Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Февруарчето плажува и в морето плува, плува

  • 5 000
  • 257
# 240
Мама мече, нашия случай с кърменето е 100% същия .Аз мисля да се отбиваме, около 2г, когато  се  връщам на работа.
Виж целия пост
# 241
Аз се върнах на работа преди два месеца и след тежка нощ  съм като зомби през деня Animal Scream Cat Аз си падам малко мазохист и съм с висок праг на търпимост - все се надявам, че сам ще се откаже и се надявам да го дочакам. Усещам обаче че вече взе да ми се отразява недоспиването на нервите, сз съм спокоен човек но на моменти се държа неадекватно. Ще видя, знам че решението само ще си дойде по един или друг начин.
Виж целия пост
# 242
Мама_зомбибеър, кой гледа детето през деня - на ясла ли е или някой роднина бавачка се грижи? Питам от гледна точка на адаптацията - как и колко време отне да свикне без мама?
Виж целия пост
# 243
С това поне грижи нямах - майка ми го гледа. Ще остане с него до другата пролет и после ще го пускам. Тя от началото много ми помага и той си е свикнал с нея, голяма партия са. Това беше и причината да се върна по-рано на работа, видях че се справят чудесно заедно. Големия ми син се отби сам две седмици преди да се върна на работа и започна да спи по цяла нощ. С малкото обаче не се случи така и сега ми се струва, че интуитивно компенсира със сукане това, че не се виждаме през деня. Няма иначе драми и ревове като тръгваме сутрин и ако трябва да съм честна, най-много страда за батко си като го види че излиза. Готов е да се обува и да тръгва и той:grinning:
Виж целия пост
# 244
Значи това , че не суче през деня не помага за отбиването.Аз се притеснявам много как ще стане..И сега сме си на поискване, ако й се спи най-много настоява, даже ако й откажа често почва рев .Обикновено, ако сме вън я разсейвам, но у нас е драма. ...Не искам да става рязко, а постепенно и смятам да разпитам за методи....Така да се каже ако почнем от сега ще имаме поне 6м,да се случат нещата....
Виж целия пост
# 245
По мои наблюдения децата си свързват сукането с майката - т.е. като са с мама си търсят, а като са с някой друг си знаят че няма и няма и драми. Някак се научават с кой как могат да заспиват и да се успокояват. При кърмените деца мама=мляко и това е. Моят изпитан метод е известно време детето да изкарва повече време и да се приспива от друг човек, като мама не трябва да е наблизо (надушват ни, диванетата). Като свикне веднъж, че може да заспива и да се успокоява без сукане, после вече спира да търси и от мама. Това обаче не е вариант за всички, не всеки имам баби или мъж, който може да изкара дълго време през деня вкъщи. Познавам хора, които са се организирали да направят промяната когато таткото е бил в отпуска няколко дни например - той поема приспиването през деня и всички се надяват детето да свикне за няколко дни. И това вероятно не работи при всички, но е вариант. Другият е таткото да поеме вечерното приспиване като за начало. А оптималният вариант за мен винаги е бил детето само да се отбие, но и това не работи за всички. Интересното е че съм виждала деца, които са кърмени през деня до последно преди майката да тръгне на работа, а после се оказва, че без проблем си изкарват деня без да сучат. Което ме връща обратно на моята теория, че сукането е свързано конкретно с мама и когато мама е наоколо се сещат, а когато не е наоколо - не се. @hamsti - надявам се това поне малко да те успокоява, а и 6 месеца са доста време и според мен детенце само ще си махне голяма част от суканията дотогава. Те са и вече големи и може да започнеш да говориш и да му обясняваш - че е голямо, че големите деца не сучат а като е тъжна или й се спи може да се гушка например, да й даваш алтернативи просто. Всичко си разбират и с повече повтаряне ще има някакъв ефект.
Виж целия пост
# 246
Хамсти, моите, ако ме няма заспиват и без сукане. Ако обаче съм у дома ме търсят. По цял ден изкарват с баща си при баба им на село и не е срещат за мен. Заспиват и без големи драми. Обачеее аз като съм с тях...кошмар. рев, тръшкане, ревност..по един час приспивам. Вече полудявам, но баща им не ми влиза в положението. Ако ме огрее един път в седмицата е поне мааалко почивка за мен.
Виж целия пост
# 247
Аз отбих на 1 г. като се върнах на работа. Лесно беше, но беше останало само вечерното хранене преди лягане. Нощно нямаше от 5 м., а през деня го приспивах по друг начин и така се получи лесно на финала, но и той на 1 г. не беше толкова осъзнато човече още. Направо забравих, че някога съм кърмила вече, колко бързо се адаптира човек значи Blush
Виж целия пост
# 248
И на мен ми се струва много далечно,а реално са минали 8 месеца само.Приятелка роди на скоро и ме разпитва за колики и какво би помогнало и мислих сигурно 5 минути,все едно са минали 100 години 😂.
Виж целия пост
# 249
Малкия днес за първи път имаше купон до късно ( заспа в 21:50). Днес стана на 1г и 6 месеца и му извиках на вечеря две приятелчета. Голяма игра си направиха, взривиха всичко Simple Smile
Честита година и половина и на диванетата на въртоглава и още една мама имаше с празник на детето днес, но не помня коя точно... Извинявам се че не помня точно, но всички да са поздравени Simple Smile))
Виж целия пост
# 250
Благодаря скк. Живи и здрави да са всички дечица и ние покрай тях.

 Ние сме по афтърпартитата... Днес спаха само час следобед, супер много ги бях изморила сутринта и се надявах да е повече ама...тц. Следобед им направих басейн парти - ами днес не се къпаха. Изливаха вода от басейна в една кофа и после върху мен. Joy Деца, Ко да ги прайш...после се оваляха в пясъка на площадката и стоически издържаха до 21 навън. Заспаха с малко драми в 21:30... И с ММ си наляхме по 🍺....Само я наляхме обаче. Афтърпартито започна. През половин час се будят, ту единия ту другия. Явно няма да спя поредна нощ. Предполагам са зъби, макар че лл днес на консултацията спомена че са им зачервени гърла, но нищо притеснително уж...
Та дано си изпия биичката преди да се е разгазирала...то че се стопли, стопли се ...
Айде, оплаках се. Лека нощ на всички. Да спите спокойно.
Виж целия пост
# 251
Има ли мами, които да видят децата си на КиндиРу?
Виж целия пост
# 252
Има ли мами, които да видят децата си на КиндиРу?
Hamsti, да. Аз водя малкия откакто стана на 7-8 месеца. Сега лятото прекъснахме за два месеца. И от септември пак ще го водя. Ако нещо искаш да питаш 😉
Виж целия пост
# 253
Ами замислям се да я запиша.Исках да попитам, как протичат заниманията и децата играят ли едни с други или само с родителя? Колко често се провеждат?
Виж целия пост
# 254
Ами замислям се да я запиша.Исках да попитам, как протичат заниманията и децата играят ли едни с други или само с родителя? Колко често се провеждат?

Заниманията са веднъж седмично по 45мин. Провеждат се в кръг, като родителят помага на детето да изпълнява  инструкциите на учителя. Да се изправи, да клекне, да пляска с ръце в ритъм, да "кара колело" и т.н. танцуват, пеят песнички. Но всички заедно и едновременно. Понякога имат и игри две по две деца - напр.с помощта на родителя да си подават балонче или да търкалят топка едно към друго. Но реално игра едно с друго според мет няма. А и на тази възраст още са малки, за реална игра заедно (каквато ние а разбираме). По-скоро могат да играят едно до друго, да плозват общи играчки, но не чак толкжва да игарят едно с друго. Или поне не за продължително време. Но децата сникват едно с друго, закачат се, смеят се.
Преди имаше възможност да се запишеш за един пробен час. Защо не пробваш. Попитай в центъра, където мислиш да я запишеш. Говори с ръководителя/ката.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия