Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

  • 23 311
  • 693
# 540
На мен лично ми е в пъти по-удобно детегледачката да взима детето след училище, да хапнат и след това  да го води на логопед, в парк или където се налага или му е приятно.

Има си хас. Пък и не виждам някой да спори.
Виж целия пост
# 541
Абе Попеа, ти някакъв дневник ли си водиш, как знаеш къде работя, какво куче имам, какво знаят или не знаят горките деца в Драгалевци, дето "не са виждали друго".....айде малко да се замислиш, че все пак не се познаваме, не знаеш къде точно съм всеки ден, колко време пътувам и дали се оплаквам или не. Щото и ти се оплакваше от гадните коли на лошите хора от кварталите, дето нямало място от тях за твоята кола или нещо подобно. Вече писах, че всеки си харесва мястото, за това е там. Ама не ме убеждавай, че живея зле, ти си живей твоя живот, без да ми натрапваш твоите представи за удобство. Нали знаеш, че мога да си позволя да се преместя в апартамент веднага, но не го правя, защо ли?
Виж целия пост
# 542
Абе Попеа, ти някакъв дневник ли си водиш, как знаеш къде работя, какво куче имам, какво знаят или не знаят горките деца в Драгалевци, дето "не са виждали друго".....айде малко да се замислиш, че все пак не се познаваме, не знаеш къде точно съм всеки ден, колко време пътувам и дали се оплаквам или не. Щото и ти се оплакваше от гадните коли на лошите хора от кварталите, дето нямало място от тях за твоята кола или нещо подобно. Вече писах, че всеки си харесва мястото, за това е там. Ама не ме убеждавай, че живея зле, ти си живей твоя живот, без да ми натрапваш твоите представи за удобство. Нали знаеш, че мога да си позволя да се преместя в апартамент веднага, но не го правя, защо ли?
Ти го написа, бе милитана, назад в дискусиите, а аз ти вярвам. И че ГТ е отврат при вас, и че висиш в задръсвтания, и че няма къде да паркираш в центъра, а трябва да си там. Искаш да кажеш, че си лъгала ли? Куче не съм споменавала, Таис говори за куче, ама вероятно пак ти си го написала, и тя откъде ще го знае. Откъде да знам защо, каквото ти пишеш, това знам Simple Smile

Аз оплаквам Джедайя, около тях в синята зона е по-зле, около нас в зелената се ядва.  Даже през деня могат да се намерят места за  паркиране.  Но в синята е ужас, наскоро имах среща там, ами хората от Младост с кола половин час се въртяха къде да паркират, в делник, в 12 на обяд. През август, сезона на отпуските.А моята кола си има паркомясто с ограничен достъп, не че някой се интересува, ама като повдигна въпроса.
Виж целия пост
# 543
Нещо много ти работи фантазията, проблемът с паркирането, който е повсеместен съм го решила като си плащам за платен паркинг, не ти паркирам пред блока. Оплаквам се от условията в центъра, не в тези от покрайнините. И точно ти ме убеждаваше колко е хубав и редовен ГТ, искаш да кажеш че си лъгала ли? А за висенето в задръствания мисля на всеки се случва, освен ако не мърда на милиметър от квартала си , което си е диагноза според мен, ама темата не е за това. През цялото време не обръщам внимание на хвалбите за "тихия и зелен" Лозенец, даже и родителите ми имат имот там, ходя всеки ден и го знам колко е тих и зелен в момента, но само някой да напише, че харесва Драгалевци, тук се изсипва цяла орда, която споделя колко е гадно там. Ми добре, ама пишете за себе си.
Виж целия пост
# 544
mlittana, родителите ти са в Горен Лозенец, около Семнарията, където наистина е презастроено и изобщо не е тихо, а зеленината полека изчезва с всеки нов строеж, в частта към Златовръх, Стоян Михайловски и Алея Яворов. Много добре го познавам района. Това отдавна сме го уточнили с теб, даже когато търсеше, сме го коментирали какво е било в детството ти, как го о..раха сега. Защото имаше останали доста къщи, сполетя го съдбата на частта над Басейна Спартак. За съжаление. Между другото, на Обербауер е изключение, но това е вече към Бигла и Илия Филипов, в друг район на Горен Лозенец, който е по-зелен и тих, но е далеч от ГТ.

ГТ в Драгалевци е отврат и никога не съм казвала друго - ние затова ходим с такси до там. Повечето стари райони на София са добре уредени с ГТ, Люлин, Дружба и Надежда вкл. Но това не може да се каже за селата от Витошката яка. Ти го написа някога и аз се съгласих с теб, и ти казах, че това е твоят избор и ще си му носиш последиците. Питах те "ти не знаеше ли, че е така, когато си взе къща там?" - точен цитат. За какво спориш сега всъщност? Че не стоиш в задръствания за работа всеки ден, че ГТ при вас е хубав или че нямаш проблеми с паркирането в центъра?
Проблем с паркирането имат само хора, които са принудени заради липса на ГТ да карат всеки ден кола или пък са прекалено гъзари, за да се качат на ГТ. Ти не си от вторите, по твои собствени думи. И всичко, което написах, си го казвала в дискусиите тука. Каква фантазия те гони, не знам. Няма да седна да ти търся постовете сега.
Виж целия пост
# 545
Направо ме хвърли в оркестъра.....даже знаеш и къде са родителите ми.  Пък даже и съм ти се оплаквала, а ти си ме утешавала, божеее, жива да не бях. Твърдя, че ми е добре там където съм, ако някой това го бърка си е негов проблем, но вече прехвърляме границата ако ме разбираш. Понеже си толкова добър хроникьор отново да ти напомня, че имам и няколко апартамента в добър квартал, но не ги ползвам за живеене, сигурно искам да ми е зле. А може да питаш и Нико колко е кофти в Драгалевци, може и него да го утешиш ако се налага.
Виж целия пост
# 546
Направо ме хвърли в оркестъра.....даже знаеш и къде са родителите ми.  Пък даже и съм ти се оплаквала, а ти си ме утешавала, божеее, жива да не бях. Твърдя, че ми е добре там където съм, ако някой това го бърка си е негов проблем, но вече прехвърляме границата ако ме разбираш. Понеже си толкова добър хроникьор отново да ти напомня, че имам и няколко апартамента в добър квартал, но не ги ползвам за живеене, сигурно искам да ми е зле. А може да питаш и Нико колко е кофти в Драгалевци, може и него да го утешиш ако се налага.
Направо ме разби.... То бива отричане, ама чак пък толкова...Помниш ли, че писа, че търсиш около тях, около Семинарията, даже линкове беше слагала, имаше един на Галичица в сграда от 2004 някъде, и един на Златовръх, обсъждахме ги. И като почнаха на Обербауер, отидох на място и ти написах, че има телефон на оградата, даже май ти го бях написала, телефона,  да минеш  и да питаш. И ти бяха казали, че е само за вътрешни, не се предлагат. И на Галичица обсъждахме на БЛД сградата, бях ти постнала, че вече са оградили и продават на зелено.... Ти даже се чудеше дали си струва, а аз ти обяснявах, че улицата съвсем ще я задръстят с тези всички коли от тази огромна сграда. Те вече почти я вдигнаха, между другото, и отсреща на Бигла 3 строежа също е много напреднал, а тази на Обербауер наистна е много хубава  и от горните етажи има добра гледка. Не знам докога, обаче, от изток има къща с двор.
И Пчела сме обсъждали също, и Орбита, и трамвая по Черни връх...Утре, ако не ме мързи, ще ти ги изровя и постна.
Не знам защо не се местиш, имаш си причини вероятно, но това, което си писала, си го писала, не разбирам защо го отричаш.
Нико си има пари за прислуга, не го мисля него, а и си има достатъчно имоти в центъра, за да има къде да иде зимата, ако му писне от разкарване с кола. И сам си е шеф, не гони работно време и няма да пътува в час пик. По негова информация, да не вземеш сега да ме питаш откъде знам... Като цяло, хората с много пари нямат никакъв проблем да имат къща в полите на Витоша и апаратмент/и в центъра, и да си живеят,където им скефне, за тях не говорим.
Намерих един цитат, мисля, достатъчно е:
"milittana - Редовен потребител# 1117 ноем. 2017, 11:13 ч.
Е, позволи ми да имам някаква представа за квартала, родена съм там и няма как карето около Семинарията и гората срещу Н.Вапцаров да е скапан район на Лозенец (може да има неподходящи имоти, но има и други). Долни Лозенец не ми харесва толкова, защото е ниско, с по-мръсен въздух  и на практика вече си е съвсем център - с нищо не се отличава от по-удобната локация около баня Мадара и НДК например."
Отговор на мой пост, че търсиш в най-скапаната част на Лозенец, което си е така заради презастрояването и липсата на каквато и да е планировка. А че не харесваш Долен Лозенец, си е твое право, само защо се мъчиш да намекваш, че родителите ти имат имот там,  не разбрах. Те са наистина в една от най-скапаните части на Лозенец, което не е тяхна вина, а на общината, от годините на тотално безхаберие и липса на  правила в застрояването.
Апропо, Семинарията си има вече и онази отвратителна сграда на Диневи, просто прелест...
Виж целия пост
# 547
Минавам на пръсти само да обясня за кучето: преди време в една друга тема стана дума за породата, и понеже ми е една от любимите, съм запомнила.
Виж целия пост
# 548
Ейййй, о*рахте темата бе хора. Естествено, че всеки си има лични приоритети и плюсовете и минусите се разминават. Всеки е и с различен бюджет и според него преценява какво е склонен да преглътне.
Ние сме с една кола, един шофьор в семейството и 2 деца. От тук натам всякакъв квартал-село или бивше село е неприемлив за мен. Колкото и да ми харесва къща с двор. Имаме доста познати, които отидоха в къщи. Нито са глупави, нито задръстени. Просто водят различен начин на живот.
Виж целия пост
# 549
Тя темата е отдавна насрана. Мерене на не знам и аз какво е.
 Нико, не ми се търси къде ме беше цитирал, но да не остана по-назад да ти отговоря Simple Smile
1. Градинката на НДК безспорно е хубава. Същото е и южен парк. Но това не променя факта, че са обществени, през нощта вилнее кой ли не, животни акат и пишкат в какво ли не, заобиколени са от натоварени булеварди и т.н. Дори няма място за сравнение с лична градина или такава в затворен комплекс. Разбира се, няма нищо лошо в изброеното ако на човек не му пречи.
2. Това, че хората с бизнес предимно можели да си позволят център или и аз не помня какво написа ... - смешен си. Те 90% от живеещите там сигурно никога не са имали дори собствен дюкян. Разбира се, че всяко средностатистическо ИТ или друг вид офис планктон могат да си купят ако искат апартамент на витошка до теб или до Попея в Лозенец. Даже имам доста колеги, които са го направили и една от най-близките ми приятелки от офиса е точно някъде, където е Попея.  Просто пак опираме до въпрос на приоритет и на кой където му е удобно.  Даже имам колеги и в Цариградски комплекс, представете си...ми харесва им на хората, удобна им е локацията. Тук говорим все пак за хора със сходни доходи и що годе еднакво интелектуално равнище.
Познавам и много хора с бизнес, които живеят я в Резиденшъл, я нейде другаде, даже и половината ми съседи са такива. Някои от тях са с доста сериозен при това.
3. За гараж и зони. Абе човек, не ми обяснявай как ще дадеш 100-200 и повече бона за кола и ще обикаляш из зоните да търсиш място по половин час, а зимата да ринеш сняг. Да бе...най - малкото сърце няма да ми дава кола за тези пари да нощува на майната си по улиците (сега знам, че за теб са джобни и вероятно това ще е евтина кола). Отделно, няма нищо по-удобно да влезеш в гаража и от него директно с топла връзка в блока, вместо да ти е на майната и после да вървиш до вас. То аз къща без гараж не гледам даже. Отписвам я веднага. Разбира се, че го има това и в центъра, но изборът е доста по-ограничен. Нормално, сградите са предимно стари.
Виж целия пост
# 550
Ейййй, о*рахте темата бе хора. Естествено, че всеки си има лични приоритети и плюсовете и минусите се разминават. Всеки е и с различен бюджет и според него преценява какво е склонен да преглътне.
Ние сме с една кола, един шофьор в семейството и 2 деца. От тук натам всякакъв квартал-село или бивше село е неприемлив за мен. Колкото и да ми харесва къща с двор. Имаме доста познати, които отидоха в къщи. Нито са глупави, нито задръстени. Просто водят различен начин на живот.

Именно. Никой не говори за глупав или задръстен, говорим че ако начинът ти на живот предполага всеки ден в час пик каране на кола до центъра, губене на часове в път,  търсене на място за паркиране в зоната или търсене на платен паркинг достатъчно близко до офиса на цена горе долу колкото е наемът за 1 стая в центъра, всичко това са неудобства, които трябва да търпиш и няма защо да обясняваш на останалите, че всичко ти е супер удобно, защото обективно  не е така и нещо повече, самата ти си го написала назад в дискусиите. А друг с различен начин на живот и/или с достатъчно пари за осигуряване на помощ за поддръжката на къщата и за децата (да не казвам "прислуга", че тази дума май дразни) ще избягва тези негативи и няма да ги търпи. Разбира се, че къщата си има и позитиви, въпросът е да ти е такъв начинът на живот, че да ползваш позитивите без да се налага да търпиш негативите. Ако не е, ами просто си търпиш негативите и това е, изборът си е твой.  
Това пък с родителите и кучето е съвсем детинско, и двете са написани назад в дискусиите. А около нас наистина е тихо и зелено, аз не съм виновна, че е така, а до Семинарията не е така. Тихо и зелено е и на други места в София, не казвам, че е само при нас. Изток/Изгрев е такова място, за мен лично големият му негатив е, че не е на пеш разстояние от идеалния център, а се налага кола или ГТ. Но абстрахирайки се от този негатив, там има идеални местенца, особено около Руското посолство. и Дъновата градинка. 
И като цяло, броят коли расте, но и ограниченията за коли растат, така че ще става все по-трудно и скъпо карането на кола до центъра и околните му квартали. Плюс разширение на метрото и обновяване на ГТ. Това е тенденцията и ако някой предвижда инвестиция в къща с намерението да кара всеки ден в час пик, е добре да има предвид тези неща.
Виж целия пост
# 551
Добре де. Приемаш негативите и се състедоточаваш на позитивите. Навремето имах колега от Банкя, не шофираше. Идваше си с градски транспорт. Казваше, че като види табелката Банкя след работа и се чувства нов човек. И сигурно е така.
Ето, Митиана си е намерила платен паркинг в центъра и минуса с паркирането вече не съществува. Другия вариант е да се депресира, че дава 100-150 лв. На месец и да и е гадно. Защо?
Това го казвам от позиция на човек, който го влече градския живот. Но като ме поканят на градинско парти в оолите на Витоша или Стара Планина не отказвам Wink
Виж целия пост
# 552
Проблема не е толкова в паркирането, колкото в трафика. Но пък то няма пълно щастие, на един му пречи пътуването, на друг му пречи въздуха, на трети всичко му пречи. Важното е всеки да намери това, което го прави щастлив. И ако може да не си натрапва постоянно щастието с малоумни постове за пари, имоти, образование и сие.
Виж целия пост
# 553
Добре де. Приемаш негативите и се състедоточаваш на позитивите. Навремето имах колега от Банкя, не шофираше. Идваше си с градски транспорт. Казваше, че като види табелката Банкя след работа и се чувства нов човек. И сигурно е така.
Ето, Митиана си е намерила платен паркинг в центъра и минуса с паркирането вече не съществува. Другия вариант е да се депресира, че дава 100-150 лв. На месец и да и е гадно. Защо?
Това го казвам от позиция на човек, който го влече градския живот. Но като ме поканят на градинско парти в оолите на Витоша или Стара Планина не отказвам Wink

Именно! Разбира се, че е така, изобщо не го оспорвам, а и за някой позитивите на къщата може да надхвърлят всякакви негативи. Но няма защо да отричаш негативите, това имах предвид, защото нали все пак идеята е да се споделя обективна (доколкото е възможно)  информация. А който си прецени, че може да ги избегне, ами супер за него, или че може да ги преживее.

250 лв/месец е абонамент за миниатюрно паркингче, неохраняемо, на 6-ти септември, близо до Патриарха - това само за информация. Пълно е винаги, когато мина, нямам идея дали имат определен брой места и не продават повече абонаменти от тях, надявам се да е така. Все съм си мислила, че ще построят нещо на мястото, ама при тази цена и запълняемост няма смисъл да се хабят да строят. Не знам каква е цената на подобни в северния център,  около халите, например.
Виж целия пост
# 554
Паркинги всякакви. На Стадиона е 8 лв. дневното паркиране. Поне така пише в нета. Признавам, че от първа ръка нищо не мога да кажа. Ако ми се наложи да отида с кола в центъра е за малко и си плащам зоната. Като работих там ползвах градски транспорт или колело.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия