Пандишпан

  • 1 322
  • 9
Знаете ли къде се продава пандишпан за торти в София.
Виж целия пост
# 1
А защо не си направиш пандишпана сама? Много е лесно. На едно яйце, около 30 гр захар и толкова брашно. За блат, който можеш да разделиш на два или три отделни блата отиват 6 яйца. Честно казано ме съмнява да се продава готов блат пандишпан, все пак е основно яйца.
Виж целия пост
# 2
Продават навсякъде. При нас има във всеки супермаркет, та дори и в кварталните магазинчета.
В големите хипермаркети има със сигурност.
Виж целия пост
# 3
Тия дето ги има навсякъде не са мек и лек пандишпан. Аз поне под пандишпан разбирам този вид блат, който бухва от разбитите белтъци + жълтъци със захар. Нищо опаковано не може да го докара.
Виж целия пост
# 4
То нищо в магазина не може да се сравни с домашното, но въпросът в темата е къде могат да се намерят, а не дали да не си направи сама.
Иначе щеше да пита за рецепта.  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
А защо не си направиш пандишпана сама? Много е лесно. На едно яйце, около 30 гр захар и толкова брашно. За блат, който можеш да разделиш на два или три отделни блата отиват 6 яйца. Честно казано ме съмнява да се продава готов блат пандишпан, все пак е основно яйца.
Никога не съм правила даже не съм сигурна че ще стане.
Виж целия пост
# 6
Ако все пак се престрашиш, тази рецепта е много добра. От форма с диаметър 17 см, печейки на два пъти, ми излизат пет хубави блата. Пека на 180 градуса без вентилатор за точно 30 минути. Блатът трябва да пружинира при готовност и не се пробва с клечка.
Иначе наистина навсякъде има блатове в кутия, обикновени и какаови, въпрос на личен избор и е дали да си ги купиш готови в зависимост от това какъв резултат гониш.
Виж целия пост
# 7
В Билла съм виждала  готови блатове за торти, има ги в светъл и в какаов вариант. Предполагам има и в Кауфланд.
Виж целия пост
# 8
Наистина домашен пандишпан е по вкусен, купешките аз ги наричам изкуствени.
Аз го правя така: 6 яйца на стайна температура
2 ч.ч захар (150-200 мл)
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
Щипка сол
3 с.л. олио
Белтъците разбивам с захарта в големия миксер, докато той ги разбива през това време с другия миксер разбивам жълтъците. Накрая прибавям жълтъците към белтъците и ги обърквам с шпатола, после прибавям олиото и пак разбърквам, накрая прибавям на части пресятото брашно, и останалите съставки. Пека го на 180 градуса за около 25 минути. Същото както за пандишпанов кекс, само че него пека на 150 градуса за 30 минути. После вече когато тортата се сиропира от самият сироп , блатовете се надуват допълнително, за това не правете твърде дебели блатове, все пак и кремовете надигат тортата допълнително. Някой прибавят и нишесте към пандишпана, но аз не слагам. Важно е и качеството на яйцата
Виж целия пост
# 9
Малко със закъснение да се включа и аз. Попаднах на много лесна и успешна рецепта. Ако се решите да пробвате ви пожелавам успех!
https://m.youtube.com/watch?v=-89SslcZ7pI
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия