Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 9

  • 10 745
  • 369
# 345
Той пита ли те дали през останалата част от годината на теб ти стигат парите от издръжката? Плаща ли ти понякога поне част от допълнително възникнали извънредни разходи извън издръжката? Всички знаем, че парите от издръжката са недостатъчни, освен ако тя не е голяма, но това е рядкост. Лично в моя случай парите, които харча покрай детето всеки месец (особено зимата с всички боледувания) надхвърлят двойно издръжката, която получавам, предполагам при повечето от нас е така. Никога не съм го правила на въпрос пред БНД, защото и аз като теб съм "Мека Мара", но пък и той от време на време се сеща да прати пари за обувки например, така че не издребнявам. Според мен остави го да види какви са разходите реално. Един месец е. Ти се справяш 11 месеца годишно сама. От един месец няма да го заболи. Ако толкова види зор, помогни му, но намери начин (дали тактично, или не толкова тактично - ти решаваш) да му подхвърлиш, че на теб ти се налага да поемаш този разход 11 месеца .
Виж целия пост
# 346
Да, делим на половина всички извънредни разходи, като лагери, екскурзии, някои лекарства купува и той... Абе винаги като кажа, че трябват дава половината. В началото малко на пук скатаваше, да съм се оправяла, щом искам да се развеждам, но вече се очовечи. Аз обаче не прекалявам с искането.
Пък и не смятам, че издръжката трябва да покрива всичките им нужди, те трябва да се делят също на половина. Ако дава по 200лв на дете, трябва да е при разходи 400лв за това дете. Каквото и да си говорим, ако детето не посещава някакви скъпи уроци и не му се купуват скъпи дрехи, никое дете не изразходва толкова пари.
Виж целия пост
# 347
Ако си делите на половина разходите е съвсем друг въпрос. Тогава предложи да му дадеш. Аз изхождах от моя случай, в който парите далеч не се делят на половина, а издръжка от 200 лв ще видя през крив макарон. Simple Smile
Виж целия пост
# 348
То само частната занималня е над 200 лв.
Моя бнд хич не го жаля.
Купувала съм дрехи, обувки, не му харесвали. Спрях да купувам.
Не е мрънкал засега.
То само лакомствата и глезотиите са ми над 5 лв. на ден.
Виж целия пост
# 349
Аз също БНД не го жаля.Те неговите 200 лева доникъде не стигат.
Виж целия пост
# 350
БНД плаща 100 лв. издръжка. Сега уж се нави да плаща половината от таксата за спортна гимнастика, но да видим. За никъде не стигат тези 100 лв. , но той понякога се включва в разходи за дрехи и обувки, така че се разбираме н атози етап и не съм му искала увеличение на издръжката. Мислех да искам, но записах детето на спортна гимнастика и всъщност увеличението се явява половината от таксата за гимнастика, което означава, че вече ще праща 140 лв.
Виж целия пост
# 351
Аз миналата година поисках увеличение,но нашия БНД и стотинка не дава повече от издръжката.Тази година за първи път взе детето за една седмица и му купил едни маратонки и сандали и като го върна се размърмори,че били много скъпи детските дрехи и обувки.
Виж целия пост
# 352
Здравейте броени дни остават до началото на учебната година.Лятната ваканция свършва.В училищата повечето родителски срещи вече са минали.На нас на родителската среща ни раздадоха листче и с данни за родителите и с графа баща.Задължително ли трябва да я попълвам тази графа за бащата като реално бащата го няма в друг град е и не е родител-настойник на детето.Неговите данни се явяват безмислени.Аз мисля да не ги попълвам.Незная за какво им служат тези данни,но той от града в който живее няма да се затърчи за детето си....Ще я пропусна тази графа с данни за т.нар баща.
Виж целия пост
# 353
Данните в тези графи за "майка" и "баща" се ползват при спешен случай, ако се случи инцидент някакъв. Първо се звъни на майката и само в случай, че не се свържат с нея на бащата. Според мен също не е необходимо да даваш тел на бащата. Можеш да попиташ вместо неговия да дадеш тел на накой близък, например баба.
Виж целия пост
# 354
Първо се звъни на майката и само в случай, че не се свържат с нея на бащата.
първо се звъни на родителя-настойник. май така се водеше в бележниците.
Виж целия пост
# 355
Аз графата баща няма да я попълвам.
Виж целия пост
# 356
danaeka и аз тази графа с баща ще я пропусна.Успех на първокласника в понеделник.Моята ще е петокласничка.
Виж целия пост
# 357
Благодаря.Успех и на твоята петокласничка.Да е жива и здрава и много щастлива.
Виж целия пост
# 358
Успешна година, момичета!
Виж целия пост
# 359
Успешна година, момичета!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия