Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Качествена дограма - 2

  • 21 457
  • 523
# 30
Саламандър, който се внася в Бг, се произвежда в Турция .
Аз съм почитател на KBE, които се произвеждат само в Германия, другаде заводи няма. Иначе и цената даже е по-добра от тази на Саламандър.
Но само профил KBE не е достатъчен, важна е и фирмата изпълнител.
Виж целия пост
# 31
Сложихме ние скъпа дограма и съответно обков, но монтажа толкова ниско качество стана, че не ми се говори. Трябва към видовете дограма и обков да има и видове монтаж. Все още проучвам коя фирма прави и "немския" монтаж със съответните ленти, а не само да пълни с пяна. Тук съфорумник ми даде напътствия, но защо фирмите го заобикалят.
Виж целия пост
# 32
Сигурно имаш предвид това:

http://www.misiamoiatdom.com/19-%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D … D0%B5%D0%BD%D0%B8

Обаче забеляза ли колко равен е отворът на прозореца? При нови сгради става, ама когато се сменя дървена дограма със стара остават едни абсолютно неравни изронени стени, за които никаква лента няма да се хване. Също така най-често отвън има и мазилка и целта е да се допре дограмата максимално плътно до нея. Та тази мазилка застъпва дограмата, как да се сложат ленти? Може и да може, ама бая трудно ми се струва и най-важното, изисква координирани действия на монтажници и строители, които да подготвят отворите. Да, ама това отнема време, а всеки иска свалянето на старата дограма и слагането на новата да стане в един ден.  Та затова се монтира само с пяна - бързо е и става за всякакви отвори.
Виж целия пост
# 33
Благодаря за отговора. Да, точно тази система за монтаж търся фирма. Дограмата е за нов строеж и няма сваляне на стара дограма. Също така не съм притисната от време да стане за един ден.

Казаха ми да търся майстори работили в Германия, защото знаят кое и как.

https://marisanbg.com/bg/vrazka-na-toploizolatsionna-sistema-s-p … ge/1625/tipid/114
И такива первази искам.
Виж целия пост
# 34
A защо не первази от гранит или гранитогрес? Нима тенеке ти харесва повече? Е, въпрос на вкус, ама тропа при дъжд.
Виж целия пост
# 35
Някой знае ли каква е максимално допустимата ширина на отваряем прозорец?
това ще ти го кажат от фирмата изпълнител.
зависи от камерите на дограмата , колко стъкла е стъклопакета, както и височината. програмата изчислява колко кг може да понесе дограмата при различните варианти.
при 2 стъкла ще е по-голяма ширината , отколкото при 3.
Виж целия пост
# 36
A защо не первази от гранит или гранитогрес? Нима тенеке ти харесва повече? Е, въпрос на вкус, ама тропа при дъжд.

Ходила съм в Германия и ми харесва този улей отстрани на первазите. За тропането при дъжд се слага допълнително под перваза подложка. Гледах и на новостроящи се къщи монтажа на дограмата с лентите и затова реших да търся и тук. Ще търся.
Виж целия пост
# 37
Аз отказах ламарината на фирмата за дограма. Реших да сложа плочки. Нямам никакво желание и пари за екстри.
Виж целия пост
# 38
Запис. Бях се спряла на Кьомерлинг  - фирма Оренда Инженеринг. Но след разговор с официалния представител за България, отказах се от услугите на тази фирма (Оренда). Пък  оторизираните им производители са ни далече. Някой да знае читава фирма в Пазарджик и околие? Все още ми се иска дограмата да е Кьомерлинг.
Виж целия пост
# 39
И от мен негативно мнение за "Саламандър Койчеви".

Добри са... До вземането на размери и прибирането на парите! Следва нескопосан монтаж: беше оставен около 20 см. луфт около рамката на дограмата в спалнята - в следствие на това при първия дъжд, още преди да успеем да обърнем дограмата, стената в спалнята осъмна с мокро петно върху прясната боя! Пропуска поправи майсторът, който извършваше довършителните работи у дома.
Решихме, че това е нещо незначително и би могло да се случи на всеки. Собственикът даваше вид на отговорен човек - всичко бе извършено навреме и в обещания предварително срок... До онзи ден, когато след поредния обилен дъжд започна да се процежда вода в хола от пролуката между подпрозоречната дъска и рамката на дограмата. И количеството съвсем не беше малко - ако в този момент не си бяхме у дома, щяхме да намерим пода на хола плувнал във вода. Когато на следващия ден позвъних на собственика с очакване да спази 5-годишната гаранция, залегнала като клауза в договора за монтаж, отговорът му бе "Не може да бъде, не е наша грешката" и побърза да прехвърли отговорността към този, който ни е поставял изолацията.
Редно би било да дойде човек и да огледа къде точно е проблемът, защото не се предполага, че ние трябва да разбираме от монтаж на дограма.
Накратко - решихме да извикаме друг човек да оправи проблема (нито дограмаджията, нито човека с изолацията) и бе установено, че той е именно в недоизпипания и нескопосан монтаж на дограмата - оказа се, че дори не е добре вклинена.
Имайте едно наум, когато четете хубавите отзиви, нашият опит показа, че не заслужават доверието ни и не бихме ги препоръчали никому.
Виж целия пост
# 40
... след поредния обилен дъжд започна да се процежда вода в хола от пролуката между подпрозоречната дъска и рамката на дограмата. И количеството съвсем не беше малко - ако в този момент не си бяхме у дома, щяхме да намерим пода на хола плувнал във вода. ,

Това е типично слабо място при смяна на дограми. При ново строителство се слагат разни ленти за хидроизолация, но там има достъп и всичко е равно и чисто. При наръбените и натрошени стени при смяна на дограма това става трудно. А и е сива зона кой трябва да го прави - дограмаджията или майсторът, който замазва.
И на мен ми се случи веднъж като ни санираха сградата - махнаха стария гранитогрес (това използваме отвън), сложиха изолация и сложиха отгоре друг. Ама го сложиха калпаво с едва едва замазана фуга.
След това си знаем - фугата задължително се минава със силикон за външна употреба от висок клас. Ние ползваме CS26  на Церезит. И това се прави профилактично на всякакви фуги - при дограми, по ъглите на балкона и т.н. Не е трудно, ако мъжът не е с ръце в задника и сам може да го направи. Ако не повикайте майстор, но ще ви е мирна главата.
Виж целия пост
# 41
Здравейте! Преди 1 година подмених старата дървена дограма на целия апартамент. На моята приятелка брат и има фирма за дограма и се консултирах с него. За съжаление той работи във Варна, а апартамента е в София и се наложи да търся месна фирма. Хубавото е, че знаех какво търся. Параметрите ,които ми препоръча са за качествена дограма на разумна цена. Дограма Рехау(немска) с троен стъклопакет, като стъклото да е 4 сезонно+ обикновенно+Ка стъкло, обков-MAKO или Sigenia. Посетих 3 фирми . Най-добра цена ми дадоха в  ЕНЕРДЖИ ПЛАСТ на Ботев. Изработиха и монтираха за 5 дена. Сега след 1 година мога да дам отзиви. Сметките за отопление паднаха драстично. Суша си прането през зимата до прозореца, но нямам дори леко запотяване на стъклата. Конденз няма. Дограмата  се почиства лесно, нямам провиснали прозорци, а през лятото помещенията не се нагряват. Препоръчвам с две ръце.
Виж целия пост
# 42
Само да кажа, че понятието "троен стъклопакет" е изумителна глупост, която до колкото знам полу-грамотните хора от Ролпласт вкараха в главите на потребителите с ТВ рекламите си, тъй като двойният стъклопакет означава всъщност стъклопакет с ТРИ стъкла, ТРОЕН би означавало стъклата да са 4 на брой...
Виж целия пост
# 43
Думите означават това, което хората разбират като ги чуят. Щом всички разбират за какво става дума, значи троен стъклопакет си е ОК. Иначе грешни думи с лопата да ги ринеш - флекс, ксерокс, елка, скоч (лепенка)...
Виж целия пост
# 44
... което не означава, че не трябва да реагираме на тях и да ги приемем. Грамотността се възпитава.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия