Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вашата история със злоядото дете

  • 8 020
  • 220
# 210
То на чуждо място е най- вкусно.
Аз така съм прояла боб, не помня писах ли.
В комшийката ядях и баба като готвела носела в баба Марийка тайно, та там съм хапвала, в нас- не.
Виж целия пост
# 211
На въпроса за моя син-почти на 15 е. Трагично до 6-7г възраст, после, тъй като вадихме 3 сливица на около 6 постепенно взе да яде и до 6 клас се хранеше добре, дори в повече. Сега ще е 9 клас, няма проблем с апетита, нормално тегло. Но ако очаквате, че едно бивше злоядо ще яде като лсмя, това няма как да се случи. Въпросът е, че сега синът ми проявява интерес към готвенето и има завидно умения. И проявява доста добър вкус. Не смея и да се хваля, че много сме се нспатили от болести до скоро, но да, за хвалба е  Grinning
Виж целия пост
# 212
В интерес н а истината количествата не ме притесняват, а по - скоро да има от всички групи в менюто и точно това, което се е случило със синът ви би ми било осъществена мечта. Да се интересува от храната и да знае какво искаш да смее да опитва. Защото дъщеря ми яде общо взето, но много трудно опитва и разнообразява.
Виж целия пост
# 213
И аз имам познати, които много държат на т.нар. супер храни и постоянно се опитват да хранят децата здравословно и твърдят, че децата им са злояди. За мен това не е злоядо дете. Моето дете беше злоядо, не съм я лишавала от нищо, нито съм държала на конкретни храни. Тя просто не искаше да яде нищо с месеци. Даже съм се надявала и чипс да яде, и шоколад и кавкото тя поиска, само и само да яде, но просто хранентео никога не и е било приоритет. Вече е на 3 годинки и са доста по-добре нещата. Започна да се храни сравнително нормално, и не е чак такава борба. Но никога не съм виждала да е лакома или да иска някавка храна и да трябва да я лишавам от нещо. Даже си мечтая за такова дете Simple Smile
Виж целия пост
# 214
Моята дъщеря беше много злояда и много слаба. Страшно се притеснявах и какво ли не опитвах да я залъжа да яде повече. Също така често боледуваше.  С порастването нещата определено се подобриха. Вече е склонна  да опитва много повече неща и яде нормални порции. На 13г е. Пак има неща, които не харесва, но са много по-малко. Дори аз толкова бях свикнала, че това или онова няма да яде, че изобщо не й го предлагах, докато не забелязах, че нещата са се променили. За здравословното хранене винаги съм говорела и виждам, че също нещо влиза в главата.
Виж целия пост
# 215
Дъщеря ми яде малко неща и в малки количества. Не ме притеснява особено, защото основни плодове и зеленчуци обича, макар и само в суров вид. Отдавна почна да яде чисто месо, риба и яйца. Много енергична. На 10 и половина вече, постепенно се престрашава да опитва нови неща, като отдавна съм спряла аз да ѝ пробутвам разни неща. Но до 3 години, че и по-късно, основната част от менюто ѝ беше кисело мляко и малко плодове и зеленчуци.  И аз, и ММ като деца сме били злояди. По-скоро се дразня на коментари на близки, че не ядяла това или онова.
Виж целия пост
# 216
Включвам се като майка на вече бивше злоядо дете. До 3 години беше ад. Ядеше изключително малко неща, предимно млечни, но никога не я бях насилвала да яде, до един момент, в който след едно влизане в болница заради бъбречни проблеми излезе от там с изключително нисък хемоглобин и общи показатели и не се стреснах. Тогава вече я насилих, тя плюеше, аз тъпчех и това се повтаряше по няколко пъти на ден.  Баща й се прибираше от работа за всяко хранене,тъй като детето изпадаше в истерия при вида на лъжицата и аз колкото и да съм търпелива не издържах... Тя се мяташе в стола, баща й я държеше да не падне.. Нямам представа от какво беше породен този страх от храната, захранена е според мен правилно и навреме, просто нд обичаше да яде. Можете ли да си представите например детски рожден ден, на който децата ядат пици, картофи торти, а моето стоеше отстрани и ги чакаше да се наядат без дори да пожелае да опита... В крайна сметка се наложи с позната докторка да инсценираме повторно влизане в болницата като многократно се натъртваше на детето, че е заради храненето. И чудо, тя прояде. Не ме разбирайте погрешно, мразя насилието над деца под каквато и да било форма, но в нашия случай беше живото спасяващо. Сега е на 6, буйно и супер енергично дете. Яде абсолютно всичко и по много. Сама избира здравословното пред вредното. Аз съм злояда до толкова, че ям много малко неща и строго защитавам правото на избор, никога не съм я насилвала да яде определени храни, само защото са полезни.
Виж целия пост
# 217
При нисък хемоглобин децата спират да имат апетит. Положението се оправя с лекарства. Храненето на сила е ужасно мъчение при каквито и да е обстоятелства.
Виж целия пост
# 218
Моят син беше много злояд, около 1 г. беше най-трудно.  Ей като види лъжицата и като стисне уста и няма отваряне. По някое време започваше да пищи от град...трудна работа. Опитвах се да го залъгвам, не става и не става, мъка. По едно време му хванах цаката - слагах го на кухненския плот, до мивката, пусках му чешмата и голяма забава падаше, той си играе с водата, аз нападах с лъжицата. Изяждаше си всичко без да се усети.
сега няма изхранване, но вече е на 17 г. Simple Smile Да са ни живи и здрави.
Виж целия пост
# 219
Аз още нямам деца, но бях злоядо дете и искам да ви споделя защо. Може да е от полза за някоя измъчена майка.
Моята майка готвеше малък брой неща и винаги много мазни, пържени, все бял хляб, пастет и майонеза, но и зеленчуци. За училище все имах сандвичи, не помня да са ми пращали плодове... и там в лавката си вземах кръгла пица, някаква друга гадна закуска и боза, подобни неща.
В общи линии менюто не беше разнообразно както сега и не сме ходили дори на ресторант или пицария, защото нямахме пари тогава. Аз се мръщех на храната просто защото не ми беше вкусно. Затова ако детето ви се мръщи сгответе му нещо друго или използвайте друга мазнина, сменете му закуската или обяда, дайте му нов плод за обяд или нещо такова. Не съм наясно и как се захранва дете,затова не мога да дам конкретни насоки, но ако детето се мръщи може причините да са:
    кофти сготвена храна
    безвкусна храна
    странна храна - лимони, грейпфрут и други подобни
    еднообразна храна

Освен това често боледувах и имах ужасни проблеми с 3-та сливица, с която ме оставиха да се мъча до 10-годишна, пневмония и ангина съм карала по няколко пъти. И от боледуването още повече се настървявах да не се храня, а когато огладнеех гърлото ми беше тотал щета и не можех да преглъщам. Затова нещата невинаги са до желанието на детето.
Виж целия пост
# 220
У нас мазно и пържено не се яде и смея да твърдя, че готвя вкусно и разнообразно. В хладилника винаги има разнообразие от плодове и зеленчуци.
Вчера, например, моят хубостник не закуси, но освен всичко отказа и да обядва. Трябваше да го "заплашвам", че няма да го водя навън, няма да купим сладолед ( толкова и го яде сладоледа, близва два пъти и го оставя).
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия