Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Масово с отрицателна проба МАНТУ

  • 2 177
  • 68
# 60
За Манту се касае, но още при поставянето аз споделих, че според мен е въведено по-дълбоко от "въвкожно" и съответно нямаше обичайното мехурче, но сестрата отрече да е така. Тръгнахме си и на следващия ден от пробата нямаше и следа, дори трудно се виждаше убождане, съответно пробата се отчете като отрицателна и следваше да се бие самата ваксина БЦЖ, което аз отказах.
 Разбираемо е, че след тази ми реакция настъпи конфронтация и сестрата отказа да постави наново ППД ...
 Знам че доста често пробата Манту е отрицателна, но знам също че реимунизацията на 17 години е отменена преди няколко години, а тази на 11 години предстои да се отмени.
 Та въпросът ми е сега накъде?
Само да поясня някои неща: Не съм от удобните пациенти, защото предвид образованието си имам известна представа от медицински манипулации и т.н.  Та Манту е проба, въвежда се ППД- пречистен протеинов дериват, туберкулин. Ако пробата е отрицателна, т.е няма зачервяване се отчита липса на имунитет към туберкулозния бацил и тогава се поставя самата ваксина БЦЖ.
Виж целия пост
# 61
Та въпросът ми е сега накъде?
Просто нищо не правете.
Виж целия пост
# 62

То май е най-добре, но при подаване на документи за детски надбавки искат бележка за поставени задължителни ваксини Wink
Виж целия пост
# 63
Четох, че от догодина вече ще се маха БЦЖ ваксинацията на 11 години. Така, че спокойно нищо може да не правите, просто ще се отбележи, че ваксината не е сложена и толкова.
Виж целия пост
# 64
Здравейте, два месеца и все още не е заратнала "пъпката".
Течеше гной почти месец.
Само с лепенка е била цяло лято за да не се възпали... Сега е с коричка, но да видим докога....
Виж целия пост
# 65
Подадохте ли сигнал?! Това не знам дали е ок...
Виж целия пост
# 66
...но при подаване на документи за детски надбавки искат бележка за поставени задължителни ваксини Wink
Мантуто не е ваксина и не нарушава пълния списък. Щом детето ви има първото БЦЖ, ще ви издадат бележка, че са поставени задължителните ваксини.
Виж целия пост
# 67
Пумукъл, писала съм в началото на темата, и още една потребителка. Моето дете нямаше и милиметър червено, нищо видимо и с микроскоп, но отчетоха положително манту. Търкаха и мериха удебеляване, не зачервяване. Някой май също беше отбелязал, че е правилно да се гледа уплътнение
Виж целия пост
# 68
Здравейте!
Да се оплача - синът ми, на 11 г. пострада от ваксина БЦЖ! Просто нямам думи да опиша, колко некадърни "лекари" съществуват безнаказано в тази страна. Яд ме е на тях, на себе си, че им позволих да увредят детето ми и лъжат хората. Сега разбирам хората, които отказват да ваксинират децата си....Аз приключих с ваксините и за двете си деца!
На 11 г. има проба Манту, личната ни прати в Туб диспансера и при него и още поне 10 деца по това време в това манту се оказа отрицателно и им сложиха ваксина. След 1 седмица му се подуха лимфните възли на врата (рамото) и започна да го боли. Отидохме при личната невежа лекарка и тя ни прати пак в диспансера. Там ни казаха, че се разболял от туберколоза и трябва да пие антибиотик Тубоцин за болестта, от 1 до 3 месеца. Ей така, просто...Пълни некадърници!!! Отделно признала, че ваксината вероятно не е бита правилно!!!
Пращат ни на второ мнение в Детска клиника по белодробни заболявания на национално ниво: https://mbalbb-sofia.com/%D1%81%D1%82%D1%80%D1%83%D0%BA%D1%82%D1 … 0%B8%D0%BA%D0%B0/ при някоя си доц. Велизарова. Не съм обнадеждена, дано не иска да го вземе в болница.
Думи нямам, повредиха ми детето...Не ходете на Манту и не бийте ваксината!!!

Едит:
Ходихме днес в Детската клиника по белодробни заболявания на бул. Гешов 17 при доц. Велизарова.
Наистина има проблем с манту пробите, не са реални, защото не показват положителен резултат. Писали писма на българския производител Бул Билд, който прави и ваксината, но за тях проблем няма....
Синът ми е с бактерия, но не е болен и заразен от туберкулоза. Презастраховат се с антибиотика от месец. Съжалвам, че го почнахме, но сега нямаме избор, трябва да го давам. Иначе, след като й се скарах, че правят от здрави деца болни, каза, че можело и без него, но да се наблюдава детето.
Нямало нужда от кръвни изследвания, болест нямало.
Така, че моля ви, не правете манту и Бцж, има проблем с тях, не тровете децата си!

Защо не напишете името на диспансера и на сестрата, която е правила ваксината? Не ви ли обясниха причината, поради която не са реални туберкулиновите проби?

Би следвало да и се скарате подобаващо и дори да се оплачете на нейните шефове. Детето не се е заразило с ТБ от ваксината, но най-вероятно тя не е инжектирана правилно. Може и да е предозирана, тоест не 0,1мл, а повече. По този въпрос ги предупреждава в специално интервю проф.Петко Минчев. А мои познати, които също се занимаваха с такава дейност са ми обяснявали, че на мястото на инжектиране трябва да се образува габърче, а не нещо огромно. И първо се инжектира съвсем малко количество, за да се провери дали ваксината навлиза вътрекожно. Това го пише и в листовката. И мантуто може да е объркано.......Наистина не е за вярване, че това се случило в ТБ диспансер. По принцип те са най-добре обучени във въпросните манипулации.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия