Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Косопад Тема 16

  • 8 510
  • 211
# 180
Здравейте мили дами, да попитам и аз вярно ли е че от миноксидила косата си омазнява? И ми препоръчаха едно момиче шампоан Кетозал, но пречотх че не може да се комбинира с кортикостероиди?! И ако може да ме посъветвате, защото и в това нямам опит тъй като явно веждите ми ще си отидат по рано от косата какви мерки да взема нама специалист, с когото да се консултирам за тях в студио ли къде, за да ми ги "изградят" каква процедура трябва да направя, имах много гъсти и черни вежди, а сега вече белеят и постоянно капят. Коя ще е най-ефикасната и дълготрайна процедура, която максимално ще ми доближава до естествените и няма чак така да личи и няма да пречат атмосферните условия и прочие ?
Aloevera мажи веждите всеки ден със бадемово масло, оправят се! Много жени със хашимото получават това окапване на вежди като страничен ефект.
Виж целия пост
# 181
Матилда не даваш референтни, но това тсх не е нормално. Т3 е висок засега, най-вероятно, за да компенсита ниския т4.Но за мен това е хипофункция, гледайки т3 и т4, тъй като те са по важните, хубаво е че няма антитела. Инсулинът пак няма референтни. При мен например е 6.3 при <10, но след обременяване с глюкоза скочи сериозно на 60мин и си остана над норма след 120мин. Попълнете дефицитите, но нещата според мен са в насока ЩЖ и инсулин, като не е изключени да са разбутани и половите хормони и ето ви причината. Идете на някой свестен детски ендокринолог, не знам от кой град сте, но трябва бързо да се реагира. При нужда отидете и до софия. И е хубаво жлезата да се види дали има някакви изменения. Щом не изследват без изпращащ лекар, тогава сменете лабораторията, на тях не им дреме за вашия проблем, така че вземетв нещата в свои ръце и действайте, вкрайна сметка това го правите заради вашето дете.
Виж целия пост
# 182
Инсулинът е в нормите, 25 е горната граница, но не трябва да е така според мен. FT4 13,35 ( 12-22), TSH 3,86 (0,27-4,20).  Само FT3 е високо и д-рката от лабораторията каза, че се е учудила, че е толкова, защото другите са добре. Въпросът е и дали тези неща влияят на косата. Не би ли трябвало нещо да се изследва кожата на главата, косъма, не се ли процедира така от кожните лекари? Ще споделя после какво са ми казали.
Виж целия пост
# 183
Поразрових се за детски дерматолог, др Дерменджиева или нещо такова Токуда, ако искате да посетите такъв. Зачетах се за децата как стои въпроса за ЩЖ и реално при тях има мн случаи, но се касае за по-обилен косопад, не знам при вас как е. Но както казах за мен това е хипофунлция, та моето т4 е 16.7, а при детето ви е 13.3. Аз съм с Хашимото и хипофункция, сама прецени. Подрастващите деца за мен са по-различни от възрастните, при тях всичко трябва да оптимално, те дефиците НЕ трябва да имат. Така че почнете с попълването на дефицитите, през това време търсете вашия лекар и задължително полови хормони.Знам че изследванията са мн и скъпи, но наистина са важни. Аз лично открих благодарение на тях доста неща, които трябва да оправям
Виж целия пост
# 184
Благодаря за споделеното по моя въпрос. Моят опит с лекари сочи, че щом нещо е в референтните стойности, го смятат за нормално. Ще видя какво ще каже лекарката имаше потърся и друг ендокринолог. Може би има значение в съчетание с другите стойности този хормон, за да се направи извод.
Виж целия пост
# 185
Здравейте, от известно време чета в темата, но сега се включвам с въпроси. Моят косопад е от 9 години, като провокацията според мен беше диетата на Дюкан. След като спях да спазвам режимът обаче, косопадът не спря и си продължава до ден днешен. Пила съм различни добавки за коса (Макси хер и подобни), използвала съм и лосиони и ампули, но без ефект. Косата ми изтънява все повече - освен , че намалява като гъстота имам чувството, че самият косъм изтънява.
Нямам някакви симптоми свързани с хормони и ИР или друго заболяване.
  Решила съм да направя всички изследвания, които препоръчвате. За сега на 4 ден от МЦ направих тези:



До тук FSH e над нормата, но другите не, което не знам как да тълкувам.
Виждам, че фертинът е нисък, вит Д също като че ли....

Следващите ще са: ТСХ, Т4, Т3, ТАТ, МАТ
 Какво друго да пусна според вас?
Виж целия пост
# 186
АКо всичко ти е наред с цикъла, значи си на възраст пременопауза. На колко си години? Когато FSH е висок, но си в репродуктивна възраст високия FSH показва проблем с яйчниците или имаш по-висок пролактин. Но като гледам твоя е ок.
Виж целия пост
# 187
Здравейте, от известно време чета в темата, но сега се включвам с въпроси. Моят косопад е от 9 години, като провокацията според мен беше диетата на Дюкан. След като спях да спазвам режимът обаче, косопадът не спря и си продължава до ден днешен. Пила съм различни добавки за коса (Макси хер и подобни), използвала съм и лосиони и ампули, но без ефект. Косата ми изтънява все повече - освен , че намалява като гъстота имам чувството, че самият косъм изтънява.
Нямам някакви симптоми свързани с хормони и ИР или друго заболяване.
  Решила съм да направя всички изследвания, които препоръчвате. За сега на 4 ден от МЦ направих тези:



До тук FSH e над нормата, но другите не, което не знам как да тълкувам.
Виждам, че фертинът е нисък, вит Д също като че ли....

Следващите ще са: ТСХ, Т4, Т3, ТАТ, МАТ
 Какво друго да пусна според вас?
ФСХ е тръгнал на горе а естрадиола на долу. Аз съм в същото положение. Показва пременопауза. Не знам на каква възраст сте. Опитвам се да покача естрадиола от месеци с добавки и не става. Косата изтънява и разрежда. Сигурна съм че ако изследвате прогестерона на 20 ден ще висок.
Виж целия пост
# 188
Аз мисля, че ако излседва прогестерон ще е по скоро нисък, защото с напредването на възрастта губим първо и най-вече прогестерон. За това и повечето съвети за жени в тази възраст са да ползват прогестеронови препарати.
Виж целия пост
# 189
Аз мисля, че ако излседва прогестерон ще е по скоро нисък, защото с напредването на възрастта губим първо и най-вече прогестерон. За това и повечето съвети за жени в тази възраст са да ползват прогестеронови препарати.
Да но този който е пуснала е към горни граници. И понякога естрадиола отива на долу а прогестерона литва в небесата. Но при всеки е индивидуално
Виж целия пост
# 190
Аз дори не съм сигурна този прогестерон на 4 ден каква информация носи.
Виж целия пост
# 191
На 42 години съм, но косопадът започна преди 9 години. Цикълът ми е редовен последните 5-6 години се върти през 23-28дни. При рутинни гинекологични прегледи не са ми казвали нищо за яйчниците, предполагам щеше да се види на ехограф ако има кисти.
Прогестерон и естроген ще пускам пак след овулация, а щитовидните хормони могат ли да са заедно с тях. Четох, че се пускат в чист ден след МЦ. Ако не е проблем да мина с едно ходене до лаборатория.
Виж целия пост
# 192
Ясно. Предположи се, че си над 40 Simple Smile Прогестерон след овулация, естроген не знам защо ще пускаш тогава пак. Този тук е обективен. Мисля че щитовидините няма да има проблем да се пуснат заедно. Само не трябвало да се консумират кафета знам. Най-добре върви в темата за хормоните, има компетента потребителка да ти помогне с разчитането, вместо да гадаем тук. Но пиши н аколко години си и че целта не е забременяване.
Виж целия пост
# 193
Боря се с косопад и аз, на периоди. С тривитаминол овладявах ситуацията, но последният път не успях. Маски, ампули, геритамин...нищо не помогна. Фризьорката ми препоръча шампоан с чесън, няма лош мирис, лек и приятен е. След 1 седмица имаше резултат. Поне намаля косопада. И.....след 20 години се отказах от русата боя.
Виж целия пост
# 194
Здравейте, от известно време чета в темата, но сега се включвам с въпроси. Моят косопад е от 9 години, като провокацията според мен беше диетата на Дюкан. След като спях да спазвам режимът обаче, косопадът не спря и си продължава до ден днешен. Пила съм различни добавки за коса (Макси хер и подобни), използвала съм и лосиони и ампули, но без ефект. Косата ми изтънява все повече - освен , че намалява като гъстота имам чувството, че самият косъм изтънява.
Нямам някакви симптоми свързани с хормони и ИР или друго заболяване.
  Решила съм да направя всички изследвания, които препоръчвате. За сега на 4 ден от МЦ направих тези:



До тук FSH e над нормата, но другите не, което не знам как да тълкувам.
Виждам, че фертинът е нисък, вит Д също като че ли....

Следващите ще са: ТСХ, Т4, Т3, ТАТ, МАТ
 Какво друго да пусна според вас?
тези същите хормони искам да пусна и аз. Може ли да ми ги назначи АГ,
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия