Рецепти за жеги

  • 6 216
  • 66
# 45
Да, и аз гофретика си набелязах! А дали може рецептата за сместа за кюфтета?
Виж целия пост
# 46
Ъъъ, аз не спазвам точна рецепта, настъргвам тиквички, посолявам ги, но не ги изцеждам много, защото гофретите стават по-сухи, пльоквам 2 яйца, малко чесън, копър и брашно. Слагам малко олио на гофретника и пека. Сос правя с кисело мляко, чесън, копър, майонеза или заквасена сметана, малко горчица, малко мед. Чуден става!
Виж целия пост
# 47
И аз ще направя! По принцип ги пека на хартия във фурната, не ги пържа. Обаче моят гофретник е малък и май бая време ще ми отнеме.
Виж целия пост
# 48
Аз имам двоен гофретник от Лидъл за 40 лв. май беше. Гледайте като се появи, да си купите.
Виж целия пост
# 49
В жегата и аз избягвам да пускам фурната, защото кухничката ми е малка и става адска жега (там и вечеряме, 2 в 1 ни е стаята). Правя много салати, таратор и нещо на котлона - супи, месо на грил тигана, спагети, омлети всякакви и тн. Любимо лятно ястие ми е руло от тиквички с крема сирене (пак трябва да се включва фурната, обаче). После самото руло го ям студено със салата и розе. Simple Smile
Днес ще правя на котлона картофена яхния с грах.

какво е това руло от тиквички, как се прави
Виж целия пост
# 50
И аз съм в чуденки. Та ще следя темата.
Виж целия пост
# 51
И аз съм в чуденки. Та ще следя темата.
Най-различни може да са, ето едно набързо приготвено, има още много видове плънки, по избор е и независимо с какво е страшно вкусно.

https://recepti.gotvach.bg/r-104630-Руло_с_тиквички,_шунка_и_крема_сирене
Виж целия пост
# 52
Кисело мляко, вода, краставица, чесън, копър, орехи 🍶Grinning
Виж целия пост
# 53
Кисело мляко, вода, краставица, чесън, копър, орехи 🍶Grinning

Имам хитринка за таратора - слагам по-малко вода, добавям кубчета лед и мятам в хладилника. После правя салатата, основното и тн.
Докато сготвя другото и сложа масата, ледът се е разтопил и тататорът е приятно студен.
Виж целия пост
# 54
Аз правя таратора така - първо накълцвам краставицата, слагам солта, чесъна, олиото и копъра и бъркам интензивно, за да си пусне краставицата сока и той да се овкуси от подправките. После слагам домашно мляко, бъркам и накрая - малко вода. И - в хладилника да престои. Така става не краставица с мляко и вода, а наистина вкусен таратор.
Виж целия пост
# 55
За поддръжка на електролитния баланс в жегите - жътварски таратор.
Както обикновен таратор, но вместо кисело млеко - вода с малко сол и оцет + щипка захар за баланс на вкуса.
Виж целия пост
# 56
Аз готвя на климатик - колко пъти фурната на 200 градуса и климатикът бичи, но сме 3 големи и 1 дете и трябва нещо да се яде.
Сваряваш пилешко месо в по-късните часове и добавяш към различни салати. Може и печено, особено бялото месо е много по-добре с някаква сочна салатка.
Патладжан, задушен в МВ и после с майонеза, може и сметана, орехови ядки и чесън.
Като се прежалиш 1 ден, ще имаш ядене за още 2 вечери. Мен ежедневното измисляне и готвене ме натоварват повече.
Чушки могат да се пекат на партигрил, 3-4 се събират наведнъж.
Виж целия пост
# 57
Как се прави патладжан в МВ?
Виж целия пост
# 58
Как се прави патладжан в МВ?
Цял, небелен, дупчи се на 2-3 места с вилица и захлупен в някаква купа. Задушава се и става мек, малко като печен на фурна. Намачква се с вилица и с майонеза/сметана, орехи и чесън на филийка. Мммм
Виж целия пост
# 59
За колко минути? Вода слага ли се ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия