Какво по-лесно за вечеря след изморителен ден от това да извадите вече готовото ястие от фризера и само да го притоплите?
Почти всички продукти са подходящи да бъдат замразени, но има някои, които правят изключение. Те няма да бъдат опасни за здравето, но ще променят значително вида и консистенцията си след размразяване, което ще се отрази и на вкуса им. Ето кои са те:
На първо място това са храните, които имат високо съдържание на вода. Ястията с краставица, патладжан, тиквичка и други воднисти плодове и зеленчуци след размразяване ще загубят от текстурата си и ще бъдат меки и безвкусни.
Картофите са друг продукт, който в домашни условия не може да бъде замразяван нито в сурово, нито в сготвено състояние.
Яйцата също се отнасят към продуктите, които не бива да бъдат замразявани, а също така и различните видове паста или спагети.