Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 139

  • 53 294
  • 913
# 540
Ако за България става дума, аз си взимам винаги на прах от Билла и си нося и в България. Мисля, чебяха 10 пакетчета за 0,80-0,90 лв, последно май бяха качили цената. Не съм си вкъщи и за съжаление не мога да снимам или да кажа марката, само ниската цена помня...
Виж целия пост
# 541
Здравейте, 🤗
Бихте ли ми препоръчали ванилова есенция? От тези които са на прах не уцелвам хубави, винаги остава един леко странен вкус или пък изобщо не се усеща.
Благодаря ви.
Аз си правя отдавна, защото прахообразна та е с много изкуствен аромат и не ми харесва. Напоследък покрай козунаците, обаче, пробвах тази на Лидл и ароматът ми хареса. Предлага се в малки шишенца по 30мл

Друг вариант е на др Йоткер - в малки ампули . Има ги в Метро.
Не препоръчвам есенциите на Долче маестро - доста са слабички като аромат.
А сега се сешам за прахообразна та - от майка ми знам, че тя по принцип се слага накрая, защото при кулинарна обработка изветрява ароматът. Та при сладкишите никога не слагаше вътре - винаги добавяше към захарта за поръсване - така ароматът си беле силно осезаем.
Виж целия пост
# 542
Рецепта няма-каквото имаш вкъщи общо взето-бисквитки,напоени с топло мляко.Крема е извара или заквасена сметана+малко сладкарска+маскарпоне и върху крема плодово желе-ягоди(череши,боровинки),пасирани+захар и желатин-като за сладко.Отгоре заливка с кувертюр+сметана и украсено с мента и плодове:)
шоколадче,
благодаря за "простичката" рецепта Simple Smile За пореден път се убеждавам, че всичко простичко и изпитано е много вкусно Simple Smile
Направих я вкъщи и е много вкусна, всички си облизаха пръстите. Моят вариант за крема е с извара, маскарпоне, масло и пудра захар. Отгоре поръсих с  какао и настърган шоколад.
Виж целия пост
# 543
Здравейте, включвам се и аз с тортата за рождения ден на сина ми. Заради извънредното положение го отпразнувахме  с 2 месеца закъснение 😀
Виж целия пост
# 544
Vanja77, chrissy, swetla99, благодаря за предложенията!
Лабрекс има много хубави рецепти. И лесни. Не ми е толкова до външния вид, колкото до вкуса.

Лек ден! И честит 24 Май!
Виж целия пост
# 545
Здравейте!
Една тортичка и от мен, отново. Simple Smile



Виж целия пост
# 546
Здравейте,
Мога след като отворя готов фондан, останалата неизползвана част да съхраня по някакъв начин.
Виж целия пост
# 547
Можеш. Увиваш хубаво и плътно в няколко пласта свежо фолио и после в го слагаш в плътно затваряща се пластмасова кутия. Аз лично не го държа в хладилник, а в шкаф. Издържал ми е с месеци без да му има нещо.
Виж целия пост
# 548
Благодаря!:hibiscus:
Виж целия пост
# 549
С риск да стана досадна 😄 да ви покажа още една бърза тортичка.

Виж целия пост
# 550
Дами ,страхотни торти показвате .При нас в Шотландия още няма брашна пратих ММ сутринта рано да купи брашно ,върна се с един пакет ,но нямаме мая,бакпулвер ,пудра захар .Правя само здравословни десерти напоследък Blush
Виж целия пост
# 551
Светле, направо ме изумяваш! Как е възможно подобно положение с вашите магазини, наистина изглежда нереално. Anguished При мен нямаше нищо, което да липсва - нито по-рано, нито сега.
Но все пак заговориха за промяна в някои производства, което да направи страната поне малко по-автономна при подобни случаи.

Нито мая, нито бакпулвер...Confused В едни други времена на нямане Grinning смесвах хлебна сода и счукано лимонтузу. За целта, обаче, двете съставки трябва да ги има в магазина...
Приятно и здравословно докато се оправят нещата! Flowers Hibiscus
Виж целия пост
# 552
Светле, направо ме изумяваш! Как е възможно подобно положение с вашите магазини, наистина изглежда нереално. Anguished При мен нямаше нищо, което да липсва - нито по-рано, нито сега.
Но все пак заговориха за промяна в някои производства, което да направи страната поне малко по-автономна при подобни случаи.

Нито мая, нито бакпулвер...Confused В едни други времена на нямане Grinning смесвах хлебна сода и счукано лимонтузу. За целта, обаче, двете съставки трябва да ги има в магазина...
Приятно и здравословно докато се оправят нещата! Flowers Hibiscus

Благодаря ,Нелка Heart Положението тука въобще не е добре .Още сме в карантина чак вчера пуснаха първа фаза .Може да се виждаш със друго семейство на 2 метра и то само на открито .Транспорта ,промишлеността всичко е замряло .Днеска пращах ММ в 7 часа до магазина ,че пишеше ,че ще докарат бакпулвер и едва успя да купи 1 кутийка .С брашното е същото положението .Да ,права си все едно сме в Бг в началото 90 те. Да не спамя повече темата ,пожелавам на всички в групата много здраве Hug
Виж целия пост
# 553
Здравейте!
Извинявам се, ако повтарям въпрос, но не можах да открия информация.
За първи път ще обличам торта с фондан. Четох, че е добре да се измаже с маслен крем, за да не се топи фондана. Смятам да я правя с медени блатове. Кремът- маскарпоне и кондензирано мляко, като в зависимост от пропорциите бих могла да го направя доста гъст. Мога ли да измажа тортата с този крем или е необходимо да използвам масления, за да няма фалове с фондана?
Благодаря ви, предварително.
Виж целия пост
# 554
Здравейте!
Извинявам се, ако повтарям въпрос, но не можах да открия информация.
За първи път ще обличам торта с фондан. Четох, че е добре да се измаже с маслен крем, за да не се топи фондана. Смятам да я правя с медени блатове. Кремът- маскарпоне и кондензирано мляко, като в зависимост от пропорциите бих могла да го направя доста гъст. Мога ли да измажа тортата с този крем или е необходимо да използвам масления, за да няма фалове с фондана?
Благодаря ви, предварително.

Трябва с маслен крем или ганаш да се измаже тортата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия