Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кърмене след секцио

  • 452
  • 13
Здравейте,
Вчера родих секцио и след престоя в реанимация днес сме заедно с бебо. Сутринта едната акушерка ми видя гърдите, че има капки и естествено си го сложих веднага на гърда, после го подканихме със шише, той отказа и акушерката беше много “за” да не го карам на сила.
Сега мина друга, която твърди, че тези капки коластра са абсолютно недостатъчни и задължително да давам шише, дори и час след кърменето, за да го приеме, ама да си му давам. Бил много малък (3050гр) и трябвало да яде 7 пъти по 20 гр, което за мен е глупост.
Та, да я слушам ли или да си карам по моето с по-често, но само кърма пък били те и капки само.
Виж целия пост
# 1
Според мен продължавайте с кърменето, моето дете също се роди 3 кг и в началото сучеше само по 5 мин, но често. Родих естествено. Имах коластра, не знам кога премина в кърма, защото не съм изцеждала. Ако бебето засуква добре, оставяйте го да си суче, колкото иска, само сменяйте гърдата. Кърмя вече почти година, за мен златното правило беше- когато пожелае, веднага му давам гърда. Не съм правила режим, не съм оставяла стомахчето “ да почива”. Имаше колики, но не от най-силните. Успех! 
Виж целия пост
# 2
Щом имаш коластра, давай, тя е пълна с имуннологични тела и е най-доброто за бебчо на тоя етап. Ако бебето е при теб - давай гърда на всяко мрън.

От табличката ще видиш, че първите дни стомахчето е съвсем мъничко, колкото лешниче и тези капки му стигат. Постепенно коластрата ще премине в същинско мляко. Ако даваш.гърда на всяко мрън - бързо ще се регулира и количесгвото кърма. Тъй,че добре те е насочила първата акушерка и добре си усещаш и ти, слушай си инстинкта.

А това на тази снимка е визуална презентация колко бели кръвни телца има в по-малко от 1мл коластра. Безценна е за имунната система на бебето!
Сигурно и други въпроси ще изникнат, може да пишеш в тази тема също https://m.bg-mamma.com/?topic=1112168

П.С. ако те карат да даваш вода, защото мен ме караха и аз още незнаеща на кой свят съм бутах там една бутилка с вода, недей. Всяка капка вода е по-малко коластра/кърма. И не дава нищо на бебето, освен, че му изпълва стомахчето. Успех🙂
Виж целия пост
# 3
Чудесно е, че търсите съвет и правилни насоки още в началото! Не слушайте тази акушерка - 7 хранения - пълна глупост! Кърмете си бебенцето колкото често то поиска и колкото дълго то поиска, дори това да е 20 часа в денонощието от 24, напълно нормално е. Стомахчето на новородено е колкото черешка, трябва му съвсем малко, не се лъжете, че имате капки кърма, за него ще е достатъчно. В началото тръгва коластра, която е особено ценна. Дръжте на гърда, за да Ви се регулират количествата, всеки милилитър АМ, което дадете на бебо е милилитър кърма, който тялото Ви няма да произведе. Следете памперсите да са пълни и да има наддаване. Много акушерки и медицински лица не разбират от кърмене, не ги слушайте. Ако имате трудности потърсете консултант по кърмене, препоръчвам и страницата (има и книга) на Хедра, там ще откриете много полезна информация.

Кърмене на поискване е рецептата за успешно такова!
Желая Ви щастливи кърмачески моменти!
Виж целия пост
# 4
Мерси за бързите отговори!

Вода не предлагам, лошото в случая е че в отделението го взимат, за да си му правят тоалет и няма как да следя памперсите.

Пропуснах да уточня че ми е второ бебе - първото пак секцио и подведена по екипа давах АМ и после трудно и несигурно минахме само на кърма. Много ми се иска сега да го избегнем това.
Виж целия пост
# 5
Можете да проверявате памперса, щом Ви е второ дете имате опит, пък те нека да го сменят като е такъв редът.
Виж целия пост
# 6
Памперсите ще ги следиш вкъщи, спокойно. Щи ти се получи тоя път един хубав старт пък 😛😊 пускай лошите съвети покрай ушите, кърми на поискване, когато е при теб, ще минат бързо 4ри дена и после сте си сами вкъщи. Нощно време също давай (че масово казват през нощта да не яде, което е абсурдно, ако е при теб бебчето де, си го слагай на гърда, нощните хранения са много важни)

Стискам палци всичко да е наред и бързо бързо да се прибирате и гушкате 🙂
Виж целия пост
# 7
Аз не съм била секцио, но по ред причини получих бебето си на третия ден, както тези със секцио. Кърмих си без да давам шише, вода също не давах. Сестрата ме направи на две стотинки за водата, щото видиш ли бавно му била текла кръвта, като вземала за изследване. Обаче бебето наддаде 170 грама над рожденото си тегло. Роди се 3кг,изписаха го 3170. Втория ден са му били пускали система, със сигурност тя е оказала влияние, но то наддаваше и дните след системата.
Ако спазвате препоръките на консултант ще ви се получи кърменето без адаптирано мляко, сигурна съм 😊. Акушерките според мен нищо не разбират от кърмене и само ще ви объркат.
Виж целия пост
# 8
Моите и двете са секцио; вода не съм давала, АМ не съм давала, изцяло на кърма са били. Акушерките в родилното ми оставяха шише с АМ "за всеки случай" и ме гледаха подозрително, но аз просто не го давах и това е.

Кърмете на поискване и всичко ще бъде наред.
Виж целия пост
# 9
Здравейте и от мен! ☺️
Искам да попитам трябва ли да се изцеждам всеки път след храненето на бебето. За сега върви трудно, но постепенното се свиква с кърменето. Моята беба е на 2 седмици и е наддала с около 300 гр. Едната гърда много трудно теква затова я изцеждам малко с помпата, за да не мъча детето, но започва да ме наболява от толкова дърпане, та ако трябва и да я цедя до края не знам..
Моля за съвет.
Благодаря
Виж целия пост
# 10
Tan4enze, ако бебето се нахранва, съответно и кърмата му стига, не е необходимо изцеждане до край, така може да си докарате хиперлактация. Количеството се регулира според търсенето, бебето ще го регулира. 300 г не е много, но е добре. Характерно е за кърмените бебета в първия месец да качват повече, но всяко е различно. В началото още нямат сила да сучат, бързо заспиват и трябва да се разбуждат. Предлагайте гърда често.
Ако са Ви много препълнени гърдите някой път или изпитвате нужда, може да цедите, Вие ще си усетите. Давам пример с моето 6-месечно кърмаче - някой път не иска много да се храни, защото е голямо, играе му се, разсейва се и тогава изцеждам, защото се препълвам. Или пък ако искам да си заделя във фризера дози, ако се наложи да изляза и някой да го нахрани с шише.
За потичането пробвайте на ръка, щом Ви боли от помпата. Или най-добре според мен оставете на бебето, то ще свикне, а и дори бавно да потича, с неговата топла устичка винаги ще стане по-бързо.
Виж целия пост
# 11
Благодаря за съвета. Засука си бебка. 😊
Сега обаче акито ѝ е доста воднисто вече няколко дена и се чудим кога ще се оправи. Педиатърът ни даде капки - пробиотици, но още е редичко. То и при мене май така се получи. 🤔
Виж целия пост
# 12
Е, на кърмените бебчета е нормално да е по-воднисто акото. Колко наакани памперса има за ден? Попива ли в памперса?
Виж целия пост
# 13
Попива, да.
След всяко ядене горе долу сменяме и е наакан памперса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия