Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Сапун с хума

  • 4 757
  • 9
По повод на вчерашната ми тема с какво миете бебешкото дупе (и своето, както стана дума) - от магазина със здравословни продукти днес взех сапун с хума.

Тоалетен сапун ХУМА
Съдържа:
натриев талоат
натриев кокоат
натриев ЕДТА
тетранатриев едедронат
бял каолин
и др.


Попитах продавачката става ли за бебета, и тя ми каза суперубедено, "Става, нали е от хума" - но така ли е?
Има ли някой, който разбира какво значи този етикет и дали наистина става за бебета?
Виж целия пост
# 1
На мен снаха ми ми беше казала да, че е къпала племенника ми само с хума и ми го препоръча и на мен,ама аз нещо не и обърнах внимание \незнам защо\ . Мога да я питам по-подробно, но тя ми обяснаваше за нещо като течен сапун. Също така каза , че това е най-хубавото.... Confused  Ще питам и ще ти дам по-точно инфо!
Виж целия пост
# 2
Да, и аз се интересувам от темата за "хума" сапуна!
Виж целия пост
# 3
Хумата само е хубаво нещо. Знам, че помага за много неща, вкл. подсичане, макар че не съм пробвала. Хумата по същество е вид глина (бял каолин).

Но това е сапун с хума... и малко се чудя да мия ли детето, или да мия мене си, ако не става за нея.
Виж целия пост
# 4
Питах я, нищо не може да ми каже за сапун с хума, а за чистата хума ти си знаеш. Защо не пробваш да я миеш с честа хума, аз се сетих защо съм я пренебрегнала \от мързел\  Embarassed  Значи това за което снаха ми говори се купува от аптеката \ хума на прах\ и се разтваря в малко вода преди баня. Къпе се цялото дете след което се изплаква. Не изсушавало кожата като сапуна и предпазвало от алергии към сапуни и разни подобни в по-ранна възраст. Кожата ставала мека и прекрасна!
Май не ти бях много полезна..... Wink
Виж целия пост
# 5
Бу, това сапун "бебо" ли е? На мен ми беше препоръчан "бебо" със смрадлика (съставките са същите,но вместо хума - смрадлика) да използвам. Дори дрешките на беба перяхме с такъв в началото.
Всички сапуни се правят от тези натриеви съставки + всякакви подобрители и парфюми. Това е обикновен сапун с хума. Не сапун от хума. Мисля, че няма проблем да го ползваш за Мая.
Аз съм доволна от този със смрадликата. Не сме имали обриви, подсичане. В началото като започнахме да го ползваме, той миришеше само на билки (нали знаеш как миришат сухите билки). Хич не ми хареса, но само след едно, две измивания се пристрастих към миризмата му. Напоследък са почнали да слагат някакъв парфюм. Не е зле, ама ми липсва онази миризма.
Виж целия пост
# 6
Бо, ако вземеш от този сапун, измий се първо ти на някое по-нежно място.
Аз лично не се заглеждам по сапуните, ползвам само бръснарски за Оги.
Виж целия пост
# 7
Щом е обикновен сапун с хума, а не сапун от хума, ще си се мия аз с него. Благодаря!
Виж целия пост
# 8
Цитат на: Katelina
Значи това за което снаха ми говори се купува от аптеката \ хума на прах\ и се разтваря в малко вода преди баня. Къпе се цялото дете след което се изплаква.


Точно по същия начин процедирах, когато Емо имаше пъпчици по съвет на педиатърката. Само да допълня, че в аптеката има няколко вида хуми, но никога не взимайте от тези, които са за козметична употреба - те обикновено са кафяви и стоят като кал във водата. От опит съм се убедила, че най-добрата хума е една чисто бяла, в бяла опаковка, пише "хума от Калугерово" за медицинска употреба.
Виж целия пост
# 9
Хммм Буу съвсем обикновен сапун си е...има само добавена хума и то в неголямо количество...за протокола в етикетите на продуктите може да се разбере относително съдържанието на компоненти.Пример с твоя сапун>Тоалетен сапун ХУМА
Съдържа:
натриев талоат - тоест най много от него,примерно 50%
натриев кокоат -на второ място като количество прим 25%
натриев ЕДТА-натриева етилендиаминотетраоцетна киселина -пр10%
тетранатриев едедронат примерно 7%
бял каолин -прим 5%
и др.
Или по правило,колкото по-напред в етикета е отбелязан даден компонент,толкова в по-голямо количество се съдържа в продукта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия