Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Клуб на храбрата шивачка - тема 21

  • 3 931
  • 223
# 210
Здравей, madame! Това е Сингер Панорамик, макар никъде да не се вижда Сингер. Панорамик го пише в горният десен ъгъл нали? Вече имаш индустриална права машина и вдяването въобще не трябва да ти е проблем. Да намериш инструкция точно за този модел, е наистина много трудно, защото произведените модели на Сингер са безкрайно много. Ето една инструкция, която не знам колко ще ти помогне:
http://www.singerco.com/uploads/download/436_5_8_10_16_22_dial.pdf
Тази машина е в ситуацията на пустинен пътник, който от три дни не е пил вода и изведнъж е намерил оазис със студено изворче. Дай й първо да се напие до насита и тогава я карай да продължи! Почисти я! Задължително отвори капакът над иглата и смажи местата където се трие иглодържача! Смазвай всичко което се трие, върти, плъзга! Отдолу също. Махни макарата и совалката и завърти машината да поработи както е смазана! Най-вероятно тази инструкция е различна, но дори без такава, можеш да се оправиш. Как? По най-трудният възможен начин. Вземаш парче плат, започваш да сменяш програмите и това е. Тя не е с кой знае колко много такива. Отдавна вече не си новобранец, за да те спре липсата на инструкция. Ако пък искаш инструкцията за някой близък, обясни му що годе къде, как и какво да се пипа!
Виж целия пост
# 211
Супер . Благодаря  ти електричар. Машината я почистих, сърце не ми дава да я гледам така. Утре ще напазарувам масълце че нямат нищо. За упътването мислех за майка ми, ама май ще и направя някоя схемичка как да си я вдява, че доколкото разбрах става с нацелване.  Така и не разбрах защо са купили това чудо и то зад над 100лв, ама хайде.
Виж целия пост
# 212
Машината се вдява с логика, а не с нацелване. Логиката на вдяването на всички совалкови домашни, индустриални, понт, илични, прави, зиг заг машини, открай време е все една и съща. Конецът от макарата преминава през направително телче, или кукичка. След това влиза в бремзата, обикаля между тарелките й и се закача на едно ухо. След това преминава през опъващата пружина, която има форма на огънато телче. След това отива в конецоопъвачът. Това е джаджата с ухото, която се движи нагоре, надолу. След това конецът преминава през друг направител, през телчето над иглата и за финал, през ухото й. Правилното вдяване в пружинката на бремзата, е от много голямо значение. Когато конецоопъвачът се спусне в долно положение, конеца силно се охлабва.Тогава тази пружинка, отпускайки се в основно положение, го изпъва. Колкото и да не ти се вярва, неправилната настройка на тази пружинка, или невдяването на конеца през нея, може да доведе до прескачане на бодове. Това не винаги е така, но съм патил с такъв проблем. Наскоро гледах една права промишлена машина Джуки, на която стягането на конеца в бремзата не е с винт, а с автоматично устройство. Вдяваш конецът и бремзата автоматично го притиска с нужната сила. Така не е нужно да правиш никакви настройки. Този Панорамик, за времето си, е бил много желана машина. И днес, тя продължава да бъде много по-здрава и стойностна, от почти всички съвременни модели машини. Просто е с по-малко операции и изглежда доста демоде. Освен това, трябва да й се постави присъединителен механизъм, ако искаш да ползваш съвременните крачета:     https://www.axioma-hobby-shop.com/prisaedinitelen-mahanizam
Виж целия пост
# 213
Благодаря.  За нацелването казах понеже майка ми е на 69 г и чак вчера си призна че още преди 5 г трябвало да смени очилата. Навремето ни шиееше на един  Сингер на който съм се учила 🤣. После дълго време нямаше нищо. Панорамика е от няколко години но сега ми се падна честа да направя няколко ремонта на хората (разшито,подгъвчета). Благодаря за линка за присъединителния механизъм.
Виж целия пост
# 214
Madame, а какво стана с течът на покривната? Оправи ли го някой, или и досега първо бършеш, а след това шиеш? Казвай незамедлително, защото не съм спал от два месеца, за да я мисля! Немедленно да купиш грайфер (дори два) на тази смешна цена, защото след време, кой знае какви неземни модели ще пуснат. Като попиташ за такъв, ще те питат от коя галактика пристигаш с такава допотопна техника! Купи ли поне 10 кг. атачмънтс за всички машини?
Виж целия пост
# 215
Вярно цените са супер смешни . Благодаря. Покривната преди да тръгна за БГ тъкмо домашния инженер най после щеше да се включи и тя пък спря да тече 🤣. Иначе натегнах всички болтове как то ме бяхте посъветвали. Сега ще я видя дали още е суха. Ако не ще се вика майстор (жалко че взима по 50 евро само за идването, ама няма как да я нося). И е от типа майстори "ама що така, кой е пипал тук, да беше дошла да си купиш от мен, нямаше са има проблеми....'" Joy
Виж целия пост
# 216
Олле, олле, олле мале! Този майстор не познава парите. А и как да не опява и мърмори, като иска да изкара още толкова за завиването на 6 винта? По френско да съм вече милионер, ако вземам поне една десета от неговите цени.
Виж целия пост
# 217
Идвай , идвай. На всичко отгоре са кът. Този поне като се уговорим идва до няколко дена. Преди съм оставяла машина за почистване и смазване за10 дена  до 2 седмици Flushed
Виж целия пост
# 218
Електричар, да те командироваме?
Хубаво си го написал в пост # 212, ама без превод на български нищо не 'вдянах". Добре, че на мойто веритасче си има картинка, че да не опущя някое телче.
Виж целия пост
# 219
Здравейте Дами и Господа,
понеже не съм много на ясно с цените на платовете и се чудя,  9лв/м. за ПИКЕ на 240см добра цена ли е?
Виж целия пост
# 220
Макар да не е много в моята компетенция, разглеждайки предложенията на други търговци, ми се струва, че тази цена е смехотворно ниска. Дори в Русия, турското пике е малко по-скъпо. Не мисля, че може да се намери по-евтино.
Виж целия пост
# 221
Извинявам се, че съм толкова непросветена, но какво е пике? Разгледах снимки , но пак не се ориентирах. За какво се ползва?
geryger, къде го намери, може ли линк . Няма да хукна да купувам, но за информация. Може да имат и други интересни неща с добри цени.
Виж целия пост
# 222
Пике е вид плетка на трикотажни платове. Понародному му викат Лакоста. Плата е на едни ромбчета и се шият блузи с якичка и копчета.
https://images.app.goo.gl/Xz7MKs3ZuQhgChNPA
Виж целия пост
# 223
https://www.facebook.com/kayber.fabrics/posts/2085314514931546
за това питам.

И да питам още нещо, насочила съм се към освежаване на домашния текстил. Искам да ушия ръкохватки, ръкавици и др. подобни, и гледам, че са с памучна вата. От къде си взимате изгодна памучна вата?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия