Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Махане на памперс и биберон - 2

  • 10 297
  • 309
# 300
Според мен е успех, че детето стиска по-дълго и че констатира, че е пишкало. Четири дни не са много, пък и явно има някакво осъзнаване, та не се отказвай.
Виж целия пост
# 301
Заповядай 🤗
Нашето от олх го поръчвах с единия вид писоар.И аз не съм фен на поливането на тревата,затова и го взех от рано.
Розичка,напълно е нормално.Моят не съм го засичала в началото,но също имаше по няколко сядания на час,понякога и капки нямаше,ама той си искаше.Също така на пръцкането пак викаше ако в началото,но за няколко седмици се научи да ги разграничава.Ще се научи.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 302
Благодаря ти лещичка.  Интересно изглежда.  Ще потърся. 

Розичка,  може да пробвате да включите детето в почистването.  Така то ще осъзнае връзката между действие и последствие.  Имам предвид да обясните спокойно - ето сега трябва да почистим.  На никой не му е приятно да ходи в пиш/ако.  Ще ми помогнеш ли в това?  Другият път може да опиташ в гърнето.  Ще ти покажа как се почиства то -  много  по-лесно.  Или следващия път може да опиташ да пишаш направо в тоалетната  - на седалка или прав на столче.  След което ще пуснеш водата (и в трите описани варианта). 
Ясно е,  че детето няма да почисти както трябва,  но му дайте да опита.  Благодарете му писле,  че е помогнало.  И ако има възможност доизчистете сама без да ви вижда или извъртете отново нещата като кажете аз ще дооправя трудните за теб места.  При мен варианта аз ще дооправя не важи... И двамата се блъскат те да го направят... Така че им намирам бързо друго занимание и бързам да почистя.  Толкова съм ги въвлякла в това,  че ако се случи гаф единия тича с мопа и бърше веднага.  След ако и пиш все още държат сами да си хвърлят гърнетата,  да ги измият (е само с вода,  дезинфектанта е моя работа и не им я показвам засега).  След това сами си пускат водата на тоалетната.
Виж целия пост
# 303
Подкрепям, хубаво е децата да са въвлечени в процеса. Намокрените дрехи тя ги пускаше в кофа с вода и прах за пране. После ги пусках накуп за пране, а тя ми помагаше да пуснем пералнята.

Аз гърнето я разубеждавах да го носи, защото не ми се бършеше пътечката до WC-то. Но си имаше стимул да бъде търпелива да го изхвърля аз, първо защото на нея се падаше честта да пусне водата и най-вече следваше да получи стикер, който да залепи високо на една врата, защото е голямо момиче.
Виж целия пост
# 304
Нашето гърне не е мърдало от тоалетната,никъв компромис да го ползва където си иска.Иначе заедно го изсипваме,той пуска водата,аз мия гърнето,подсушавам го и той сам го връща на мястото му.В началото имаше няколко гафа,понеже Каю плаче в книжките като се напишка викаше Каю плаче.Преобличах,обеснявах и после същата работа като Попи слагаме мокрите дрехи в пералнята и я пускаме,после и ги простира и сгъва.Да види че няма нищо страшно,срамно и непоправимо.
Виж целия пост
# 305
Здравейте, изчетох темата и моля за съвет. Момченцето ми е на 2г. и 1. мес. реших изведнъж да махна памперса след като една сутрин се изпика пред мен и каза ако. Преди това е ползвал гърне около 1 год., но предимно за ако. Сяда на гърне, но държи да бъде занимаван през това време.
1 ден Нито едно попадение в гърнето - пиш през 20мин.
2 ден 7 пъти в гърнето, каза два пъти пиш, когато вече беше мокър.
3 ден само четири пъти извън гърнето. Въпреки, че слагам памперс на следобедният сън става два пъти преди да заспи за да ползва гърнето. Когато се напикае пищи и понякога разбирам по това.
Когато ползва гърнето става и казва ако на всичко, което смятам за моя грешка, тъй като една година наблягах предимно на това.
Моля да ме посъветвате за излизането навън, бил е за няколко часа навън през тези дни и изобщо не съобщава или не иска да ползва гърнето. Преобличам го, но това се случва на около 20 мин. И друго, което прави е като ползва гърнето и се изпиша веднага след това може да пиша пак, т.е след 5-10мин.
Благодаря
Виж целия пост
# 306
Здравейте, аз искам да споделя резултатите след първата ни седмицата без памперс. Значи първите дни както бях споделила, не искаше да сяда, последва сигнализация след свършване на действието. И така няколко дни. Нашето поведение в началото беше малко натрапчиво, но след първия ден започнахме да приемаме по - спокойно промяната и само обяснявах след напишването, без натиск със слагането на гърнето, защото видях че постигам обратен ефект. Книжки, хвърляне заедно на дрехи за пране, пускане на материала в тоалета, слагане на плюшките на гърнето, обяснение за сухите гащи.......всичко това беше вкарано в употреба.  Имаше няколко преходни дни - четвъртък и петък, когато сутрин и след сън оставяхме по голо дупе и когато започваше да пиша слагахме гърнето отдолу. До тогава обикновено казваше пис пис след напишването и ме търсеше ако не съм в стаята, явно се смущаваше че нещо е направил. И така в събота и неделя започна като казва пис да не е в момента на пикаене. Започнах при този сигнал да го слагам на гърнето и той тогава започваше да пиша. И така почти цели дни без пропуски. Тук пак ще посоча грешно свое поведение което бързо коригирах. Когато кажеше пис и аз се юрвах с възклицания "пиш ли имаш, бързо на гърнето", и го грабвах да свалям гащите, което сякаш твърде много насочваше вниманието на всички към действието и не беше ок. Като видях че е глупаво, започнах като чуя пис съвсем без говор почти внимателно и с бавни действия да го хвана за ръка и да отидем до гърнето и да му кажа със съвсем спокоен тон какво правим.
Акането все още сякаш не го сигнализира, но аз виждам кога му се ходи и го слагам на гърнето, хубавото е че остава и си свършва работата, а не бърза да стане. Според вас дали в момента му е интересно и да очаквам ли пак откази по - нататък. Освен това много се колебая как да постъпвам навън. Тази събота ще ходим на гости при баба и дядо,които са в друг град и се чудя какво да правя, да му сложа ли памперс или да взема гърнето?????
Виж целия пост
# 307
Вземай гърнето. Лично аз не бих слагала повече памперс, детето явно знае какво прави. Щом вече е усвоил пишкането вкъщи, може да го пробваш и навън. Носиш резервни дрехи и ако стане фал преобличаш, не му се караш, а го успокояваш. Моят син в началото отказваше да пишка навън, но с малко повече подкрепа, се съгласи.

Не е задължително да има регрес, при моите деца е нямало.

buba_84444, не виждам проблем, че детето казва ако на всичко, ти наричай пишкането с правилната дума, след време и детето ще се научи. За излизането навън, противно на повече мнения тук, аз смятам, че щом постоянно има фалове, трябва да се слага памперс. Така процедирах с моите деца, не са се обърквали. Пробваш периодично, след като затвърдите пишкането вкъщи, да е навън по гащи и като почне да стиска и да се напишква по-рядко, вече махаш и памперса за навън. Иначе е безсмислено мъчение.
Виж целия пост
# 308
Ние вече седмица успешно. Първите 1-2 дена си разбра веднага да пишка в гърнето, само дето ако не съм я събула, си сядаше сама и се изпишкваше там, но през клинчето, и даже ми го носи в кухнята да ми покаже Grinning След това на около третия ден вече разбра, че така се мокри и взе да казва "пиш" предварително и почнах да я държа вече без памперс вкъщи и няма проблем. Само още за акането не иска да сяда, като започне да се напъва, не дава да я пипнеш изобщо.
Виж целия пост
# 309
Розичка, поздравления. Имате страхотен резултат само за една седмица. В правилната посока се движите. При някои деца е малко по-трудно да се научат да съобщават за акото, но както ти сама казваш, обикновено се познава кога ще акат и могат да се намалят инцидентите с ако в гащите, докато свикне детето и започне да съобщава. Съвсем скоро ще имате и успех в тази посока.

Относно излизането, щом съобщава вече детето, спокойно може да излизате без памперс. Ще има инциденти в началото, но няма да са постоянни. И аз смятам, че навън е най-добре да се излиза без памперс, когато детето вече схване за какво става въпрос. Иначе ще е едно постоянно напишкване. Във вашия случай детето показва много добър напредък и разбиране на процеса, т.е. няма причина да излизате с памперс.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия