Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Книги които горещо препоръчвам

  • 3 374
  • 17
През свободното си време най обичам да чета и понеже зарибих приятели по книгите които чета реших и да ги споделя с вас в случай, че някой няма идеи какво да чете. Ще оставя и кратко резюме под всяка книга, за да знаете все пак какво ще четете, ако ви допадне нещо.

Като за начало ще започна с книга от Клеър Макинтош, а именно "Игра на лъжи" книга с 364 завладяващи страници. Разказва се за жена, Каролин Джонсън която решава да прекрати живота си точно така както съпруга и го е направил преди месеци. Клеър има дъщеря, Ана която се опитва да превъзмогне болката от загубата на родителите си след като наскоро самата тя ще стане майка и ще има нужда от  помоща на Клеър повече от всеки друг, но точно в разгара на ситуацията става нещо интересно! Анонимна картичка пробужда съмненията на дъщеря и, а тя така решава да започне собствено разследване и вади скелети които е по-добре да си останат скрити в килера.

Полицията твърди, че е самоубийство.

Ана твърди, че е убийство.

Всички грешат.


Продължаваме с книгата "Преди да умра" уникална книга с 288 страници от Джени Даунам книга разказваща се за 16 годишната Теса която се бори с коварна болест и знае окончателно, че ще има само още няколко месеца живот и под натиска на всичките лекари и изследвания тя съставя списък с десете неща които иска да направи преди да умре които са - да си намери гадже, да прави секс, да извърши дребно престъпление, да опита наркотици, да се влюби и така нататък, но да получиш желаното не винаги е лесно.

Третата книга която предлагам е "Кажи ми три неща" 328 старници от Джули Бъксбаум и единствените три неща които трябва да знаете за книгата са, че тя е забавна, романтична и красива история, че историята която се върти в книгата ще ви кара да прелиствате страниците изключително бързо, и три е, че определено ще ви хареса!

Мисля да продължим с "Кой е излишен" са 304 невероятни страници от Ник Стоун с една история, три гледни точки с привличания и взаимоотношения, а сега ще ви цитирам трите гледни точки от книгата
 КОРТНИ КУПЪР – КУП
 Зарязан. Отново. По принцип не бих имал нищо чак толкова против, но точно в този момент Най-добрата ми
 приятелка и единствен извор на утеха, Джупитър Санчес, ме игнорира заради някакво си момиче.

РЕЙ ЕВЕЛИН ЧИН
Мислех, че като новодошла ще бъда „излишна“, но Джупитър и Кортни ме накараха да се почувствам сякаш съм на точното място. Също така усещам, че искам да го целуна. Нея също. Което прави нещата много... много сложни.

ДЖУПИТЪР ЧАРИТИ-САНЧЕС
Единственото по-лошо от това да изгубиш момичето, което обичаш, заради момче, е да го изгубиш заради твоето момче. Което означава да изгубиш и него също. Трябва да направя нещо по въпроса..

И като за съвършен край се притегляме към любимия ми автор, а именно Джон Грийн от който съм изчела всяко едно прекрасно произведение написано от неговите ръце като имам намерение да завършим с любимата ми негова книга, а именно "Вината в нашите звезди" 288 прелестни страници обсипани с историята на Хейзъл Грейс момиче боледуващо от рак с не повече от година живот и гледа на себе си като професионално боледуваща, но един ден в  групата и на взаимно помощ се появява момчето на мечтите и Огъстъс Уотърс който заедно с нея пренаписват историята и. Сега ще ви споделя моите два любими цитати от там
1- "Това е метафора, слагаш нещо смъртоносно в устата си, но не му даваш власта да те убие"
2- "Нямаш право на избор дали да бъдеш наранен, а само кой да те нарани"

Надявам сте ме изтърпяли и стигнали до края на това дълго писанце като искам да споделя, че няма дълги резюмета понеже всички книги съм ги купувала и не съм гледала от тях нито от интернет изцяло карах по спомени като само гледах страниците им в книгата и единствено къде преписах цитатите тоест гледните точки от книгата в "Кой е излишен". Бих била изключително щастлива да отделите още една минутка като напишете коментарче дали сте си набелязали поне една от книгите да прочетете, дали бях полезна и изобщо дали сте чели някоя от тези.
Ще се радвам да споделите и вашия любим автор и книга с мен.
Чао Yellow Heart Green Heart
Виж целия пост
# 1
Страхотна тема!
От трите книги на Клеър Макинтош мисля, че "Игра на лъжи" е най-слабата!
И за да съм по темата - горещо препоръчвам "Трънски разкази" на Петър Делчев. Скоро подготвят и ново издание на книгата с нова корица.
Виж целия пост
# 2
Моите любими книги са „Тютюн” на Димитър Димов и „1984” на Джордж Оруел. Истинска класика, оставила отпечатак в съзнанието ми. И хем са класика, хем толкова актуални и днес, особено „1984”. Плашещо актуална!
Каквото и да изчетох след тези книги, не се и доближава поне малко до тях.
Виж целия пост
# 3
Ще следя темата.
Препоръчвам "Оризовата майка" на Рани Маника.
Виж целия пост
# 4
Моите любими книги са „Тютюн” на Димитър Димов и „1984” на Джордж Оруел. Истинска класика, оставила отпечатак в съзнанието ми. И хем са класика, хем толкова актуални и днес, особено „1984”. Плашещо актуална!
Каквото и да изчетох след тези книги, не се и доближава поне малко до тях.


Присъединявам се. Ако позволите, ще добавя "Майстора и Маргарита".
Виж целия пост
# 5
https://www.jenatadnes.com/knigi/novo-izdanie-na-transki-razkazi … ot-petar-delchev/
Виж целия пост
# 6
Силно препоръчвам "Над бездна" - Ан Ривърс Сидънс! Страхотна книга, не е много познат автор, има само тази и още една, преведени на български, но "Над бездна" е определено най-доброто женско четиво, до което съм се докосвала. А сега отивам да си допиша в списъка за четене вашите предложения.
Виж целия пост
# 7
  Подкрепям, че е много хубава книгата  и непопулярна. Беше ми я дала позната , без никакви отзиви, просто да имам нещо за четене - бях в чужбина. И останах  изненадана , защото силно ме впечатли. Мислех, че момент е нацелила при мен, защото никой не ми е казвал да е бил запленен от нея. Радвам се , че има и друг човек. Дори не си спомням дали съм търсила и чела друга книга от авторката. Четох я преди ерата на Интернета. Сега ще потърся и другата, щом има такава.
   Сега видях, че другата и преведена книга е "Нора, Нора" - също ми беше много харесала.  За   интересни проблеми и усещания в женската душа  пише, които при други писатели не съм срещала. В  "Нора, Нора" например е емоционалното прелъстяване  и отхвърляне на дете. Успоредно с това има и други линии и проблеми - по един  деликатен начин е застъпен  расизма, както и  той деликатно  си съществува в уж толерантните общества. Да усетиш унижението на различния.
  
Виж целия пост
# 8
Книгите,за които се сещам в момента са:
1. Кралицата на краставиците - Йорданка Маринова. Една книга, кото поставя в центъра жената. Проследява историите на жените от 1 семейство от битката при Шипка до наши дни. Авторката пише толкова увлекателно, че искрено съжалявах, когато свърши книгата.

2. Последният танц на Матилда - Тамара Маккинли. Тази книга ми даде възможност да се пренеса в Австралия - една далечна и непозната страна. Главната героиня е изправена пред изпитания кое от кое по-големи. Действието се развива в пустошта. На моменти описанията ми бяха малко в повече. Краят на книгата ме изненада и натъжи. След тази книга доста време ми трябваше, за да започна да чета друго.
Виж целия пост
# 9
2. Последният танц на Матилда - Тамара Маккинли. Тази книга ми даде възможност да се пренеса в Австралия - една далечна и непозната страна. Главната героиня е изправена пред изпитания кое от кое по-големи. Действието се развива в пустошта. На моменти описанията ми бяха малко в повече. Краят на книгата ме изненада и натъжи. След тази книга доста време ми трябваше, за да започна да чета друго.

Последният валс на Матилда. Хубава е, да!
Виж целия пост
# 10
О, това ми напомни "Записки от мъртвия дом". Много хубава книга на Достоевски. Описва живота в каторгата, индивидуалната история на затворниците, всеки със своята съдба и причина да попадне на такова място. Динамиката в отношенията, ценности (изкривени от средата и останки от истински), всичко това на фона на бита в далечна Русия, където аристокрация никога не е имало, само крепостно селячество. Тежка е, но не е така бавна като другите книги на Достоевски.
Отивам да търся Донка!
Виж целия пост
# 11
Препоръчвам "Вината в нашите звезди" на Джон Грийн и "Преди да умра" на Джени Даунам. Много, много плаках на тях!
Виж целия пост
# 12
Препоръчвам "Най-доброто в теб" и "Никога повече" на Колийн Хувър.
Виж целия пост
# 13
Моите любими книги са:

1. Quo Vadis на Хенрик Сенкевич. Прекрасна книга за Рим по времето на Нерон, за любов, вяра, сила на духа.

2. 1984 от Джоржд Оруел - Подкрепям мнението за книгата. Актуална е сега повече от всякога!

3. Панаир на Суетата на Уилям Текери - Любима класика, която също е доста актуална и в днешно време. Противопоставя болните амбиции за забогатяване, внимание и социално положение на животът, който макар и скромен е по-богат на любов и смисъл.
4. Името на Розата от Умберто Еко - Криминален роман за абатство в Италия и серия мистериозни събития. Действието се развива през 1327.  Книгата определено кара мозъка да решава лабиринта от загадки заедно с главния герой!  И накрая остава също толкова изненадан!
5. На Изток от Рая на Джон Стайнбек - Харесват ми книгите на Стайнбек, защото често в тях много ясно са очертани доброто и злото. И това е особено вярно при тази.
6. Крадецът на книги на Маркъс Зюсак - Книга, разказана от най-неочаквания разказвач - Смъртта. Тя може да е всякаква, "но не е несправедлива".
7. Великата раздяла на C.S.Lewis - Както споменах и по-горе често обичам в книгите доброто и злото да са ясно очертани, а в случая на книгата те са завинаги разделени. Различно и променящо четиво, което разглежда взаимоотношенията между човек и Бог в едно фантастично пътуване през ада и рая.
9. Нещата, които носиха от Тим О'Брайън. Според мен трябва да е задължително четиво за абсолютно всеки. Няма книга, която да е отворила очите ми повече за реалностите на войната и нейното грозно лице. В книгата се разказва за отряд войници във Виетнам. Всички те носят снимки на приятелките си, бойно снаряжение, палатки, храна, провизии и амуниции, но и болка, тъга, умора и страх, които също имат реално, измеримо тегло.
Виж целия пост
# 14

Моите любими книги:
1. Къщата на духовете - Исабел Алиенде
2. Устоите на земята - Кен Фолет: Пленително епично сказание за амбиция, безвластие и абсолютна власт, разположено на фона на мащабното средновековно платно на Англия от ХII в. - това е историческият шедьовър на Кен Фолет.
3. Филипа Грегъри - тук не мога да посоча само една книга. Всички те са исторически поредици за Тюдорите и Войната на розите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия