяка търговия трудно се открива собствена ниша и трудно се налучква клиентите какво ще търсят. Трябва опит, който се трупа с времето. И, ще  прозвучи странно, но не е важно какво му харесва на клиента, а кое ще купи, а често това са различни неща. Заради цената.
Виж целия пост
# 413
На мен ми се струва, че нищо от изброеното не си правила, обаче ти изглежда лесно и затова си се насочила натам. То не е просто "да се налепи глина" по чашата, трябва да имаш идеята, таланта и сръчността да го направиш. Ако тепърва ще се учиш, не мисля, че в близката година две може изобщо да се говори за бизнес и печалба от това.
Виж целия пост
# 414
Рениии, бих те посъветвал да прочетеш малко по-подробно за "философията" на този бизнес модел. Няколко странички назад имам доста полезна информация по темата.

Аз смятам, че ако представиш иновативно предложение, което да носи нов вид изживяване, то тогава си струва.
Виж целия пост
# 415
Моят съвет е - пробвай, почни отнякъде. Никога няма да разбереш какво е, ако не опиташ.
Виж целия пост
# 416
Ако ви стана интересно за абонаметния модел, написах подробен материал за още една интересна книга по темата "The Forever Transaction" - прилагам линк.
Виж целия пост
# 417
Подаръци винаги се търсят. Въпросът е да имаш добре подреден магазин и да изпълняваш бързо поръчките. Най-много ме дразни някой да пише "Налично", пък да ми звъни после, че го нямало на склад. Забравям за въпросния магазин на мига и никога повече не се връщам на сайта му.
Харесва ми, като поръчвам подаръци, да ми правят подарък и на мен. Последно ми подариха една много готина светеща химикалка с логото на търговеца. Ми, пак ще поръчам от него.
Виж целия пост
# 418
Благодаря на всички за мненията, със сигурност ще се вслушам във вас, ще започна с нещо и в движение ще го развивам, дано да се случат нещата, с повече идеи, талант и многоо реклама Simple Smile
Виж целия пост
# 419
Здравейте. Имам идея да отворя магазин за обувки с представителство на тенденз,но незнам дали имат франчайз програма. Дали има някой запознат с нещата. Мерси
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия