Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пътуване в Италия, море, езера, планини, забележителности и.../Тема 3/

  • 9 503
  • 125
# 105
Американецът, който се върна "здрав" от Ухан се оказа, че бил болен обаче не му личало, защото този вирус отнема повече време докато се прояви и когато се прояви е вече късно. Сега в Тексас има епидемия. Това с короната въобще не е шега работа. Не е и като грип. Може някой заразен да пипне някоя опакована храна в магазина и какво като си си мил ръцете. Някой сервитьор в ресторанта може да ти пипне чинията и ти пак да се заразиш.

Казват 2% смъртност било .. обаче сме в пикът на пандемията и съвсем случайно СЗО нямат достъп до Китай и до информация от болниците им.Така че 2% риск е друг път. Ако беше такова нищо нямаше Китай да отмени най-големия си празник, най-големите продажби за годината, най-големите обороти за годината и отделно да сложи под карантина два 10+ милионни града.
Виж целия пост
# 106
Не е по темата, но искам да споделя, че беше доста екстремна ситуацията в Лондон с уряганния вятър, силния дъжд и отменените полети за целия ден. Имахме луд късмет, че пуснаха няколко полета вечерта и единия беше нашия. Не искам да ви казвам каква истерия и паника беше, защото предлагаха на хората алтернатива за след една седмица. Ако нямаш близки и в повече пари- оставаш блокиран.
И тази седмица ми предстои пътуване до Австрия, но не се решавам да ходя. В повече ми идва цялата паника и суматоха и ги разбирам хората.
Затова е хубаво да има застраховка. Така в по-късен етап можеш да си получиш парите обратно, които си изхарчил непредвидено.
2010 година, когато изригна вулкана в Исландия, цяла седмица полети бяха отменени в Европа.
Миналата зима, заради много сняг и лоши атмосферни условия, в Северна Ирландия също почти седмица летищата им бяха затворени.
Нашите фериботи през Ламанша също бяха объркани, отменени или закъсняваха, включително и влаковете се движеха с огромно закъснение.
Преди няколко години, на път към френските Алпи бяхме, такъв сняг заваля, че хората след нас над 12 часа са останали блокирани в колите си на магистралите. От близките населени места са им носили храна и топли напитки и са ги настанявали в домовете си. Ние на косъм се измъкнахме тогава.
По принцип, зимата е най-вероятно да има подобни обърквания, заради лоши атмосферни условия. И човек трябва да го има това в предвид, като тръгва да пътува.
Да не говорим, ако фирмата фалира, което на мен ми се случи септември с най-стария британски тур оператор Томас Кук.
За съжаление, специално за вируса сега, самото правителство трябва да обяви забрана за пътувания, за да може да се ползва застраховката, а те не го правят...
Виж целия пост
# 107
Много добри примери. На планина с кола през зимата - запасяването с вода и храна си е за 3 до 5 дни. За всеки случай. До сега не ни се е случвало да прибягваме до запасите, но като знаем какво може да се случи и как ако заседнеш някъде, където кредитната карта не важи, по-добре подготвен отколкото изненадан.
Виж целия пост
# 108
Видях тази тема и реших да попитам за съвет.Краят на август имам резервирана почивка до Римини.Дали до тогава ще може да се пътува или да отменя резервацията?Страшно обичам Италия и два пъти съм била.Обожавам манталитета на италианците.
Виж целия пост
# 109
Мисля, че е рано да се отказват резервации. Всички се надяваме поне лятото да не ни се развали.
Виж целия пост
# 110
Аз имам резервация за Испания по това време. Нямам намерение да ходя, дори да ми изгори капарото, което съм платила на агенцията.
Нещата може и да са утихнали след 4 месеца, но в никакъв случай няма да са както преди избухването на епидемията.
Виж целия пост
# 111
И аз мисля,  че тази година  не е за пътуване.  Хората се  плашат едни от други, особено ако разберат, че си чужденец. Това няма да  е почивка,  а натоварване.
Виж целия пост
# 112
В Италия за сега не можем да отидем, но можем да направим една виртуална разходка с дрон и да послушаме Бочели.
Здраве на всички!

Виж целия пост
# 113
Видях тази тема и реших да попитам за съвет.Краят на август имам резервирана почивка до Римини.Дали до тогава ще може да се пътува или да отменя резервацията?Страшно обичам Италия и два пъти съм била.Обожавам манталитета на италианците.

Никаква отмяна😄.

Ики, не е такъв манталитета, особено пък в Романя.
Няма руснаци в момента, беше станала колония преди.
Маски единствено в градския транспорт и при влизане в заведение и то не навсякъде.
Температура не мерят никъде.
Разлика с преди е , че не се обслужваш сам в хотела, при закуска и т.н. а ти носят каквото желаеш на масата.
Виж целия пост
# 114
Маски единствено в градския транспорт и при влизане в заведение и то не навсякъде.
Температура не мерят никъде.
Реджи, това, понеже е в различен регион ли? Thinking
В Милано как е?
При нас в Комо още всички гореизброени са задължителни навсякъде. Днес чакаме да чуем от Фонтана докога...

Иначе народ тук има МНОГО, особено през уикенда наистина много. Мисля, че повечето са "локални" туристи - хора от региона, които правят едно неделно кръгче. Чужденци май няма много.
Виж целия пост
# 115
Да, Барба. Всяка област си решава.

Чудно е да си без намордник.😄
Само за сервитьори е задължителна, при влизане в магазин и т.н.

Чужденци няма. Както ми казаха в едно заведение: "Всички сте ломбарди или от Болоня. Явно след това, което минахме имате нужда от разтуха".

Има доста хора за юни. Сега да видим наплива и уикенда.

И аз пристигнах, като извънземна😄 .
Очаквам "регистрация" на плажа, като в Лигурия, мерене на температура и т.н.
Казаха, че нямат такова изискване.

В Милано е като при вас, с изключение на ръкавиците в гр.транспорт.
Виж целия пост
# 116
За Сицилия има усилено реклами за лятото ама вместо да са паднали цените, както писаха по вестниците са ги вдигнали с по 300 лева.
Виж целия пост
# 117
Може ли вече да се пътува до Сицилия със самолет?
Виж целия пост
# 118
БългарияЕържса пуснали чартъри и агенциите започнаха да предлагат екскурзии. Ако е безопасно ... уж от цяла Италия там са най-малко засегнати но..
Виж целия пост
# 119
Това до някъде е добре.Аз единствено се притеснявам на връщане от Сицилия и въобще от Италия да кажат 14-дневна карантина и тогава става кошмар,защото няма толкова отпуска.Направо човек не знае какво да направи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия