Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

  • 19 374
  • 761
# 750
Силвия, защо не изследваш TRACK, това е показател за Базедова болест. При нея има проблеми с очите.


Какво е това TRACK търсих в нета не намерих. Моля за малко повече инфо.
Виж целия пост
# 751
Да, точно това е и наистина са отрицателни, така че не може да става въпрос за Базедова болест. Не е и ясно дали става въпрос за хиперфункция - симптоми има, но изследванията не го показват категорично. Затова мисля, че е добре да ги повториш, но отново в същата лаборатория.
Виж целия пост
# 752
Силвия, доказана ли е аритмията? Когато аз бях с хипофункция на жлезата( мисля, че беше Базедова болест) сърцето ми блъскаше яко, но беше тахикардия, а не аритмия. Тогава ММ ме заведе на кардиолог и ми изписаха хапчета, но аз отказах да ги пия. Проблемите ми не бяха кардио. Щом започнах Метизол-а и сърцето се успокои и косата спря да капе. Но моите Т3 и Т4 си бяха пъти завишени.

На колко си години? Наближаваш ли критическата? Да не би да имаш проблеми с хормоните на яйчниците?

А може наистина всичко да е от недостига на витамини?!
Виж целия пост
# 753
Силвия, виждам, че желязото ти е под долната граница. Аз, когато съм с анемия, също сърцето ми бие бясно, непрекъснато ми се спи, събуждам се рязко (все едно някой те е стреснал като при паник атака), а като се събудя всичко ми трепери. Първо мислех, че е преди всичко от фт3, но след като наваксах желязото, всички тия гадости изчезнаха.
Виж целия пост
# 754
Силвия, виждам, че желязото ти е под долната граница. Аз, когато съм с анемия, също сърцето ми бие бясно, непрекъснато ми се спи, събуждам се рязко (все едно някой те е стреснал като при паник атака), а като се събудя всичко ми трепери. Първо мислех, че е преди всичко от фт3, но след като наваксах желязото, всички тия гадости изчезнаха.

Сърцебиенето не ми е постоянно със атенолола е под контрол, но се случва особено сега в горещините да се обостри и пулса да скочи до 100.До преди 3 месеца анемията ми беше овладяна хемоглобинът ми беше 129 и пак треперех. Треперенето не е изчезвало нито за миг от две години насам. Само на моменти е по слабо.
Виж целия пост
# 755
Моля пуснете нова тема.
Виж целия пост
# 756
Силвия, защо не изследваш TRACK, това е показател за Базедова болест. При нея има проблеми с очите.


Какво е това TRACK търсих в нета не намерих. Моля за малко повече инфо.

Това са пак антитела. При завишени стойности се потвърждава базедова болест.
При нея са характерни проблеми с очите, сваляне на килограми, висок пулс, треперене, изнервеност. Стойностите на Т3 и Т4 са завишени.
Виж целия пост
# 757
Това са пак антитела. При завишени стойности се потвърждава базедова болест.
При нея са характерни проблеми с очите, сваляне на килограми, висок пулс, треперене, изнервеност. Стойностите на Т3 и Т4 са завишени.
Благодаря. Последните ми изследвания всичко ми е в норма. Чоколата е права ще повторя изследванията след известно време и обезателно ще се консултирам с още един ендокринолог, защото в листовката на атенолола пише че приемът му може да покаже грешни резултати при изследване при хипертиреоидизъм. Има ли някой който е правил сцинтиграфия. В епикризата са ми написали че трябва да направя сцинтиграфия. Четох доста из нета и малко съм притеснена от това изследване, за това ако някой е правил моля споделете подробности. Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 758
Здравейте, изследванията трябва ли да се направят на определен ден от/след цикъла или може по всяко време? Че джипи-то нищо не ми каза.
Виж целия пост
# 759
Здравейте, пуснах контрола след като повиших дозата на Еутирокс от 25 мг на 50 мг и резултатите много ме учудиха. Може ли да коментирате, защото съм страшно объркана, излиза, че не конвертирам добре T4 в Т3 или е нещо друго?

Старите:
Скрит текст:
FT4      16.29   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      3.56   mkIU/ml   0.27 - 4.20
FT3      5.07   pmol/L   3.10 - 6.80
Anti - Tg   ↑   501.40   IU/mL   До 115.00
Anti - TPO   ↑   311.36   IU/mL   До 34.00

Новите:
Скрит текст:
FT4      22.03   pmol/L   12.00 - 22.00
TSH      3.08   mkIU/ml   0.27 - 4.20
FT3      4.98   pmol/L     3.10 - 6.80

На новата доза от 50 мг съм от около месец и половина и се изследвах в същата лаборатория, както и на предишното изследване. Четох и назад в темите, пишете, че ако е много висока дозата също се получава не добро конверитиране, такъв ли е случая? Сега се чудя как да действам, явно това TSH не може да се смъкне, въпреки високите хормони Disappointed Антителата и те ми бяха доста високи, но реших да ги оставя за следващия път.
Виж целия пост
# 760
staliq, мисля, че нямаше значение деня, но все пак не е препоръчително да е по време на цикъл и около овулация.
Виж целия пост
# 761
Защо не си пускате нова тема, дами Simple Smile
Не бях ви чела отдавна. Влязох да надникна как сте.

Нова тема - 58
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия