🍽️ MasterChef 🍽️ България - сезон 5, тема 3

  • 54 372
  • 947
# 435
А преди печене черупките трябва 30-40 минути поне да съхнат на въздух... И да са напълно изстинали преди да се слепят....
Явно физичните закони в МШ са други, знам ли...
Е за това Радка ги сложи в хладилника

При мен черупките станаха от първият път,
Виж целия пост
# 436
Как ги е извазила от тавана топли, за да ги сложи в хладилника?
Виж целия пост
# 437
Каза, че ще ги остави малко да се охладят, преди да ги прибере в хладилника.
Виж целия пост
# 438
Ок, тя е супер бърза и точна - 10 минути отделяне на белтъци + темпериране + пресяване на сухите съставки + избиване на белтъци + смесвяне до идеална консистенция + разделяне и овкусяване на три различни смеси + пълнене на пошове + шприцоване на черупки; 30 минути съхнене на въздух + приготвяне на три различни крема; 15 минути печене на черупки; 5 минути изстиване в тава = точно 60 минути... Къде са останалите стъпки - охлаждане в хладилник и слепване на макароните? А те имаха и пазар преди да започнат да готвят, но в рамките на 60те минути... И в допълнение Радка "плейтна" преди да изтече времето... Нещо не се връзва...
Виж целия пост
# 439
Всичкото им е такова. Хич на нищо не вярвам, гледам си за кеф и като видя някой да се пени по повод предаването, ми става смешно. Наивници всякакви. 😂
Виж целия пост
# 440
И всеки път е "три, две, едно, ръцете горе"! Как пък с точност до секунда готвят и винаги стигат навреме. Тамън забършат чинията и - ръцете горе!
Виж целия пост
# 441
Емануел Июджи: Стресът ми дойде в повече на "Елиминациите"



https://masterchef.btv.bg/video/extra-video/emanuel-ijudzhi-stre … eliminaciite.html



Шеф Петър Михалчев на 46! 12 супер забавни момента зад кадър от MasterChef (ВИДЕО)



https://bistro.bg/video/idei/shef-petar-mihalchev-na-46-12-super … hiJlLlkXmUtz3arpY



Гледай финала на MasterChef и онлайн с 360˚ livestream

https://www.facebook.com/bgMasterChef/videos/386621965274321/
Виж целия пост
# 442
И всеки път е "три, две, едно, ръцете горе"! Как пък с точност до секунда готвят и винаги стигат навреме. Тамън забършат чинията и - ръцете горе!
Монтаж му се вика Simple Smile Ама нали трябва тръпка да има, че аха няма да се получи Simple Smile
Виж целия пост
# 443
Преди няколко години се засякохме с един от участниците в заведение на приятел, който го беше извикал, срещу заплащане естествено, да му каже някои тайни за определени ястия, надника му беше хилядарка, отделно спане и храна, тогава, на моя въпрос, как така се справят за час и въобще, всичко, което питахте току-що. Снимат цял ден, изгъзват ги буквално, но лесно няма.
Виж целия пост
# 444
Един мастършефски час се равнява на 2-3 астрономически часа. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 445
Преди години откриха ресторант "МастърШеф" в Мадрид. Менюто се състои от популярни ястия, готвени във формата. Канят гост-готвачи, които са участници в различните сезони.





Може да се поръча и храна за вкъщи.



Резултати от анкетата:




Виж целия пост
# 446
Най-накрая да видя ястие от мастърклас, което съм опитвала и за което с удоволствие мога да споделя, че много ме впечатли навремето и ми остави дълготраен спомен - омлетът със змиорка на шеф Михалчев. Последните два епизода ги гледах с половин око и доста небрежно, защото просто нямах друга възможност и не видях как беше презентиран този омлет от шефа, но в ресторанта му е на резени и наистина беше празник за небцето и сетивата ми.
От другото, което видях малко по-подробно тази седмица, отново съм шокирана от несвързания монтаж на последната елиминация. Дотолкова неубедително ми се видя всичко, че чак заподозрях, че Радка не е направила сама тези макарончовци. То беше паника, то беше "никога не съм правила" и после взе, че ги издокара като излезли от престижна сладкарница. Кога научи как да ги направи, кога овладя техниката и как стана така, че Емо беше извадил неговите 15 минути преди края, а нейните в това време бяха сложени чисто сурови във фурната. После ги изпече, намаза, слепи, охлади и даже време ѝ остана. Не за първи път ги показват тези чудеса - току се прояви някой като мистър Пропър на печката. Thinking
Не ми е мъчно вече за никого от напусналите. Та и за Емо не се натъжих. Тези, които се представяха за сладкари този сезон, нещо хич не ми бяха убедителни. Не ми е интересно и кой ще спечели. Може би на Добрин най-много ще се зарадвам, ама чак фен не съм му.
Виж целия пост
# 447
Аз мисля, че този сезон яко олекнаха. Просто има неща които ти вадят очите. От километри личи колко нагласено е всичко. Може и преди да е било така, но тук вече е толкова явно.
Вече даже не ми е интересен формата, а толкова го харесвах.
Виж целия пост
# 448
От няколко години правя макарони по определен повод. Първите два пъти (за проба) черупките станаха класически, като по учебник. Нататък никога не успях да ги докарам толкова гладки и лъскави. Mr. Green Едни и същи пропорции, печка, околна температура...
Виж целия пост
# 449
От няколко години правя макарони по определен повод. Първите два пъти (за проба) черупките станаха класически, като по учебник. Нататък никога не успях да ги докарам толкова гладки и лъскави. Mr. Green Едни и същи пропорции, печка, околна температура...
Може ли да споделиш изпитаната рецепта, много ще съм ти благодарна. Може и на ЛС
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия