Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на име за момиченце с буквата "Д"

  • 3 810
  • 67
Здравейте, според вас странно ли е името Дая, и някой срещал ли е такова име до сега?
Виж целия пост
# 1
Срещала съм това име,докато търсех името на дъщеря ми в списъци от състезания.
Дая-съкратено от Даяна
Дая-арабско,татарско.Означава кърмилница

Бих предпочела Дияна или Даяна .Дая -само като галено.
Виж целия пост
# 2
Откъде ги измисляте? Дая? Да я .. какво? Този зараждащ се тренд за оригиналност на всяка цена.. все по-трудно го разбирам.
Виж целия пост
# 3
Не съм срещала, според мен е странно. А защо не Дея?
Виж целия пост
# 4
Здравейте, според вас странно ли е името Дая, и някой срещал ли е такова име до сега?
Да странно е. А не е и хубаво. Пълна измишльотина. Не бих го причинила на детето си. Има толкова хубави имена. Не знам защо е нужно да се търсят такива измислени.
Виж целия пост
# 5
Да, можеби ако е на галено по го възприемам и аз , но само Дая хем ми харесва, хем нещо ме спира и за това пуснах и темата тук. Другите имена за които се двоумим са Дария, Даяна, Даная и Дара , но така и не можем да се спрем на едно ! Grinning
Виж целия пост
# 6
Дая не ми харесва. Дея и Дара звучат по-добре.
Виж целия пост
# 7
Да , Дея също не е лошо, но имам приятелка, която си кръсти така детенцето и някак ми е кофти все едно го копирам Simple Smile
Виж целия пост
# 8
Дая не ми харесва.
Доротея, Даниела, Деница, Десислава?
Виж целия пост
# 9
И аз недоумявам какъв е този стремеж към оригиналност и неповторимост, който създава откровени недоразумения, а нерядко и откровени простотии.
Ето една статия за българите и любовта към оригинални имена. Смях се в началото, но после се натъжих, защото е... вярна:
https://www.webcafe.bg/id_1542012243
Виж целия пост
# 10
Просто не искам да е нещо банално и в същото време не и прекалено измислено, но честно казано много се затруднявам ...
Виж целия пост
# 11
Изглежда каго оригиналничене това име, впрочем Деа също. На мен ми харесва Диляна, но пък всеки път ще трябва да се уточнява как е името - с е или с и. Много е хубаво Далия., Джулия сякаш също не е лошо
Виж целия пост
# 12
Да, Далия също не е лошо но си мисля кск ще й се казва нагалено... Дали , може би и ми е малко странно Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Просто не искам да е нещо банално и в същото време не и прекалено измислено, но честно казано много се затруднявам ...
И аз бях така. Исках такова име.Просто има огромен избор от имена и на човек вместо да му е по-лесно си затруднява. И понякога се получава или пълна нидомислица или все едни и същи имена си въртят.
Даяна е много хубаво. от изброениете от теб. Дара и прроизводни не бих избрала- именно те са баналните.Далия не е лошо,на галеното е странно. Има един огромен списък в нета-аз там съм гледала. Все ще си харесаш нещо.Аз пое едно време също мислех за Даяна или Джулия. При Даяна ме отказа галеното Диди,но Джулия е много хубаво.
Виж целия пост
# 14
И какъв е проблемът галеното на Даяна или Далия да е Дая?
Някакъв закон за образуване на галени имена ли има, що ли? Именник, в който е кодифицирано на кое име кое точно галено съответства???
Ще се роди детето, както и да го наречете, и с бебешкия си език ще се самоопредели по начин, който ще се стори много мил на родителите и така ще му остане завинаги.
Много се вживявате, мили майки. Измислете красиво и неизчанчено име за детето си, защото по-голямата част от живота му ще премине не във вашето семейство, а сред напълно чужди хора. А тяхното отношение към името може да бъде съвсем различно от вашето...
Нищо против нямам ексцентричните хора, само че не забравяйте, че избирате име не за себе си, а за съвсем отделен човек, колкото и в момента да сте едно цяло.
Не забравяйте, че някой ден може да бъдете упрекнати защо сте го нарекли по точно този начин и да ви обвини за всичките си житейски неблагополучия. То в това отношение гаранция няма, ама все пак...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия