Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бизнес имот в центъра на Варна - да продам и да купя жилищен или не?

  • 513
  • 3
Здравейте,

Имам следният казус. Бизнес имот с лице към булевард на няколко пресечки над Община Варна с площ 104 кв. и 4 отделни помещения, както и витрина и вход към булеварда. Входа и витрината са на кота 0, като имота е в кооперация от 60те, префасониран апартамент и мазето под него. Към имота има и таванска стаичка, която в момента не е използваема заради състоянието на покрива, но би могла да стане малко складче, както и 1/6та от парцела на кооперацията и двора и. Последните 20 години имота е отдаван под наем.

Като минуси на имота отчитам липсата на паркоместа, но сигурно в един момент ще стане синя зона, състоянието на сградата и амортизацията на помещенията и дограмата.

Варианти:

1. Продавам го и купувам жилищен, така си спестявам ремонти и занимавки и търсене на бизнес наематели, които са по-малко от тези за жилищните имоти. Купувам 2 гарсониери или тристаен и гарсониера с паркоместа с парите в кварталите Младост или Възраждане.

2. Правя му освежителен ремонт - нова дограма, освежаване на стените и евентуално тук-там нов паркет и го отдавам под наем целия.

3. Опитвам се да го отдам под наем така.

4. В момента плащам за офис, така че мога да отделя най-вътрешната стая, която има възможност за достъп с отделен вход да си я ползвам аз, да ремонтирам като в предните точки и да отдавам по-търговските помещения за по-малко пари.

Кое според вас е по-разумното? Струва ли си да се държи бизнес имот в стара жилищна сграда или да се вземат 2-3 нови имота вместо това, които са по-гъвкави.
Виж целия пост
# 1
Аз бих го продала и бих инвестирала в няколко по-малки, но нови апартамента.
Виж целия пост
# 2
Зависи от много фактори, но така както се описва звучи все едно старият имат има огромен поетнциел. Вярно, че е разправия да се оправи, но поне в София Центъра си е Център. Има потенциал, вече е въпрос на възможности кой и дали може да го разкрие напълно. Финансови и не само.
Вижте например сградата на бул Левски 57 в София, ъгълът на Левси и Паренсов. Това беше една стара почти съборетина на външен вид, а сега каква е!
Виж целия пост
# 3
Освежаващ ремонт и отдаване  под наем това е най приемливото. Мястото е идеално. И аз обмислям нещо около Червеният площад така че не се колебай пооправи го и го давай но не го продавайУспех
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия