Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Владеем ли най-практичната суперсила?

  • 2 020
  • 17
Представи си, че имаш суперсила. Казваш “Замръзни” и всичко спира. Спират всичките ти грижи. Например поредното “мамо” след сто и осмото преди това, защото, видиш ли, на дъщеря ти са ѝ се дояли ягоди на 3 януари, а ти вече 108 пъти си ѝ обяснила, че по това време истинските ягоди растат, най-вече ценово, само на черния пазар. Да не забравяме и сина ти, който, освен от хормони, е връхлетян от нечовешки глад, съчетан с фитнес мания, затова нервно и ритмично отваря и затваря хладилника с надеждата, че ще се появи нещо ново. По възможност, с високо съдържание на протеини. И за десерт мъжът ти, който още влязъл-невлязъл повдига капака на тенджерата, за да провери “какво има за ядене”. Този екзистенциален въпрос и теб те яде отвътре, затова целият ти живот преминава около оста пазаруване-готвене-ядене.

Но както казахме – едно вълшебно “Замръзни” и всичко това може да спре. Не ти трябва вълшебна пръчица. Добрият хладилник прави чудеса. Може би ще ни прекъснеш с реплика: “Е, добре де, всички сме виждали хладилници. Даже си ги ползваме редовно. И как това ми решава проблема – храната, ако просто не е свършила, се разваля, увяхва, вкисва, почернява, мухлясва и замразеното, а след това и размразеното изпод тонове скреж обикновено за нищо не става...”. Е, добре де, запази малко търпение. Разковничето е в правилното съхранение, което, освен храната, ще съхрани и нервите, и времето ти. Имай предвид, че не гладът е най-големият ти враг, а влажността на въздуха.Ето защо ти трябва хладилник с No Frost система само във фризерната част и автоматично размразяване в хладилната. При тази технология продуктите във фризера се замразяват динамично с охладен въздух и влажността се отвежда навън. По този начин фризера не обледенява и не се образува скреж, а в хладилната част влагата остава на нормални нива, които да поддържат по-дълго време хранителните продукти свежи. Така ако балансът на семейния климат се подхранва с любов, разбирателство и уважение, но и с определено количество смутита, супи, десерти, яхнии и подобни, удоволствието би било пълно, ако фризерът е зареден догоре с всевъзможни заготовки. В такъв случай например пресните януарски ягоди не биха били никакъв проблем. По всяко време на година може просто да бръкнеш, извадиш, размразиш и настава мир и спокойствие. Или вместо да се чудиш какво и кога да сготвиш, просто слагаш в тенджерата поредното добре вакуумирано, незасрежено пликче с грижливо нарязани зеленчуци и готово.

Разбира се, може да замразяваш без проблем и всякакви вече сготвени неща – от любимите мъфини на дъщеря си или пък онази вълшебна тиквена супа.
Може да си спестиш и други ядове – нали се сещаш, онази неприятна и специфична миризма на „хладилник“, която усещаш в продукти, които по принцип трябва да миришат на „мляко“, „масло“, „сирене“ и т.н. С правилния хладилник и този въпрос може да бъде лесно решен, стига да разполага с DuoCooling технология. Това означава, че има два охлаждащи кръга и температурите в хладилната и фризерната част се регулират точно и независимо една от друга. Така няма въздухообмен между хладилника и фризера, следователно няма и обмен на миризми. А ако за разкош хладилникът ти притежава и PowerCooling система, това би значело да се сложи край на преждевременно развалените храни, тъй като тя се грижи за бързото охлаждане и поддържане на равномерна температура в цялото вътрешно пространство на хладилната част.Хубавото на „Замръзни“ е, че чудото не трае само три дни. Хладилникът, който ти трябва, може да има не 3, а 7 години пълна гаранция, ако уцелиш правилния момент. Сега е твой ред да влезеш с реплика: „Е, добре де, разбрах вече, че хладилникът трябва да има No Frost и DuoCooling технология, PowerCooling система и неприлично дълга гаранция. Само не разбрах къде мога да намеря това удоволствие...“ Затова ЗОРА на свой ред влиза с конкретно предложение – търси Liebherr ето ТУК

А в момента можете да се възползвате от леденониски цени за следните модели:
Nature Snowflake CN 4313 – бял                                - промо цена 799 лева
Nature Snowflake CNel 4313 – инокс дизайн          - промо цена 839 лева
Nature Snowflake CNno 4313 – неон оранжев        - промо цена 899 лева
Nature Snowflake CNkw 4313 – киви зелен             - промо цена 899 лева  
Nature Snowflake CNfb 4313 – ледено син              - промо цена 899 лева    
Nature Snowflake CNbe 4313 - бежов                        - промо цена 899 лева

А сега бихме искали да ви поканим да се включите в темата и да споделите с нас кои са продуктите, които най-често замразявате и имате ли си трикове и тънкости в упражняването на тази суперсила Nature Snowflake
# 1
Замразявам свежи подправки, като презастраховка винаги да имам налични. Замразявам и плодове за десерти. А и вода!
Виж целия пост
# 2
Плодове, зеленчуци и вода.Понякога и сладолед.
Виж целия пост
# 3
Месо и карантии.
Виж целия пост
# 4
Плодове и зеленчуци.
Виж целия пост
# 5
Чушки, тиквички И свежи подправки. Измивам, подсушавам ги слагам в найлонови пликчета.
Виж целия пост
# 6
Месо,риба,чушки и свежи подправки. Измивам, подсушавам ги и слагам в найлонови пликчета.
Виж целия пост
# 7
месо, домашни луканки и пресни подправки.

Виж целия пост
# 8
Чушки, тиквички, моркови- на кубчета в отделни пликчета (заготовка за супи).Различни зелени подправки-измити, подсушени, нарязани.
Плодове-изсипвам ги в плоската тавичка върху стреч фолио и като замръзнат-в торбички.
Замразявам и малки порции храна, която съм сготвила през деня(без картофи).
Във формичките за лед замразявам : настъргани, пасирани домати, бульони.
Виж целия пост
# 9
Печени чушки, месо, сладолед.
Виж целия пост
# 10
Защо да замразяваме? Какви са ползите от замразяването на храна?

Това са въпроси, които сякаш все по-малко си задаваме, защото с времето все повече от нас замразяват храна и са запознати с ползите от това.
Благодарение на съвременните хладилни технологии вече е достъпно за всеки да замрази качествено хранителни продукти у дома.
Разбира се, една от основните причини да замразяваме е икономията на средства. Защо да оставяме добри продукти да отидат на боклука, ако не успеем да ги изядем навреме, щом можем да ги съхраним за дълго и да ги консумираме след това? Или пък да се запасим с любимото си филе, когато е на промоция...
Екологичната гледна точка също не е маловажна. Разхищението на хранителни ресурси е огромен проблем в световен мащаб и той до голяма степен може да бъде разрешен, ако пазаруваме и потребяваме разумно и в същото време не изхвърляме безразсъдно.
Осигуряването на плодове и зеленчуци във всеки сезон също е нещо, за което си струва да си помислим. Можем да се насладим на любимия си малинов десерт през зимата или да приготвим плодови и зеленчукови пюрета за нашето бебе.
Замразяването може да ни спести и време. Във фризера може да съхраним различни заготовки за любимите ни ястия и супи, които да ни улеснят в приготвянето на вечеря след тежкия работен ден.
И не на последно място – от всички методи за съхранение на храна, замразяването е този, който запазва в най-голяма степен хранителните и полезни качества на продуктите.
Виж целия пост
# 11
Замразявам печени чушки, месо - да има за резерва.
Зимата си правим домашни суджук и пастърма и ги замразявам да хапваме лятото.
Също купував разни дълбоко замразени зеленчукови смески и ги мятам във фризера.
Така си улеснявам приготвянето на вечеря след работа.
Виж целия пост
# 12
Основни тънкости в замразяването

Разбира се, като всяко друго нещо, успешното замразяване също има своите тънкости.
Изберете подходящи съдове или плътно затварящи се торбички, в които да замразявате продуктите. Търсете качествени материали и пластмаса без бисфеноли. При стъклото има риск от спукване по време на замразяване, но при определени продукти то също е добър избор.
Разделяйте продуктите на малки порции. Когато замръзнат, продуктите ще се слепнат здраво един в друг и ще се окаже невъзможно да бъде отделена само част от тях, без да се размрази цялото количество. Затова най-добре ги разделяйте в малки съдове на порции, колкото за едно готвене.
Не оставяйте въздух в торбичките за съхранение. Досега до въздуха разваля по-бързо храната, затова се постарайте да изкарате колкото можете повече от него преди да затворите торбичките с храна.
Не замразявайте повторно вече замразена и размразявана храна. Това отнеме до голяма степен от вкусовите и полезните ѝ качества. Когато размразите нещо – консумирайте го изцяло.
Виж целия пост
# 13
На колко градуса да замразяваме и колко време могат да издържат различните продукти

Оптималната температура за съхранение на храна във фризера е –18 градуса. При нея повечето продукти се задържат за най-дълго време.
Плодовете и зеленчуците можете да съхранявате между 6 и 12 месеца, без да загубят своите качества. Суровото месо – 6 месеца, а рибата – 3 до 6 месеца.
За изненада на повечето хора, хлябът и печивата също са нещо, което може да се съхранява във фризер. Те могат да издържат около 3 месеца.
Времето, в което повечето готвени и замразени ястия могат да издържат във фризера, е също около 3 месеца.
Виж целия пост
# 14
Замразявам подправки и различни миксове от зеленчуци Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия