Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Търся портативно радио и стар мобилен телефон за човек в нужда

  • 481
  • 2
Здравейте, отдавна се колебая дали да пиша тук или във ФБ, накрая се реших.
Наш роднина, който няма други близки, изпадна в тежко здравословно състояние, но засега майка ми се справя с основни грижи - храна, хигиена от неговата пенсия. Реших да попитам - ако някой от вас има излишен стар, но работещ мобилен телефон (с копчета) за даряване, моля да пише!  Аз ще купя СИМ карта и ваучер.
Търся също някакво малко радио, но на ток, не на батерии, за да има какво да слуша човекът в дългите самотни дни. Телевизия не желае.
Разбира се, ако не се намерят, ще купим, просто ми се иска да влезе в употреба ненужен за вас предмет, пък голям разход за болен пенсионер.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Старите телефони с копчета от преди 5 -10 год. не стават. В батериите протичат химични процеси, те вече трудно се зареждат и не държат. Съответно не може да се разчита на подобно апаратче.
Има нови модели  с копчета по 30 -40 лв по магазините. Разгледай брошурите на Технополис, Зора, Техмарт и подобни.
По китайските магазини съм виждала портативно радио с ток. 10 -20 лв. струваше.
Иначе могат да ви засипят с ВЕФове, но сегашните честоти на предавателите са други и звука ще е лош и ще прекъсва.

Виж целия пост
# 2
Да, благодаря!
Все пак може някой да има непотребна такава вещ на 2-3-4 години. Аз самата преди време изхвърлих работещ радиочасовник на ток и батерии, защото само се подмяташе от шкаф във шкаф.
Предполагам, който реши да дари ще пише и ще уточним.
За мобилен телефон вече едно момиче ми писа.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия