Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дете на 7г. с телефон?

  • 3 885
  • 50
# 45
Предполагам объркването става от това какво се разбира под телефон. Преди 16 години си бяха прости телефони, не умни устройства.
Виж целия пост
# 46
Не е до объркване...с копчета, без копчета, часовник...времето назад няма да върнем! Ползват и ще ползват интернет! Винаги, ако искат ще намерят начин!

Виж целия пост
# 47
Моята дъщеря е на 7, ще стане на 8. Има часовник и винаги е с него. За мен е по-удачен вариант на тази възраст. В класа ѝ повечето деца са с часовници, има 2-3 с телефони, не знам точно с какви. Не знам дали всички имат телефон или часовник; знам за едно, което преди нямаше, но се случи инцидент, за който не бяха уведомили родителите и мисля, че вече и това дете има или телефон, или часовник.
Виж целия пост
# 48
От първи клас децата ми са с телефони. Десет деца да имах, щях да ги обзаведа всичките и нищо лошо не виждам в това.
В този нашенски хаос,по улиците и в училищата, където не си сигурен никога къде какво се случва, кой ги пуска по-рано от час, къде ходят и с кого - въобще не смятам, че заради някакъв комплекс дип да изглеждаме много на ти с природата и антитехнологични, ще да взема да рискувам да изгубя връзка с децата си.
На такива неща се нагледах в ранните им ученически години, че и за миг не бих се замислила за нуждата от телефон днес.
За преди 16 години не знам, но големият син беше първолак през 2006 г. и нямаше дете без телефон в класа си.
Не е до объркване...с копчета, без копчета, часовник...времето назад няма да върнем! Ползват и ще ползват интернет! Винаги, ако искат ще намерят начин!
Peace
Няма. А не е и нужно да си палим сигнални огньове, за да си предаваме информация.
Интернетът не ми пречи също. Има го, полезен е, ползва се. Технологиите не ме объркват, не ме плашат. Не виждам смисъл да се опитвам да организирам подобни нагласи и у децата си. Успехът ще е краткотраен и най-вероятно с обратен знак на целеното. Както е при всяка забрана, която не е мотивирана. Като тази. Важно е не да се забранява поголовно, а човек да положи усилия да си научи децата как да ползват достиженията на съвремието ни безопасни и ефективно.
С общи забрани само правите нещото по-желано, а желано ли е - то се постига така или иначе, само дето идея ще си нямате какво и как прави после детето из нета.
Вида на телефона е също въпрос на желание, възможности и предпочитания. Който какъвто иска и може, такъв ще си вземе на детето.
Който иска - с огньовете да си остане. И това е личен избор.
В час не се ползват телефони, което не означава, че и сега няма дете, в нашето училище поне, без телефон. Просто учителите създадоха някаква организация, поне тези, които искат и могат да създадат, да не ги вадят и ползват в час. Моето сме го научили да спазва правилата, нямам оплаквания да ги е нарушило до момента.
Виж целия пост
# 49
Синът ми имаше телефон от 5 годишен) - тогава с копчета.
Ползваше го само вкъщи, да свикне да води разговори Simple Smile Тръгна на у-ще на 6 г. и си го носеше с него.
Дъщерята ми също имаше от 5 годишна телефон (смарт) само с вайбър. На 6 за у-ще й взех карта. Звъни ми само ако има проблем и да ми каже, че е стигнала, защото я пускам от 1-2 пресечки понякога Simple Smile
Смятам, че в този екетронен свят е по-важно да се изгради от рано култура на ползване на тези устройства, отколкото да се забраняват и крият.
Майкитата са ми малоумни, честно казано.
Виж целия пост
# 50
Дъщеря ми е почти на 9, завършва втори клас сега и все още няма телефон. Купихме в първи клас часовник, но не й беше удобен и след няколко дни се отказа да го носи. Не мисля че й трябва на този етап телефон, сама не ходи никъде все още.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия