Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Раждане в Сащ / Вашингтон /

  • 792
  • 18
Здравейте, предстои ми пътуване до Вашингтон с мъжът ми. Ще сме с виза А1, но аз нямам право на работа за разлика от него. Там ще живеем минимум 3 години и обмисляме варианта за едно бебе. За жалост няма да имаме никакви застраховки по линия на работата му и сами трябва да се оправяме. Въпросът ми е преди да се решим на тази крачка има ли опции, при които мога да родя там за по - малко от 10 000$ - 15 000$, просто защото не можем да си го позволим. Извинявам се, ако повтарям темата. Търсих из сайта актуални теми, но всички са от преди години и незнам дали няма промени до сега. Четох, че има вариант да се ражда с помоща на Медикейд, но какво всъщност представлява това? Благодаря!
Виж целия пост
# 1
Аз си мислех, че А1 са дипломатически визи и ми стана интересно как притежателите няма да са здравно осигурени (това настрана, не е моя работа, просто споменавам, защото ми е любопитно). Медикейд е съвместна федерална-щатска програма, която покрива медицинските разходи на специфични групи хора. Има подробна информация в Интернет за изискванията и квалификациите - много са, включително легален статус, доходи, медицински нужди и т.н. - и ако не греша, вие няма да се вредите. Съвсем скоро имаше тема за раждане в Чикаго и писахме, че без хубава застраховка е много трудно тук. И много често раждането не е $10 000-15 000, а много повече. Надявам се, че няма да ви се наложи, но при мен се появиха внезапни и тежки усложнения и въпреки, че всичко с мен и бебето приключи успешно - сметката за двете ни заедно беше близо $1 000 000, от които платихме около $5000, а останалата сума беше покрита от застраховката.
Виж целия пост
# 2
Да А1 са такива визи, но все пак сме от България и Щатите не са в Евросъюза и няма здравни.. нямам думи, но както и да е. По думите Ви разбирам, че все пак има застраховки, които да облекчат разходите за раждане, какви са условията за тези застраховки?
 Благодаря!
Виж целия пост
# 3
Ако съпругът Ви е дипломат, би трябвало да има и съответните benefits.
 Дори и да не е, ще му предложат застрахователни планове, които би трябвало да имат опция и за семейство.  Трябва да включи членовете. Поинтересувайте се за детайлите.
 Без здравна застраховка, нещата тук могат да станат много грозни за изключително кратко време.

Раждане за определена сума, не може да бъде предвидено.
Виж целия пост
# 4
Както daylily Ви е казала ще му предложат със сигурност варианти за застраховка и от тях може да изберете съответно план.за съжаление наистина тук никой не може да Ви кжв колко би струвало раждането защото и в самите болници не знаят -зависи инот Вашата застраховка и така сложно е .Медикейд поема всички изследвания и раждане но там трябва годишния ви доход като семейство да е под определена сума ,съмнявам се че вие ще попаднете под тази сума.
Друго което знам че много хора правят е след като им дойде сметка от болницата която трябва да се плати от вас -вашата част е да се договорите със самата болница евентуално да намалят сумата или да я плащате на вноски. Но това вече зависи от самата болница.
Другото което е че много застраховки не поемат maternity или точно проследяване и раждане ако не сте били поне една година или 6месеца минимум на тяхната застраховка -не всички са така но много от плановете го има това иЗискване.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за отговорите, аз разпитах дали ще ни предложат някакъв вид осигуровка и вярно е, ще имаме, но само за 2-3 месеца докато се уатановим и после сами трябва да се оправяме и да си търсим планове за застраховки от Октомври-Ноември месец.
Много разочароващо хем те пращат по работа, хем ако се разболееш си е за твоя сметка.. нямам думи просто
Виж целия пост
# 6
Това е доста странно, имам предвид, че предлагат застрахпвка само за два-три месеца?
Сигурна ли си, че си разбрала добре?
Щом работодателят предлага застраховка/планове то въпросната е за времето, докато служителите работят за него.
Поискай повече информация, трябва да си подготвена в аванс.
Виж целия пост
# 7
Малко се съмнявам дали можеш да използваш Медикайд. Тази програма е предназначена за граждани на САЩ, а вие нямаш такъв статут.
За притежатели на зелена карта или по-точно за нероденото им дете има ЧИП, но независимо, че детето ви ще се роди на територията на САЩ, заради вашият визов статус няма да е гражданин на САЩ ( наскоро имаше нашумял случай с дете родено по време когато бащата е бил служител на посолство и коментираха, че няма американско гражданство). Така че малко се съмнявам, че ще можете да използвате ЧИП
Виж целия пост
# 8
Нещо променено ли има?
Няма ли вече anchor babies?
Виж целия пост
# 9
Ако въпросът ти е към мен, това не касае бебетата родени от родители, който са родени от не граждани на САЩ. Имат някакви специфични изисквания за деца родени от служители в дипломатическите мисии. Имаше дискусия с имиграционни адвокати и разискваха това. Та на въпросното дете паспортът беше издаден по погрешка. Не съм следила случая след това, но по спомени коментираха и законодателни изменения.

Иначе към потребителката, всяка болница може да те приеме да раждаш без застраховка. Имат специални аджайзори, срещни се с тях, те ще ти кажат какво да правиш. С тях може да се и коментира цената. Отговарят и на имейл.
Виж целия пост
# 10
Да децата на дипломатите не придобиват гражданство при раждане в Канада, същото и в САЩ.
https://www.international.gc.ca/protocol-protocole/policies-poli … 543.aspx?lang=eng
Виж целия пост
# 11
Благодаря ви, мили дами. Продължаваме да търсим варианти и да се услушваме. Не държим детето да има американско гражданство, а просто раждането да не ни струва толкова скъпо. Сега се оглеждаме за разни застраховки с приемливи месечни такси за тази цел.
Виж целия пост
# 12
Здравейте мами, пиша за да ви ъпдейтна. Говорих с над 20 Insurance компании и с няколко акушерки (midwifes). Застрахователите конкретно във Вашингтон предлагат осигуровки на стойност $450-$500 на месец, които покриват по - голямата част от разноските по прегледите по време на бременност и раждането. За всеки преглед си плащаш примерно по $50 и застраховката поема останалото. За самото раждане вече е много относително, заради факта, че не се знае как ще протече, но някои компании ми казаха по телефона, че разходите които ще са за наша сметка могат да варират между $1000 до $5000 ако няма усложнения, което малко ме шокира, въпреки че си застрахован. Другото което е, застрахователите за да ти направят застраховка, която да покрива тези услуги- раждане и прегледи по време на бременност, изискват от нас/мен да не забременявам от 3 до 6 месеца ( зависи от компанията ) след като бъде сключен договора. По наши прости сметки: 3 месеца без да съм бременна + още 9 месеца на бременност = $450 х 12м. = $5400. Всеки преглед по около $50-$100 в зависимост какъв тип е прегледа, да кажем в най - добрия случай да са необходими 12 броя прегледи и изследвания ( грубо сметнато ) $50 х 12броя = $600. До тук сме на над$6000. А до колкото знам прегледите ще са доста , а пък изследванията също не са малко, ако искаш да си сигурен в здравето на бебенцето. И това само до момента преди да тръгнеш да раждаш.. Вече мислим за вариант на частно да си правя прегледите и към края на бременността ( ако всичко е наред около 28г.с) да си се прибера в България за окончателните прегледи и подготовката за раждането.

Моля, ако някои може да даде съвет за нещо или да ме опровергае, насреща съм да го изслушам.
Благодаря!
Виж целия пост
# 13
Tutti , по принцип аз препоръчвам като сте в САЩ така или иначе да си направите застраховка  ,зсщото не дай си нещо да се случи е добре да имате застраховка .иначе е адски скъпо без. А после прегледи и така нататък което смятате по 50на преглед средно ,защото има и застраховки С  които може и по малко да е ,това си в задължително и за каквото и да отидете На преглед тази сума се дължи .иначе после за самото раждане да така е никой не може да Ви каже колко точно ще струва ,но пък сумата не се дължи веднага в брой може да се разберете с болницата на вноски да се плати ,варианти има.не знам преценете си като дойде момента ,но да Ви кажа в България ако решите да раждате в частна клиника или да имате екип и самостоятелна  стая в държавна болница всичко се плаща и като сложите билети до Бг и занимавки сумата пак набъбва. А и да вмъкна само ,че тук всичко е частно , като казвате на частно да ходите до 28сед си пригответе поне $300 на преглед ако има и ултрасаунд още повече.
Вие решавате но аз препоръчвам да си направите застраховка в САЩ независимо дали ще раждате тук или не .И от там ще прецените как са нещатата
Виж целия пост
# 14
В България ако искаш качествена грижа също излиза скъпо. На мен за цяла бременност,  прегледи на всеки 3 седмици + изследвания  + необходими витамини и медикаменти ми излезе 6000 лв, раждането беше 2100 лв.
Това само го давам за размисъл. А сега ражданията в частвите клиники поскъпнаха и в моята болница, например, вече е 2600лв.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия