Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 4

  • 50 522
  • 717
# 705
Миналата година някои го взеха, други не. Нашите не го бяха учили. Тази година го упражниха с госпожата по немски език.

Дано скоро да имате яснота за Leistung. Пишете на Бергман.

На децата много им се ходи на училище, липсва им атмосферата, учителите, съучениците. Мислят, че все може да се намери комбинация между онлайн и присъствие в зависимост възможностите на всеки конкретен учителител. До 30.6 има доста време. Направиха и "благодарствено" клипче. На мен ми е мъчно особено за 12 клас, пропуснаха толкова чаровни последни училищни дни и месеци ...

https://youtu.be/vm1Yod60Qbw
Виж целия пост
# 706
Все вярвам,  че постепенно се връщаме към стария си живот. Дано зрелостниците успеят да компенсират - да си направят пътуване до прекрасни места, да се облекат с официални дрехи или просто да нахлузят дънки и фанелки с надпис или без,  да бъдат себе си, да сбъднат мечти.... А най-важното - да имат зелена светлина към световните университети, в които след броени месеци ще продължат.
Виж целия пост
# 707
Herr Münch е казал на децата, че изпитът за лайстунгскласе ще се проведе есента. За класната тази информация беше новина и се опита от децата да разбере подробности. Такива хер Мюнх не е дал, но навярно няма да има промяна във формата, а преди години май принципно изпитът е бил есента.
Виж целия пост
# 708
Имате ли информация за стипендиите за втори срок, как ще се изплащат?
Виж целия пост
# 709
Herr Münch е казал на децата, че изпитът за лайстунгскласе ще се проведе есента. За класната тази информация беше новина и се опита от децата да разбере подробности. Такива хер Мюнх не е дал, но навярно няма да има промяна във формата, а преди години май принципно изпитът е бил есента.
Хмм, интересно. Нашата класна (Низамова) е казала, че изпитите (и за лайстунг и т.нар. директорски) ще се проведат малко по-късно от предвиденото при условия като ДЗИ за 12ти и НВО за 7ми клас. Като това "малко" е относително, но все още са с идеята, че се готвят за тях и ще им се случат до 30.06. Явно всичко е предпоследно.
Виж целия пост
# 710
Може би идеята за изпити за лайстунг през есента не е лоша. Така ще може деца с желание за влизане в тези паралелки, но попаднали на учител не много силен в онлайн обучението, да си наваксат лятото.
Виж целия пост
# 711
Не ми се нрави идеята за изпити наесен. Така изборът ще бъде между нормална ваканция, ако приемем, че такава е все още възможна, с моренце и всичко необходимо, и усилена подготовка , най- вероятно при частни учители. Иначе, и в "нашия " клас е споделена информация за провеждане на изпита през есента, не от г-н Мюнх.
Виж целия пост
# 712
Още преди записването обещах, че няма да настоявам за Немския отдел. В този смисъл за дъщеря ми този изпит не е важен, но въпреки това, заради едната чест, лятото ще е "под похлупак". Друго е да е приключена учебната година във всичките й проявления. Оставяла съм доброволно изпити за септемврийска сесия и винаги съм съжалявала за взетото решение.

Моя близка, с дъщеря, която е приключила и следването, бивш възпитаник на НЕГ, ми разказваше как девойката от инат отишла в Немския отдел. В края на уч. година на директорското контролно не показала добър резултат. Цяло лято учила и есента, когато бил изпитът за лайстунгспаралелките, била блестяща. Значи има опит изпитът да е септември, а ситуацията възобновява стара традиция.
Виж целия пост
# 713
Информация за приема в лайстунг
http://da-galabov.eu/?p=9631&fbclid=IwAR2Gv08hfJ1EXqneqRcE1p … 3AWaME9f6WbP6vkdU

С чичко Гугъл
Уважаеми родители и ученици от 8-ми клас,

поради настоящата ситуация, не можем да проведем входните изпити за германския отдел както обикновено през юни. Те ще бъдат направени през септември, но точната дата все още не е определена. Разбира се, ще Ви информираме веднага, когато датите бъдат изяснени. Писмо с информация за германския отдел и регистрационните формуляри ще ви бъде изпратена.

Ако имате някакви въпроси, моля не се колебайте да се свържете с мен.

Преодолете тези трудни времена и останете здрави!
Виж целия пост
# 714
Здравейте,
Някой може ли да ми препоръча учител по немски, който да помогне на детето за Leistungsklasse изпита? На лични, моля. Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 715
Както някой в темата предположи Катранджиева и Кастрева движат нещата с приема :

"Как шофьорът на джипа, убил Милен Цветков, влезе в най-елитното училище по социални причини
Заместващата министъра Ваня Кастрева разрешава въз основа на доклад на зам.-министър Ваня Кастрева Кристиан Николов да бъде преместен в Първа немска гимназия

Причинилият смъртта на журналиста Милен Цветков младеж Кристиан Николов е попаднал в най-елитното училище на София – 91 Немска езикова гимназия, без да е бил класиран там след седми клас. Как е станало това разкриват документите за преместването му, които OFFNews получи от Министерството на образованието и науката след наше заявление по Закона за достъп до обществена информация.

Станало е по молба на майката и с благоволението на зам.-министър, която полага подписа си под разрешението, докато замества министъра.

След седми клас Кристиан учи в столичното 73 Средно училище „Владислав Граматик“, популярно като Втора немска. Силен ученик е – класиран е с деветия най-силен резултат в паралелка с немски и руски и успехът му остава висок през годините. Момчето обаче има проблем с дисциплината. Рисува графити с неприлично съдържание, следва и кражба от супермаркет...
Преместването става след молба на родител до министъра на образованието проф. Тодор Танев от 25.06.2015 г., когато Кристиан е в 10-и клас - става ясно от отговора на МОН.

Какво е било становището на министъра по този въпрос не става ясно от документацията, но е очевидна подкрепата на дългогодишната и настояща началничка на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева, която в онзи момент е зам.-министър на образованието. На 1 юли тя внася доклад до министър Танев, в който пише, че подкрепя молбата и моли министъра за решение. От доклада на Кастрева се разбира, че молбата за преместването е отправена от майката и са посочени социални мотиви.

На 3 юли министър Танев отсъства. Определя Кастрева да го замества. Същия ден тя полага подписа си под разрешението за преместване на ученика
Кристиан Николов от 73 СУ „Владислав Граматик“ в 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“."
https://m.offnews.bg/news/Razsledvane_68/Kak-shofiorat-na-dzhipa … o-uch_728901.html
Виж целия пост
# 716
https://scontent.fsof1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/99010945_1697887 … f&oe=5EF3D8AC
Виж целия пост
# 717
Карантина, дистанционно обучение, работа от вкъщи и дошли матурите на 12 клас. Да пожелая късмет, спокойствие и успех на всички НЕГ-ърчета, които от 1 до 4 юни ще се явяват на ДЗИ, и отново да докажат кой са най-добрите!
Знам, че малко рано започнах с пожеланията, ама да не пропусна през уикенда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия