Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Идеи за стартиране и развитие на бизнес - 25

  • 30 824
  • 315
# 300
Здравейте, обмислям като идея отваряне на офис на куриерска фирма.
Ако, някой е запознат ще съм благодарна да сподели.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 301
Коя куриерска фирма? Еконт си имат изискванията в сайта
Виж целия пост
# 302
За Спиди бихме искали.
Виж целия пост
# 303
Без да те подвеждам, последно помня, че предлагаха за по-малките населени места. Най-добре директно се обади и попитай.
Виж целия пост
# 304
Спиди имат партньорска програма. Условията пише в сайта им.
Виж целия пост
# 305
Аз имам само един, не го възприемайте като опит да ви откажа, не се захващайте с нещо за което нямате опит. Първо работете за друг и после стартирайте частен бизнес в същата сфера, това е най-добрият и най-евтиният начин да се научите. Защото на собствен гръб е много, много скъпо, и откъм пари, и откъм нерви.
Принципно е така, да се учиш за собствена сметка излиза много скъпо и го изпитах на гърба си. Възможно е да бъде и фатално за бизнеса ако липсва достатъчно начален капитал.
При мен нещата се получиха по следния начин, родителите ми имаха бизнес от дълги години, но след кризата от 2008-а се наложи да стартирам съвсем нов бизнес в друга сфера. Нямаше как да имам опит в този бранш, защото беше нещо съвсем ново и едва прохождаше. Старта беше истински кошмар, вложих всичките си налични пари в машини и оборудване, също мостови кредит, имах одобрение по една от мерките на ПРСР.
Първата година беше кошмарна, работех почти без никаква печалба, новото оборудване даде страшно много дефекти, липсваше и адекватно обучение, както и повечето неща се наложи да ги уча по метода проба/грешка. Стартирах само с един работник, защото нямаше как да плащам повече при наличното производство и трудности с пазара. Имаше дни, в които се движих с 2 лв в джоба, финансово бях трагично по онова време, разчитах на една кредитна карта от доброто старо време и малко помощ от родители. Нещата се нормализираха на следващия активен сезон, започнах да изкарвам някакви пари, през това време ми преведоха и субсидията, при което отпадна кредита, дори ми и останаха някакви налични пари. Следващите години бяха трудни, имаше успешни и не толкова, периодични кризи, аварии с оборудването и такива неща. Почти всичката печалба от първите 3-4 години беше инвестирана за допълнителни неща по базата и още техника. Бих казал, че последните 3-4 години бяха по-успешни, в момента отново изпитвам най-различни трудности и тази година също се очертава трудна.

Като съвет към всички искащи да стартират бизнес бих казал, най-вече се пригответе да работите известно време без никаква печалба, обезпечете период от поне половин година, дори и повече по възможност да плащате наеми, осигурете си достатъчно стартов капитал. Също пригответе много нерви и търпение, успехът идва по-късно и е наистина сладък. Обаче ако издържите първите 1-2 години, когато 70% (до колкото си спомням от статистиката) се провалят точно там.
Виж целия пост
# 306
Здравейте, опитвам се да намеря нови идеи за реализация и бизнес. Най-вече за нещо, което не изисква голям ресурс в началото? Някакви съвети в каква посока да търся? Благодаря. Heart
Виж целия пост
# 307
Здравейте мами, искаме семейно да започнем да се занимаваме със земеделие- с мъжа ми сме започнали да се насочване към плододайни дървета.

Въпросът ми е следния- как да стартирам? Земя, вода, дървета- ясно. Но всичко си има чалъм и ми се ще да не си чукам главата и да откривам топлата вода. Има ли как да се нетуъркне с хора, които разбират? Има ли агенции, които да консултират и тд? Благодаря !
Виж целия пост
# 308
Първо това, което ще отглеждате трябва да е съобразено с местния климат, защото това е едно от най-важните неща.  Проучете нещата в тази посока, примерно има места, където късните студове редовно унищожават по-ранно цъфтящите видове.
Второ огледайте се тези около вас какво правят, какво гледат и как се оправят с пазара. Принципно земеделието е едно от най-трудните дейности, нищо че изглежда лесно и се практикува масово. Проучете в тази насока, допитайте се до местните стопани, вижте как те се справят и най-вече успешните такива.

Ако след тези неща не се откажете, действайте, имайте предвид обаче, че ще чакате няколко години до първите ви приходи от дейността, след това пазара на тази продукция е много нестабилен. Има много вървежни години, но има и трагични, също ако гледате череши, праскови или кайсии, има години в които пролетни студове унищожават цветовете и реално не изкарвате нищо.
Преди да предприемете каквото и да е, направете си една консултация със специалист в областта. За 50-100 лв може да ви предпази от грешки или да ви даде правилни насоки, които после да са безценни. Това масово се подценява, но е ключово за крайния резултат.
Още един съвет, с ябълки не се захващайте. В моя район са най-подходяща култура, обаче вноса, болестите, нуждата от много пръскане, както и подрязване оскъпяват крайния продукт, при което стават нерентабилни спрямо вноса. Тук масово изкорениха ябълковите градини и се отказаха.
Пожелавам ви успех с начинанието, постоянство и упоритост са най-важните неща за да успеете.
Виж целия пост
# 309
Второ огледайте се тези около вас какво правят, какво гледат и как се оправят с пазара. Принципно земеделието е едно от най-трудните дейности, нищо че изглежда лесно и се практикува масово. Проучете в тази насока, допитайте се до местните стопани, вижте как те се справят и най-вече успешните такива.
Съгласна съм с мнението на rf22, защото имам някакви наблюдения над хора, занимаващи се със земеделие. Но имайте предвид, че никой българин няма да ви даде положителен съвет как се справя той с проблемите или как се е научил да бъде успешен земеделец. Ще трябва да си изстрадате успеха сами...
Най-важното според мен е да си намерите читав агроном, ако вие не разбирате от тази материя!
Успех! Една от последните ми мечти е да съм био-хоби-градинарка Wink
Виж целия пост
# 310
Започнете от там дали може да си уредите субсидии, защото само закупуването на фиданките и първите торове и препарати е много сериозна сума. И си сметнете можете ли няколко години да издържите да плащате разходи за фирма, агроном, наеми на машини, труд, препарати, торове, застраховка, мрежи, инструменти, поливане, подновяване на изсъхнали/ откраднати фиданки без никакви приходи от там. Ако разбира се смятате да се занимавате професионално с това. Ако е просто за някакъв страничен доход един декар дървета, да си продавате сами продукцията, аз съм фен на орехите и бадемите, не са капризни, не се развалят и имат добър пазар.
Виж целия пост
# 311
А според мен е добре да се започне като страничен доход, в смисъл да проверят за какво иде реч и тогава да се хвърлят в "дълбокото". Нещата никога не са такива, каквито изглеждат и за съжаление не вярваме докато лично не се убедим в това. А убеждението понякога струва прекалено скъпо.

Всички съвети, които са ви дали са много добри.

Може да минете през някоя селскостопанска аптека (те обикновено се стопанисват от агрономи) и да прецените дали биха ви били полезни с информация. Предполагам са наясно с особеностите на вашия регион. Позволявам си да дам такъв съвет, защото точно до нас има такава и собственика също се занимава със земеделие и знае в коя част, какво вирее и какво не.
Виж целия пост
# 312
Благодаря на всички за хубавите съвети! Това, което ми казахте е много на място и съм благодарна, че не сме като в мъжките форуми, където щяха да ме почнат с глупостите и Бойко развали земеделието, ако не си му братчед няма да прокопсаш Grinning
Виж целия пост
# 313
Аз ви препоръчвам да се разходите до фонд земеделие във вашия град. Там ще ви кажат по какви програми може да кандидатствате и какви са изискванията, така ще имате най-ясна представа. По спомен на място имаше и консултанти по проектите, но мисля, че ще трябва да намерите фирма, за да го изготви и да знаете, че ще ви oдобрят. Но първо трябва да изберете мярка, по която да кандидатствате, овощни дръвчета е много обширно, мисля че в момента са рентабилни за отглеждане орехи/лешници, заради търсенето на пaзара, но може и да е стара информацията ми.
Виж целия пост
# 314
Аз пък ви съветвам да проучите въпроса да отглеждате тикви и да продавате семките. Повечето такива производители изхвърлят месестрата част, но има варианти и нея да продадете.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия