Вредни храни и продукти

  • 3 710
  • 60
Нека да споделим, кой за какво е чел,че е вредно.Аз последно етох статия за изследване на американски учени , че от козметиката и от консервантите в храните като умрем не сме се разлагали.четох и че черните маслини се получавали чрез обработване на маслините с химични вещества-трябвало да се ядат зелени или лилави.
В солта и рибите с дълъг живот имало микропластмаси.Полиестерните дрехи се правели от пластмасови ботилки и при потене отделяли вредни вещества,които се просмуквали през кожата
Виж целия пост
# 1
Благодаря за темата! Ще ми бъде интересно да прочета различни мнения започващи с " едикъде си прочетох...."
Сладките скалички са т.нар отпадне продукт - смесени и оформени изрезки и брак т.е техният състав е неизвестен, хранителната информация също.
Виж целия пост
# 2
Почти всичко което ядем е вредно.
Виж целия пост
# 3
Абсолютно сигурна съм, че от ботилки не се правят дрехи.
Четенето на статии е полезно.
Виж целия пост
# 4
Сляпото предоверяване на всякакви съмнителни източници не е ли по-вредно?
Виж целия пост
# 5
Всичко е вредно. И въздуха даже.
Виж целия пост
# 6
Четенето е полезно. При статиите /дано/  поне е минала една редакторска проверка на правописа.  Има ли полза - има.
Виж целия пост
# 7
Правят се дрехи от бутилки и още как. Една от най-реномираните фирми за спортни дрехи и аксесоари - Patagonia -с гордост разказват и обясняват как са били първите в бизнеса да разработят метод за рециклиране на пластмасови бутилки и изработване на дрехи. Караме ски с техни екипи - не само, че не са вредни, ами в случая са полезни за този спорт.
Виж целия пост
# 8
Ако човек задълбае чак толкова, направо трябва да се предаде и да ляга да умира. И съществуването е вредно, защото се амортизираме и остаряваме.
Не се вманичавай в такива неща, докато животът преминава покрай теб.
Виж целия пост
# 9
Сляпото предоверяване на всякакви съмнителни източници не е ли по-вредно?

Струва ми се, че дори е по-вредно от химията в храните.
Поне си цитирайте източниците, че темата стана „една жена вчера каза на пазара“...
И после се чудим защо форумът е станал нарицателно за „група тъпи и прости жени“.
Виж целия пост
# 10
Здравейте и от мен Simple Smile !  Да потвърдя за маслините, че черните особено тези, които като ги отхапеш или отрежеш около  костилката цвета е по - светъл са обработвани с разтвор на киселина ( мисля, че беше солна ) , за да узреят за около 24 часа. Така пестят време. По принцип, за да узрее, да се изпече както казват , на маслената са и нужни над 20 - 30 дни. Разказвало ми го е момче което е роботило в такова проивводство в Гърция. И най - лошото е, че тези маслини се изпращали главно за България и Румъния.  Затова само зелени, кафеви , също стафидакис - намачканите !
Виж целия пост
# 11
Я да питам аз, каква сол използвате? В обикновената йодирана готварска сол навсякъде по опаковките пише, че е с добавен флуорид. След като развенчаха флуорида и се оказа вреден, реших да купувам морска сол, на кристали. Тя пък с микропластмаси вътре. Коя да бъде? Хималайска на кристали? Колкото и да ограничаваме солта в домакинството, не става съвсем без  сол,  голям блудкаш става храната 😐

Темата е интересна и полезна за мен,  аз обичам да знам 😁🌻😊
Виж целия пост
# 12
Аз пък се утрепах да търся българска сол. Няма!
Последните години купувам Перла, гръцката в солнички.
Наскоро мм ми докара някаква от немския Кауфланд - много е вкусна.
Бий си купила полска каменна, ако намеря откъде.
Виж целия пост
# 13
От бутилки може и да правят, но от ботилки  - не.
Колкото до солната киселина - удивявате се като малката булка
на тавата ориза. Ау, пък един приятел каза, че заливат маслините със солна киселина...  И при каква концентрация?
Сега освен маслини ще трябва да спрете майонезата, желатин и още доста неща, които имат на опаковката Е507,  защото това е солна киселина. Но не ти изчсвта ръждицата и животеца от тялото,  защото е в концентрация за хранителнста индустрия.
Виж целия пост
# 14
У дома използвам хималайска, морска и обикновена (готварска) сол. Последната ММ си я купи за него си Simple Smile
Преди време бях взимала някаква кипърска черна на кристали и ММ я беше харесал. На мен обаче ми беше доста солена.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия