Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Великобритания - Тема 78 Пролетно - Лятна

  • 18 084
  • 454
# 345
Искате да кажете, че ако в училището има повече деца на безплатен обяд не е добре така ли, а ако това училище ти е кечмънт ериа може ли да се избере друго?

В района имаш няколко училища, не само едно. Като цяло можеш да кандидатстваш и в далечни училища дори в съседни общини, но там шансът за прием е малък, защото класират според това кой живее най-близко до училището. Нашето е в съседен квартал и на 30 минути пеша.

За обяда - Мари много хубаво го е обяснила. Ако училището няма допълнителни финасирания и програми, то броят на децата с безплатен обяд е показател на броя деца от социалнослаби семейства. Средно за страната е около 15-20%, но видиш ли 50% и нагоре, това е показател, че средата ще е лоша. При нас в училището до райна с общинските жилища децата с безплатен обяд са 46%, а в училището на сина ми са 10%.
Виж целия пост
# 346
Благодаря Simple Smile изясними се какво имате предвид ❤
Виж целия пост
# 347
Момичета, ползвали ли сте предплатени карти gohenry, имате ли впечатления? Чудя се на моят 13-годишен хубавец такава ли да поръчам или да ходя в банката

На моя син направих банкова сметка за тийнейджъри онлайн от Сантандер. Няма такси, има си дебитна карта,плюс си я ползва при плащане с телефон. Превеждам му на 1-во число 30 лири и това са му джобните за месеца. Не си ги харчи, щото ги пази за rainy days.😀
Виж целия пост
# 348
Две училища в ОК.
Това е в най-богатия район на Лондон.
https://www.compare-school-performance.service.gov.uk/school/100 … ?accordionstate=0|1
https://www.compare-school-performance.service.gov.uk/school/100 … -pupil-population
А това е в Блакпул, според гугъл един от най-бедните райони на Кралството.
https://www.compare-school-performance.service.gov.uk/school/131 … ?accordionstate=0|1
https://www.compare-school-performance.service.gov.uk/school/131 … -pupil-population

Виж целия пост
# 349
Как проверявате процента на деца с безплатен обяд?
п.п. Намерих. Че то нашето селското е с 8%, това в Челси с 50%
Виж целия пост
# 350
Момичета, ползвали ли сте предплатени карти gohenry, имате ли впечатления? Чудя се на моят 13-годишен хубавец такава ли да поръчам или да ходя в банката

На моя син направих банкова сметка за тийнейджъри онлайн от Сантандер. Няма такси, има си дебитна карта,плюс си я ползва при плащане с телефон. Превеждам му на 1-во число 30 лири и това са му джобните за месеца. Не си ги харчи, щото ги пази за rainy days.😀
И моят синковец е в Сантандер, само да не си забравя толкова често паролата за интернет банкирането, цена няма да има (според мен е преднамерено, да не видя случайно за какви глупости си дава парите Worried) иначе +1 за банката.
Виж целия пост
# 351
Деми, в Челси децата на по-заможни родители са из частните училища или поне в католически и CofE. Но виж в богата община колко пари се дават на дете! Това ми направи голямо впечатление. Не познавам районите на цялата страна и не ми се занимава да търся училище с висок % деца на ФСМ и бедна община, за да сравня. А то и конкретно статистиката за ФСМ не съвсем обективна. Не знам по какъв начин присъстват децата от ресепшън, у1 и у2 в тази статистика, след като всички са на ФСМ, но не всички са от социално слаби семейства.
Освен това исках да покажа, че има достатъчно много официална и достъпна за всеки статистика за училищата, не са само САТс резултати. Всеки може да погледне, сравни, направи изводи и прецени за себе си, освен посещение на училището, както и поглед върху децата и родителите, които ходят там.
Виж целия пост
# 352
Парите, които отпуска DfE се изчисляват по формула, не зависи от това бедна или богата община, а примерно, колко скъпо струва да се поддържа училище в района, в Лондон е по скъпо, какъв процент деца имат проблеми, включително не говорещи английски и тн.
"some areas, schools receive funding of over £7,000 per pupil, per year, while in others, they get just over £4,000. "
В Лондон най много пари се отпускат на дете. Формулата е много оспорвана, специално нашата община е сред тези, които най-малко пари получава, защото няма толкова проблемни деца и е по-евтино от Лондон. Преди време бяха пуснали статистика по общини, колко пари на дете се отпускат.

И моята дъщеря е с дебитна карта. Направих й я още на 11 години, като започна гимназия. Всяка седмица я пращам по £10 в сметката. Бях изненадана, но и онлайн може да пазарува с нея!
Виж целия пост
# 353
Статията е стара, но дава идея, каква е разликата:

Lowest funded authorities
•Cambridgeshire £3,949.94
•South Gloucestershire £3,969.38
•Leicestershire £3,994.63
•Poole £4,007.18
•Buckinghamshire £4,040.23
•Cheshire East £4,076.77
•Warwickshire £4,078.8
•Bromley £4,082.33
•Rutland £4,086.99
•Surrey £4,096.45

Highest funded authorities
1.City of London £8,594.55
2.Tower Hamlets £7,014.38
3.Hackney £6,680.05
4.Lambeth £6,384.03
5.Hammersmith and Fulham £6,248.47
6.Islington £6,229.3
7.Camden £6,205.29
8.Newham £6,132.26
9.Southwark £6,123.79
10.Greenwich £6,005.7

Highest funded authorities outside London
•Nottingham £5,308.52
•Birmingham £5,218.28
•Manchester £5,088.3
•Liverpool £5,048.35
•Slough £4,861.93
•Coventry £4,861.52
•Halton £4,857.53
•Bradford £4,845.01
•Rotherham £4,844.16
•Knowsley £4,839.11

http://www.sec-ed.co.uk/news/how-much-per-pupil-funding-will-your-school-get
Виж целия пост
# 354
Мари, къде е свекърва ти в Корнуел?
Аз нашите училища още не съм разучавала подробно, но имам наблюдения кои ще кандидатстваме. Незнам дали и по другитр места е така, но се дават 3 желания. Като се оглеждах и за градината, точно и за училищата говореха, че вече не гледат адреса и качмънт ериите ги нямало, но пак децата, които са близо са с приоритет.
Виж целия пост
# 355
Аз като майка с пораснали вече деца мога да ви кажа следното.За праймъри скуул не е чак толкова важно училището да е топ.По-важно е да е близо,удобно за вас и детето,да ходи с желание,да се чувства добре.В тази възраст те основно се възпитават,създават им се основни навици и по-малко образоват.В повечето базите са добри и учителския състав е ок.Аз например съм била в около 30 училища(покрай работата ми) в нашия район и мога да ви кажа,че само в едно училище условията не ми харесаха(като база лошо,старо и не добре поддържано).А иначе всяка година са с нов учител,с един или двама негови помощници.Така или иначе в тая възраст по-важна е семейната среда и да бъде насърчавано да се учи и развива,да има амбиции.Трябва да завърши отлично,за да бъде прието в добро секъндъри...Сега,не става въпрос да е някъде,където чувствате,че не е добре или пък детето да бъде оставено на самотек.Но като цяло бъдете подготвени,че тук училището е доста по-различно от това,което познаваме от БГ.Повече се набляга на игрите и фъна...не очаквайте да бъде затрупано от учене,домашни и стрес..... Вече за секъндари е друго- важно е училището и средата в него.Тук вече не трябва да се правят компромиси в избора му.Ако в началото(за паймъри скуул) сте били неориентирани или сте живяли/живеете  в не толкова добра ерия,или транспорта или пък работата ви е била проблем и т.н. и поради тези причини не сте имали възможност да пратите детето някъде в по-добър район, вече за секъндари имате тая възможност.Изберете някоя академия,грамар,нещо с по-високо ниво и по-престижно,като разбира се остава ваша грижата да завърши с хубав успех,за да го приемат там...Така детето ви ще е с деца на хора с по-добро социално и материално положение и ще се впише в средата ,която желаете да има и за в бъдеще.
Виж целия пост
# 356
Zhani, при нас не приемат по успех или оценка от изпити. Няма и грамър скулс. Всяко секъндъри приема с предимство от определени праймъри в района си, а всички останали - според това кой е най-близо по адресна регистрация.
Виж целия пост
# 357
Zhani, точно като теб мисля Simple Smile Само да обърна внимание, академия не означава, че е хубаво училище. Те всички май станаха академии, включително и праймъри училища.

Pampers, обикновено са по райони гимназиите и затова се получава, че приемат деца основно от началните училища в района им. В кое начално училище си бил не гарантира прием в определена гимназия 🤔 Винаги може да се погледне в сайта на училището, за да се види на какъв принцип приемат децата.
При нас има гимназии, които целенасочено приемат определен процент деца извън района си. Както и гимназии, които с първо желание не запълват всички места, така че дори да не си в района им, ако ги сложиш първо желание, те приемат. Синът, а сега и дъщерята посещава такава, извън района й сме. С добра репутация е и в хубав не толкова заселен район. Прави се компромис с това, че детето пътува повече време до и от училище и за училищен автобус се плаща малко повече.
Виж целия пост
# 358
Ако не се лъжа до 2022г всички трябва да са станали академии.

Merry,не знаех за тази опция процент деца извън района. Сигурно има и други вратички за прием в добрите такива. Като му дойде времето ще проуча вече подробно, защото тези тук никак не ми харесват.
Преди 1-2 месеца покрай детето на приятелка се поинтересувах при нас как стоят нещата, защото при тях са грамър скулс и трябва да се държи изпит. И тогава ми направи впечатление как пишеше на нашите, че с приоритет приемат деца от вързаните за тях праймъри.
Виж целия пост
# 359
И тогава ми направи впечатление как пишеше на нашите, че с приоритет приемат деца от вързаните за тях праймъри.
Същото беше и в Уелс. Ние не бяхме в качмънт ериата на по-доброто секъндари училище, но пък децата от училището на дъщеря ми с приоритет влизаха в него. така че ако бяхме останали в Уелс, щеше да учи там от есента.
В Уелс няма грамар училища. Имат аналогична на Ofsted система - Еstyn мисля, че беше, която дава същата информация като тази на Ofsted.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия