оризови кюфтенца

  • 5 536
  • 9
здравейте, Simple Smile
 ето рецепта,която много ми харесва .
продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч.подсолена вода
1 яйце
1 глава лук
чер пипер/смлян/,чубрица
начин на приготвяне:сваряваме ориза в подсолената вода. след като изстине го объркваме с яйцето,настърганият на ренде лук,чер пипер и чубрицата,докато се получи хомогенна смес.от нея правим средно големи топки,които овалваме в брашно,сплескваме и пържим в загрято олио.
става много вкусно Hug
Виж целия пост
# 1
Още утре ще ги направя  bouquet Мерси за рецептата  chef
Виж целия пост
# 2
Звучи доста апетитно, ще ги пробвам. Благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 3
Един италиански вариант:

АРАНЧИНИ

Сварения ориз се смесва с маслото,шафран(по желание ),настърган пармезан(или кашкавал)и едно яице.Каймата се запържава с главичка лук и се добавя сваренив грах и доматен сос.Като се охладат (ориза може да постои около час в хладилник) се оформят топчета ,издълбава се дупка и се пълни с каймата..овалва се в яице и галета и се пържи в обилна вряща мазнина!

Продукти :
10 гр масло
галета
70 гр сварен грах
100 ориз
сол
2 яйца
1 лук
2 лъжици доматен сос
50 гр пармезан
шафран
олио за пържене
 
   Peace
Виж целия пост
# 4
Ето и от мен един италиански вариант, много апетитно изглеждат и отдавна съм им се наточила, но до сега все не им е излязъл късмета у нас, ама май скоро ще да е... bowuu

"Телефонни жици", или оризови топчета с моцарела- Италия

за 30 броя:
3с.л. масло
3ч.ч. пилешки бульон
1 малка гл. лук, ситно нарязана
12/3 ч.ч. ориз "Арборио" или ризон
1/2 ч.ч. бяло вино
50 г сирене Пармезан, настъргано
2 яйца
100 г моцарела
1ч.ч. галета
олио за пържене

Бульонът се слага в макла тенджера и се поставя на кутлона да заври.
В дълбок тиган се загрява маслото, прибавя се лукът и след 2-3 минути се сипва оризът, разбърквайте. След това се добавя виното.
След като виното се абсобира, се прибавя по 1/2 ч.ч. от къкрещия бульон, до пълното му поемане от ориза при непрекъснато разбъркване, докато в тенджерата остане 1/2 ч.ч. от бульона. Тогава се слага последната порция бульон, съдът се покрива плътно с капак, огънът се намалява и ястието се оставя да къкри 10-15 минути, докато оризът стане крехък. Охлажда се .
Прибват се пармезанът, яйцата, сол и пипер на вкус. Всичко се омесва на тесто. Моцарелата се реже на 30 малки кубчета. От оризовата смес с влажни ръце се правят 30 топчета с големина на яйце и в центъра им се слага по едно кубче моцарела.
Топчетата се овалват в галетата и се пържат в повече мазнина за 4-5 минути, докато станат златисти. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия. Сервират се горещи.
                                                                                                                                                                      сп. Меню
Виж целия пост
# 5
Направих оризовите кюфтенца на rori.Станаха много вкусни.Аз добавих от мен в ориза соев сос.  chef
Виж целия пост
# 6
здравейте, Simple Smile
 ето рецепта,която много ми харесва .
продукти:
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч.подсолена вода
1 яйце
1 глава лук
чер пипер/смлян/,чубрица

И аз правя такива, но добавям към по-горните продукти извара(сирене) и много магданоз нарязан на ситно.
Виж целия пост
# 7
Един италиански вариант:

АРАНЧИНИ

Сварения ориз се смесва с маслото,шафран(по желание ),настърган пармезан(или кашкавал)и едно яице.Каймата се запържава с главичка лук и се добавя сваренив грах и доматен сос.Като се охладат (ориза може да постои около час в хладилник) се оформят топчета ,издълбава се дупка и се пълни с каймата..овалва се в яице и галета и се пържи в обилна вряща мазнина!

Продукти :
10 гр масло
галета
70 гр сварен грах
100 ориз
сол
2 яйца
1 лук
2 лъжици доматен сос
50 гр пармезан
шафран
олио за пържене
 
   Peace


Къде се издълбава дупка newsm78
Виж целия пост
# 8
Пробвах веднъж да правя оризови кюфтенца, но уви- не се получиха, защото просто от сместа НЕ МОЖЕХА да се оформят кюфтенца, явно беше не достатъчно гъста.
Виж целия пост
# 9
Ето снимка от мен на "Телефонните жици" ....  Grinning

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия