Делимано Еър Фрайър

  • 108 446
  • 52
Здравейте!Понеже не намерих тема,създадох нова.
Вчера си закупих делимано еър фрайър.
Днес се опитах да правя тиквички обаче прегоряха,разбърках ги и отново същото.Гледам че другите притежатели на еър фрайър,само че на други марки успяват да получат желания резултат.А именно пържени тиквички.
Ще се радвам да споделяте рецепти и мнения за вашия уред тук.
Виж целия пост
# 1
Почти лично впечатление, защото майка ми взе такова разочарование, но трябваше аз да го тествам. За мен е пълна минавка - малък обем, необходимост от често разбъркване (най-много през 5 минути) иначе горните парчета прегарят, страничните почти а вътрешните остават сурови. Освен това с триста зора събира 850 грама сурови картофи. Ако сложиш повече, чекмеджето не се затваря. Този уред е идеален за сам човек с много свободно време за готвене. Е, ще нахрани и двама, но само ако пазят диета:smile:Simple SmileSimple Smile

    П.П. Силно препоръчително е ползването на леко надупчено парче хартия за печене. Всичко месно залепва за решетката и изобщо не се отмива с поглед, както показва рекламата.
    П.П.П. Това, което лично аз отчитам като плюс е оттичането на мазнината от месните продукти в долния съд, докато при актифраера на Тефал, по някое време започва пържене като във фритюрник, когато месото е по-тлъсто.
Виж целия пост
# 2
Здравейте. Искам и аз да си купя Делимано Еърфрайер. Има ли и други доволни. Смятам, че обема му ме удовлетворява, но има ли други проблеми. Чух за миризма на пластмаса, бели ли му се бързо незалепващото покритие? Чух и за други марки, че кошничките им не били добре, че много залепвало и не можело да се мие, задържала се някъде из тях мазнина и пушели. За Делимано уж били по - добре... ? Похвалиха тук и Силверкрест от ЛИДЛ. Но кога ще има пак в магазините. Сега няма налични, май ги излагат само промоционални.
Виж целия пост
# 3
И аз съм почти решила да го купя, дано върши работа.
Виж целия пост
# 4
И аз съм почти решила да го купя, дано върши работа.
Според мен вършат хубава работа като цяло тези уреди. Въобще, всеки уред според мен който се използва за специализирана цел (с малка конкретна форма) върши работа. Една фурна на ел. печка (над 2000 W) докато загрее, влезе в режим, губи страшно много време и енергия отколкото примерно мултикукър, хлебопекарна или този фрайер (средно около 1000 - 1300 W). Освен това има по - малко миризми и по-лесно почистване (надявам се, т.к. основно затова ще го закупя). Въпроса е да се избере нещо качествено, че толкова изчетох за тях, бях готова да хвърля доста пари (към 400 лв.) но се оказа че не ми е необходим нито по - големия обем нито пък било толкова качествено като изпълнение, та още съм в чуденка.
Виж целия пост
# 5
Имам Филипс също с горещ въздуш но се води ActiveFrier. Взехме го миналата година от Емаг с намаление, беше около 320. За по-малка вместимост е (имало и модификация за кило и половина май беша). Нашият прави около 800 гр готови пържени картофи. Има едно като бъркалка, която си се върти. Картофите ги прави с една супена лъжица мазнина. Стават божествени. В същия уред съм правила - крилца, бутчета, малки кюфтенца, планирани лукчета - всичко става.
 Верно че отнема време, примерно конкретно за картофи - слагам кило сурови подготвени картофи и получавам 800_900 гр готови за 45 минути. Така че някак не е подходящо за гости, но за нас - четирима пълноядящи си правим две порции. Лесно се поддържа - тигана в съдомоялната, но бъркалката я моя на ръка заради силиконовия пръстен.

 До сега си е избил парите. Единствения минус така да се каже, че децата вече не харесват други пържени картофи.
Виж целия пост
# 6
Имам Филипс също с горещ въздуш но се води ActiveFrier. Взехме го миналата година от Емаг с намаление, беше около 320. За по-малка вместимост е (имало и модификация за кило и половина май беша). Нашият прави около 800 гр готови пържени картофи. Има едно като бъркалка, която си се върти. Картофите ги прави с една супена лъжица мазнина. Стават божествени. В същия уред съм правила - крилца, бутчета, малки кюфтенца, планирани лукчета - всичко става.
 Верно че отнема време, примерно конкретно за картофи - слагам кило сурови подготвени картофи и получавам 800_900 гр готови за 45 минути. Така че някак не е подходящо за гости, но за нас - четирима пълноядящи си правим две порции. Лесно се поддържа - тигана в съдомоялната, но бъркалката я моя на ръка заради силиконовия пръстен.

 До сега си е избил парите. Единствения минус така да се каже, че децата вече не харесват други пържени картофи.


Да попитам, дали биха станали пълнени чушки, пробвал ли сте? Ако се махне Бъркалкат да се ползва като подобно на мултикукър!
Виж целия пост
# 7
Няма как, тиганът има дупка в средата, дупката е с повдигнати краища и в нея се закрепя бъркалката. Каквото печете ще тече вътре ако нямабъркалка. Освен това върдухът влиза от един отвор и нищо вътре не го вентилира/ раздухва освен бъркалката. т. Е близките до въздуха неща ще горят, далечните ще са непечени. Както писах, освен картофи съм правила кюфтенца, крилца, бутчета (Без голямата Горна част), лучени кръгчета. Но задължително всичко се върти за да попадне горещия въздух върху него.
Виж целия пост
# 8
Здравейте, аз имам питанка..искам уред главно за картофки без мазнина, предполагам, че Air fryer, ще е уреда, но въпроса ми, макар и глупав е мултикукърът може ли да направи картофки като Air fryer, ще помоля, който е по-вещ в тази сфера да даде съвет, към кой уред да се насоча, но до тук съм с впечатлението, че Аir fryer е само за пържене, а мултикукъра пържи с повече мазнина...  моля за съвет!  Frowning1
Виж целия пост
# 9
Здравейте, аз имам питанка..искам уред главно за картофки без мазнина, предполагам, че Air fryer, ще е уреда, но въпроса ми, макар и глупав е мултикукърът може ли да направи картофки като Air fryer, ще помоля, който е по-вещ в тази сфера да даде съвет, към кой уред да се насоча, но до тук съм с впечатлението, че Аir fryer е само за пържене, а мултикукъра пържи с повече мазнина...  моля за съвет!  Frowning1

Точно за пържени картофки никога не бих си купил уред без бъркалка. Имам поглед и върху двата вида уреди. Мултикукъра не може да пържи без мазнина, колкото и да  е незалепващо покритието. Просто ще ги изпече донякъде. По принцип и двата вида уреди работят със силно намалено количество мазнина, но подготовката на картофите е различна - в единия (актифрай) се поливат с мазнината и тя си седи в тавичката, а в другия (ерфраер) се овалват предварително в нея преди поставянето, защото кошницата му е с дъно като решетеста лъжица и всичко течно изтича във външната купа, което е удачно за кюфтета и пържоли, но не и за картофки.
Виж целия пост
# 10
За картофки ние спежиално си купихме  на тефал, има една бъркалка която се върти докато ги обдухва горещия въздух. Има лъжичка с която се слага мазнината и на около 900-950 грама изчистени, нарязани картофи се слага една мерителна лъжица, което е около две средни супени лъжици растителна мазнина. Тя цялата се поема от картофите , нищо не остава по съда. След като са готови , избърсвам с хартия тигана и слагам новата порция. Единствената ни грешка беше че взехме с по малката вместимост. Дртугия беше за1,700. Но пък отдруга страна уредът е голям по принцип и по-големия щеше да заеме по- голема паст от плота вероятно.
Купихме го пореди година и половина и трябва да кажа че беше една доста смислена покупка. До сега си е изкарал парите, един кг картофи се белят и режат бързо и докато се готвят имаш 45 минути за друго. Съжалявам че звучи като реклама, не го целя, но престанахме да ядем пържени картофи навън .За четиричленно семейство пълноядящи минимум обаче трябват две порции ( готови са около 600-700 грама , толкова е фирата  ) , за да има разкош са три. Отнема три по 45 минути на порция , става бавно, но са хубави като краен резултат и определвно с малко мазнина. Без мазнина няма как да стане.
Опитвали сме бланширано картофи за пестене на труд, не стават хубави.

Пържих крилца, бутчета, кюфтеца, лучени кръгпчета , всичко става, но моите са любители на грила  изатова се ползва за картофи и личени кръгчета само.
Виж целия пост
# 11
Така, понеже на сайта на Делимано не публикуват отрицателните мнения на недоволните клиенти, реших да си напиша мнението тук. За мен това е една от най-неуспешните  покупки, които съм правила. Готви много бавно, много малки количества и постоянно трябва да отваряш и да бъркаш. Обемът на кошницата не може да се използва ефективно, тъй като ако се сложи повече продукт то остава суров. Панирани пилешки хапки например се приготвят за около 35 минути една порция (около 5-6 броя). Пържени картофи - половин кошница около 30 минути. Дотук могат да се нахранят максимум двама души. Докато станат картофите хапките са отдавна изстинали. За повече от двама души прибавете още един час готвене минимум и постоянно висене до уреда за да бъркаш. За мен не си струва, освен ако не си сам човек с много свободно време.
Виж целия пост
# 12
Аз съм доволна от Делимано Еър фрайър. Правя основно пилешки хапки, шницелчета, крокети, бланширани картофи, панирани кашкавалчета и сиренца и подобни. Наистина е малка вместимостта, но не мирише, не пръска, самоизключва се, без мазнина или със съвсем малко се готви. Стават хрупкави отвън и меки отвътре. Разбърквам само по веднъж. Ползвам го много често, като не ми се готви е алтернатива за бърза и лесна вечеря. По 15-20 минути се готви. Докато правя салата и докато ядем салатата се готвят.
Виж целия пост
# 13
Може ли рецепти за панираните кашкавалчета, сиренца и шницели
Виж целия пост
# 14
Здравейте, подариха ми уреда за коледа 2019-много съм доволна -използвам го основно за печене на пържоли и наденици , картофи по рядко.
Искам да попитам Вие как почиствате кошницата? Тя уж не трябва да залепва и да се почиства лесно- една кошница смених, защото започна да се бели покритието, миенето е ужасно трудно-остатъци от мазнина си има колкото и да се старая.
Моля някой да сподели кака почиства уреда ( без миялна машина).
Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия