Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

🍒Черешката на тортата🍒 - сезон 13 (Тема 4)

  • 62 106
  • 1 835
# 1 815
Аз рядко правя по една и съща рецепта. 500 гр. сладкарска извара Pilos (ние обичаме с повече крем и понякога слагам и повече от половината кофа извара, тя е 1 кг.), 1 кофичка заквасена сметана, 120-150 гр захар, аз слагам кристална, не знам защо, но рядко слагам в сметаните пудра. Разбивам дълго време сметаната, за да се стопи захарта. Слагам обаче и желатин в този чийзкейк. Та, разбивам сметаната със захарта, 2 суп.лъжици без връх желатин (разтварям го в малко вода или мляко в МВ фурна за 15 секунди да се разтопи), добавям го към сметаната, добавям и изварата и във форма за торта, върху хартия слагам бисквитите с маслото, отгоре крема, да стегне в хладилника за 2 часа, махам ринга и обикновено слагам сладко от череши или от боровинки. Ако искаш да е по-дебел пласта с крема, може и повече извара да сложиш. Блата за дъното го знаеш - бисквити и масло, ако имаш орехи може да сложиш също.  Това е.
Открих едно фото в телефона на парче чийзкейк
Скрит текст:

Виж целия пост
# 1 816
Калабазааа звучи идеално за правене от мен, като начинаеща, а и фотото е обещаващо!
Виж целия пост
# 1 817
Не гледах тази седмица, че не ми бяха по вкуса участниците, но да кажа за чийзкейка. Simple Smile
Нашият, без печене, е с основа бисквити тип Роден край и масло; кремът е от една заквасена сметана, едно крема сирене и едно Маскарпоне. И пудра захар де, 100-150 гр. Не слагам желатин. В хладилника стяга няколко часа и после отгоре сладко. Simple Smile
Виж целия пост
# 1 818
Лято и на теб благодаря!
Виж целия пост
# 1 819
От понеделник - седмица с Калканджиева.

https://nova.bg/accents/view/2018/06/15/218938/%D0%BB%D1%8E%D0%B … D0%B0%D1%82%D0%B0
Виж целия пост
# 1 820
Момичета,не пишете или има нова тема и аз съм пропуснала?
Виж целия пост
# 1 821
Няма нова тема, просто предаванията са стари епизоди, и сме ги дъвкали..
Виж целия пост
# 1 822
Тоя Ники направо прекали с лиготията си.
Прави се на идиот😡
Виж целия пост
# 1 823
Тоя Ники направо прекали с лиготията си.
Прави се на идиот😡

На мен ми е супер неприятен. Не разбирам това прехласване по “харизмата” и “невероятния” му талант... А това, че е “изключителен” кулинар, е силно преувеличено, спрямо това, което показа до момента. Заинтригува ме единствено десертът.
Виж целия пост
# 1 824
Не намирам този човек за забавен. Хумор в стил "селският идиот" не ми носи забавление, а досада и раздразнение.
Виж целия пост
# 1 825
 Особено като каза "да сера" ще го ядете ли. Знам лафа, но... не е за пред току що запознали се хора.
Виж целия пост
# 1 826
Това не го чух,но целият му "хумор"беше инфантилен Angry
И менюто му не ми допадна,въпреки,че и аз съм на този режим.
Не разбрах хляба ,който поднесе какъв беше,кето или пшеничен?
Виж целия пост
# 1 827
лигав и неприятен. хич не понасям такива "забавни" типажи.
Виж целия пост
# 1 828
Тези не съм ги гледала, но и не мисля да ги гледам. Вчера си пуснах за 10 минути и не видях нищо интересно. Домакинът се правеше на Луи Дьо Фюнес, но не му се получи.
Виж целия пост
# 1 829
Оф, как можах точно днес да реша да гледам повторения...тая злобна лигла Силвия със свитата устичка! Sick
Чак пък "велика" вечер, салата от моркови, крила и бисквитена торта....баналност! Sick Като артистка е също толкова зле, преиграва, преувеличава....!Благоевградският артист е смешко, но не се мисли за голямата работа като тази!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия