Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Юбилейна гореща НЕМСКА тема- 200 !!!

  • 9 712
  • 409
# 405
Здравейте мили дами! Знам,че в групата има такива, които са учили в университет в България и още веднъж в Германия.
Каква е била процедурата за кандидатстване? Имам предвид подготовката на дипломи, преводи и заверки.
Същата, както кандидатстване от БГ със заверки от ВМ и от немско посолство или някаква друга?
Аз специално се дотътрих до Хохшулето и ми обясниха -  превод от заклет преводач и после Beglaubigung в кметството на градчето, в което живея в ДЕ. Специално питах за легализации и т.н. от България, казаха Не, не е необходимо.
Подадох си документите в уни-асист и един ден преди крайния срок ми пращат писмо,че документите ми не са в необходимия формат.
Писах на Хохшулето, ще видя какво ще отговорят и ако ми опишат същата процедура, която аз вече направих ще пиша на уни - асист.
Някой минал ли е по този път?


Виж целия пост
# 406
Мина много време, преведени и легализирани дипломи от училище и уни в Бг директно ги подадат в хохшулето.
Уни дипломата от Бг ми трябваше, защото като видят гимназия до 11кл и припадат... искаха да дочувам, но ги отсвирих с магистърска диплома.
Обаче после промениха приема....
Виж целия пост
# 407
Аз кандидатствах за Zweitstudium. Това всъщност го схванах почти в последния момент. Когато имаш едно висше кандидатстваш за Zweitstudium, при което от значение е не училищната, а уни-дипломата, която вече имаш и също така мотивационното писмо, с което обосноваваш желанието за ново следване. При мен поне 2012 бе така.
Виж целия пост
# 408
Някой да има опит с връщането на стока от физически магазин?
В петък ММ е купил златен пръстен, ефектен, но много тънък. Само ден по-късно е леко изкривен. Платил е с карта, пази бележката. Имам ли право да го върна, или заради дефекта ще ми направят проблем? Продавачите са били турци или араби ММ не е сигурен...
Виж целия пост
# 409
В Германия, както и в България, търговецът няма задължение да връща стока закупена във физически магазин. Големите магазини го правят редовно, сигурно и някои малки, но не са длъжни.
Аз купих ваучер за телефон на Лидл и на касата рязко се сетих, че всъщност нямам карта на Лидл, а на Алди. Опитах да го върна секунди след като го платих, касиерът ми отказа. Казах му, че му го подарявам и той най-невъзмутимо си го прибра.

Опитайте все пак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия