Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да спестяваме? Научете от проекта на ЕЛАНА Фонд Мениджмънт и BG-Mamma!

  • 71 511
  • 195

Анкета

В какво бихте инвестирали спестяванията си в бъдеще?

Опции:

* Гласуването приключено: нд, 01 дек 2019, 09:28
* Може да изберете максимум 3 опции.

# 180


Епидемията тези дни може би се проявява повече във вируса на лошите новини, отколкото във фактическия мащаб на коронавируса. Но покрай епруветките и хората с маски, на екраните се появиха и червените графики на борсите, както и редовните снимки на ядосани и отчаяни брокери, които виждаме при всяка криза.
В такива моменти на залпове от лоши новини отвсякъде, човек започва да се притеснява дали не трябва да направи нещо спешно и точно тогава прави грешки с парите си.

Вижте кой е правилният подход по време на сривове и отговорите на някои важни въпроси в новата ни статия.
Виж целия пост
# 181
Извънредната ситуация, в която се намираме от месец март с ограничителни мерки, промени из основи ежедневието ни. Особено за хората, които по природа са активни и винаги тичат по няколко задачи. Сега обаче ни принудиха да поспрем. Всеки се опитва да се ориентира какви проблеми трябва да предвиди, как да действа още сега, за да предотврати последствията след края на пандемията.
В такива екстремни обстоятелства всички реагираме различно. Трябва да си дадем сметка, че сега имаме няколко шанса, които не трябва да изпускаме. Вижте с кои теми са свързани те от новата ни статия, която може да намерите ТУК.

Виж целия пост
# 182


Прекалено голям ли е рискът от инвестиции в момента, каква доходност може да се обещае, дали да инвестираме самостоятелно или да вложим пари във фонд, който инвестира в акции?

Вижте отговорите на всички тези въпроси в новата ни статия.
Виж целия пост
# 183
Какво се случва при финансовата консултация? Вижте новата ни статия, в която ще разкажем за всички заблуди и митове по темата финансови консултанти.

Виж целия пост
# 184
Дали да инвестираме във взаимни или в борсово търгувани фондове? Какви са приликите и разликите?
Вижте в новата ни статия.

Прочетете и втора част, където разглеждаме въпроса кои фондове имат по-ниски такси и кои са факторите, които влияят върху доходността на инвеститора.

Виж целия пост
# 185


Когато един инвеститор погледне сайт с информация за взаимни фондове, той се сблъсква с много непознати понятия и данни, които не знае как да тълкува. Като се опита да се ориентира как да различи фондовете, вижда някакви категории, стратегии, зад които, въпреки описанията на финансовите инструменти, много трудно може да си представи какво точно се случва там.
В новата ни статия се спираме на практическите механизми, чрез които един човек инвестира във взаимен фонд и контролира след това инвестицията си. Вижте я тук.
Виж целия пост
# 186
Какво е пасивно и активно инвестиране?Инвестирането е ново нещо в България. Ако сравним със съществуването на #борси по света вече над 3 века, можем да кажем, че при нас сме още в началото. Разликата с предишните векове е, че във времето на дигитализацията всичко изглежда лесно – няколко клика с мишката или почуквания с пръст по телефона.

Прочетете цялата статия ТУК.
Виж целия пост
# 187


Да оставиш парите си да ги управлява друг – това не се прави с лека ръка. Немалко хора следват поговорката „На вълка му е дебел вратът, защото сам си върши работата“. Когато нямаш доказателства дали да се довериш и не си типът човек, който се осланя сляпо на другите, предпочиташ да си „чупиш главата“ сам дори и с най-трудните теми. 

Освен че взаимните фондове са още недостатъчно познати в нашата страна, още по-скрита и тайнствена е фигурата на инвестиционния мениджър – този, който управлява портфейлите от финансови инструменти на фондовете – това, в което се превръщат парите, които влагат хората.  Представата за тази фигура в повечето случаи идва от американските филми – костюмари с пури, които правят главно много пари за себе си. Изобщо „Вълкът от Уолстрийт“. Може всички да му се възхищават, но кой ще довери сляпо парите си на него?!

Откога има инвестиционни мениджъри в България и те „вълци“ ли са?

Прочетете статията ТУК.
Виж целия пост
# 188


Защо има толкова много инвеститори на финансовите пазари? Възходите или спадовете на пазара са повече? Какво означават термините мечи пазар и бичи пазар?

Прочетете новата ни статия, за да научите всичко това.
Виж целия пост
# 189


Има няколко опасни посоки, които могат да ни създадат проблеми в процеса на инвестиране. 
В новата ни статия ви споделяме за пет препъникамъка, които трябва да се имат предвид, когато се навлиза в морето на инвестициите. 

Прочетете статията тук.
Виж целия пост
# 190


Какво означава понятието "инвестиционен хоризонт", как да определим инвестиционния си профил и важна ли е възрастта по отношение на инвестициите? Отговори на всички тези важни въпроси можете да откриете в новите ни две статии.

Прочетете част 1 и част 2, за да разберете повече за спецификите на инвестирането, на които трябва да обърнете внимание.
Виж целия пост
# 191


Уолстрийт неизменно остава в представите на повечето хора като символ на печелившите борсови инвестиции. Американският долар все още е икона за поколения българи. Спомените от 90-те години се връщат в кризисни периоди. И затова не е случайно, че в тези извънредни обстоятелства, при които живеем в последните месеци, много хора се обръщат към американските борси и инвестициите, свързани с тях. 

Трябват ли ни много пари, за да инвестираме в САЩ и как на практика сe реализират инвестициите?
Вижте в новата ни статия.
Виж целия пост
# 192


Какво се очаква в икономиката вследствие на ефектите от пандемията, ще има ли инфлация или дефлация, какво да имат предвид хората за парите си, кои са перспективните сектори за следващите години?

Вижте отговорите в новата ни статия "Къде да търсим инвестиционен потенциал за парите си?"
Виж целия пост
# 193


Финансовата несигурност носи най-високите нива на тревожност. Как да останеш спокоен при неизвестността за неопределен период от време? Единственият начин да направиш нещо е да започнеш веднага да отделяш някакви пари. Хюга подходът към финансите на семейството е свързан с това да се търси спокойна и умна система, която да позволи на домакинството да спестява плавно, без да усеща трусове в ежедневието си.

Кои са стъпките, които трябва да предприемете, за да спестявате спокойно? Вижте в новата ни статия.
Виж целия пост
# 194


Носи ли тръпка пасивното инвестиране и кои са трите важни неща, с които пасивното инвестиране дава емоция на инвеститора? Вижте отговорите в новата ни статия ТУК.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия